OBMP -IVF 2022
@Mila160 po neuspelem postopku in ce nimas zamrznjenckov, se narocis na posvet pri zdravniku. Ta posvet je v zivo. Malo povejo glede postopka in kaj predlagajo za naprej. Tako da potem odvisno od tega ali bos imela kaksne dodatne preiskave ali ne. Jaz jih nisem imela, tako da sem se po 3. menstruacijah lahko prijavila v nov postopek. Pazit moras da imata veljavne izvide za SPB, PAP in pa da ima moz se veljavno napotnico. Potem pa se spet prijavis na sprejem in gres jovo na novo. Jaz sem imela neuspeli postopek v aprilu oz. zacetku maja, v juniju posvet in zdaj septembra nov postopek.
@fracek, @sun, @blackpearl drzim pesti 🍀 mogoce bo pa babyboom 😁
To je normalno, da čakam dva meseca in pol na pregled pred novim postopkom (po neuspešnem prvem)? Ste ve tudi tako dolgo čakale?
Zaradi PGD-ja sem že čakala, da sem prišla na vrsto za punkcijo v februarju 22, potem 3 mesece in pol čakanja na izvid (do sredine junija), potem se zaradi dopustov prestavi prenos v začetek septembra (edina blastocista, ki pa ni preživela odmrzovanja). Naročila sem se na pregled, ki pa ga imam sedaj konec novembra. Res sem razočarana zaradi vsega tega čakanja..
lučka205, 23.09.2022 ob 15:51
To je normalno, da čakam dva meseca in pol na pregled pred novim postopkom (po neuspešnem prvem)? Ste ve tudi tako dolgo čakale?
Zaradi PGD-ja sem že čakala, da sem prišla na vrsto za punkcijo v februarju 22, potem 3 mesece in pol čakanja na izvid (do sredine junija), potem se zaradi dopustov prestavi prenos v začetek septembra (edina blastocista, ki pa ni preživela odmrzovanja). Naročila sem se na pregled, ki pa ga imam sedaj konec novembra. Res sem razočarana zaradi vsega tega čakanja..
Normalno. Se kar načakaš. Jaz sem lani po neuspelem postopku PGD novembra (nobenega zdravega zarodka) 3 mesece čakala na posvet za novo napotnico. Posvet sem imela februarja, punkcijo julija, rezultatov pa še vedno nisem dobila.
Dan punce.
Držim pesti za vse, ki čakate, res bi bil spet čas za nov baby boom tu gor🍀🍀🍀🍀🍀
Vsekakor ne obupat in nehat s progesteron in pred dnevom 15… jaz sem imela 10. dan koooomaj vidno črtico, pri kakšni se mogoče sploh ne vidi… in morda ste kljub minusu na 10. Dan nosece in v tem primeru rabite progesteron.
Jaz sem danes izvedela, da se preostala zarodka nista razvijala naprej in ju niso zamrznili. Če torej ta prenos ne bo uspešen, grem ponovno v postopek. Kako pa je z MB – kako poteka urejanje novega postopka? Imaš vmes posvet ali kar direktno naprej? Jaz bi recimo rada, da mi malo zvišajo doze (imela sem samo 150 enot gonala in pa cetrotide).
Močno sicer držim pesti, da se tale edini zarodek prime (čeprav ni bil najboljše kvalitete). Danes imam cel dan občutek, kot da bom dobila menstruacijo.
7. dan pa sem mislila testirati, ker tako pišejo po tujih forumih – da če je na 7. dan po prenosu negativni test, da najverjetneje pozitiven ne bo. Imam pa doma teste, ki bi naj zaznali precej nizke količine hcg – tam okoli 15.
Srečno vsem, ki prav tako čakate ❤️
@lučka205 ja žal je to normalno, jaz sem čakala 3,5 meseca. Potem sem čakala v čakalnici 40 minut in imela 5 minut posveta kjer smo se samo malo posvetovale in mi je izdala novo napotnico… Se mi prav neumno zdi, ker bi to komot po telefonu rešili…
@blackpearl to je prehitro da bi vrgla puško v koruzo, ravno par dni nazaj sem prebrala izkušnjo ene punce, ki je imela urinski test mislim da 12 dan negativen, pa je bil krvni pozitiven. Če se ne vlije M počakaj na krvni test.
@Ananaska2 mislim da je enak postopek v MB, je pa tako da če vidijo da se v prvem postopku (ki je poskusen glede vrste in količine zdravil) ni bil dober zdravil ti potem zamenjajo ali količino ali vrsto zdravila.
Test pa priporočam po 9 dnevu, prej je sicer možen +, ni pa nujno da bo že. Je pa možno, da tudi 9 dan še ne pokaže. Ko sem jaz brala priporočila na tujih straneh (klinik) povsod priporočajo urinski test 14 dni po prenosu in nič prej.
Evo, jaz sem ze skoraj 99% out, rjavi izcedek se je pricel, zvijat pa me je skoraj povsem nehalo. Trenutno sem zacuda precej dobre volje in imam lep dan za sabo 😊 Mogoce zato, ker PMS popusca. Lahko bi se pa zgodil kaki cudez in bi tudi jaz imela vgnezditveno 🙃 Bomo vidli, ce se bo izcedek nadaljeval, bom naredila test kar v nedeljo zjutraj. Naj bo za ostale bolj srecno 🍀🍀🍀
@Fracek tudi jaz zanekrat se brez izcedkov. upam da tako ostane🤞🏻.. ja res je, se strinjam. a v mb hodis, super☺️ koliko si pa stara drugace? ☺️
Srecno tebi in vsem nam, naj rata☀️❤️🍀
@Fracek tudi pri meni so se krci ustavili zaenkrat ampak ves cas cutim da me nekaj scipa spodaj. 🤷♀️ bomo videli. drzim pesti! ✊🏻🍀🍀
@sun, scipanje je dober znak, pa ce bos cutila, kot da ti nekaj “vlece”, razteza maternico, kot da ti dol tisci, tudi. Drzim pesti, imam dober obcutek zate. 🍀
Jaz pa sem dobila M, tako da 7. prenos neuspesen. Zjutraj sem imela na vlozku ze temno rdec flek, sla na wc in se je samo vlilo in ogromna kepa sprijetega crinone gela padla ven. Prsi so tudi cisto mehke postale, tako da nimam vec kaj ugibat. Eh ja, bom napisala tekom dneva mail na kliniko. Glede na to, da mi je na prenosu rekla, naj se narocim na histeroskopijo, mislite, da bi se morala zmenit to pri osebnem G ali prosim za napotnico v okviru postopka tu na kliniki?
@Ananaska, kako kaze tebi?
@Leanna, pa tebi?
Upam na vase pluske, da bom lahko vsaj za vas vesela ❤
@fracek koliko si pa že imela postopkov?
@Mila, 4 postopke sem imela.
Joj @fracek, res mi je zal 😢😪 imas pa se zamrznjencke ane?
Pri meni zaenkrat vse mirno, brez kakrsnegakoli znaka 🤷♀️ Danes je 9. dan, sem se odlocila, da jutri naredim test. Upam, da ne bo prezgodaj, glede na to, kar nekatere pisete…
@blackpearl, si ti danes spet testirala? Upam na spremembo! PS: Kako to, da poleg Utrogestana jemljes tudi Estrofem? Bi to morale vse jemati po prenosu? Ker meni so predpisali samo Utrogestan.
@Ananaska in @sun, drzim pesti tudi za vaju 🍀
In hvala vsem, ki mislite na nas “cakajoce” ❤️
@Ivy, kako pa tebi kaj kaze? Se spomnem, da sva imele spomladi skoraj istocasno punkcijo. Si ze prisla do prenosa? 😊
@Leanna143 ..tudi danes test negativen,10ti dan..ce povem po pravici ne vem zakaj se estrofem..na telefonskem posvetu po drugem prenosu mi je rekla da bomo probali z estrofemom..ce to jemljes ti ne spremljajo ovulacije,ampak samo debelino endometrija. Predvidevam da zato ker imam dolge cikle(35-40) in pozne ovulacije..to je vse kar vem..😄