OBMP -IVF 2022
@mentos475 čestitke za lepo število celic, držim pesti, da se jih čim več poparčka in, da bo čim bolj uspešno 😇
@blackpearl absolutno prezgodaj za test in za obupovanje.
@Ananaska2 držim pesti, da bo naslednjič boljši rezultat, da najdejo zdravila ki bodo bolj odgovarjala. Priporočam pa Inozitol in qencim Q10.
@optimistka13 na posvetu nimaš nobenega pregleda, tako da je vseeno, če imaš M. V bistvu je res neumno, da moramo sploh osebno tja…
@Fracek z naslednjo M se potem začnem že pikati ja 😇 tam v začetku oktobra upam.
Ah joooj 😢
@Ananaska, drzimo pesti za morulo, da se razvije in obstane 💪 pa za ostali 2, ki ju se cakajo.
@blackpearl, upam, da si samo prezgodaj delala test, in da te cez par dni preseneti lepa novicka! 🍀
A drugace naj bi se zamrznjencki kasneje vgnezdili?
@Mila, zal mi je 😢
@mentos, jaz sem imela tudi cez 20 celic in tudi nisem imela svezega prenosa. Sem sicer pocakala 3 menstruacije, nevem, kako so tebi narocili? Res pa je, da vmes cez poletje niso delali in se je tudi zato zavleklo. Ampak meni so rekli, da pocakam 3 cikluse.
Jaz sem se takoj narocila na telefonski posvet, ko sem dobila obvestilo o zamrznjenckih, ker se tudi na telefonski posvet nekaj casa caka. Takrat dobis napotnico za prenos zamrznjencka. Potem pa se narocis, ko se pac narocis – v prvih dneh ciklusa.
Mila tudi jaz sem krvavela. Po štirih dneh sem klicala, da ni uspelo, sem pa sestri omenila, da se ni vlilo. Rekla mi je, da naj naredim test in sem ga, na moje veliko veselje in presenečenje je bil pozitiven. Krvavela sem 14 dni in ves čas vstavljala utrogestan. Ničesar ne moreš izgubiti. Sama tudi nisem videla smisla, ker sem bila ves čas na trnih in sem mislila, da je splav.
Iz mladosti se spomnim nekaj parov, ki dolgo niso imeli otrok. Zdaj razumem izraze na njihovih obrazih. Jaz že zdaj zaradi teh težav vem že popolnoma preveč o vseh zapletih in milestonih, ki sledijo še po tej nemogoči zanositvi in mislim, da to ni več zame. Jaz nimam več možnosti za luštno nosečnost. V vsakem primeru bi sledila psihična kalvarija. Žal mi je za tak pesimizem … zdaj vem, da bi to bila moja realnost.
srečno pa vsem ostalim
@cvetkamarjetka ma nisem, zdaj se je tudi že vlilo. Bom pa vedela za naprej, če bom še šla, da vseeno naredim test preden neham jemat utrogestan. Hvala za spodbudo.
@Mila160 žal mi je, da se je to zgodilo, meni se je 10x, pa sem vstala in se pobrala, verjemi, da je bilo zelo težko. Nočem te primerjat s sabo, niti ti ne govorit saj bo, saj bo…vem kako se počutiš in mi je hudo, ko podoživljam to bolečino s tabo. Vzemi si malo pavze, jaz sem si jo vedno, samo prosim ne obupaj, boš videla, da se splača❤Če še nisi prebrala knjige Moji ivf otroci ti jo toplo priporočam❤
@Mila160 knjigo si lahko sposodiš v knjižnici ali jo kupiš, verjamem pa, da ti bo dala motivacijo in moč❤Sem zanosila po ivf, 11.prenos zarodka, in ne nisem brezskrbna, čez dober teden imam šele prvi UZ, nekako čutim, da bo vse ok in si ne dovolim razmišljati o tem kaj vse bi lahko šlo narobe. Ne razmišljaj o zapletih, to nima nobenega smisla🤗
Jaz sem bila na prenosu zamrzenjčka v ponedeljek, in so mi nekako mimogrede povedali da so prvega odmrznili vendar ni preživel tega… Ter so potem drugega. In zdaj imam še dva. To mi je sestra povedala ko sem že ležala na mizi. Nobene razlage, ničesar. Kako je to bil moj prvi prenos, itak sem bila cela zblojena in nisem spraševala naprej. Ali je katera ze imela takšno izkušnjo? Na punkciji sem imela 25 celic, od teh 10 dobrih, in 4 🐧.
Jutro punce. Danes 6. dan po ET. 🥶 kaj naj recem, hvala bogu za sluzbo 😅 ze vceraj me je cel dan zvijalo, zvecer se je umirilo. Zdaj pa ze spet dogaja. Prsi so napram prejsnjih dni manj bolece. Cakat in se enkrat cakat, upam, da zdrzim brez kaksnih izcedkov do ponedeljka. Poskusam bit pozitivna, pa me vseeno obcasno pograbita panika in zalost, da ne bo nic. Kako ste ostale po prenosih?
Lepo bodite in srecno ❤🍀🧚♀️💪💪
Fracek, 22.09.2022 ob 06:16
Jutro punce. Danes 6. dan po ET. 🥶 kaj naj recem, hvala bogu za sluzbo 😅 ze vceraj me je cel dan zvijalo, zvecer se je umirilo. Zdaj pa ze spet dogaja. Prsi so napram prejsnjih dni manj bolece. Cakat in se enkrat cakat, upam, da zdrzim brez kaksnih izcedkov do ponedeljka. Poskusam bit pozitivna, pa me vseeno obcasno pograbita panika in zalost, da ne bo nic. Kako ste ostale po prenosih?
Lepo bodite in srecno ❤🍀🧚♀️💪💪
Fraceeek, joooj vso sreco, drzim pesti in navijam, da bo tokrat drugace 🥰❤️ Bos cakala na krvnega al bos kej prej naredila test?
Jst ravno sedim v cakalnici Dnevnega centra za endometriozo v stari Lj porodnisnici…mi spomini uhajajo na leto 2020, ko sm prvic tuki sedela zaradi neplodnosti 🥹
Vsem tukaj zelim sreco in uspeh v postopkih ❤️
@Fracek vso srečo ti želim🐞🍀Jaz sem imela 5 dan po ET vgnezditveni izcedek, ki je trajal ene dva dni, pa sem ze mislila da bo menstruacija, pa isto me je šraufalo, samo niso bli isti krči, pri menstruaciji so bolj intenzivni😊
Mislim nate in ti pošiljam pozitivne misli🐞🍀
@Fracek drzim pesti, da je tokrat to to ❤️🍀
Punce koliko casa ste cakale na odgovor pri prijavi na postopek preko maila? Jaz sem poslala par dni nazaj mail pa nimam se odgovora, pa ne vem a to traja al bi ze morala dobit odg.
@wickedwix, joj 😢 lahko, da je prislo do napake pri zamrzovanju ali odtaljevanjh. Ali pa zarodek ni bil dovolj kvaliteten, da bi to prezivel – ce je to, potem bi bila verjetno tudi manjsa moznost uspesne vgnezditve? Drzimo pesti za vstavljenega 🍀🍀
@Fracek, res se vlece, ane? 🙄 jaz sem tudi kar v sluzbi, nimam sicer fizicnega dela, zna biti pa vseeno precej stresno. Ampak nevem, kako bi prezivela, ce se ne bi zamotila s sluzbo.
Imam pa enako mesane obcutke kot ti. Se vedno nimam nobenih znakov, npr. blagi krci ali kaksen izcedek, kar bi mogoce nakazovalo na vgnezditveno krvavitev, napete prsi itd., skratka nic. Nevem, ali je to slabo in se dejansko nic ne dogaja, ali pa sem ena tistih, ki znakov nimajo. Vseeno, upanje umre zadnje. 🤞 Test bom verjetno naredila med vikendom.