Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Živjo.

Katera mogoče ve ali ima izkušnje z IVF pri 41 letih.

Od napotnice in testov in vmesnih dopustov je minilo 6 mesecev in zdaj sem že 41 let stara.  Po zdravila bom šla v oktobru.  Oktobra naj bi bil tudi izveden postopek IVF, če bo seveda vse po planu.

Koliko škode je pri teh letih čakati 6 mesecev?

To je moj prvi postopek.

Hvala za vse izkušnje in zgodbe, ki jih tukaj delite in jih z zanimanjem prebiram.

Držim pesti, da bodo vse punce tukaj dobile veselo novico.

Hvala za odgovore.

@luncamunca zdaj takšno razmišljanje nič ne pomaga, važno, da se fokusiraš za naprej. Pol leta je okoli 10% časa do tvojega 45.leta ??‍♀️ . Ampak lej … vsak ima svoje razloge, zakaj je moral počakati ali pa ga je sistem tako pozno pripeljal do cilja. Tako, da stiskamo pesti, da čim hitreje deluje ?.

Pa upam, da se javi kakšna članica, ki je uspešno opravila ivf tudi priteh letih.

Kakšna je pa tvoja zgodba, ki te je pripeljala do ivf?

@lunca munca upam da se ti javi @Hana41 s svojo izkušnjo ?

Je pa to tudi meni mimo, ko zdravniki kar naprej povdarjajo, da zakaj odlašamo z zanositvijo in da so celice z vsakim letom slabše, potem pa zaradi njih čakamo več mesecev na posvet, na pregled, na IVF…

@Fracek, zelo me je skrbelo, kaj bo rezultat tega posebnega postopka in jessssd, fuuuuul dobrooo, fuuuul vrsela zate. To bo to ???????

Da se malo javim in pojamram. ? Kar ne morem verjeti, da so na uz vse skupaj nasteli samo 5 foliklov, od tega so bili 3 dovolj veliki.

Zdaj imam v ponedeljek punkcijo in upajmo na najbolše. Da bo od tega mal kaj pametnega. ?

@Fracek, ful dober rezultat! Sedaj pa naj se lepo ugnezdi in seveda potem ostane pri tebi! Mocno drzim pesti?

@Optimistka
, kar pogumno, stevilo sploh ni pomembno, rabis samo eno pravo. Tudi jaz sem obupovala, ko sem imela v vseh postopkih tako malo celic. Ko pa je uspelo, sem spoznala, da je res ena cisto dovolj, samo da je ta tista prava? Vso sreco na punkciji!

Super novica @Fracek, čestitke! Pa naj ostane pri tebi ?

Mene čaka jutri prenos in dobim informacije glede zarodkov. Upam, da so se kakšni obdržali. Držite pesti, prosim! ??

@Ananaska2 vsi srečo ? načeloma te obvestijo, če vse celice pred prenosom propadejo (razen če propadejo ravno na dan predvidenega prenosa…

@Ananaska drzim pesti zate, sem ze zjutraj napisala dolgi post, pa mi ni hotelo objavit ☹

Odgovor na objavo uporabnika
lunca munca, 16.09.2022 ob 19:37

Živjo.

Katera mogoče ve ali ima izkušnje z IVF pri 41 letih.

Od napotnice in testov in vmesnih dopustov je minilo 6 mesecev in zdaj sem že 41 let stara.  Po zdravila bom šla v oktobru.  Oktobra naj bi bil tudi izveden postopek IVF, če bo seveda vse po planu.

Koliko škode je pri teh letih čakati 6 mesecev?

To je moj prvi postopek.

Hvala za vse izkušnje in zgodbe, ki jih tukaj delite in jih z zanimanjem prebiram.

Držim pesti, da bodo vse punce tukaj dobile veselo novico.

Hvala za odgovore.

Jaz sem 42, noseča 27 tednov 🙂 jaz sem bila prva dva postopka pri DR Resu in tam je slo vse zelo hitro, dva kratka protokola, neuspešna. Potem sem v tretjega šla na ginekološko v Lj, tam sem od napotnice do pričetka čakala nekje 5 mesecev, sli smo v dolgi postopek. Prvi prenos neuspešen, z zamrznjenckom je pa uspelo. Amh sem imela 0,6.
Čas je seveda pomemben, poudari vsakič, da ti leta tečejo. Vseeno pa se ne spravljaj v stres preveč zaradi nekaj mesecev, ker bistvene razlike pa spet ne bo. Jaz sem po zamrznjencka šla po tem, ko sem sama naredila skoraj pol leta pAvze, ker sem se morala psihično spočit od neuspešnega dolgega postopka. Pa bi lahko že prej šla ponj. Čez dva meseca bom 43, čez tri mesece rodim, zaenkrat nosečnost poteka lepo, brez večjih pretresov, zelo podobno kot prvič, ko sem jih imela 26 🙂 Srečno ????

Hej punce! Vidim, da nas je kar nekaj, ki bomo skupaj odstevale do krvnega testa. Tudi jaz sem koncno prisla do svojega prvega prenosa (zamrznjencka). ?

Na zacetku sem si rekla, da jaz pa ze ne bom ena izmed tistih, ki se bom konstantno opazovala, ce ze imam kaksne znake itd. Pa se res zarecenega kruha najvec poje… Skratka, jaz nimam niti enega samega znaka, nicesar ne cutim, kot da se nic ni zgodilo. ?

Ali ima katera namen pred krvnim testom delat doma test, in kdaj?

Srecno vsem in drzim pesti, da bo september 2022 nas mesec! ?❤️

Zivjo,

Tudi jaz stejem dneve do krvnega testa.Prenos dveh zamrznjenckov sem imela 14.9. Jaz bom sigurno prej naredila test,ne vem pa kdaj.

Srecno vsem..?

Za pomoč – kalkulator, kdaj je krvni/urinski test lahko že pozitiven:

https://www.babymed.com/pregnancy-tools/when-to-do-the-pregnancy-test-calculator#

Srečno vsem!

Jaz pa že od začetka znake kot za menstruacijo. Kar je bilo logično na začetku, da ni to to. Takoj po prenosu ne more biti M ?. Ampak zdaj sem pa že tam tam, po stopki, tako, da predvidevam, da jaz ne bom rabila nobenega testa.

Se mi pa zdi kar fajn v vsakem primeru narest test doma pred krvnim ?

Kdaj imate teste?

Živjo punce,

Se pridružujem….Tudi jaz sem imela v soboto sveži prenos, tako da sedaj odštevam. Par dni bom na izi pol pa manjša čistilna akcija doma, da se zamotim 🙂 dolga bo teh 14 dni. Bom poskusila da ne grem delat clear blue testov, ampak ne dam roko v ogenj, da se bom lahko zadržala…

Punkcijo sem imela v ponedeljek, kjer smo pridobili 8 celic. Od tega sta se dve ustrezno oplodili, tako da če sedaj ne rata, imava enega pingota. Sicer sem upala na kakšnega več, ampak ne bom se pritoževala, ker bi lahko bilo slabše. Sta pa vsaj ta dva dobre kvalitete (blastocista, BL4AA; če se ne motim je to ok).

Je pa to zame prvi postopek. Punkcija je bila zelo neprijetna (ocenila bi jo z bolečino 7/10). Imela sem lokalno anestezijo. Po posegu sem kar hitro k sebi prišla, seveda pa sem ustrezno odležala 2 dni. Še največ težav imam sedaj, ko sem nenormalno napihnjena in imam težave s prebavo (zaprtost). Med. sestra mi drugega kot Donat ni znala svetovati. Ima še katera podobne težave?
aja pa od punkcije dalje sem na Utrogestanu (3x/dan po 200mg).

Mimimi je že kaj novega pri tebi? Je prišla M?

ananaska2. Kako je bilo danes? Vse  ok? Bomo skupaj odštevale?

Pa se je moj 1. postopek obupno končal. 🙁 od tega malo foliklov, ki je bilo imam vse skupaj 0 celic. ?

Če slučajno katero zanima danes je bil/bo konzilij. Je sestra rekla, da bodo moje papirje obravnavali danes na konziliju in da naj jih jutri pokličem.

Drzim pesti za vse, ki cakate na rezultate in naj bo september vas mesec ?❤️

Margolanca, kljub lokalni anesteziji si imela bolecine?

Optimistka zal mi je ? Vidva sta v postopku zaradi kaksne diagnoze?

@plus_one nepojasnjena neplodnost

Pri meni so videli najprej 6 foliklov, nato naslednjič že celo samo 5. Na dan punkcije pa jih je našla 10 in je bilo tudi 10 celic ??‍♀️

New Report

Close