OBMP -IVF 2022
@Olja55 pomoje je vse to normalno, od tega, da ni nekih hudih posledic, pa do tega, da rabiš nekaj dni za okrevanje. Jaz sem imela pomoje to srečo, da sploh nisem pred tem veliko brala in me je samo tam na postopku vse skupaj šokirali in potem bilo tudi takoj konec ???. Pa seveda je tudi odvisno kakšno delo opravljaš, kako si lahko oblečen (jaz sem lahko zelo udobno) in koliko lahko tudi med delom miruješ.
Pogrešam več objav o temu, da je uspelo … v temu pogovoru. Morda bi bilo fajn spet malo statistik na kup nabrat ? na nekaterih blogih sem to videla in je kar spodbudno prebrat.
@plus_one Nepojasnjena neplodnost. Potem so pa probali tudi ICSi. V zadnjem pa kombinacija. Ne vem, zakaj so to naredili. Na koncu se je izkazalo, da imam antifosfolipidni sindrom in je pomagal medrol v kombinaciji z aspirinom. Po navodilu revmatologa se Fragmin injekcije celo nosecnost in se 6 tednov po nosecnosti..
Jaz bi samo pripomnila glede APS – verjetno se res da narediti neke preiskave samoplačniško, ampak meni se zdi to izgubljanje časa, ker za kakršnokoli zdravljenje v tej smeri bo treba tako ali tako na revmatologijo.
Jaz sem svojo ginekologinjo prosila za napotnico in sem jo dobila brez problema (lahko jo napiše tudi osebni zdravnik). Sicer izgleda, da so čakalne vrste neskončne, vendar sem na koncu dobila termin v manj kot 2 mesecih, prejšnji torek imela posvet pri revmatologinji in zdaj čakam izvide krvi in urina – cca 14 dni.
Prilagam izvid pregleda, da lahko vidite, kakšna je obravnava
42-letna gospa je prišla na pregled pod “hitro”, zaradi suma na antifosfolipidni sindrom.
Familiarna anamneza: brat ima luskavico, v rodu nimajo vnetnih revmatskih bolezni ali KVČB.
Dosedanje bolezni: do sedaj je bila v glavnem zdrava.
Sedanja bolezen: imela je dva spontana splava v 9. in 11. tednu nosečnosti in sicer leta 2020 in 2021.
Zanika pretirano ali krožno izpadanje las, simptomatiko suhosti, otekanje žlez slinavk, redko ima afte. Zanika tudi težave s požiranjem in dihanjem, Raynaudov fenomen, fotosenzibilnost, kožni izpuščaj, metuljast eritem, bolečine v sklepih, razen v kolenih po večji fizični aktivnosti, mialgije, uveitis, luskavico, krvave ali sluzaste driske, vnetno bolečino v hrbtenici, jutranjo okorelost. Zanika tudi migreno in trombozo. Mikcija b.p., prebava b.p..
Do sedaj rodila ni.
Razvad nima.
Od zdravil prejema samoiniciativno Aspirin P 100 mg.
Status: TV 170 cm, TT 64 kg; kardiopulmonalno kompenzirana; koža je topla, suha; RR 116/81 mm Hg, pulz 72/min;
edemov nima. Liveda retikularis na koži ne vidim.
Glava: b.p.
Vrat: b.p.
Pljuča: normalno dihanje.
Srce: b.p.
Trebuh: palpatorno b.p.
Ledveni poklep: b.p.
Hrbtenica: na poklep neboleča.
Okončine: na perifernih sklepih ni posebnosti.
Mnenje: gospa je imela dva spontana splava v prvem trimesečju nosečnosti, sicer pa anamneza ne govori v prid APS ali kateri drugi vnetni revmatski bolezni. Danes bo dala kri za lab. preiskave, vključno z imunoserološkimi testi.
Svetujem, da se drži navodil ginekologa. Dodatno mnenje sledi po prejemu izvidov.
@optimistka13 ni pravila, jaz sem jih imela 25, od teh samo 10 oplojenih od teh 10 le 4 zamrznjena (nisem šla na svež prenos zaradi moznosti hiperstimulacije jajčnikov). Mislim da jih je večina punc katere so ta dan bile z mano na punkciji imele med 5 do 10. Ampak res ni pravila. Želim ti srečo ?
@wickedvix hvala. ? tudi tebi veliko sreče.
Moja statistika je sledeča. Sicer sem brez obeh jajcevodov, prva izvenmaternična nosečnost 2006 ostala brez enega, druga prav tako im. nosečnost 2013, ostala brez drugega, ampak so rekli, da glede na to, da je vse ostalo ok bo najbrž šlo brez problema.
1. postopek 2014 IVF kratki z Gonalom in Cetrotidom, doze se ne spomnim, skratka cca 30 celic, 11?sveži prenos ni uspel, nato šla s partnerjem narazen, zarodke so uničili?
2.postopek IVF 2016 prav tako Gonal in Cetrotide spet 29 celic, 8? zaradi blage hiperce svezega prenosa ni bilo, vsi prenosi ?neuspesni. Vse sem imela v spontanem ciklu, vstavljali so po enega ali dva.
3.postopek IVF 2018 sem se prestavila iz Lj v Mb narejenih se vec preiskav, vkljucno z genetiko, lokalna poškodba endometrija s pipelo pred prenosom, pa se nekaj krvnih preiskav. Zmanjsali dozo Gonala na 150, cetrotide, 14 celic, 2 svezi vstavljeni ostalo 6?, prav tako vsi postopki z ? neuspesni. Naj se povem da nikoli ni prislo do nosecnosti, vedno sem pravocasno dobila M, vsi testi negativni.
4. postopek IVF 2022. Prosila sem dr. še za histeroskopijo z biopsijo, trombofilijo, se 1x scitnicne in tudi lokalno poskodbo endometrija s pipelo. Skratka preiskave so bile spet vse bp, zdravnica je rekla, da ni vec preiskave, ki bi jo lahko nardili, da vse stima, da se enostavno se ni razvil pravi. Prosila sem se za menjavo terapije in sicer Bemfola 150 in cetrotide, za podporo pa tbl Dobroston. In je uspelo. Punkcija 14 celic, 2 sveza vstavljena, ostalo 5?. Trenutno cakam na pregled pri ginekologu, jutri bom v 7 tednu, pregled imam v zacetku oktobra. Bi ga imela prej, pa je moj ginekolog na dopustu. Glede na to, da je zaenkrat vse ok, nima smisla da bi sla nekam na UZ samoplacnisko. No tudi jaz imam nekaj kilometrine za sabo, kaj pravite☺️?
Vsem puncam zelim samo pluske??
@plus_one po mojih izkusnjah, je zelo dobro, da tudi sam sodelujes in kaj predlagas- npr. assisted hatching. To so mi naredili v 8. prenosu, poleg Medrola in Aspirina 100. To je bilo uspesno. Ali pa predlagajte scratching maternice pred postopkom, karkoli, samo da sprobate se kaj. in seveda vedno drugo terapijo.. Na vljuden nacin predlagajte v smislu, da eni kokegici je to pomagalo bla bla..
@ella tereza iskrene čestitke tudi tebi! <3 Kje pa se vodiš, da so ti predpisali Medrol? So ti to predpisali kar na OBMP
Hvala hvala punce, kmalu boste vse na istem❤Vcasih gre pac malo bolj pocasi, ni vedno vse tako kot si zelimo☺️
@Plus_one pojma nimam zakaj niso sami nic rekli glede terapije, jaz pa tudi nisem dajala ful pozornosti na to?♀️
@ananaska kako je bilo na punkciji?Jaz ti iz srca zelim cimvecji izplen in da bo vse tako kot mora bit!
Stiskam pesti za vse??