Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Margolanca, poročaj kako je bilo na punkciji. V sredo imam UZ in nevem kakšno anestezijo naj vzamem. ?

Hejla. Koliko morajo biti folikli veliki, da so primerni za punkcijo?

@Margolanca veliko sreče in čim več super celic! ??

@optimistka13

Prijateljica je za prvo punkcijo vzela lokalno,nic bolelo,vse ok. Za drugo punkcijo se isto odloci za lokalno,ker je v prvo ni nic bolelo.V drugo je pa jokala od bolecin.Pol so ji pa se sredi punkcije rekli da zakaj pa ni vzela sedacije ce jo tako boli. Jaz sem imela lokalno in me je zelo bolelo.Ce grem se kdaj na punkcijo vzamem sedacijo.

Lp

@margolanca @optimistka jaz sem imrla v oba postopka lokalno.in res ni bilo nic hudega.res da obcutis pritisk in malcek nelagodja ko prebijajo,ampak se zdrzi.

@ananaska od 17 mm in vecji.

Jaz sem v tem postopko imela 11 foliklov,vse lokalno in sam predelala 8 celic.prvic tudi nekaj taksnega.

@Margolanca skratka,v juniju sam zacela postopek,15 dni se spikala tako kot ti gonal+certrotide,zacetek julija prenos ene balstociste,ena me se caka kot zamrznjencek.test pozitiven,beta visoka,ampak zal se je v 8.tednu vse koncalo z missed ab in abrazijo zaradi abrupcije placente.vceraj sem imela kotrolu po posegu,rekla da  je vse ok in lepo zcisceno.cekam men pol  se vrnem po zamrznjencka.in mogoce vmes nardim se genetiko ki su v lj in tudi merlo vprasali ce sam ze delala kariotipizacijo.

Pozdravljeni! ?

Evo mene v novi borbi… ? Iz prvega postopka imam hči, v drugem  do prenosa ni prišlo (7 celic, a le dve zreli), danes sem se piknila s prvo dozo – prvič dolgi protokol.

Psihično sem že od maja, ko sem doživela najhujši možni scenarij, čist adijo. Par dni sem ok, pol pa me čist zvije. Toliko nekih misli šviga sem in tja, da se sploh ne znam umiriti. Stara sem 40 in do sedaj s tem dejstvom nisem imela težav. Zdaj pa me kar nekaj pegla… ? Pol pa budalo še grem brat navodila in stranske učinke injekcij?‍♀️. Ne vem… Res se na trenutke sprašujem, če se zavedam, kaj delam. Toliko neke jeze in žalosti se je nabralo v meni po drugem postopku, da sem čist zmrznila. Sploh se ne veselim tega postopka, le strah me je ponovnega razočaranja, ker se zavedam, da je to brez dvoma zadnji poiskus. Ne vem, kako se bom spopadla s čustvi ob neuspehu… Vedno sem tako močno verjela v vsak poiskus, da niti za trenutek nisem pomislila, da ne bo uspelo. Zdaj pa taka zbrka v glavi… ??‍♀️

Maham vam iz sprejemne sobe, za popit mi je sestra dala traumal in apaurin, zdaj pa upam, da me cim bolj prime in da ne bo prehudo. Se javim po zakljucku. ????‍♀️

@Fracek drzimo pesti ???

Hvala vsem puncam za drzanje pesti ❤ Je ze mimo, pozitivno presenecena, da ni skoraj nobene bolecine bilo prisotne, res je bil obcutek kot da te nekdo sune z necim v steno maternice. In bilo je 6 celic, ne morem verjet ???❤ Pa tako slabe napovedi ??‍♀️ Zdaj pa se naj poskusijo cim bolj imet rade s plavalci in da se bodo lepo razvile do petka, ko je predviden prenos ??? bravo jaz ?

@Fracek, super novice, vesela zate? fuul drzim pesti, da te v petek pricaka kaksen krasen zarodek in da potem tudi ostane pri tebi! Ti res iz srca privoscim❤️

@Fracek super, cestitam za stevilo celic in drzim pesti, da se lepo poparckajo 🙂 se je “cudni” protokol izkazal za dobrega

@Fracek kar naj te še naprej pozitivno presenečajo ?

@Mihi
jaz te čisto razumem, meni je po 3h neuspešnih prenosih v 1 postopku isto vse dol padlo in sploh nimam več občutka, da me čaka uspeh in dojenček… Z možem sva se sicer odločila, da greva še 1x v postopek, da ne bi res kdaj obžalovala, vendar nimam nekega upanja oz ne vem kaj bi sploh lahko naredila, da bi uspelo (da bi se vgnezdilo)

Pr men je pa dns 11.dan od prenosa in je test NEG…nism tok razocarana,kr sm vedla,da ne bo nc…z mojim sva se pred postopki odlocla da greva v 3 postopke in 3 sm pokurla…ampak bova vseen sla se 1x zadnic probat po novm letu,kr morm zdj vse od zacetka

Drži se @nikita21 ! Kako si se počutila do testa, zaradi progesterona mislim?
Saj ne vem … kako se je najbolje pripravit od prenosa pa do testa. Res je težko. Nekako še težje kot v naravnem cikli, kot da ta – na ivf pomeni še več kot – v naravnem ciklu, ampak je v resnici najbrž isto ??‍♀️ – nekje se nekaj zalomi. Nisem pametna res …

A katera ve zakaj je odsvetivana fizična aktivnost po prenosu – zaradi morebitne vgnezditve ali zaradi še vedno povečanih jajčnikov? Koliko ste ve aktivne po prenosih? Poznate kakšne primere, ko je vgnezditev uspela – so v teh primerih punce bolj ležale, telovadile, …? Kdaj se jajčniki povrnejo v normalno velikost?

@nikita21 žal mi je za -, ampak daj za vsak slučaj vseeno počakaj na krvnega – nikoli ne veš…

@Mila160 pa v bistvu je najboljše, da po prenosu živiš čim bolj normalno in čim manj misliš na to kaj bo…

Bolj intenzivna fizična aktivnost po stimulaciji je odsvetovana zaradi povečanih jajčnikov, pri prenosu zamrznjenčka pa bolj iz previdnosti (če bi se slučajno pojavila kakšna poškodba materničnega vratu pri prenosu). Sicer pa se lahko normalno sprehajate, opravljate vsa gospodinjska opravila ipd, tako da poskusite še čim bolj zamotiti.

@nikita21 zal mi je za -, morda pa vseeno na krvnem pokaze kaj drugega…

@fracek
čestitke ??? izgleda da ta “novi” protokol dobro deluje 😉 ,

Jaz pa že tako naveličana čakanja po prenosu, (danes je 6.dan) pa se tri dni imam bolečine kot da bo menstruacija ravnokar prišla… Pa se noben pingvincek me ne čaka ?

@Margolanca srečno na punkciji!

@Fracek
, držim pesti za čim več lepih zarodkov.

Mene pa punkcija čaka v torek! Glede na moje izvide smo pričakovali velik odziv in sem bila na minimalni dozi (150 enot gonala), pa me čaka bolj malo celic – včeraj smo jih prešteli 6 od 16 do 20 mm, ki bi naj bile primerne. Upam, da jih čim več polovijo. Držite pesti in se javim po punkciji v torek ?

Mila 160 jaz sem šla dva dni po prenosu v službo, en teden po prenosu pa v hribe s šolskimi otroki. Zdravnici sem povedala, da sem sicer športno aktivna in da mi planinarjenje z otroki ne predstavlja hudega napora in sem lahko šla, pa tudi uspelo je?

Držim pesti za vse punce!

Zanima me kakšne so kaj čakalne dobe v Mariboru, če bi se sedaj naročila na novo (za drug postopek). Preselila sem se na drug konec in bi mi bil Maribor veliko bližje, sedaj pa sem prvi postopek bila v LJ. Zdaj pa sem v precepu ali spremeniti in vse na novo začeti v Mb, kjer bo mogoče že zaradi tega vse dlje trajalo, ker greš od začetka. Kaj pa ve menite?

New Report

Close