Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Pozdravljene!

Vprašanje za tiste, ki ste imele histeroskopijo.. kdaj po posegu ste lahko šle v postopek/ na prenos zamrznjenčka? Takoj naslednji mesec ali ste morale počakati še kakšen cikel več?

@margolanca srecno jutri..da so folikli pridno zrastli in da se spikas samo tih 7 dni.jaz sem se 15 dni pa nisam imela nekih problemov.samo zadnjih par dni obcutek da su jajcniki kot dve melone…?

Sky90,jst sm sla takoj pri naslednji M po zamrznencka…histero sm mela 4.5.,nasledn dan sm dubla M,23.5. sm mela prenos…so mi pa na histero samo pogledal ce se je od splava vse scistlo in se hvala bogu je…4.4. sm mela histero,da so mi scistli ostanke splava,pol 5.5. je bla pa kontolna histero

Joj @Nikita, pa bi res mogla zdaj dobit eno cez tazadnjo ? Se za svez prenos je 6. dan hudo zgodaj/prezgodaj, kaj sele za pingota. Ti ti ti ? Ponovi 10. ali se bolje 11. dan in javi. ? Osvezi mi spomin, kako to, da zakljucis s postopki? Porabila vse, ali kaksni drugi razlogi. Upam, da se razplete pozitivno. ?‍♀️

@Nadja
, drzim pesti tudi zate ?

Punce, imam eno vprasanje. Po neuspesnem prenosu zamrznjencka v maju, se zdaj pripravljam na M v septembru. Sem v MB.

Kaj vse moram zdaj javiti na kliniko in kdaj? Isto kot pred prvim prenosom? Npr. 2 dan M, vse M cez celo leto in na koliko dni?

Pred je samo potem UZ, nobenih tablet in spikanja?

@fracek, samo tisto eno rabis!!!

@microbio hvala mi smo ok, upam da ti tudi, saj ves dokler smo vsi zdravi bo vedno po dezju posijalo sonce!

@nesrecnica
jaz sem dala kri v adrialabu zraven ilirije; cca 50eur; poved tam da rwbis za APSin je to to.

drzim pesti za vsee!!

@Mucika990

Mail iz Maribora pred prenosom zamrznjenčka:

Ko nas kličete oz. nam pišete morate javiti datum prvega dne men.ciklusa in nakoliko dni dobite men.ciklus(npr. na 25 do 28 ali 28 in 31 ali več kot 35 dni…)-da vas lahko naročimo na UZ pregled.

Zanima nas vaš najkrajši in najdaljši men.ciklus (npr.26-29)

Naročili vas bomo na UZ pregled in pogovor za podpis dovoljenja o odmrzovanju zarodkov-udeležita se ga oba s soprogom .

Po pregledu boste dobili teste za ugotavljanje ovulacije in,ko bo test pozitiven javite v našo amb-po mejlu ali telefonu  in zdravnik bo zračunal kdaj pridete na embriotransfer – ponavadi 5 ali 6 dni po poz LH testu.seveda pa to velja,če imate redne men.cikluse.

V primeru,da imate navodilo za medicirani ciklus-priprava endometrija z Estrofem tabletami pa morate napisati datum prvega dne men.ciklusa in kdaj ste začela z jemanjem estrofem tabletk.

Evo mene se po zadnjem UZ iz tega postopka, po 27 dnevih injekcij. Dovolj veliki folikli za punkcijo so trije, od teh je danes najvecji meril 18 mm, dva 17 mm, en je se zadaj z 11 mm, ta dvomim da bo toliko zrastel, da bi bil ok, nekaj pa je bilo malih. Jutri dam stopko zvecer, v nedeljo punkcija. Tokrat sem se glede na malo stevilo tudi jaz odlocila, da ne bom vzela splosne anestezije. Ce je ze vse obrnjeno na glavo, bom pa se to zmogla in izkusila. Punktirali bodo tudi cisto, vsaj tako sem razumela. Potem pa res ostane samo se upanje in drzanje pesti, da se katera oplodi in razvije. Ce bo prislo do prenosa, ga lahko glede na stevilo celic pricakujem 3. dan, vsaj tako je ponavadi praksa v Mb (ce imas nad 5 celic, prenos 5. dan, ce je manj, pa na 3). Tudi to bo zame prvic. Tako je @Evy, samo ena je (lahko) dovolj. Javim v nedeljo ?‍♀️

Res je…. Samo ena celica je potrebna. Po hudi ivf borbi za prvega otroka, sva šla po drugega.

Zmrznjencek se je kljub letom prijel v prvo. Kaj sem naredila drugače? Po prenosu sma sla na lignje in deci refoska? na lastno pest sem kratek cas jemala aspirin in medrol, ker imam dve avto imuni bolezni. Delala sem meditacijo welcoming baby al neki podobnega. Sedaj že 16.ti teden z mano…

Ni za obupat. Samo ena taprava celica je potrebna… Tako so tudi mene tolazile sestre ob res res klavrnem izkupičku. Kolikokrat sem to tudi tukaj prebrala. In res je!

Ne pozabit. Samo ena je potrebna…

Pozdravljene, tukaj sem nova, sem pa blog veckrat brala in dobila koristne info. Trenutno sva sredi 2.ivf postopka (imava se 3 zamrznjencke) in v tem ciklu grem po prvega. Predpisano imam terapijo z Estrofemom (3×1 na dan) zaradi tankega endometrija (5-6 mm). Pri prejsnjem prenosu zarodka ni ta terapija nic pomagala, debelina sluznice je bila celo 4,5mn. Zato tudi pisem sem, ce ima katera slucajno podobne tezave z debelino sluznice in ce je kateri uspelo zanositi s tako tankim endometrijem. Ali imate kasne nasvete kako odebeliti sluznico? Drugace zivim dokaj zdravo, se veliko gibam, ne kadim, prehranjujem se uravnotezeno. Ne vem kaj se narediti, da bi bil prenos uspesen. Vnaprej hvala za nasvete

@fracek v mislih sem s tabo in drzim pesti. Javi kako bo slo ??

@Evy106 hvala za informacijo, bom naslednji teden ko imam posvet vprašala če bi bilo smiselno to preveriti.

@fracek
vso srečo ?

@evita347 za odebelitev sluznice se priporoča ananas (sredica – vem da se dobijo tudi tablete), pomaga tudi čaj krvnomočnice. S tako tanko sluznico ne vem kako je z vgnezditvijo, so pa meni hoteli prekiniti postopek, ko sem imela sluznico samo 6mm, pa so mi potem dali še en UZ in se je takrat odebelila, na koncu je bila 11mm.

@fra

@margolanca kako je slo danes?kako gre foliklom?

@(Ne)srecnica hvala za info. Caj krvomovnice sem pila zdaj nekaj tednov, ne vem kako dolgo je potrebno pit, da je efekt. Upam, da kaj pomaga. Mogoce poskusim se z ananasom. In upam, da se tudi meni cudezno odebeli:).

Drzim pesti za vse!:)

@Fracek zelim ti vso sreco!!! ???

@evita347, ananas je pomemben zaradi bromelaina, v sredici ga je najvec, je pa ta tudi najtrsa. Lahko kupis diretkno prehransko dopolnilo bromelain. Za zadebelirev sluznice pomaga tudi vitex.

@fracek
srecno ??

Ali katera ve kdaj je konzilij v Lj?

Odgovor na objavo uporabnika
evita347, 08.09.2022 ob 17:59

Pozdravljene, tukaj sem nova, sem pa blog veckrat brala in dobila koristne info. Trenutno sva sredi 2.ivf postopka (imava se 3 zamrznjencke) in v tem ciklu grem po prvega. Predpisano imam terapijo z Estrofemom (3×1 na dan) zaradi tankega endometrija (5-6 mm). Pri prejsnjem prenosu zarodka ni ta terapija nic pomagala, debelina sluznice je bila celo 4,5mn. Zato tudi pisem sem, ce ima katera slucajno podobne tezave z debelino sluznice in ce je kateri uspelo zanositi s tako tankim endometrijem. Ali imate kasne nasvete kako odebeliti sluznico? Drugace zivim dokaj zdravo, se veliko gibam, ne kadim, prehranjujem se uravnotezeno. Ne vem kaj se narediti, da bi bil prenos uspesen. Vnaprej hvala za nasvete

@evita347 jst sem imela tezave s tanko sluznico pa sem pila tinkturo krvomocnice, jedla ananas (sredico), pila sok rdece pese, brezalkoholno pivo, tinkturo hmelja…. ni da ni pa ni nic pomagalo. Zgleda so sele injekcije v postopku pomagale in sem imela na dan prenosa 9mm. pred tem pa vedno 4-6mm.

@Fracek
drzim pesti in navijam za tisto eno zmagovalno kombinacijo! ❤️??

(Ne)srečnica hvala, potem bi morala dobiti naslednji teden ?

@Mimimi541

Hvala za skrb ☺️Danes bila ponovno na UZ (v cetrtek ko sem bila so mi podaljšali inekcije (gonal+cetrotide) za 2 dni). Debelina endometrija 9mm, folikli primerno za punkcijo: 4-6. Danes zvecer stop inekcija, v ponedeljek zjutraj punkcija. Po priporocilu sestre sem se odlocila za lokalno anestezijo. Upam, da ne bo grozno hudo.

Kako si ti (ce mi lahko prijazno in na hitro osvezis spomin kaksna je tvoja situacija)? 🙂

lep in miren vikend vsem 🙂

New Report

Close