OBMP -IVF 2022
Mimimi541, 01.09.2022 ob 20:02
@@P1K1C4 ne vem kdaj imas poseg.ampak naceloma izvidi za katerikoli poseg ne smeju bit starejsi od teden dni.jaz sam dobila napotnice tako za histero kot za laparo enih 10 dni prej posega,ampak sam sla dat kri enih 5 dni prej.
Meni so napisali, da ne smejo biti stari več kot 1 mesec. Upam, da ne gre za kakšno pomoto 🙂
Se kera čaka po prenosu al sm edina?31.8. sm mela prenos ?,tok da sm danes 2.dan…nimam cist nobenih znakov,nc me ne spika tok da nimam nekega upanja…pri 1. uspesnem in 2.neuspesnem me je prve dni spikalu,tiscalu,obcutk ku pred M,zdj pa cist nc…niti 1x me se ni nc zabolelo,spiknlo…je mela kera podobn primer pa je blo na konc vse ok?
Hejla punce. Danes me čaka prva injekcija v mojem prvem postopku. Vesela, da smo končno tu in hkrati prestrašena. Ne bojim se injekcij, ampak kar nisem mogla spati danes ? kakšen nasvet? Zaenkrat imam predviden samo Gonal-F (150 enot), pa potem od srede naprej še Cetrotide.
@nikita21 držim pesti, da pikica ostane! ?
Srečno vsem in na čim več pluskov! ?
Ananaska2 srečno tudi tebi..
Pa seveda vprašanje 😉 malo sem zmedena…
V ponedeljek imam prenos svezega zarodka v Lj. Ob zacetku postopka mi je bilo rečeno, da mora partner 2x priti z mano, 1.na punkcijo, kjer odda seme in 2.na prenos zarodka. Ob punkciji pa so mi rekli da v ponedeljek pridem sama. Zaradi anestezije sem bila malo zmedena tako da nisem popolnoma prepričana ce res pridem sama!?!
Ko že sprašujem pa lahko vprašam še, če grem takoj po postopku domov ali je potrebno v Lj malo odležati?
Hvala že vnaprej, ne vem kaj bi brez vas 😉
@1nadja v normalnih okoliscinah bi lahko prisel tud na prenos.ampak glede na covid moraju ostat zunaj.tud za oddajo semena rajsi gledaju da prinesejo seboj od doma.
Na dan prenosa gre tako:se prijavis,preobleces v njihe halje tako kot za punkcijo.pol pride embriolog in zdravnik in klicejo po vrsti v tisto sobo med sprejemom in sestrami ti povejo koliko je oplojenih,v kateri so fazi in ce je kaksen ce ga zamrznejo ali ne.pol gres spet v cakalnico da vse koncajo s pogovori.ko koncajo po vrst gres v tistu sobo za punkcije.enkrat koncano se preobleces in cekas spet da vsi svezi prenosi koncaju in da ti zdravnik napise otpusnicu.odvisno koliko vas bo,enih dve urice si tam.ampak brez lezanja.vani na hodniko ali v cakalnici pocakas na vse.
Jaz sem imala julija tako da iz prve roke v covidu je tako.
@ananaska ne rabis nekih posebnih nasvetov.niti ne obstajajo…edino kar lahko je da ne pustis da skoz pades v to in da ti prevzame sve drugo.prvic je tud meni bilo kaj,kako,in non stop samo tuhtas o tem kako bo,kaj ce naredim kaj narobe.normalno..ampak skusaj se prepustit.
Zanimacije,hobby sluzba prijatelji.karkoli da ti greju misli cimvec proc od postopka in injekcij.
Jaz sam tako nardila drugic,sla sprosceno v sve in kaj bo bo..vpliva itak nimas.in je ratalo..ceprav za kratek cas.ampak zdaj vem da zmorem in da bo.
Punce smo tu da si pomagamo..tud ce su nasi lahko z nami nam ni lahko,zdej ko tam notar se moramo bit same,samo tezje.ker je en mesec samo zivcna vojna in pricakovanja..pozitivna in zal tud negativna..nasveti in izkusnje su zlata vredni.a to lahko ponuja edino nekdo ki je to dal skozi in dejansko razume stanje.tako fizicno kot psihicno.
Živjo. Je katera imela slab teden pred menstruacijo živo rdečo rahlo krvavitev (kri je izgledala enako kot iz rane). Bilo jo je malo. In se mi zdi, da je ni ali skoraj ni več. Nevem kaj naj bi to bilo. Menstruacija, ki prehiteva? Kaj čudnega?
V torek naj bi imela sprejem za IVF. Se potem to prestavi, če dobim prej menstruacijo?
Mimimi541 se podpišem pod to ??
- Mila160 punkcijo sem prespala, tako da koliko boli sama punkcija ne vem, ko sem se zbudila je bolelo minimalno, bolj se je razbolelo proti popoldnevu in veceru, a sem s protibolečinsko tableto lepo prespala noc, danes sem 3.dan po punkciji in še vedno ni čisto dobro, ravno za v sluzbo pa še nebi bila… Je pa res da imam endometriozo jajčnikov in crevesa, v predelu rodil bolj kot ne vse zlepljeno skupaj, tako da morda tudi to vpliva na malo daljše okrevanje (ali pa le pocivala nisem dovolj;) pa srecno jutri ?
@Nikita, mocno drzim pesti, da pikica vrze sidro. Kar se tice pikanja, spikanja in raznoraznih bolecin ob vgnezditvi, pa se ne obremenjuj. Ce ne bi imele tezav z zanositvijo in spremljale vsake malenkostne spremembe v pocutju, tudi ne bi vedele, ali se je kaj prijelo ali ne. Vsak spikec pa tudi ne pomeni vgnezditve in obratno, lahko samo ugibamo ? Testi ze pripravljeni? Bos pocakala do krvnega? Srecno ?
@Mila, s punkcijami so izkusnje razlicne, seveda je veliko odvisno od stevila foliklov, lege ipd. Pri meni ni bilo nikoli nekih bolecin (3 punkcije), je pa res, da sem poseg vedno opravila v splosni anesteziji in imela najvec 7 foliklov. Na dan punkcije sem pocivala, naslednje dni pa ze vandrala okoli in se mi ni nic razbolelo, kmalu sem bila tudi sportno aktivna. So pa seveda tudi drugacne izkisnje punc, ki so se nekaj dni po punkciji morale vzet kaksno protibolecinsko in jih je precej bolelo. Zelo pogosta je po punkciji tudi napihnjenost trebuha, po vseh prebranih izkusnjah se mi zdi, da nas je doletela v vecini, k temu svoje doda verjetno tudi crinone gel ali utrogestan, ki ga zacnes vstavljat. Gres pod splosno ali lokalno? Zelim ti cim vec celic in hitro okrevanje. ?♀️
Jaz sem v torek pricela dodajati menopur. @Nesrecnica, tisti folikel, ki je meril na prejsnjem UZ 22 mm, je bil se vedno prisoten oz. so ga tokrat opredelili kot cisto. ? Ostali folikli 8 mm in manjsi, sluznica tanka, tako da sem dobila potem zeleno luc za naprej. Naslednji UZ v torek. Zaenkrat sem po 24 dneh pikanja ok, edino glava me veckrat boli. Se kaksen teden po krvavitvi sem imela izcedek. No, me res zanima, kaj bo torek prinesel. Dnevi kar bezijo, se mi zdi, da bo mimogrede mimo. Lani sem te dni imela potrditveni UZ in nato splav. Ne morem verjet, da je ze leto okoli in predvsem to, da kljub temu, da je bilo hudo, danes tega bolecega obcutka vec ni. Bilo pa je neverjetno lepo, dokler je trajalo, en angelcek me zagotovo cuva ?
Srecno vsem ????
Hvala @1nadja243 in @fracek.
Me je kar presenetilo vse skupaj. Fajn, da so tako dobro organizirani ? vse je ko tekoči trak. Pa to, da oni delajo celotne postopke čist avtomatsko kar malo potolaži ? ne vem zakaj, ampak se potem počutim bolj ‘Ah pa saj to ni nič takega’.
Glede na to, da gre pri meni za nepojasnjeno neplodnost, pa težko razumem tudi to zakaj naj bi pa ivf pomagal ??♀️