OBMP -IVF 2022
ToTa892, 30.08.2022 ob 19:46
P1K1C4, 30.08.2022 ob 07:12
Oktobra imam datum za diagnostično histeroskopijo. Datum so mi dali na 7.-8. dan cikla, vendar sem imela v tem mesecu M šele 31. dan (prej bolj na 28 dni). Oktobra sicer nanese tako, da imam v petek priprave na poseg, poseg je pa potem v ponedeljek, ko bom verjetno končala z M. Zanima me, če je kak problem, če imam na pripravah še M (baje naredijo UZ)? Res ne bi komplicirala in prestavljala datuma, ker že tako čakam več kot 3 mesece 🙁
Pozdravljena,
jaz sem tudi pred postopkom dobila napotnico za HSC in se naročila v LJ. Po 3 mesecih čakanja so mi dober teden pred posegom termin odpovedali (operacijska naj ne bi delala v tistem tednu) in me prestavili na čez 3 mesece.
Iskala sem drugo pot in pisala svojemu G, ki pa me je napotil na SB Novo mesto, kjer opravljajo Ambulantno HSC in so me vzeli takoj s koncem naslednje M. Napotnico sem iz LJ prenesla v NM.
Pred posegom sem pojedla 2 Lekadola, poseg (odstranitev pregrade 0,8cm-do 1cm se menda sploh naj me bi odstranjevala) je bil končan v 15 min in sem šla takoj domov. Nobenih “predpriprav” ali kakšne anestezije (te se izogibam v velikem loku, saj sem imela zaradi nje po urgentni operaciji lani (IMN) še kar nekaj časa posledice, zato raje malo potrpim, pa, da je glava ok;) ).
Na posvetu v LJ pred postopkom IVF sem bila sicer deležna vprašanj, zakaj sem HSC opravljala v NM (na momente sem dobila občutek, da včasih po nepotrebnem delijo napotnice, samo, da kanalizirajo denar iz ZZZS v UKCLJ)…
Na izvidu od HSC je navedeno, da priporočajo uporabo kontracepcije do naslednje M.
Pa srečno!
ToTa
Tudi meni ni bilo jasno, zakaj bo poseg v anesteziji oz. zakaj sploh bo diagnostična histeroskopija, če gre le za preventivni preglede maternice. Naročila sem se kar v LJ (tako je rekla G, ki me vodi v Leonišču), brez da bi prej preverila, če je poseg možen tudi drugje – pa seveda brez anestezije in vseh komplikacij zraven. Nič, upam da se mi izide in da kaj najdejo, da ne delam tega posega res čisto za brezveze, ker res ne vem, koliko dejansko pomaga pri sami ugnezditvni zarodka. Upam pa tudi, da mi potem ne bo treba čakati še par mesecev za prenos novega zamrznjenčka oz. da bodo iz tega izšle še kakšne nove komplikacije.
Evo, punkcija je za mano, od 11 foliklov se je pridelalo 9 celic, zdaj pa upam da se jim uspe oploditi ? morda veste, če je v Lj ustaljena praksa da je prenos na 5.dan ali je kaj narobe da se mi dali datum v ponedeljek? Morda katera ve ce je bolje če se prenos dela na 3.ali 5.dan ali je tudi to loterija?
@P1K1C4 diagnostična histeroskopija je ravno to, ko samo pregledajo maternico s kamero. Če bi bila operativna bi bilo to npr z namenom da se odstrani neka pregrada. Sama anasteziji je lahko tudi samo lokalna, saj lahko vprašate na sprejemu oz po navadi oni ponudijo različne možnosti…
@1nadja243 čestitke in naj se lepo poparčkajo. V Lj je prenos načeloma 5 dan, na nekaterih klinikah je to odvisno od števila celic, ki jih pridelaš.
1nadja243, 31.08.2022 ob 21:23
P1K1C4, (Ne)srečnica in Ananaska2 hvala ?
Mimimi541, imela sem dolg postopek, od prve injekcije do punkcije je bilo 29dni, tako da sem imela 4 uz pred punkcijo…
Se opravicujem, jebbilo namenjeno za @lucka
@lučka857 to je pa odvisno od tega kako hitro raste vodilni folikel (v primeru prenosa zamrznjenčka) oz kako hitro rastejo folikli med stimulacijo. Jaz sem med stimulacijo imela mislim da 3 ali 4, pred prenosom zamrznjenčka pa 7 ali 8 UZ.
@lucka to tud jaz ne vem..me komaj caka..tako da ce ti dobis kaksen dobar odgovor,ga dobim tudi jaz?
@Mimimi541 ne, jaz sem imela oba prenosa zamrznjenčka v svojem ciklu, sta bila pa oba dolga več kot 40 dni…
@lučka238 pred prenosom zamrznjenčka v spontanem ciklu te naročijo na sprejem in UZ tam okrog 13 dneva cikla in izmerijo največji folikel. Potem te pa spremljajo dokler ta ne poči. Zdaj tiste, ki imajo krajše cikle in zgodaj ovulacijo gredo lahko tudi samo 2x na UZ, tiste ki imamo pa daljše cikle gremo pa večkrat. Jaz sem nor imela na 13 dan folikel velik samo 10mm in je potem rastem cca 1mm na dan, O sem imela 21/22 dan ciklusa, od začetka sem hodila na UZ vsaka 2/3 dni, ko je bil folikel nad 18mm pa vsak dan dokler ga ni bilo več.