Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@nikita ja z sem jemala estrofem tud zdej v drugem postopko.in se je prijelo,tako da ocitno pomaga.ce mi daju nekaj taksnega tud za zamznjencka bom iskala njega.

Majhnega sem zal zgubila zaradi drugih okoliscin ki su mu/nam pestrile dneve glih ko ni bilo treba tega.?

@mimini541 jst sm ga zgubila pa 29.11.2021…na prvem UZ ni blu srcka pa so me pol se 3 tedne,vsak tedn narocval na UZ ce se bo mogoc ‘pojavu’ pa se ni…in sm sla pred novim letom na splav s tabletko…pol se ni vse scistlo,sm mogla na histero pa cez 1 mesc spet kr pr histero niso dobr scistli…menstre nism mela 5 mescou,nobeni tableti mi je niso sprozli…Maja sm sla pol po zamrznjencka in se ni prjeu…zdj u sredo greva se po tazadnega ? in pol zakluciva s postopki…

@nikita jaz sam prvic zanosila po clomidu.prazna gv,izcistila se sama doma,po tistemu sam imela histero,da je bla pregrada,lani sam imela prvi postopek,dva ustavili,ostalih 5 propadlo preden ih zamrznejo,letos marca laparo,eno zarisce endometrioze,in zdaj v drugem postopku su utegnili enega zamrznit.tako da imamo to upanje v ljubljani se.

@fracek daj naredi ta aps samoplacnisko, a na gentiko so vaju zdaj ze dali?  nisi stara samo se za 10 postopokv nimas casa, po laparo Ce je pa samo diagnosticna gres pa lahko prec v postopek oz. ti se scratching zraven naredijo…

navijam zate in stiskam pesti!

Zivjo punce!

Kaj je katera tukej z diagnozo grozeca prezgodnja odpoved jajcnikov in ima za seboj ze eno uspesno zakljuceno zgodbo?

Je katera tukej, ki pride naslednji teden v sredo na sprejem za ? v lj?

Hvala vsem za odgovore in srecno vsem ostalim☺️???

@Evy106 kje se la ta APS lahko naredi?

Sunn jaz imam diagnozo grozeča prezgodnja odpoved jajčnikov in sem imela v juniju uspešen dolgi protokol (februar: kratek, neuspešen), tako da sem že v 11em tednu? Držim pesti tudi zate!

@Cvetkamarjetka622 ooo ares? kok dobr, ful vesela zate?  cestitke!? kako si pa prisla do dolgega protokola, a si sama rekla al so ti ga kr  sami predlagal? js sm do zdej imela skos sam kratke? pa use neuspesno.. :// nevem, a bi sama omenla kej al kaj.. ?

.. aja a hodis v Lj? kaj imas kaksen instagram ali pa mail da bi si pisale same? hvala???

Sami so mi predlagal, ker je bil kratek neuspešen (prvi uz dva folikla velikosti 10, 11, so mi povečali dozo potem sem pa ful zbolela in so prekinl postopek). V lj sem bila ja. Lahko napišeš svoj mail, pa ti pošljem privat.

Lepo spoznat nekoga z enako, redko diagnozo…

@Cvetkamarjetka622 evo ti napisem mail: [email protected]

kr napisi mi prosim ja?

Ja res, to pa je redka diagnoza. tle na forumu sm ze misnla da sploh nobene ni s tako diagnozo.. ampak zdej si mi dala vsaj mal upanja da se da tud s tako diagnozo zanosit. ❤️

Oktobra imam datum za diagnostično histeroskopijo. Datum so mi dali na 7.-8. dan cikla, vendar sem imela v tem mesecu M šele 31. dan (prej bolj na 28 dni). Oktobra sicer nanese tako, da imam v petek priprave na poseg, poseg je pa potem v ponedeljek, ko bom verjetno končala z M. Zanima me, če je kak problem, če imam na pripravah še M (baje naredijo UZ)? Res ne bi komplicirala in prestavljala datuma, ker že tako čakam več kot 3 mesece  🙁

@P1K1C4 jaz sem bila v podobni situaciji. Na pripravah na poseg sem imela se malo izcedka (ne vec krvavitve), kar je sicer omenila oz. me vprasala, pa sem rekla, da pri meni to traja samo kaksen dan in bo do operacije zagotovo slo stran. Ni potem nic kaj komplicirala. Kot pa sem brala, pa je problem, ce prav krvavis, ker potem posega ne morejo opravit, saj se v maternici nic ne vidi zaradi krvi.

Krvavela zagotovo ne bom na dan posega, strah me je samo za priprave, če komplicirajo, v kolikor ne morejo narediti UZ-ja, ker bom v najslabšem primeru 3. ali 4. dan menstruacije?

Se po diagnostični histeroskopiji predlaga počivanje ali lahko prenos zamrznjenčka opravim že v naslednjem mesecu? Gre samo za preventivni poseg, da preverijo stanje v maternici, ker se zarodek že večkrat ni ugnezdil.

Ma kera jutr prenos u lj?ali punkcijo?

@P1K1C4 po mojem UZ lahko naredijo tudi med M, važno da na dan posega ne krvaviš. Glede prenosa pa najboljše vprašati kar na kliniki, bodo najbolj vedeli.

Nikita21, zivjo ? jaz imam jutri punkcijo v Ljubljani, se vidimo? ?

Odgovor na objavo uporabnika
P1K1C4, 30.08.2022 ob 07:12

Oktobra imam datum za diagnostično histeroskopijo. Datum so mi dali na 7.-8. dan cikla, vendar sem imela v tem mesecu M šele 31. dan (prej bolj na 28 dni). Oktobra sicer nanese tako, da imam v petek priprave na poseg, poseg je pa potem v ponedeljek, ko bom verjetno končala z M. Zanima me, če je kak problem, če imam na pripravah še M (baje naredijo UZ)? Res ne bi komplicirala in prestavljala datuma, ker že tako čakam več kot 3 mesece  🙁

Pozdravljena,

jaz sem tudi pred postopkom dobila napotnico za HSC in se naročila v LJ. Po 3 mesecih čakanja so mi dober teden pred posegom termin odpovedali (operacijska naj ne bi delala v tistem tednu) in me prestavili na čez 3 mesece.

Iskala sem drugo pot in pisala svojemu G, ki pa me je napotil na SB Novo mesto, kjer opravljajo Ambulantno HSC in so me vzeli takoj s koncem naslednje M. Napotnico sem iz LJ prenesla v NM.

Pred posegom sem pojedla 2 Lekadola, poseg (odstranitev pregrade 0,8cm-do 1cm se menda sploh naj me bi odstranjevala) je bil končan v 15 min in sem šla takoj domov. Nobenih “predpriprav” ali kakšne anestezije (te se izogibam v velikem loku, saj sem imela zaradi nje po urgentni operaciji lani (IMN) še kar nekaj časa posledice, zato raje malo potrpim, pa, da je glava ok;) ).

Na posvetu v LJ pred postopkom IVF sem bila sicer deležna vprašanj, zakaj sem HSC opravljala v NM (na momente sem dobila občutek, da včasih po nepotrebnem delijo napotnice, samo, da kanalizirajo denar iz ZZZS v UKCLJ)…

Na izvidu od HSC je navedeno, da priporočajo uporabo kontracepcije do naslednje M.

Pa srečno!

ToTa

@1nadja234 jst mam jutr prenos ?…ob 7.30 morva podpisat papirje,pol pa jst pridm nazaj ob 11…kdaj mas ti uro?

Nikita21 ravno zgrešili se bova, uro imam 8.15. Pa drzim pesti, da danes obema uspe ?

New Report

Close