Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Flouer aha, potem je bilo to najbrž zaradi vmesne daljše pavze, pa da preverijo, če je vse ok. Vsekakor vso srečo ?

@Fracek
če je ovulacija dvomim, da se že kaj lušči, mogoče je ovulacijska krvavitev. Sluznica se kasneje odlušči, če se jajčece ne oplodi oz ne vgnezdi… V glavnem so te zafrknili ?

@Fracek, na kateri kliniki pa si? Drzim pesti, da bo na koncu rezultat opravicil vse to ❤️

@Fracek res se zdi, da so nekaj zašuštrali. Pa so ti obrazložili zakaj so ti dali tak “nikoli prej viden” protokol? So kaj razlagali oziroma si jih prosila za utemeljitev?

@Fracek vau, ko ze mislis, da si slisal za vse mozne variante, pa se kar najde nekaj novega… Res ne ves vec, a bi se smejal ali jokal ali kar vsakega po malem

Mene tudi moti to, da je vse nekaj “na pamet”, brez razlage. Jaz sem nazadnje celo dobila odgovor, citiram: “za vse nimamo odgovorov” in ostala brez razlage, samo z napotitvijo v nov postopek in s povisano dozo zdravil… Se mi zdi, da imajo oni pac nek protokol, ki recimo da ustreza vecini, individualno je pa pri vsaki pac lahko neko odstopanje. Mogoce bi kateri bolj ustrezal UZ ze kaksen dan prej, punkcija v drugem casovnem okviru itd., ampak s tem se pac nihce ne ubada.

Jaz imam v zacetku sept. datum za sprejem, upam da spraviva letos cez se en postopek. Skupno bo to ze 3., ce bo neuspesen nama potem pripadajo dodatne preiskave ane ? Ker sem ze zdaj sprasevala, ce lahko se kaj naredimo, pa je bil odgovor da ne in da pac gremo v naslednji postopek.

@mentos475 jaz sem prejsnji teden zaradi luscenja posteljice imela abrazijo.srcek nehal bit v 6.tednu + 4dni.tako v ljubljani kot postojni su omenili da bom delala genetiko pred prenosom zamznjencka.a je drugi splav.

@Mimimi475 oh zelo zal mi je za taksen razplet. Kaj pa to pomeni, da bos delala genetiko – testirajo posebej tebe in partnerja ali kar zamrznjencka ?

Pri nama v 3 letih (po 2. postopkih in skupaj 4 transferjih, od tega sta bila v dveh prenosih po 2 zamrznjencka hkrati) se nikoli ni prislo do zanositve, zato sem tudi sprasevala zdravnico, kaj se da se narediti, tudi v smer genetike sem sprasevala.. pa je vse slo v to smer, da pac dokler ne bo se 3. postopek za mano, ne bo nic od teh dodatnih preiskav

@Plus_one, sem v Mb, hvala za spodbudo.

@(ne)Srecnica, ovulacijska ziher ni, jo imam kar pogosto, in je malo roza, krvavega izcedka, pa se to komaj kaj do vlozka pride, ce nisva ravno po akciji. Zdaj prav krvavim … bi prej rekla, da so pac injekcije naredile svoje … na uz mi je rekla, citiram” da mora zdaj diphereline najprej zavret in ta folikel mora izginit, nic, boste se en teden podaljsali s terapijo”.

To je tako zgledalo, da sem jaz zjutraj, ko je zacelo vlivat z mene, pred odhodom v Mb napisala mail, da sem nepricakovano dobila ze 18. dan M, pa da bi morala tisti dan pricet s pikanjem. Ker sva morala se na odvzem krvi za SPB in na podpis dokumentacije, sva tako imela namen v vsakem primeru it, za postopek pa sem bila prepricana, da bomo prestavili. Sestra je imela ob najinem prihodu mail sprintan, ko je prisel dr. Reljic v ambulanto, mu je sla povedat in pokazat napisano ter vprasat za napotke. In potem je prisla druga sestra ven in rekla, da je dr. narocil, da kar danes zacnem z injekcijami, da je v bistvu vseeno, ali pricnem na 1. ali 18. dan, in sem bila napotena na prevzem terapije. To je bilo to, sestre na hodniku nisem sprasevala, kako je to mogoce, me je pa na UZ- ju v ponedeljek malo hecno vprasala ” prvi dan M ste tudi dali 1. injekcijo?” Sem v treh stavkih razlozila, da so se tako odlocili, G pa ni komentirala nic. Imam pa tak obcutek, da niso ravno enotni in da bi me verjetno vsi drugi odslovili. Zasustrali ali ne, te 4 pikece se dam do ponedeljka, pol pa da vidimo to cudo. Mogoce sem poskusni zajc ?

Zdaj se se smejim, saj ko pa mi bo “dekl gor vtrgalo”, pa ne bo vec lustno. Moj se ze tudi norca dela, da imam po novem tolkokrat M, ker nocem vec seksat z njim, da bi lahko enostavno rekla, da me glava boli ?

@mentos
, za mene je tudi veliko razocaranje to, da nihce ne rece vsaj, glejte, toliko ste stari, da recimo laparo pa histero nima smisla delat, bi izgubili pol leta, lahko damo recimo na AFS testirat, pa mogoce malo popraskat maternico pred prenosom ali pa haching zarodka mogoce tudi ne bi bilo tako zgreseno, se rezervo jajcnikov po treh letih malo spet pogledat pa hormonsko ravnovesje, ne pa nic od nic, ne bu ne mu, samo gremo dalje. Da bom pri 40 imela 20 celic in 10 zamrznjenckov valjda ne pricakujem, se zavedam tudi, da je v teh letih malo moznosti za vec kvalitetnih zarodkov, ko so jajca stara, ampak daj no, malo it naproti pa podebatirat smiselnost moznosti pa res ne bi smel bil taksen problem. Tak je, ko je sluzba samo se sluzba, in se smisel vseh priseg v letih dela izgubi. To je pa tako globalni problem … malo strosila, zdaj pa borba dalje ?

@mentos iskreno nimam pojma se..menda kri.je omenjav neki krio???anpak samo omeniv,nic razlage..

Zdej si dam dva meseca da vidim kako bodo moji zmesani cikli po vsem tem,pol grem naprej.

@fracek ja, da bi ti vsaj razlozili zakaj nekih stvari (se) ni smiselno delat ali pa kaj bi se lahko se naredilo, ampak pac se ni pogojev (3.postopek, vec splavov, ipd…).

Jaz pa pri nama skos poslusam od zdravnikov: saj sta se mlada, oh sej imata se cas… Kar je zelo relativno. Zacela sva pri 28-ih, jaz sem pa zdaj ze proti koncu 31-ih. In z njihovo hitrostjo bom vsak cas 35, ko pa se kao statisticne moznosti za uspeh ze pri tistih, kjer je vse ok, poslabsajo. Tako da mene to nic ne tolazi, ker 3 leta nazaj sva bila se mlajsa, otroka pa se vedno nimava.

Mal morm tut jaz dat tole ven iz sebe. Septembra pa spet fajtamo naprej.

@Mimimi541 razumem, telo in psiha rabita svoj cas. Srecno!

Zivjo…danes sm mela UZ za prenos zamrznjencka(na Estrofemu) in je bla sluznca 8,4mm…5 dni nazaj je bila samo 6mm,zato so mi povecali estrofem na 3x2tbl…v sredo,na 23.dan cikla imam prenos…se katera takrat?

Pa zanima me se(vem da se je ze miljonkat pisalo),kdaj se zacne jemat aspirin,tiste k ste ga jemale?

@nikita estrofem je v bistvu stimulirani protokol za zamznjencka?jaz sem bila dvakrat na stimuliranem kratkem protokolu in svezi prenosi.zdaj me caka zamrznjencek in nimam pojma kako to gre.

Pozdravljene punce!?

Končno se lahko tudi sama pridružim v ta forumu, saj sem tudi včeraj zagledala dolgooo pričakovani plusek. To je bil moj 4. postopek, skupno 11.et. Ja je kar dolga pot za nama. Plusek sem zagledala prvič❤Prenos 2 blastocist sem imela 16.8. Vedno sva prišla do blastocist, pa še to jih skupaj ni bilo malo, nikoli pa se niso vgnezdille. Moja diagnoza je namreč, da imam odstranjena oba jajcevoda zaradi izvenmaternične nosečnosti, drugih nepravilnosti niso našli, tako, da smo pri tem postopku preden sva šla ugotovili, da smo naredili čisto vse preiskave, ki so pri nas na voljo. Na svojo željo in po nasvetu sem še dr. prosila za menjavo terapije, iz Gonala na Bemfolo in iz Crinone gela na Dobroston, mogoče je tudi to kaj pripomoglo?Tako moja kot tudi želja vseh pa je samo ena, da bi do konca šlo vse tako kot mora❤29.8. imam komaj krvni test.

Res sem vesela za ta forum, veliko koristnih informacij sem že našla tukaj, zato punce kar pridno pišite, jaz bom pa tudi??????

Oh @Olja55, prekrasno, dolga pot je za vama, ampak res ni lepsega obcutka, ko je koncno plusek na testu, prav ne mores verjet ane? Iz srca ti zelim lepe vrednosti na krvnem in prekrasno, mirno nosecnost. ❤

Nasa @Mandarinca je tudi vmes ze rodila ? Cestitke se tukaj ?

Lep vikend vsem ?‍♀️?‍♀️?

@Olja55 iskrene čestitke! In pa srečno vse do konca, z otrockom v naročju ❤️

Tudi za mano sta dve izvenmaternični nosečnosti in sem brez jajcevodov, zato je edina opcija ivf. Bi želela deliti malo več podrobnosti glede tvoje zgodbe? Katere preiskave ste vse naredili? Ali si delala kaj posebnega pred vstavitvijo tega zarodka, ki se je uspešno ugnezdil? Kakšna priporočila za nekoga, ki je v podobni situaciji, vendar šele na začetku poti? Hvala ?

@Mimimi541 men so dal za zamrznjencka oz. sm sama rekla za Estrofem,ker mi Femara ful sluznco stanjsa…jemat ga mors pa od 1.dne M 3x/dan…12.dan cikla mas 1.UZ,da vidjo,ce je sluznca dobra.ce je,mas cez 5 dni prenos…

Kdaj se zacne jemati aspirin?par dni pred prenosom zamrznjencka ali na dan transferja?ga bom jemala na lastno pest,ker je to zadnji zamrznjencek in potem zakljucimo z obmp

@Ananaska2 tudi jaz sem brez obeh jajcevodov in brez levega jajčnika. Imela sem 1 postopek, skupno 3 prenose, vendar žal vse neuspešne. Zdajle septembra grem na posvet za 2. postopek, pa upam da bo kaj bolj uspešno, ker sem se nekako odločila, da v 3. ne bom šla…

Odgovor na objavo uporabnika
nikita21, 27.08.2022 ob 10:01

Kdaj se zacne jemati aspirin?par dni pred prenosom zamrznjencka ali na dan transferja?ga bom jemala na lastno pest,ker je to zadnji zamrznjencek in potem zakljucimo z obmp

jaz sem aspirin zacela jemati 5 dni pred prenosom zamrznjencka, torej na dan ko sem imela ovulacijo in je bil prenos uspešen, trenutno sem v 16 tednu in zaenkrat vse super, in menda imamo punčko ?

vse skupaj sem imela dva prenosa, prvi svezi neuspesen oz biokemicna – takrat nisem jemala aspirina, drugi pa potem uspesen. Treba je pazit edino da ce je punkcija da se sele po punkciji zacne jemat aspirin, pri prenosu zamrznjencka pa lahko 5 dni prej.

Sem pa jaz se vedno na aspirinu, mi je ginekologinja rekla da ga lahko kr dalje jem, tja nekje do 35 tedna.. Pravi da so to tako male kolicine da do ploda sploh ne pridejo oz ce ze potem minimalno, kar ne vpliva na plod, kvecjem je lahko problem ce ga preneham jest, ker ne vemo kaj je zadaj, ker nisem imela nikoli pregleda pri revmatologu. Tako da eni brezveze strasijo okoli tega aspirina, je pa res treba bit pozoren ce imas druga zdravila, takrat ne bi jaz delala nic na svojo pest. Naceloma pa ce smo zdrave nima kaj bit.

Sem pa na strani 129 tega foruma objavila zelo dolg zapis o tem kaj sem spremenila v drugem prenosu, ki je bil uspešen, mogoče kateri kaj pomaga.. tule je link do tiste strani in zapis najdete v zadnjem najdaljsem postu na tej strani.. https://med.over.net/forum/tema/obmp-ivf-2022-22272533/page/129/ 

Srečno vsem, ki še čakate svoj plus, jaz vas se vedno spremljam in drzim pesti da vam uspe ???

pa se tole sem pozabla dodat:

Srečno vsem, ki še čakate svoj plus, jaz vas se vedno spremljam in drzim pesti da vam uspe ???

@Ananaska2 je seveda, vse me lahko vprasas kar te zanima. Od preiskav je bilo narejeno vse, vse krvne, podrobna hormonska slika, trombofilija, genetika, histeroskopija z biopsijo, 2x screeching maternice pred prenosom, v glavnem dr. Gavrič je rekla, da ni več preiskave, ki bi jo lahko naredili, da se enostavno pravi zarodek še ni razvil in očitno je imela prav. Za vse te zadnje preiskave sem ji sama rekla, ker sem šla po drugo mnenje, imela konzultacije za Češko, ampak tudi oni nimajo kaj več za ponudit, nihče ne ve, zakaj se ne vgnezdi, čeprav vse ostalo “kao” štima. Tako da sploh ni nič komplicirala tudi sama je rekla dejmo probat še to, pa še to, čeprav je rekla, da bo najbrž vse ok…sama si nisem mogla nič kaj pomagat pri tem. Pred prenosi in na splošno nisem čisto nič konzumirala razen folne, sej niti nisem vedla kaj in zakaj?Če sem imela vse tudi v krvi bp.

Sem tokrat ostala na bolniški že pred punkcijo in si vzela vse na izi, namesto branja forumov in iskanja znakov sem se zamotila z drugimi stvarmi, tako da nekega pametnega nasveta žal res nimam, to je samo moja zgodba. Pa glede znakov kakšne študije sem to delala. 5.dan sem imela vgnezditveno krvavitev, samo mal obarvane flekce dva dni in potem nic vec, tisti obcutek, ko imas PMS pa sploh ni popustil, kuhalo me je, križ bolel še na dan ko bi mogla dobit menstruacijo, ampak je ni blo in sem točno vedela, da je ne bo, ker sem res čutila, da je nekaj drugače.?

Upam, da sem s tem kaj pomagala vsem, tako kot sem rekla, res je dolga pot za mano,  in če boste karkoli rabile z veseljem pomagam!

Srečno vsem❤??

New Report

Close