Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Fracek, hvala za opis…  Sem pravkar dočakala navodila. Še enkrat več razočarana nad dejstvom, da ti vsakič drugi govori/piše. V enem rednu trije,  vsak z svojo različico. Nihče od teh ni moja zdravnica…  V glavnem, 20.dan začnem z Diphereline 0.1…  Potem pa dalje naprej…  ?‍♀️

Vedno pogosteje se zalotim z mislijo, kam sploh rinem…  Res imam že pun kufer vsega in vseh. ?

Naj bi se,ja..Imela sem že dve neuspešni terapiji z antibiotiki in namesto,da bi dalje iskali vzrok endometritisa in mi potem dali ustrezne antibiotike, je DR. rekel,da ne najdejo vzroka in me dal na IVF..torej se glede na njegove besede to zdravljenje zaključuje..glede na to,da niso kaj posebej drugje iskali vzroka,se mi zdi narobe kar tako odnehat in iti v postopek,ki ne bo uspešen..

@Mimimi541 za Lj: naročiš se v Leonišče na (telefonski) razgovor, da ti izda napotnico za prenos. Potem pa, če imaš prenos v naravnem ciklu se z M prijaviš, dobiš datum za sprejem in Uz okrog 13 dneva cikla in te spremljajo dokler ne poči vodilni folikel, pol pa imaš 5 dan prenos. Če imaš stimuliran prenos pa ti po kdo drugi napisal, tam gledajo bolj debelino sluznice.

A katera ve kakšne so zdaj čakalne vrste za Leonišče za telefonski razgovor?

@(ne)srecnica Do zdej sem imela samo stimulirane postopke.verjetno bo tud zdaj nekaj taksnega.a tud ce se vodim v postojni se moram narocit na razgovor na leonisce?

@Mimimi541 če imaš (dokaj) redne cikle in svoje ovulacije potem je za zamrznjenčka navadno prenos v naravnem ciklu, če nimaš O pa stimulacija.

Če si v Postojni potem ti mora G ki te tam vodi izdati novo napotnico za prenos zamrznjenčka, pol se pa prijaviš v postopek v Lj. ..

@Bibi79724 verjetno odvisno od tega kako zaseden je tvoj izbrani G. Jaz sem enkrat čakala 7 dni, drugič pa 21 dni. Lahko sicer napišeš, da bi razgovor želela opraviti z G ki ima najmanjšo čakalno vrsto (ker je vseeno kateri ti izda napotnico).

Hej punce,

Jz sm ravno začela dolgi protokol z Gonaptylom. Tiste ki ste ga imele, a ste se vedno sam na eno stran spikale, al ni važno..Sam da je pod popkom. ?

Dokler sem imela se samo gonapeptyl, sem se Pikala izmenoma levo in desno od popka, ko sem dodala se menopur, pa pač vsakega na eno stran. Srečno Lunanai

Punce, meni je dr. predpisala 225ml necesa na G (nisem si tocno zapomnila imena zdravila, cakam pa na odobritev konzilija). Zanima me samo ali je to naceloma nizka doza ali ne? Naj bi pa imela kratki protokol.

@Plus_one mislim da je 225 enot običajna doza (sploh za prvi postopek), če je odziv slab ti jo vmes sicer lahko povečajo.

(Ne)srečnica hvala za odgovor ❤️

Hellouuu?

@Mihi
, se kako razumem. Ta del oz. komunikacija pred vkljucitvijo je res kar nekaj, dozivela podobno zdaj nazadnje, da ne govorim o tem, da najine zdravnice (te ki naju vodi), nisva videla ze vec kot leto se mi zdi, no, mislim, da mi je 1 prenos delelala vmes in 1 Uz, ker je pac bila na vrsti tisti dan. Sem pricakovala, da bova pred 4. postopkov se kaj vabljena na posvet, da bi vsaj par vprasanj postavila, pa nic … ampak nisem v fazi, da bi se razburjala trenutno, ceprav ze nabiram pocasi.

Kot veste, so me v dolgi postopek dali kar s 1. dnem M – nikad cuo ? Vzela sem kot izziv, saj predstojnik menda ze ve ? Ultrazvok v ponedeljek po 12. injekcijah diphereline oz. gonapeptyl (eno in isto, samo taprve moras sam mesat) – jaz tik pred ovulacijo ?, en folikel v razcvetu 22 mm, en 8, drugo niti ni vec gledala. “Bremza ocitno se ni prijela”. In sem dobila se en teden gratis pikanja z njimi, v ponedeljek spet uz. Kaj naj recem, pobrala sem se ven s kabine, hvala lepa, malo mi je ze vse skupaj smesno …

Jaz tudi dajem sicer vsak dan na drugo stran, ko dobim stimulacijo pa izmenjujem, na levo eno, na desno drugo in naslednji dan kontra.

Lepo bodite in vso sreco ❤

Živjo vsem ?

Zanima me kaksen je postopek zamrznjencka. V septembru imam pregled pri ginekologinjo v leoniscu. Ali katera ve, sledi se konzilij? Ali je takoj prenos po prvi menstruaciji?

Lep pozdrav ?

@plus_one verjetno gonal doza 225.je normalno.jaz sam tud imela kratek postopek.sam imela gonal 225 5 dni pol sam dodala se certrotide.9.dan prvi uz.ce je odzis slab,al pa majni folikli kot pri meni(lenobe v oba postopka) je uz na vsakih 2,3 dni.jaz sam se tako spikala 14 dni preden su bili primerni za punkcijo.vmes pa 5,6 uz.

@Fracek ojooooj. Zgleda torej, da jo vseeno prišlo do ovulacije, kljub injekcija?  Ali sedaj upajo, da jo bodo vseeno ustavili?

Nekaj me še zanima, punce – relevantno predvsem za tiste, ki ste že bile v postopkih. Ali ste na kateri koli točki injekcij morale poleg ultrazvoka dati tudi kri za hormone? Kolikor spremljam kaj tuje instagram profile, v tujini na vsaka dva dni dajo kri ter imajo ultrazvoke, da spremljajo odziv jajčnikov. Pri nas pa tega sploh ni?

@ananaska2 ne.jaz sem imela ze dva postopka.obakrat kratki protokol enkrat postojna-dravlje,drugic postojna-ukc lj.nikoli kri za hormone.samo uz.kolikokrat je pa odvisno o odzivu na injekcije.

@Fracek pol bodo zdej verjetno čakali O, potem bodo čakali da se odlušči sluznica pa da se resetira in pol boš dobila stimulacijo. Se bojim da se boš pikala enkrat dlje kot je treba 🙁

@Flouer
za zamrznjenčka v bistvu ne bi rabila iti osebno v Leonišče, običajno naredijo razgovor po telefonu in izdajo napotnico. Napotnico potem v roku 14 dni aktiviraš na kliniki, potem se pa z M prijaviš v postopek. Z zdravnikom se dogovorite v bistvu samo ali bo šlo za prenos v spontanem ali stimuliranem ciklu..

@(ne)srecnica

Hvala za odgovor.. meni je ginekologinja dala napotnico, katero sem poslala po mailu in so mi dali termin pri eni ginekologinji… res jih je nemogoce dobiti na telefon, zato sem jim pisala po mailu. Tudi meni je bilo cudno zakaj imam pregled..

Drugace pa srecno vsem.. za mano sta dva spontana splava in po drugem ivf postopku nama je uspelo in imava 2leti starega fantka ❤️ vse skupaj pa je trajalo 4leta.. samo ne obupat vse bo??❤️

Upam da nama bo tudi sedaj uspelo z zamrznjecki❤️?

Jutro. Prej bi napisala, prej bi se zgodilo. Vceraj zvecer sem zacela krvavet, tako da ja @(ne)Srecnica, je folikel zgleda pocil in se je sluznica zacela luscit. V mesecu in pol ze tretjic M, se mi zdi da samo se v vlozkih okoli hodim. Bi mi bilo res skoraj boljse, ce bi se pac en cikel pocakali, pa dobro, zdaj ze je, kar je. Po mojem bo na koncu res naneslo, da bom cel mesec na injekcijah, ze samo na diphereline bom najmanj 19 dni, ce bo v ponedeljek slucajno zelena luc za zacetek menopurja. ?

Ojej, tole pa je eno pacanje fracek, in sigurno bo to en dolg postopek. Samo da rata na koncu, pa bo vse (skoraj) pozabljeno. Držim pesti ????

New Report

Close