OBMP -IVF 2022
@Fracek zanimivo, nisem še nikoli brala, da bi z dolgim postopkom začel s pikanjem 1/2 dan M ? no, menda zdravniki že vedo 😉 vso srečo ?
Tudi jaz se nisem zasledila, da bi katera zacela s pikanjem v dolgem postopku na 1. dan M, imam za sabo 3 dolge protokole, pa sem vsakic pricela 18. dan z injekcijami (ce bi imela daljse cikle, bi pricela 22. dan), zdaj me je pa ravno na dan, ko bi mogla pricet, presenetila M. Ocitno se dajo zadeve izpeljati tudi drugace … saj, ce poskusam pogledat logicno, je verjetno stanje v obeh primerih bolj ali manj na 0. Bomo videli, vsekakor porocam, kako se bo izsla ta izvenserijska situacija ??♀️
@optimistka13 če boš slučajno imela 1/2 dan M na dan sprejema jim to samo povej in boš dobila takoj injekcije in boš pričela s pikanjem. Meni je sicer vedno zamujala pred postopkom…
@optimistka13, tako kot pise zgoraj.. ? je pa tudi meni pred postopkom prvic zamujala 7 (!!) dni, pa je drugace vsak mesec tocna kot urica..
Imam pa se vprasanje; ali je katero po neuspesnem postopku po koncu prve ali druge M bolel jajcnik? Mene ze 3 dni kar mocno boli (tudi na dotik). Bom pocakala se kaksen dan in upam da se ne bo stopnjevalo.. ?
Hej Mihi. Za seboj imam tri dolge protokole v Mb, prvic gonapeptyl + gonal, v ostalih dveh gonapeptyl + menopur. V vseh je bilo enako – z injekcijami sem pricela 18. dan cikla (ce bi imela cikle dolge 28 dni, bi pricela 22. dan), nato sem bila narocena na UZ nekje cez 11 dni (vsaj 10 dni moras pikat samo gonapeptyl). Nato sem zacela dodajat druge injekcije za rast foliklov, po kaksnem tednu ultrazvok in nato vcasih se eden, dokler ni bil vodilni folikel toliko velik, da so dolocili dan za stop injekcijo. Vse skupaj sem ponavadi dajala injekcije 21 oz. 22 dni, nato stopka, cez dva dni punkcija in 5. dan prenos, ce je bilo vec kot 5 zarodkov, tiste, ki so jih imele manj, pa so bile klicane na prenos velikokrat 3. dan po punkciji.
Zdaj cetrtic pa si verjetno ze zgoraj prebrala, kako so mi odredili. Ultrazvoka nisem imela, pravzaprav je bilo vse drugace, kot mi je pripravnik povedal po telefonu. Se mi pa zdi, da se vcasih malo razlikuje od g do g, ceprav smo na isti kliniki ?, ampak okvirno je tako kot sem zgoraj opisala. Vso sreco. ❤
@Fracek živjo ? tudi sama sem v dolgem postopku, enako Gonapeptyl(14dni) danes pa sem zacela zraven še 225 Gonal-a za 9 dni, nato uz. Nisem še zasledila nobene s to terapijo, pa sem kar nekaj preiskala na to temo ? lahko vprasam kaksno pa je bilo pocutje ob tej terapiji in koliko je bila uspešna?
Hej @1nadja243, drzim pesti, naj ti hitro mine in cim boljsi izkupicek zelim. ? Po terapiji z gonalom v prvem postopku sem imela 6 pridobljenih celic, na koncu 2 blastocisti. Pocutje je bilo super, nobenih posebnosti, zanosila nisem. Sem bila v bistvu presenecena, ko mi je potem dr. spremenila terapijo na menopur, zakaj, se danes ne vem ? Po postopkih z menopurjem je bilo prvic tudi 6 celic, dve blastocisti, drugic pa 7 celic in 3 blastociste. Kot vidis, v izkupicku pri meni ni bilo neke razlike, obojno terapijo pa dobro prenasam in name nima posebnega vpliva.
Porocaj, kako ti bo slo, naj lepo rastejo folikli ❤
Ojla punce…da se sa jaz oglasim…vceraj se je v postojni koncala zgodba tega postopka za mene…?
Je hudo ampak ce ze rajsi zdaj kot pozneje…
Zdaj se malo spocijem,pocakam da se konca gneca v lj,pol grem naprej.med tem bom skusala se genetiko resit..do zdaj sem imela samo kratke postopke,spikanja,pinkcije in prenose.tokrat me caka zamznjencek.zanima me kako gre ta protokol?
Pozdravljene!
Zanima me kako poteka konzilij za IVF? .. Namreč moj DR.v postopku zdravljenja neplodnosti,me je dal na čakalno listo,pa čeprav še imam nepozdravljen kronični endometritis,ki bi naj resno oviral postopek.Zato me zanima,če v primeru,da bodo tam presodili,da nisem primerna in me zavrnili,kaj to pomeni? Verjetno nadaljne preiskave in zdravljenje na kliniki? Ne razumem,zakaj me je že poslal tja,če še ni pozdravljeno ? s to diagnozo skoraj nimam možnosti..
@Fracek najlepša hvala, tako za odgovor kot lepe želje ? bom javila kako se bo izteklo!