OBMP -IVF 2022
Pozdravljene ? sem malo brskala pa nikjer ne najdem nič podobnega.
Sem pri 8 injekciji Gonapeptyla (dolg protokol). S samim dajanjem injekcij sicer nimam tezav (no vsaj do zdaj jih nisem imela) danes pa sem po injiciranju na koncu v brizgi opazila kar nekaj krvi, kljub temu da sem na zacetku preverila in kri ni pritekla v brizgo. Se je kateri že zgodilo kaj podobnega in morda katera ve, če je lahko kaj narobe? Pa miren večer vsem skupaj ?
Saj ni res, pa je ☹ Zadnjic sem pisala, da sem dobila M ze 20 dan in da sem krvavela predvsem, ko sem sla lulat, na vlozku noben dan in tudi cez noc mogoce kaka pikica, prsi pa dalje bolece in ogromne … no, je bilo tako 3 dni in mislim, ok, pac se ena cudna v mojih poznih letih. Vceraj pa 17. dan od takrat, malo rjavkastega izcedka, danes spet malo, studiram, da bi morda po kaksnem cudezu lahko bila kaksna vgnezditvena, casovno bi slo skozi. Grem prej na wc, cel dnevni vlozek temno rjavo poflekan, se obrisem in krvavo … pa ne me J….. jutri se bova verjetno zaman peljala v Mb, ker kot zgleda, bo M prisla jutri, spet???, ali pa je bila prejsnja krvavitev kaj drugega. Samo po kaksnih razpocenih cistah verjetno ne bi tako zivo rdece krvavela, ali pac? Nic, javim jutri, kaj se bo zgodilo, ampak po obcutku v trebuhu bo M, prsi so mi tudi sle malo nazaj, sem mislila, da zaradi aktivnega sportanja zadnji cas … kak bedno ??
Morala sem se strosit malo, ker se res vcasih vprasam, ce se se lahko nekdo bolj norca dela ?
@Effma jaz imam PCOs pa zaradi tega nisem imela kakšnih večjih težav med postopkom, kvečjemu je malo več možnosti za hiperstimulacijo. Jaz sem težave imela samo zaradi nerednih menstruacij. Prvi postopek zame sicer ni bil uspešen, nima pa to zveze s PCO.
@Fracek iz kakšnega testa pa nisi delala? Sicer tele izvenciklične krvavitve se dogajajo, niso pa ravno običajne ? javi kako bo jutri.
@Plus_one ne vem sicer na kateri kliniki sta. Jaz sem imela v Lj lani posvet sredi maja, pa sem konec maja že dobila odobritev konzilija, v sam postopek sem se pa zaradi letnih dopustov prijavila potem septembra. Tako, da če imata zdaj posvet in vama do konca avgusta odobrijo postopek računaj, da se boš s septembrsko M prijavila in z oktobrsko pikala. Hitreje dvomim, da bo šlo, kvečjemu bo trajalo kaj dlje …
Zdravo. Vceraj zjutraj sem potem dobila oring M, brez dvomov da je prava. Sva sla vseeno v Mb, prej poslala mail, kaj se je zgodilo in prosila, ce me lahko vtaknejo kam na UZ. So mi med potjo odgovorili, naj prideva. Oddala sva kri za SPB, podpisala soglasje, nato pa pocakala mnenje zdravnika, delal je predstojnik vceraj v ambulanti. Na veliko presenecenje mi je sestra prisla povedat, da pricnem vseeno z injekcijami, da je dr. rekel, da je vseeno, ali zacnem 18. dan ali 1. dan M. Tega se nisem zasledila v praksi. ? Na UZ grem normalno, ko sem narocena na 12. dan cikla, po potrebi mi bodo testirali takrat estradiol … tudi prvic slisala. Kakorkoli, kar tam sem si dala 1. injekcijo, pa da vidimo, kaj bo prinesel ta 4., na glavo obrnjen postopek. ? se samo kaksnih 21 dni pikanja, pa odstevajmo ? Srecno vsem ❤
@Fracek super!! Če prav razumem maš potem dolg protokol?
Jaz že nestrpno čakam september – 1. 9. imam ultrazvok pred začetkom stimulacije. Trenutno jemljem kontracepcijske tabletke.
@fracek drzim oesti in navijam za vaju!!!
@mikrobio mi smo ok hvala; tebi pa neven jah naj recem, razen nujno poskrbi za svoje zdravje, ze zaradi rvojega soncka, ki je tvoje vse na svetu…eni moski so res kreteni, ampak svoj zaklad pa imas in po dezju slej ko prej posije sonce. ce le gre pojdita se malo naookoli, na kak dopust, da se malo sestavis, da zakljucis ta del zivljenja in gresta z malckom naprej! zavedaj se da si mocna, in da zmores vse!
@hana41 vse bo ok!
Zivjo punce,pa sem spet nazaj…?
Se pred potrditvenim niso bile dobre napovedi…danes po njemu se manj…krvavitve za dva vlozka zjutraj,takoj postojna diagnoza luscenje posteljice.dva tedna pocitek in mirovanje.v ponedeljek kontrola,mali raste,utrip prisoten.danes mali narastal za 2 mm,utripa ne najde,posteljica se bolj lusci…ce zdrzim brez krvavitve do torka,grem h moji gin po napotnico in direkt v postojno…
Zanima me ce je katera sla skozi kako gre z genetiko?to delajo samo v ljubljani,ali se da tud v postojni naredit?
Vsakic ena stonica visje…prvic splav,prazna gv.drugic luscenje v 7.tednu(6+?).tretjic caka pingvincek…in sigurno bo najvisja stopnica…ne recejo kar tako da u tretjo gre rada..?
Bolj mi zal moza..njega spet vrglo…
Ko resim to par mesecev pocitka in dat organizmu cas da se izcisti vseh hormonov..pol spet v boj naprej…
Ja,saj,kot pravim.Bolj se bojim,da bi bilo neuspešno zaradi endometritisa.Mi je DR. sam rekel,da to zna biti ovira(možnost,da se ne prime,oz.ne obdrži).Zato mi je čudno,da ne bodo naprej iskali vzroka in me je kar dal na čakalno listo za IVF…
p1k41, 12.08.2022 ob 10:23
@Effma, si mogoče imela kakšne znake pri kroničnem endometritisu? S katero preiskavo se to ugotovi?
Do laparoskopije nisem vedela,da imam endometritis,sem vse “čudne” znake pripisovala PCOs,tak,da nebi znala rečt kaj je od česa(mogoče- krči,izcedki).Kasneje po antibiotikih pa so mi prisotnost vnetja ugotavljali z biopsijo endometrija s pipelo(odščipnejo košček tkiva),kar neprijetno in boleče.
@Fracek vso srečo ? mogoče so ti dali pa kratek protokol zdaj ?
@Mimimi54 žal mi je za tak razplet 🙁 v Postojni je v Bolnici genetska ambulanta (https://www.bolnisnica-po.si/storitve/genetika/), vprašaj če lahko tam uredita.
Jutro.
@Mimimi, zal mi je. Upajmo na najboljse, sicer pa tako kot si rekla, bo pa v tretje ??
@Ananaska in @(ne)Srecnica, dolgi protokol imam ?, imam bolj malo foliklov in je pri dolgem protokolu potem rast enakomernejsa ter s tem vec zrelih jaj. celic.