Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Jaz sem bila po postopku noseča z dvojčkoma. Pri 6 tednih se je v eni vrečki videl plod, v drugi pa ne. Čez en teden sta bila že dva srčka in do konca je bilo vse ok. Srečno!

Odgovor na objavo uporabnika
tana zana324, 02.08.2022 ob 12:53

Jaz sem bila po postopku noseča z dvojčkoma. Pri 6 tednih se je v eni vrečki videl plod, v drugi pa ne. Čez en teden sta bila že dva srčka in do konca je bilo vse ok. Srečno!

Jaa, hvala, danes v 7. Tednu se je videl plod in srček utripa <3 ..naj bi bi malce manjši plod, tako da imam drug teden ponovno UZ.

p1k4a, 02.08.2022 ob 12:45

Hvala Jane111 za namig. Verjetno se ne gre zajebavati z Medrolom, Aspirin naj bi samo pospešil prekrvavitev maternice. Koliko pred prenosom se pa jemlje Aspirin 100? Imela bom prenos zamrznjenčka v spontanem ciklu, torej brez vseh zdravil/stimulacij.

Če si v postopku, pravijo da z Aspirinom začneš 2 dni po punkciji. Kako je z ? ne vem.

Jaz sem ga začela jemat aspirin na dan ovulacije torej 5 dni pred prenosom zamrzjenčka..

@karamela pri točno kolikih tednih si bila na drugem UZ? 7t0d? Jaz sem bila pri 5t6d in se je videla samo vrečka. Potem pri 6t6d vrečka, rumenjaček in zdelo se ji je, da obris ploda in utrip, a ni mogla potrditi. Sedaj nestrpno čakam na pregled čez 1 teden, če bo videti plod in utrip. Tako me je strah.

Jane111, 02.08.2022 ob 10:44

Aspirin 100 lahko naročiš na nemškem Amazonu. Je pa tudi meni rekel ginekolog, da ni dokazov in da se z Aspirinom ni za zajebavat.

Živjo,

Se strinjam in sem prepričana, da bi ginekolog, ki na OBMP vodi postopek, predpisal ustrezna zdravila, vključno z Aspirinom in/ali Medrolom, če bi bilo to po njegovem strokovnem mnenju potrebno.

Jaz sem pred prenosom zamrznjenčka za povečano prekrvavitev jemala L-arginin (prehransko dopolnilo). Po prenosu pa jedla ananas s sredico (zaradi bromelaina). Ne vem, če je bil prenos uspešen zaradi tega, ampak občutek je bil boljši.

Srečno!?

Živjo punce,

Zanima me, koliko ste stare? Jaz sem 34, in sem v prvem postopku, nepojasnjena neplodnost.

Vsem vam želim srečo 🙂

Živjo, jaz sem 30. Bom tudi šla v prvi postopek. Prav tako nepojasnjena.

Pozdravljene, po vsem tem kar doživljamo, je razumljivo da nekatere zapademo v depresijo in spremlja nas tesnoba. V tem položaju sem tudi sama, trenutno se borim in delam predvsem sama na sebi. Naslednji mesec zopet začnem z postopkom, me pa zanima če je katera uporabila Asentro , ko je bila na postopkih? Naj omenim, da sem se leta nazaj že zdavila z njo in mi je pomagalo.

@optimistka13 Držim pesti ?

Hvala in enako @wickedvix 🙂

Jaz sem 34. Kmalu v prvem postopku. Brez jajcevodov.

Držim pesti za vse nas ?

Mogoče katera ve, koliko časa se čaka za nov postopek potem, ko porabiš zadnjega zamrznjenčka in kakšen je protokol? Se spet naročim na telefonski posvet (tako je v LJ) z izbrano G, ki mi napiše napotnico za postopek? Ali je treba v tem primeru fizično tja na posvet? Kako je s krvnimi preiskavi, se delajo še enkrat? Prvi postopek sem imela lani v septembru.

@p1k4a v Lj se moraš naročiti za posvet v živo z G ki te vodi v Leonišče (jaz čakam cca 3,5 meseca je pa verjetno odvisno od tega kako zaseden je izbrani G), tam dobiš novo napotnico in potem se lahko prijaviš v nov postopek. Kakor vem načeloma ne potrebuješ novih preiskav (če jih ti bodo pa povedali). Jaz imam posvet sredi septembra pa ti lahko takrat javim kako gre naprej, če ne boš na vrsti pred mano (prijavila sem se pa konec maja).

7t0d ja, srečno, držim pesti, sigurno boo, kar pogumno 🙂

Za tisto punco, ki je sprasevala koliko smo stare, jaz sem 30, prvi postopek.

Zdravo punce. Vceraj sem dobila klic s klinike v Mb, da se lahko z naslednjo M vkljuciva v nov postopek, torej cez kaksnih 14 dni. Stara 40 ?, to bo 4 postopek, se brez otrocka. Kot da bi cutila, sem narocila dan prej teste ?

Zadnji cikel je bil totalno blesav. Prisla sva z morja (joj kako bi sla nazaj ?) in dobila M ze na 20 dan. Ponavadi imam cikle tam od 24 – 26. Krvavela sem tudi cudno, na vlozku noben dan skoraj nic, vlilo se je samo vsakic, ko sem sla lulat. Prsi pred in cez celo M ubijalske in bolece, popuscat so mi zacele sele par dni nazaj, tik pred ovulacijskim casom. Seveda sem se na tiho sprasevala, ce se je kaj dogajalo, ampak testa pa nisem imela nobenega pri roki, tako da sem pac zakljucila s teorijo, da je slo za hormonske motnje. Đizs, jaz bom verjetno hitro v menopavzi … vceraj sem imela malo izcedka cez dan, po SO pa sem tudi imela kar mocen roza izcedek, tako da je verjetno prislo do ovulacije, cutila nisem nic posebnega. A ima katera se tako pogoste roza krvavitve v casu ovulacije kot jaz? Do vlozka ponavadi nic ne pride, samo po odnosih se scisti z lulanjem in to je to …

Lepo bodite in drzim pesti za vse. Po poletnem premoru bo tukaj spet pestro ?❤ Na cim vec dojenckov ?‍♀️

Fracek, naj bo tokrat okrogla stevilka, srecna stevilka. Stiskam pesti zate, ni vrag da se ne najde en tapravi.❤

(Ne)srečnica, katero G si pa izbrala, če ni skrivnost? Za čakati je pa res precej časa, si nisem mislila, da je toliko. 

@@p1k4a mene vidi dr Nina Jančar, so mi jo priporočala tako osebni G kot G na Onkološkem. Midva sva sicer v štartu želela poskusiti v Postojni, pa mi je osebni G rekel naj grem raje v Lj, ker imajo tam več izkušenj z malo bolj kompliciranimi primeri. No, načeloma bi šla lahko tudi v MB, ampak mi je iskreno predaleč, pa najdlje se čaka na postopek.

@p1k4a ja se bos verjetno kar malo nacakala.. jaz sem pisala zacetek julija po neuspesnem prvem postopku, pa sem dobila termin 4.10. pri svoji dr.Korosec (ceprav sem napisala, da me lahko dajo h katerikoli dr., ki ima prej prosto).. preveri veljavnost pap brisa in partnerjevo napotnico.

srecno vsem, jeseni bo res pestro tukaj. ??

New Report

Close