OBMP -IVF 2022
Kolikor jaz vem ti pripadajo potni stroski do najblizje tovrstne ambulante od tvojega doma, ne glede kam dejansko hodis, pripadajo ti sele za drugi obisk ambulante v istem mesecu in res zelo malo povrnejo na km, nekaj pa vseeno ja. Vec na povezavi: https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/nadomestila/povracila-potni/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8zizQx8HT08DQw93A0NnQ08vZwtTIyDw4wNgkz1C7IdFQG3pSdk/
Ce pa je obmp kqj drugace kot za ostalo pa nebi vedela.
Taša419, 04.02.2022 ob 15:19
Kolikor jaz vem ti pripadajo potni stroski do najblizje tovrstne ambulante od tvojega doma, ne glede kam dejansko hodis, pripadajo ti sele za drugi obisk ambulante v istem mesecu in res zelo malo povrnejo na km, nekaj pa vseeno ja. Vec na povezavi: https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/nadomestila/povracila-potni/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8zizQx8HT08DQw93A0NnQ08vZwtTIyDw4wNgkz1C7IdFQG3pSdk/
Ce pa je obmp kqj drugace kot za ostalo pa nebi vedela.
hvala za odgovor, ma to se pa res sploh ne splača zafrkavat s tem. Sem mislila če povrnejo vsaj polovično ker jaz imam 130km (obe smeri) pa potem ko bom v postopku se kar nabere enih pregledov in kilometrov, ampak glede na te informacije mi tukaj sploh pripadalo nebi ker je lastni prispevek tako visok.
@gina123 načeloma ti za vsako zdravljenje, ko te napotijo izven tvojega kraja, pripada povračilo stroškov, ja pa tako da ti povrnejo stroške samo do najbližje klinike, ki nudi to storitev (čeprav se ti ne voziš tja, ampak dlje) in mislim, da samo en del, pa še zbrati moraš dovolj velik znesek. Zdaj, če greš večkrat je smiselno, sicer pa ne. Je pa to na ZZZS točno objavljeno.
Pozdravljene punce!
Se ena, ki se pridruzujem klubu upajocih, da je to leto res nase 🤞
Midva se trudiva dobri 2 leti, partnerjev spermiogram je bp, torej sem jaz tisti “krivec”. Pri meni je problem, ker po vsej verjetnosti nimam lastnih ovulacij, imam neredne menstruacije, ampak se nikakor ne morejo odlocit, ali imam PCO ali ne. Hormoni nakazujejo na to (LH:FSH = 2:1), tudi neredne menstruacije, ampak po vseh UZ do zdaj so vsakic rekli, da se jim ne zdijo PCO 🤔 Tako, da se ze vec kot 1 leto “vlacim” po razlicnih pregledih in posegih. Zacela sem v Dravljah, kjer so mi naredili HyCoSy, vse bp. Nato predpisali 4 cikle Femare, odziv je bil, ampak vsakic brez uspeha. Tam so mi rekli, da ce ne bo nic, gremo v IVF. Ravno, ko bi se morala prijaviti na pregled, da zacnemo z IVF, so prenehali s koncesijo. Zato sem se iz Dravelj prestavila v GKLJ, kjer mi je G predlagala se LPSC in HSC, kar sem opravila v septembru, spet vse bp. Novembra na kontrolnem pregledu mi je se enkrat predpisala Femaro, za 3 cikle, ce ne bo nic, IVF. Trenutno sem v 3. ciklu, odziv je bil v prvih dveh dober, a spet brez uspeha. Za tega, tako rekoc ze 7. cikel na Femari, sploh nimam vec upanja. Se v bistvu ze psihicno pripravljam, da bom sla v IVF.
Zanima me, ce je imela katera podobno situacijo? Vse naj bi bilo ok (glede na to, da s stimulacijo pride do O), pa sem razmisljala, da mogoce pa imam prenizko raven progesterona? Ker to pa me nikoli niso poslali na analizo, samo FSH, LH, prolaktin, AMH, TSH. Aja se to: diagnosticiran imam tudi Hashimoto, ampak zaenkrat brez zdravil, ker so TSH, T3 in T4 v mejah normale. Verjetno ima tudi scitnica kaj veze pri vsem tem? Ima katera mogoce kaj “izkusenj” s tem?
Naslednji teden imam ponovni kontrolni pregled, predvidevam, da se bova z G pogovorili o IVF? Kaj tocno bom se potrebovala? Spermiogram in hormone ze imava (razen, ce niso prestari izvidi – koliko so lahko stari?), vem da se potrebuje tudi test na SPB. Se kaj? Ko bova to opravila, ali morava ponovno cakati na se en posvet, preden se bo pripravila dokumentacija za konzilij, ali lahko to uredimo ze zdaj?
Se opravicujem za res dolg roman.
Vsem zelim veliko uspeha, vas spremljam in drzim pesti 🍀💞🥰
@Leanna143 najboljše, da na naslednjem posvetu kar rečeta, da bi želela poskusiti še z IVF, pa da preverijo ali rabita kakšen nov izvid ali ne, potem pa da zdravnik dokumentacijo na konzilij.
Ščitnica seveda lahko vpliva, za sam progesteron boš žal ne bi vedela – omeni na posvetu, pa ti bodo verjetno znali povedati.
Vso srečo
@blackpearl še imaš kakšnega na zalogi?
Mene tudi vse bolj skrbi, da ne bo nič, ker me danes tako boli kakor, da se bo vsak včas vlilo + beli izcedek zraven Utrogestana 😏 Me srbijo prsti, da bi naredila test, ampak vem, da je še prehitro.
@blackpearl 💪 za 5 kom… 🙏 da se primejo 🍀
Ne vem kdaj bi bilo prezgodaj, je res tako odvisno od vsake posameznice.
Blackpearl, te imam v mislih te dni, ker vem, da si bila teden za mano. ☺️
Tudi moj test je bil 12.dan negativen. Na koncu je menstruacija zamujala 5dni, test še vedno negativen. So mi rekli, da krvavitev zna bremzati Utrogestan. In res je bilo tako… 😔
Drugače pa če ni stopke in je bil prenos 5 dni starega zarodka, načeloma test pokaže + od desetega dneva naprej. Seveda pa so možne izjeme. Pravijo, da dokler se ne vlije, je še vse mogoče. Držim pesti! 🙏🍀
Blackpearl, jaz sem, ker nisem več videla smisla. Samo ciklus sem si za skoraj teden zamaknila. 🥴 Je potem čez dva dni prišla…
Sem pa kljub temu šla na krvnega. Toliko da sem potem na telefon dobila zdravnika in ne sestre. Že tako mi parajo živce, da je vsakič drugi in vsak bi malo po svoje. 😤Mi je razložil, da me kar takoj vpiše v čakalno vrsto za naslednji postopek, ker nimam več nobenega 🐧. 😔
@blackpearl, pocakaj se 2 dni, naj bo vsaj 14 dni po prenosu in ce bo -, potem prekini z jemanjem. Ce ti ni pretezko, pa pocakaj do krvnega testa, nikoli ne ves. Sama sicer nisem nagnjena k nekemu spodbujanju laznega upanja, ampak tu in tam pa vseeno zasledimo kaksen “cudez” in zato ni nic narobe s tem, da upamo do zadnjega 🍀Ce ne bo tokrat, ti zelim veliko srece v prihodnje, eden bo zagotovo pravi ❤
@MinnieMe, ful zanimivo, da te je po prenosu pingota tako bolelo. Jaz se po punkcijah nikoli nisem imela nekih posebnih bolecin, sem jih sicer vedno imela v narkozi, po pingotu pa sem bila sploh normalno fit, sem se mogla se nazaj drzat. Beli iz izcedek zna bit od utrogestana, ker se po mojih izkusnjah precej slabo topi, zna pa bit tudi, da imas samo povecan beli tok, kar je pogosto v zgodnji nosecnosti 😊 Dokler je bel, vse super. Drzim pesti in tudi jaz komaj cakam, da naredis test 😁 🤞🍀❤
@sp inositol 500 mg znanka now
@mali soncek sama sem rodila en teden pred rokom, tako je bil tudi napovedan carski rez. Ce ne bi imela napovedanwga car. reza so pa rekli, da bi mi sprozili porod, ker nocejo komplikacij.. Daj, zatezi jim za sprozitev..
@malisoncek, koliko si čez rok? Meni so po IVF nosecnosti rekli, da se caka tam nekje do 1 teden cez rok, ce se dete dobro pocuti. Potem se zacne pogovarjati o sproženem porodu. Torej ce je plodovnice dovolj in je CTG normalen. Sprozanje poroda ko to se ni potrebno ni ok. Umetni popadki veliiiiiko bolj bolijo kot naravni, vec je moznosti za to da se otrok ne spusca pravilno po porodnem kanalu in da bi bilo treba porod dokoncat s vakuumom ali celo s CR. Skoraj vedno je najbolje pocakati da je dete pripravljeno (seveda ce je vse ok), zanj in zate. Ce nisi sigurna reci za drugo mnenje. Jaz sem rodila 5 dni cez rok, porod se je zacel naravno. Za dokoncanje so bili nujni tudi umetni popadki, ki so v primerjavi z naravnimi res veliko tezji.
No, verjetno si pa zdaj ze rodila in se že crkljate 🥰.
ella tereza in vani579 nisem še rodila in sem danes že 5 dan čez rok, otročka super čutim, na ctg se ne dogaja nič, na ultrazvoku pa vse bp. Sem zdravnico že spraševala, če je to ok da sem po roku glede nato da je ivf in mi je rekla da ja, da to ni merilo na kakšen način sem zanosila, vendar vseeno me je strah, jutri imam ctg in ji bom prav za težila. Vmes me špika pa noge me nenormalno bolijo pa tudi utrujena sem ampak ni to to da bi šla rodit saj po občutku imam včasih filing da še ne bom kmalu rodila, joj imam tako mešane občutke sam želim si že res končno držati svojo punčko v rokah, ker se mi že zdi da sem celo večnost noseča, ker tudi sem celo večnost potrebovala, da sem končno zanosila in zdaj še zamuja in mi res zelo zelo dolgo vse to traja in samo da bo vse ok. 🤗🍀Vama pa hvala za nasvete in odgovor 🍀