OBMP -IVF 2022
@Margolanca ne vem sicer kako je s tistimi, ki se vidite v Postojni, ampak v Lj se z avgustovsko M šele prijaviš v postopek, dobiš datum 22 dan ciklusa in potem bi se septembrsko M začela s pikanjem. Vem, da je v Po šlo hitreje, da so punce ko so dobile odobritev šle kar po injekcije in potem z M pričele pikanje, kako je zdaj pa res ne bi vedela. Sicer pa lahko samo kasneje javiš da si dobila M, pomembno je le, da v 14 dneh aktiviraš napotnico (samo napišeš mail da prosiš za aktivacijo).
dan punce.
@Marsena, super, da si se javila, kako gre hitro. Ima kaj krcev? Uzivaj se naprej s fantkom.
@nesrečnica, kaj pa je bilo pri sestri, da je splavila v 16. tednu? Grozno je slisat take zgodbe. Upam, da se kmalu sestavi nazaj in da jo kmalu pričaka eno mavrično dete. Zate pa tudi stiskam pesti, da jeseni zberes pogum.
@evy106, v redu sem, dopolnila 18 tednov, mali brca, cez 10 dni imam morfologijo, tik pred dopustom. Kako si ti kaj?
@arnika23, zal mi je, da ni uspelo 🙁 Drzi se
@margolanca, jaz sem pri zadnjem zamrznjencku sama počakala kar nekaj ciklov, preden sem se javila. ker nisem bila ready.
@mimi, kako si ti, kdaj delas test?
Mandarina, če imaš kratek protokol bi to pomenilo, da začneš drugi dan menstruacije z injekcijami, če pa dolgi protokol pa tako, kot je rekla (Ne)srečnica. Naredita tako, kot bo vama najbolje. Njim je vseeno kdaj prideš, v vsakem primeru pa sta dobila zeleno luč, in to kar hitro, kar je super. 🙂 vso srečo!
Jaz sem imela pred dnevi malo roza izcedka zato sem trikrat zapored šla na krvni test, da sem preverila kaj se dogaja. Kot kaže je bil postopek uspešen, sedaj pa nestrpno čakam, da mi pošljejo termin za potrditveni ultrazvok.
(Ne)srečnica, 17.07.2022 ob 17:00
@morskadeklica488 v Lj je tak protokol za kratki protokol, pri dolgem pa ob sprejemu dobiš injekcije in se začneš isti dan pikati…
@Hana41 maternični vrat se ji je odprl, v roku 4h ur… Baje se to pogosto zgodi med 16 in 20 tednom nosečnosti.
o jezus, no. torej se ena stvar, ki me lahko skrbi. jaz imam se dober teden do dopolnjenega 20. tedna
Margolanca, jaz sem jim sicer sporočila, ampak ne bi bilo treba (sem imela še druga vprašanja). Važno, da je napotnica aktivirana. Če je postopek uspel, še ne vem, še nisem naredila testa. Jutri bo 13. dan po transferju. Zaenkrat pa kaže ok. Držim pesti tudi zate!!
Mimimi541, tudi jaz imam krvnega 25.7. in bi mi jih tudi zmanjkalo, ampak sem klicala sestro na ivf oddelek in so mi dale zdravila na kartico.
Da bi vsaka zagledala+ in lahko noč vsem ?
@Hana41 ja, ona sploh ni vedela, da se to lahko zgodi, je pa tega baje v zadnjem času ogromno. Ona je isti dan okrog 15h bila na urgenci zaradi rahle krvavitve, so jo pregledali in je bilo še vse ok – otrok živahen, MV zaprt, vzroka za krvavitev niso našli. So jo poslali domov in počivati. Potem je pa doma imela občutek kakor da jo napenja, je šla na WC in zagledala otroka že čisto na koncu MV. Je šla nazaj v Postojno, tam pa takoj ko je dala noge narazen je samo ven padel. In niso mogli več nič ? jo je zelo prizadelo, sploh ker prej ni imela nobenih težav in nič ni kazalo, da je karkoli narobe. V 4h urah se je MV odprl in je rodila oz splavila.