OBMP -IVF 2022
Novinka149,
jaz z drugimi nimam izkušenj, sem imela že 5 postopkov v Ljubljani, čez par dni izvem izvid. Vedno so bili vsi prijazni, korektni, kar naju je zanimalo so odgovorili. Skratka nimam pripomb. In po njihovi zaslugi sva starša – imava sinka ❤️ naj bi bili pa statistično po uspehu dokaj blizu…
Kakorkoli se boste odločili, srečno ?
@Evy106 jaz naravno žal ne morem več zanositi, sem brez obeh jajcevodov in brez enega jajčnika. Trenutno sem zdravstveno ok, sem pa imela lani mejno maligni tumor na jajčniku (jajčnik in jajcevod potem odstranili in ju nimam več) in me spremljajo na Onkološkem. Predvsem me skrbi starost, saj bom letos 36, pa sem še brez otrok 🙁
Koliko ste kaj v povprečju čakale od trenutka ko vas je zdravnica za neplodnost dala v IVF postopek do pošte/odobritve konzilija?
Tukaj sem brala, da so imeli v Lju zadnji konzilij 7.7. pa nisem dobila pošte, čakam pa zdaj prb. 1.5 meseca,… Ima katera info kdaj bo naslednji?
Priznam, da sem že precej neučakana 🙂
Vodena sem v Postojni pri dr. Bokal.
@Ananaska2 bomo videli kako pa kaj, zaenkrat sva se odločila da greva v še en postopek, v prvem sem imela 3 neuspešne prenose. Zdaj po vsej sili z glavo skozi zid ne bom šla…
@Margolanca jaz sem dobila odobritev konzilija točno 10 dni po prvem posvetu, sem pa mislim da ena redkih, ki je dobila tako hitro. Zdaj imajo res gužvo, odkar ste se še Postojnčanke pridružile in ne utegnejo vseh obravnavati na prvem konziliju po prejemu dokumentacije (je omejeno število koliko postopkov lahko speljejo naenkrat). Konzilija sta bila načeloma 2 na mesec, zdaj med dopusti žal ne vem kako je. Ti pa predlagam, da jih kontaktirate in preveriš, ker vem da se je že zgodilo, da kakšne dokumentacije niso dobili ali so jo pozabili poslati naprej…
Vso srečo ?
Margolanca, 13.07.2022 ob 10:02
Koliko ste kaj v povprečju čakale od trenutka ko vas je zdravnica za neplodnost dala v IVF postopek do pošte/odobritve konzilija?
Tukaj sem brala, da so imeli v Lju zadnji konzilij 7.7. pa nisem dobila pošte, čakam pa zdaj prb. 1.5 meseca,… Ima katera info kdaj bo naslednji?
Priznam, da sem že precej neučakana 🙂
Vodena sem v Postojni pri dr. Bokal.
Živjo,
Mene je zdravnica napotila v postopek konec novembra 2021, konzilij je bil pa konec januarja 2022. Pošto o sklepu konzilija sem dobila kakšen teden po konziliju. Takrat februarja so vključevali še novembrske in decembrske konzilije, tako da so me potem konec marca 2022 vključili v prvi postopek.
Je kar mučno čakanje na prvi postopek, ampak potem gre pa vse hitreje. Naj ti hitro mine!?
Mandarina638, 13.07.2022 ob 11:52
@margolanca js sm isto vodena v Postojni, pri dr. Bokal. Posvet sva imela 1.10., odobritev sem dobila okrog 18.11. Se je tudi meni zdelo dolgo. Ce je bil konzilij 7.7 je se upanje da posta pride. Vem da kar traja, da posljejo, cca. 1 teden.
P.S.: Če maš aplikacijo ZVEM, ti tudi tam piše o uporabi napotnice za konzilij.
@margolanca
Tud postojna.07.04.pregled dr merlo ki je poslav papirje na konzilij.17.05.dobila po posti odobritev,03.06.posvet pri bokalovi v postojni.takoj po posvetu se narocila v lj.samo v mailu sam napisala predviden dan m.10.06 sprejem v lj,16.06 sla gor po zdravila in 17.06.zacela postopek.
To je ta neka pot pred zacetkom.
No tako, dvomov ni vec, ta postopek je zmagala M, jaz pa lahko v statistiko vpisem en poraz.. ? ampak ok, iskreno res nisem pricakovala, da bo uspelo kar v prvem postopku, upala pa sem vseeno.. Nic, jutri pisem na GK, da se spet narocim.. glede na to, da nimam ?, bo treba vse ponovit.. koliko casa traja spet vse skupaj? A mislite, da bom vsaj oktobra na vrsti? Drzim pesti, da vam uspe.. ?
@(Ne)srečnica – Hvala za info in vesela zate, da je šlo tako hitro. To je bilo res ekspres 🙂
@Mandarina638 – Hvala tudi tebi za info. Potem recimo da je še neko upanje, da dobim to rundo odobritev 🙂
@Baby961 – Ok, očitno so (žal) tudi primeri ko se načakaš tudi malce več kot dva meseca,… Sem preverila v aplikaciji Zvem in o konziliju ni nič napisano. Samo dve postavki z datumom 03.06. (1. pregled ob neplodnosti / 2. oploditev z biomedicinsko pomočjo – stimuliran ciklus).
Čakanje je kar mučno in vem da je to šele majhen korak kar sledi.
@Mimimi541. Najlepša hvala tudi za tvojo info iz prve roke 🙂
p.s.: Vidim, da sva bili na isti dan (03.06.) v Postojni pri dr. Bokalovi 😀 Saj se velikokrat v čakalnici vprašam, če je katera od teh punc tudi na forumu 🙂
@Arnika23. Ne bom pametovala in iskala nekih navdihujočih besed, ampak vedi, da mi je zares hudo ob prebiranju takih objav in ti želim vse dobro 🙂
Če katero zanima prilagam link do
filmčka v katerem razglabljajo zakaj se zarodek ne vgnezdi ter kaj lahko naredimo.
@Arnika23 žal mi je, da ni uspelo… Mogoče je odvisno od tega pri katerem G te vodijo, jaz sem se junija prijavila za posvet za nov postopek, pa sem dobila datum sredi septembra, tako da pred oktobrom ali celo novembrom ne bom šla v postopek. Mogoče jim napiši, da te naročijo k G, ki ima najkrajšo čakalno dobo – jaz sem pač želela prav k določeni in tam se dlje čaka…
(Ne)srečnica, 13.07.2022 ob 22:59
Če katero zanima prilagam link do
filmčka v katerem razglabljajo zakaj se zarodek ne vgnezdi ter kaj lahko naredimo.
@Arnika23 žal mi je, da ni uspelo… Mogoče je odvisno od tega pri katerem G te vodijo, jaz sem se junija prijavila za posvet za nov postopek, pa sem dobila datum sredi septembra, tako da pred oktobrom ali celo novembrom ne bom šla v postopek. Mogoče jim napiši, da te naročijo k G, ki ima najkrajšo čakalno dobo – jaz sem pač želela prav k določeni in tam se dlje čaka…
Moram deliti tudi z vami to veselje,… Včeraj dobila pošto, da je konzilij odobril postopek in naj se javim po 08.08.2022,… Sem vesela kot radio 😀 😀
Imam pa zdaj zagato (ker zakaj se ne bi zakompliciralo, če se lahko joj), in sicer prva M po tem datumu naj bi prišla proti koncu avgusta, ravno v času ko mora mož za 14 dni na obvezno službeno pot, ki jo bo zelo težko prestavil,… Drugače dela od doma, edino 2-3x letno mora v tujino za 2 tedna in ena izmed teh poti je ravno takrat. A je imela že katera situacijo, da je po odobritvi šla v postopek z drugo M in ne prvo?
Moram to kaj razlagati v ambulanti za neplodnost ali se pač samo kasneje javim?
Obema z možem je zelo hudo in po začetnem veselju, se zdaj sekireva glede tega,… 🙁
Hvala že vnaprej za nasvete/odgovore.
@Anonimno4497 Hvala. Si me pomirila. Saj ne vem a preveč kompliciram in se obremenjujem, ampak ker je to zame vse na novo, se včasih malo izgubim 🙂
A si o tem ambulanto za neplodnost kaj obveščala ali si pač samo kasneje javila da je prvi dan M in vstopaš v postopek? Jaz sem vodena v Postojni.
p.s.: Upam, da je bil pri vama postopek uspešen 🙂