Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Sem na utrogestanu že 7. mesec. Ponavadi sem 3. dan po peenehanju dobila M. Ta meesec je prvi mesec, ko je nisem dobila, pa je že 6. dan. Test nosečnosti je negativen. Sem bila pa pod stresom ta mesec. Samo ne bi smelo vplivati. Je že imela katera to situacijo?

Anja123942 stres vseeno lahko vpliva….

Pozdravljene! Bi lahko katera delila kako zgleda kratki postopek? Kmalu bom začela in me zanimajo vaše izkušnje s kratkim postopkom. Koliko časa ste prej jemale kontracepcijske tablete? Kako dolgo trajajo injekcije itd? Ste se kako posebej pripravljale na postopek?

@Ananaska2 jaz nisem imela KT – v Lj jih praviloma ne dajejo. Z injekcijami začneš 2 dan M, jaz sem si dajala zvečer malo po 22h. Imela sem Menopur. Po 5 dneh dodajaš Certrotide ali eno drugo zdravilo, da folikli ne popokajo prehitro. Po 7 dneh imaš UZ kjer preverijo koliko veliki so folikli in povedo ali dobiš stopko ali se podaljša terapija. Ko so folikli dovolj veliki si zvečer daš stopko in čez 2 dni imaš punkcijo. Jaz sem nekaj posebej nisem pripravljala, vmes sem spila ene 2 pivi in ene 2x jedla jajca. Za naslednji postopek so mi predlagali Inozitol in pa folno (to tako ali tako že jemljem).

Zivjo punce!!!

Je katera od vas imela suhu noznico v casu postopka?en teden sam na utrogestanu in estrofemu.v soboto je bil prenos.tam nekje od cetrka opazam da je dol suho in je prav neprijetno ko se brises.

Punce kaj sem brala res majarona nebi smela jesti ker ga dodajam k vsaki jedi.

Odgovor na objavo uporabnika
Ananaska2, 10.07.2022 ob 16:22

Pozdravljene! Bi lahko katera delila kako zgleda kratki postopek? Kmalu bom začela in me zanimajo vaše izkušnje s kratkim postopkom. Koliko časa ste prej jemale kontracepcijske tablete? Kako dolgo trajajo injekcije itd? Ste se kako posebej pripravljale na postopek?

Živjo,

Meni so bili zelo v pomoči kratki filmčki, posneti s strani OBMP oddelka, kjer so vsi postopki in obiski opisani, dejansko vse poteka po takšnem “protokolu”, kot ga opisujejo.

Ti prilagam link do videota, kjer je opisan tudi kratki postopek.

https://m.youtube.com/watch?v=Pn51OzxeSxQ

Veliko sreče in uspeha!?

Pozdravljene,

malo se javljam, ker pa nimam toliko časa in ne morem prebrat vse za nazaj upam, da je že kaj spodbudnih novic tudi pri tistih, ki smo se prej redno pogovarjale. Recimo@Fracek, kako kaj napreduješ?

Jaz sem sicer super, moj zakladek že hiti proti 7 tednu in je tak lepi, zdrav, nasmejan fantek, da sem še vedno cela v rožicah-tudi ko joka 😉 Je pa zelo priden in jaz sem še vedno neizmerno srečna in hvaležna, da mi je uspelo postati mama. Vse pretekle skrbi, razočaranja in bolečine pa so pozabljeni. Ko se mi nasmeji in to je včasih tako tisto na veliko so vse pretekle solze pozabljene, zdaj so nove na licu ampak te so vesele 😉

Držim pesti za vse vas…

Punce, danes sem 7 dan po transferju in sem zjutraj opazila rjav flekec (!!?), hkrati imam danes rahle krce kot pred M! Ker je to moj prvi postopek, ne vem ali se ciklus kaj porusi (predvidevam da ja?).. M naj bi dobila cez dva dni.. ali je to konec, ali bi lahko bila vgnezditev? Je katera imela podobno? No testa se nisem delala, ker je cisto prezgodaj.. hvala?

Lahko je vgnezditev, lahko bo prisla M. Zal je tezko reci. Pocakaj, ce se bo krvavitev povecala, ce ne, naredi test cez par dni. Upam da je vgnezditev. ?

Ja sej ne vem zakaj sprasujem, sej mi je vse jasno.. ? ocitno sem samo gnev mogla dat ven iz sebe.. ? tudi jaz se vedno upam.. hvala?

@marsena2 uživaj s svojim fantkom, moja sestra je 3 tedne nazaj v 16 tednu splavila svojega fantka ? zdaj se počasi pobiramo po še enem udarcu.

Jaz imam sicer sredi septembra posvet v Leonišču za nov postopek, pa bom videla kako in kaj, na trenutke še vedno omahujen, če bi sploh šla, vem pa da če ne grem gotovo ne bom nikoli mamica…

Arnika23 drzim pesti da se je samo lepo vgnezdiv.drugac,kako si se pocutila te dni?

@mimimi541 pocutila sem se ok, razen tega danes je bilo vse normalno.. nekako si v glavi nisem dovolila, da bi analizirala vsako spikanje in sploh nisem razmisljala o tem.. edino kar je malo drugace, da sem fuuul zejna.. ? mogoce je pa to nek prikrit znak.. ? kako si ti? Prenos ok?

@arnika23 ja sam ok.komaj 3.dan po prenosu…se zmeraj vpliv 15 dnevnega spikanja prisoten…prenos super.ena blasto ustavljena,ena pa zamrznjena..tako da ce tokrat ne rata vsaj vem da imam pingvincka v rezervi!?

Zdravo dekleta, malo pomoči prosim… Ljubljana ali Maribor? Šele začenjam s postopkom in mi je sicer Lkubljana mnogo bolj priročna, sem pa slišala da naj bi bil MB boljši, tudi po rezultatih. Hvala!

Zivjo novinka149

Jaz sam drugic v postopko.1 sam imela v postojni,ki je punkcije in prenose delala v dravljah.tokrat sam v ljubljani.ne recem da je postojna nic,ampak ljubljana je vsaj 2 stopnice visje.15 dni sam hodila na uz,in na oddelek po zdravila.nikoli nisam srecala nekoga slabe volje,jeznega al pa da se drzi visok.vsi so prijazni,nasmejani,dostopni,skrbni…

Punkcija in prenos brez problema,pogovarjajo se s teboj,povejo ti vsak korak..

Ne vem ce se vse strinjajo z mano ampak to ke moja izkusnja.

Odgovor na objavo uporabnika
Novinka149, 12.07.2022 ob 18:10

Zdravo dekleta, malo pomoči prosim… Ljubljana ali Maribor? Šele začenjam s postopkom in mi je sicer Lkubljana mnogo bolj priročna, sem pa slišala da naj bi bil MB boljši, tudi po rezultatih. Hvala!

Js sm bila v Postojni, prenos in punkcija v Lj. Na UZ sm hodila v Postojno k Bokalovi in Merlotu. Nimam kej rect cez nobenga, oboji so bili top. Postojna in Ljubljana. Vsepovsod zelo prijazni.

Hvala vsem za odgovore glede postopkov!

Danes sem bila na posvetu in dobila navodila glede naslednjega postopka. Upam, da menstruacija ne bo zamujala – če pride točno, ujamem ravno zadnji vlak za predvideno stimulacijo v začetku septembra. Držite pesti! Pa veliko uspeha vsem! ?

@marsena lepo slisat, pri nas tudi tako, in ob vsakem temnem postu ko grejo stvari po zlu me stisne za vsako posebej

@nesrecnica
ce pravijo da je zdeavstveno ok, bi jaz borbala dalje, jaz verjamem da se 1x zw zborba, moja daljna sorodnica je po 8 neuspelih ivfih 13 transferjih na koncu pri 42 naravno zanosila…

@fracek
si ze nazj v horbi? navijam zate

@microbio kako sta z malim janom? drzim pesti da si ze nazaj cim volj stara ti!

@hana41 kako vre tebi?

New Report

Close