Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Arnika123

Ooo, super hvala za info 🙂 A to je za Lju?
Upam, da se me jutri “usmilijo” in dobim kmalu pošto.
Kje pa se to izve/najde ta podatek o zasedanju konzilija, če ni skrivnost?

Ja to je info za Lj. ?

Zal ni nikjer objavljeno, zato sem pa takoj delila, ker mi je znanka povedala, da bo jutri.

A je 1x al 2x na mesec?

Med letom naj bi bil 2x mesecno kolikor vem, ne vem pa kako je sedaj med poletjem, ko imajo dopust.

Hvala ?

Sem se prebudila iz 100letnega sna, včeraj punktirana, pridobila 12 celic in nato prespala cel dan in celo noč.  Tudi danes in jutri ne mislim nič delati, bom kar lepo upoštevala navodila, ker posledice niso heci. V ponedeljek me čaka prenos.

@exit57 bravooo!!!!na koncu strah za prazen nic pri obeh..zdaj cakat ti ponedeljek,jaz soboto za videt kaj so zmozni plavalci partnerjev naredit….z pomocjo….?

Punce, jaz pa bi samo delila info glede mojega postopka. Tokrat nisem imela veliko možnosti počivanja po punkciji in transferju, ker je bila situacija taka, da nisem mogla biti na bolniški. Vozila sem avto, bila veliko aktivna, le po punkciji sem dva počivala, ker je bil ravno vikend. No, potem sem 5. dan po transferju na wc papirju videla eno majhno roza pikico (ker sem bila itak ves čas pozorna). In po 6ih transferjih sem vedela, da je to konec. Zato sem naredila test, popoldne, ne z jutranjim urinom, da vidim negativno eno črtico in potem pač samo počakam menstruacijo. Ampak sta se že 5. dan pokazali dve črtici. Testna seveda zelo blaga. Grem googlat, do kdaj se stopka izloča iz telesa … ok, od stopke je minilo 13 dni. Počakam naslednji dan. Pozitivno, močnejša črtica. Pa naslednji dan tudi. In se vsak naslednji dan vidi močnejša, prav razlika je (imam te male listke baby check teste). Tako, da na primeru lahko potrdim, da je bila verjetno tista mini roza pikica vgnezditvena krvavitev (predvidevam, da je bila vgnezditev nekje 2. – 4. dan po transferju). Vedno sem se spraševala, če je kaj na tem, ker je sama nikoli prej nisem opazila oz. je menstruacija prišla med 6. – 9. dnevom po transferju. Tako, da očitno je 5. postopke uspel! ❤ seveda vem, da me čaka dolga pot in nič še ni zagotovljeno, ampak sem presrečna. Držim pesti za čisto vsako izmed vas! ❤

Morska deklica, cestitam!

koliko si stara?

Ali si pocela se kaj drugace ta postopek? Tudi mene caka 5-i postopek in me je zelo strah, vcasih kar obupam in ne verjamem da bo uspelo, ko ze tolikokrat ni.

sem pa med starejsimi zato tudi imam malo moznosti.

@plusi stara sem 33. Prav nič nisem počela. Tekom injekcij sem vmes kar kakšen dan pozabila na postopek, me je zvečer opomnik spomnil, da moram dobiti injekcijo. Prvič sem si injekcije sama dajala. Edino kar sem dodajala je folna kislina, spolnih odnosov nisva imela, vse ostalo pa sem delala običajno. Športala, šla v hribe, vozila avto, hodila v službo, pila kavo … vsekakor mi je bilo lažje, ker že imam eno hčerko iz drugega IVF postopka. Seveda me je strah izgube otročka, ker sem v 4. postopku izgubila otročka v 3. mesecu. Vedela sem, da ne bom mogla toliko počivati ob hčerki in vzela to v zakup – ona me najbolj potrebuje. Ne vem, če to katero tolaži ali ne, ampak tu je verjetno res samo to, da se ti vse poklopi ali pa ne. Meni se 2x je, 6x ni, sedaj bomo pa videli kako se bo nadaljevalo. Držim pesti za tvoj 5. postopek! Kdaj začneš?

Pozdravljene 🙂

Da se vam še jaz pridružim…

Najprej vso srečo tistim, ki + še čakate in seveda tistim, ki ste ga že dočakale!!!

Konzilij odobril postopek, čakam le na ponedeljek, ko se v Lj ponovno začne naročanje. Morda katera ve kako poteka vse skupaj naprej, če sem zaradi endometrioze neprekinjeno na Visinne tabletkah, se pravi menstruacije sploh ni… Na naročanju so mi rekli naj jih jem naprej in v ponedeljek pišem za datum(dolg protokol). Je potrebno potem prenehati z jemanjem in čakati menstruacijo? Če kje, pa tukaj razumete, da sva že malo neučakana 😉

Punce, ali katera ve, ce v Mb izvajajo postopke za starejse od 43?

Sprašujem za prjateljico..

Nama je ze uspelo, zato ne grem kaj v Mb da bi lahko vprasala..

Čimveč plusekov❤️

@1nadja243 za tvoj primer ne vem. Vsekakor pa ti bodo na naročanju povedali kako naprej in koga kontaktirati glede tega. Pri svojem ginekologu na kliniki si že bila? Jaz sem imela konzilij leta 2017 in se ne spomnim več točnega zaporedja kdaj greš h ginekologu. Ampak vedno sem pred začetkom novega postopka (preden sem se naročila na dolgi postopek z novo menstruacijo) morala govoriti s svojim ginekologom. 3x v živo, enkrat sem imela tudi gineko. pregled, od korone naprej pa 2x preko telefona posvet.

@1nadja243 pri dolgem postopku se 22 dan cikla prične s pikanjem e enimi injekcijami in potem 2 dan po M se doda še druge injekcije. Kako to zgleda, če M ni žal ne bi vedela, predvidevam da jo lahko sprožijo oz ustvarijo umeten cikel (verjetno spremljajo sluznico), najboljše pa ti bodo res na kliniki povedali.

Zdravo,

Tudi jaz se imela enako situacijo kot ti. In sicer sem Vissane jemala do zacetka postopka. Torej nisem vmes prekinila in cakala na menstruacijo. Tako da sem v postopek lahko sta takoj ko sem dobila datum za sprejem. Veliko srece.

Za 1nadja234 je odgovor 🙂

Zdravo!

Trenutno sva s partnerjem v postopku OBMP v Zc Dravlje. Kmalu se vključiva v postopek IVF. Trenutno sem na medicinsko uravnavanem ciklu. Femara in utrogestan. Se je že kateri naredilo, da ji je po utrogestanu vseeno zamujala menstruacija, kljub negativnem testu nosečnosti?

Hvala za odgovor

@Anja123942 Utrogestan običajno zavira M, ta pride nekaj dni po tem ko prenehaš z jemanjem – zdaj koliko dni je to je pa pri vsaki drugače, jaz običajno dobim 1-2 dni po prenehanju jemanja, pri drugih pa je ta čas daljši. Do M pride ko nivo progesterona dovolj pade.

Pikica783, Morska deklica488, (Ne)srečnica in seveda Masaner najlepša vam hvala. Pregled sem imela pred konzilijom, kjer mi je zdravnica predpisala način obmp in zdravila, tudi kri sva že dala za spb, tako da zdaj čakam na datum sprejem (druga polovica julija) pa me je res skrbelo to s tabletkami 🙂 res iz srca vam hvala za tako hitro pomoc ?

Odgovor na objavo uporabnika
Plusi, 07.07.2022 ob 13:06

Morska deklica, cestitam!

koliko si stara?

Ali si pocela se kaj drugace ta postopek? Tudi mene caka 5-i postopek in me je zelo strah, vcasih kar obupam in ne verjamem da bo uspelo, ko ze tolikokrat ni.

sem pa med starejsimi zato tudi imam malo moznosti.

Hej, jaz sem v 18. Tednu, stara 42 let, uspelo v 3. postopku z zamrznjenckom, v postopek sem šla s pristopom, da itak spet ne bo uspelo, a vseeno poskusim se zadnjič, ker nočem pustit zamrznjencka. AMH sem imela 0.6. Ti pisem za vzpodbudo in želim, da se tudi pri tebi vse tako poklopi, da ugledaš plusek.

morska deklica, tebi pa iskrene Čestitke in eno lepo in mirno nosečnost ❤️?

New Report

Close