Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Nesrečnica ja to za sluznico mi je jasno, ampak mi je čudno, da foliklov niso nič omenjali 🤔 Ti si zadovoljna s tvojim rezultatom? Po pricakovanjih ali si razočarana? Glede na to kok te je M zadnje čase hecala, se mi zdi to odlično (mogoče sem se prej narobe izrazila zakaj ta odlično) 🙈

@MinnieMe313 a veš, da zdaj pa nisem sigurna a je bil folikel 10mm ali sluznica 🤔 pa glede na to, da je 13 dan ciklusa sem nekako pričakovala, da bom tik pred ovulacijo, pa zgleda temu ni tako 🤔 sem preračunal, da bo 20mm nekje do ponedeljka, če zraste 2mm na dan in po koledarčku mi tudi takrat 6/7 kaže najbolj ploden dan.

Ojla punce,

punkcija danes za mano 💪💪 so dobili 9 celic. Upam tudi na kakšnega 🐧.

Ena je pisala, sem vzela lokalno in boli, a je znosno..se mi zdi več vredno to, da sem lahko šla dokaj hitro domov. Nas je večina imela lokalno. Je pa res razlika, ker moja prva v Dravljah je bila v živo.

Ko injekcije spustijo pa itak vedno boli. Važno da je mimo, sem imela že par dni občutek, da bom počila 🙈

@mihi
, mi je žal da ni uspelo 🤗 kmalu v nove boje 💪💪

@nesrecnica
, glede na tvoje težave z M, tudi jaz mislim, da sploh nimaš tako slabo. Bo v ponedeljek gotovo že dovolj 💪💪

@Nesrečnica boš pa zato v petek bolj pozorna 😁

@Pika1212 lep izkupiček 🍀 zdj pa zdržimo pesti še za kakšnega 🐧 🙏

@Pika1212  čestitke, naj se lepo poparčkajo c😇

@Pika1212 cestitke.naj se lepo poparckajo🙏

@Pika1212, super rezultat, naj se jih cim vec oplodi:)

Pozdravljene.

Jaz pa imam vprašanje za tiste, ki ste že rodile po ivf in me zanima kdaj ste rodile pred rokom, na rok ali po roku. Upam, da sprašujem na pravi temi. Zanima me ker sem jaz 2 dni po roku tudi po ivf pa se nič ne dogaja. Vsem puncam pa želim da čim prej zagledate+++++🍀

Malo sonček, pozdravljena!

Jaz sem na pdp imela zjutraj pregled in ni nič kazalo, da bi se počasi začelo. Dobrih 12ur kasneje je odtekla voda… ☺️ Tako da sem rodila dan čez pdp.

Seveda pa nima ivf s tem nobene veze. Samo spočetje je drugačno, vse ostalo je potem enako kot pri naravni zanositvi.

Želim ti srečno pot v Rim! 🤗🍀👣💖

Mihi 22 hvala za odgovor. Sem skoz imela v mislih, da če je zanositev po ivf, da je rok poroda prebližno na datum, da je to vse izračunano in sem že malo po študirala, da ne bo kaj narobe, pa sploh ne vem iz katerega razloga takšne misli. Res pa je, da že res komaj čakam, da vidim svojo štručko, ki smo jo čakali več kot tri leta. Vas punce pa redno prebiram in želim vsaki od vas, da čimprej zagledate++++🍀🤗

@Mali sonček, od dne ko zanosimo, smo čisto “enake” kot druge. Samo začetek smo imele drugačen. Tako da je isto s porodom oz. začetkom poroda. Načeloma vse prvo rodke statistično gledano rodijo čez rok. Kljub statistiki, sem jaz rodila 6 dni pred rokom (pri meni je bil začetek luščenje čepa). Brez skrbi, kmalu pride čas 🤗🤗

Oj punce.

@Nesrecnica
, naj te danes pricakajo ze lepi, veliki folikli 😍 in potem kmalu po pingota 🤞

@Pika
, bravo, lepo stevilo celic. Uspesno parckanje zelim 🍀

@MinnieMe
, kako gre odstevanje? Kateri dan ze danes? Se vredu pocutis? ❤

@Mihi
, zal mi je za neg. rezultat,  naj ti bo sreca naklonjena v novih bojih. 🤗

@Marsena
, hvala, da mislis name. Naj vama bo z dojenckom se dalje lepo in cim bolj brezkrbno do konca. Kdaj imas rok? 😍🤗❤❤

Jaz sem pa dobila corono, tako da je ze zgleda tako moralo bit. Sem sicer ok, dan in pol visoka vrocina in glavobol, zdaj pa samo se malo polno grlo in nos. Pozitivna pa sem bila komaj, ko je vrocina ze izvenela, pa se to sem iz grla vzela bris in rahla crtica. Vceraj pa potem tudi na uradnem testu pozitivna. Naslednjic pa po dve crtici se na katerem drugem testu 😊 Vstavili pa bodo 1, ko bo do tega pac prislo. Jaz sem drugac tako tudi za enega, ampak mi je zanimivo, da se tako razlicno odlocajo razlicni G, ker enkrat sem ze imela prenos 2 svezih, ta G pa mi je rekla, da sem drobna za dvojcke in da bi raje 1 po 1. Saj mi pase tako, si noben ne zeli dodatnega rizika, ce bi se po kaksnem cudezu vgnezdila. Krvavet sem potem nehala sele cez dober teden po uz, kaksen dan je kazalo ze skoraj cisto, pa se je potem spet pojavilo. Verjetno je cista naredila zgago, upam, da je pocila, nisem pa imela nic krcev. Me zanima, kdaj bo naslednja M prisla, ce jo bo kaj zmrdalo. Bomo videli.

Srecno vsem ❤ vas spremljam in navijam ❤

Tudi danes premajhni folikli 🙁 pravi, da če imam sigurno redne cikle, pa sem rekla, ja da pred prvim postopkom sem imela na cca 30 dni, prva M po prvem postopku je bila dokaj točna, zdaj zadnja je pa zamujala. No pol je pa rekla, da morda bo ta tudi daljši cikel, da naj pridem v ponedeljek, pa da če ne bodo zrasli mi bodo dali tablete za ovulacijo…

Je imela kakšna podobno situacijo, pa je bil samo daljši ciklus? Lahko kako spodbudim folikle? Samo ne recite naj shujšam kakor sestra ma UZ ( če bi bilo od mene odvisno se sploh zredila ne bi in bi že zdavnaj shujšala)

@Fracek žal mi je za corono, upam da bo šlo čim hitreje mimo in, da ne boš imela težav s prebolevanjem…

@Nesrečnica mene ta izjava “shujšat je treba” tako dvigne 😡  mislim že tako smo čez vse postopke na vseh možnih hormonskih tabletah itd, pod stresom in pol naj pa še hujšam? Ja verjamem, da to res priporome k uspehu, ampak začet resno “hujšat” v fazi postopka je pa res NO GO. Kok so pa bili danes folikli?Vsaj napreduje rast al ne?

@Fracek
, prenos sem imela v soboto 29.1, se pravi danes 7 dan 😇 čez teden (vse do danes) nisem uspela kaj dosti razmišljati zaradi dela, no danes zjutraj ko nisem mogla spat pa sem dejansko začela razmišljati o tem ali bi delala test prej ali ne? Pa kdaj bi ga delala, če že itd. Počutje je pa tako hecno, od prenosa do včeraj sem bila kar “boga”, spodaj skoz neko močno špikanje, tiščanje, napetost in občutek kakor, da se bo vsak čas vlilo 😏 To špikanje in tiščanje je bilo oz. je kr hudo, da sem večino časa preležala (ali pa se v avtu peljala). Težko sem na nogah 😔 Danes pa se vseeno malo prisilim na krajši sprehod, ker se mi bo drugače zmešalo od vsega “ne-dela” 🙈 Upam, da tebi Corona ne bo pustila večjih posledic 🙏

@MinnieMe313 danes mi pa nič niso rekli koliko so veliki, predvidevam, da so zrasli, ker je rekla, da je možno, da bodo še zrasli in bo daljši cikel 🤔 nimam pa nič stimulacije in mi je zdaj žal, da nisem rekla, da bi me dali v stimuliran postopek, ker očitno mene vedno nekaj heca, ko je najmanj treba…

Drugače sem jaz ko sem imela skoraj 30 kg manj imela dosti bolj neredne M. Pol sem začela s KT sem se zredila, pa ko sem nehala s KT sem se spet zredila.

Pa sem začela se več gibati sem se zredila, sem manj jedla se zredila… Nisem več pametna. Zdravniki pa itak vsi ja manj jest, pa več gibati – poveš da ne deluje, pa ne vedo kaj ti reči…

Hormoni bi naj bili ok, samo mi ni jasno res zakaj pol taki problemi. Pa 2 leti nazaj sem 2 dobra meseca imela vsak 2 dan 2 ure samoobrambe, pa nisem shujšala…  In mi gre na živce, da ljudje, ko me ne poznajo in ne vedo ozadja, ne vedo kaj vse sem že poskušala komentirajo – kakor da jaz pa si ne želim, da bi shujšala..

@Nesrecnica, drzim pesti, da bodo v ponedeljek folikli zadosti veliki.

@Fracek
, naj gre korona hitro mimo in brez posledic.

@MinnieMe313, upam da nam kmalu sporocis lepo novicko:)

Evo punkcija je za mano, so mi dali dvojno dozo lokalnega anestetika (kot pri tebi @Sky90), in me prakticno res ni nic bolelo. Razbolelo se je sele potem. Dobili so 5 celic. Glede na to, da sem imela samo 6 foliklov, sem kar zadovoljna. A so vam tudi narocili, da si Utrogestan do transferja vstavljas 3 x na dan? Mi je bilo malo cudno, ker pri Resu je bilo dvakrat na dan, sele po prenosu trikrat…

@vrtnica_91 čestitke za lepo število celic, naj se lepo poparčkajo 😇 jaz sem imela tudi 3x na dan Utrogestana, začela sem pa 1 dan po punkciji.

@Nesrečnica te prav dobro razumem, ker sem jaz bila v zelo podobni situaciji s tem da je šlo za nihanje 15kg. Je bilo ogromno truda in odrekanja (“pametnih” ljudi s komentarji), ampak k ne gre dol enostavno ne gre 🙁

@vrtnica_91 hvala 🙂 se sploh ne upam veselit, ker si tok želiva +. V ponedeljek bi mogla bit po urniku M, tko, da sem se odločila, da v kolikor je ne bo, v sredo ali četrtek naredim test.  Aja tudi jaz sem vedno jemala Utrogestan po 3x na dan.

Punce eno vprašanje, nevem točno kje sem zasledila ampak, da bi naj dobile povrnjene stroške prevoza vse ki se vozimo na kliniko za zdravljenje neplodnosti. Zdaj pa ne vem ali je res kaj na temu, nam res to pripada?

Vsem puncam, ki ste v postopku pa srečno 🍀🤞🏼

New Report

Close