Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Pozdravljene,

Tudi jaz sem  pred začetkom špikanja..mogoče?..sem ena izmed zadnjih za punkcijo v tem terminu. Rekli so mi, da če pride M do 24.6. še padem not, če ne šele jeseni. 24.6. naj bi imela 28 dan od zadnje M ampak nimam vedno točne. Joj kaj bi dala da pride prej?

Pozdravljene punce, jaz sem dobila odlocbo konzilija, iz kjer pa ne morem jasno razbrati ce je odobrena ali ne. Gre se za Mb. Ste ostale poleg odlocbe dobile se kaksen papir, datum za naslednji pregled, karkoli? Jaz sem  namrec samo odlocbo. Kako je izgledala pri vas? Pri meni npr. je spodnje okence  za obrazlozitev prazno.

Hvala vam 🙂 zdaj bom panicna do jutri, dokler ne poklicem in izvem kaj vec :/

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6834, 19.06.2022 ob 17:02

Zivjo ? no meni se je koncno zacelo, danes zacnem s spikanjem..

Me pa zanima koliko casa mora biti partner prisoten ob punkciji in et? A je on samo na zacetku zraven, da podpise in potem lahko gre al kako? Hvala ?

V LJ je na dan punkcije samo oddal seme in je moral iti. Pri prenosu ni smel biti zraven. Ampak to je bilo novembra, ko so bili se “strogi” ukrepi, nevem pa kako je sedaj, mogoce so kaj sprostili. Srecno s spikanjem in cimvec kvalitetnih celic. ?

Arnika23 alias anonimno6834

Zelim nam obrma veliko srece in cim vec celic z cim manj spikanja…meni je danes 3.dan spikanja….?

Samo ?

@Arnika23 kakor je napisala @Mandarina, na dan punkcije samo podpiše papirje in odda seme, potem mora ven (vsaj lani oktobra je bilo tako oz kakor vem tudi še marca letos), pri svežem prenosu niti ne rabi priti (meni so okrobra dali za domov za podpisati izjavo za zamrzovanje, za prenos je podpisal pri punkciji), za prenos zamrznjenčka pride samo zjutraj podpisati.

@Taša41955 jaz sem tudi dobila samo ta en list. V tistem okencu za obrazložitev je pisalo “tubarni faktor”. To pa je tudi vse.

Če prav razumem to pomeni, da smo v čakalni vrsti in nas pokličejo, ko bo naš čas ?

Kaj pa so ti na posvetu pred tem povedali? Mi smo se tam že dogovorili za vključitev v IVF jeseni in so mi tudi že obrazložili postopke, tveganja itd. Nisem pa še dobila nič praktičnih informacij glede datumov, injekcij itd. To še pride.

@Ananaska2 prav konkretnega posveta pred tem nisem imela, ubistvu sem samo mogla opraviti histero in so rekli ko bo to opravljeno gre primer na konzilij. In 10 dni po histero sem dobila ta papir. Na predhodnih posvetih pa so mi razlozili primere protokolov, kako poteka, itd., ampak to ze prej, ne zdaj tik pred konzilijem. Upam da je ta papir odobritev, ker ne vidim razloga zakaj ne bi bilo odobreno ?

Hvala punce, ja sej se mi je zdelo, da samo hitro odda, podpise in gre, samo hotla sem preverit. Ker je hotel ze dopust vzet za dan punkcije, pa zdej ne veva ce je sploh smiselno, ker ne rabi bit z mano.. ?  evo, v petek prvi UZ, potem pa naprej.. ?

@Arnika23 zjutraj mora s tabo, potem pa te pride tam okrog 11/12h iskati (pa se da tudi dogovoriti verjetno da kasneje pride). Sama ne smeš voziti, če imaš punkcijo v sedacijo ali narkozi. Drugače mu pa pripada bolniška za ta dan, ni treba da dopust daje – na kliniki vprašajta za potrdilo (da je bil tam) in to potem dostavi osebnemu zdravniku in dobi bolniško (lahko cel dan, lahko pa tudi par ur).

@Arnika23: Pravijo tudi, da naj bi bil na dan punkcije nekdo s tabo doma, da te “pazi” in ti pomaga (moraš ležat).

Hvala @(Ne)srecnica, potem najlazje, da si uredi bolnisko.

@Ivy254 hvala, to sem mu ze napovedala, da se par dni ne premaknem s kavca.. ? sej je ze dal to cez lani, ko sem imela laparo in histero, tako da ve kako gre po posegih.. javim kako bo slo na UZ v petek.. ?

Evo, če katero zanima. Na postopke so nehali naročati in se lahko na naslednjega naročite po 13.7.2022 s prvim dnevom menstruacije.

Punce,je mogoce katera med vami imela za punkcijo samo lokalni anestetik?

Marca sam imela laparo in mi je rabilo kar nekaj casa da se zbudim da ih je ze skrbelo,tako da tokrat nisam hotela analgo i sedacijo.

@Arnika23 drugače ni potrebno strogo mirovanje po punkciji, je celo koristen kakšen krajši sprehod (mogoče ne glih prvi dan, potem pa komot), tudi na WC greš komot sama, prvi dan je pa fajn da je nekdo zraven, če bi ti slučajno kaj slabo bilo ali pa bi bile hude bolečine ali kakšna komplikacija.

Punce kako pa izgleda potem posvet za nov postopek? Sklepam da samo še ena formalnost. Čakam da mi G napiše novo napotnico in potem bom pisala za datum.

Upam da bo v nekem doglednem času …

Oh ja, sem res upala da bo tokrat uspelo.

Ko ste pisale od punkcije, se je kar za ahtat. Tudi po punkciji zaradi povečanih jajčnikov- še ni za hecat, da pride do kakšnega zasuka.

jaz sem imela lokalno (odvzeli so 11 celic) – sem sicer čutila bolečino in neprijeten občutek (en jajčnik imam čisto pri kosti), vendar je bilo konec v 3 min. Meni je bilo ok za potrpet.

Odvisno od praga bolečine in števila celic…

Odgovor na objavo uporabnika
Pika1212, 20.06.2022 ob 12:10

Punce kako pa izgleda potem posvet za nov postopek? Sklepam da samo še ena formalnost. Čakam da mi G napiše novo napotnico in potem bom pisala za datum.

Upam da bo v nekem doglednem času …

Oh ja, sem res upala da bo tokrat uspelo.

Ko ste pisale od punkcije, se je kar za ahtat. Tudi po punkciji zaradi povečanih jajčnikov- še ni za hecat, da pride do kakšnega zasuka.

Men je mal razložil glede jajčec v prejšnjem postopku, odgovoril na vsa moja vprašanja. Mal smo tko na splošno podebatiral, pol je dal pa napotnico za naslednji postopek.

Mimimi541

Jaz sem imela lokalno dobiš protibolečinske tablete… Prvič me je fajn bolelo, še pol kak teden, zdaj pri drugem postopku pa kot da ni bilo nič

Jaz danes 3-ji dan po prenosu pingvincka. Prou cutim kako me zbada, spika. Obcasno obcutek nekega tiščanja… Upam, da je to dober znak. Pridno delam meditaciji, ki mi je prav kul?

Enkratmogoce2305

Meni su v prvic oduzeli 11 celic na zivo.nic ni bolelo je samo blo neprijetno.

New Report

Close