OBMP -IVF 2022
Pozdravljene punce, jaz sem dobila odlocbo konzilija, iz kjer pa ne morem jasno razbrati ce je odobrena ali ne. Gre se za Mb. Ste ostale poleg odlocbe dobile se kaksen papir, datum za naslednji pregled, karkoli? Jaz sem namrec samo odlocbo. Kako je izgledala pri vas? Pri meni npr. je spodnje okence za obrazlozitev prazno.
Hvala vam 🙂 zdaj bom panicna do jutri, dokler ne poklicem in izvem kaj vec :/
Anonimno 6834, 19.06.2022 ob 17:02
Zivjo ? no meni se je koncno zacelo, danes zacnem s spikanjem..
Me pa zanima koliko casa mora biti partner prisoten ob punkciji in et? A je on samo na zacetku zraven, da podpise in potem lahko gre al kako? Hvala ?
V LJ je na dan punkcije samo oddal seme in je moral iti. Pri prenosu ni smel biti zraven. Ampak to je bilo novembra, ko so bili se “strogi” ukrepi, nevem pa kako je sedaj, mogoce so kaj sprostili. Srecno s spikanjem in cimvec kvalitetnih celic. ?
@Arnika23 kakor je napisala @Mandarina, na dan punkcije samo podpiše papirje in odda seme, potem mora ven (vsaj lani oktobra je bilo tako oz kakor vem tudi še marca letos), pri svežem prenosu niti ne rabi priti (meni so okrobra dali za domov za podpisati izjavo za zamrzovanje, za prenos je podpisal pri punkciji), za prenos zamrznjenčka pride samo zjutraj podpisati.
@Taša41955 jaz sem tudi dobila samo ta en list. V tistem okencu za obrazložitev je pisalo “tubarni faktor”. To pa je tudi vse.
Če prav razumem to pomeni, da smo v čakalni vrsti in nas pokličejo, ko bo naš čas ?
Kaj pa so ti na posvetu pred tem povedali? Mi smo se tam že dogovorili za vključitev v IVF jeseni in so mi tudi že obrazložili postopke, tveganja itd. Nisem pa še dobila nič praktičnih informacij glede datumov, injekcij itd. To še pride.
@Ananaska2 prav konkretnega posveta pred tem nisem imela, ubistvu sem samo mogla opraviti histero in so rekli ko bo to opravljeno gre primer na konzilij. In 10 dni po histero sem dobila ta papir. Na predhodnih posvetih pa so mi razlozili primere protokolov, kako poteka, itd., ampak to ze prej, ne zdaj tik pred konzilijem. Upam da je ta papir odobritev, ker ne vidim razloga zakaj ne bi bilo odobreno ?
@Arnika23 zjutraj mora s tabo, potem pa te pride tam okrog 11/12h iskati (pa se da tudi dogovoriti verjetno da kasneje pride). Sama ne smeš voziti, če imaš punkcijo v sedacijo ali narkozi. Drugače mu pa pripada bolniška za ta dan, ni treba da dopust daje – na kliniki vprašajta za potrdilo (da je bil tam) in to potem dostavi osebnemu zdravniku in dobi bolniško (lahko cel dan, lahko pa tudi par ur).
Punce kako pa izgleda potem posvet za nov postopek? Sklepam da samo še ena formalnost. Čakam da mi G napiše novo napotnico in potem bom pisala za datum.
Upam da bo v nekem doglednem času …
Oh ja, sem res upala da bo tokrat uspelo.
Ko ste pisale od punkcije, se je kar za ahtat. Tudi po punkciji zaradi povečanih jajčnikov- še ni za hecat, da pride do kakšnega zasuka.
Pika1212, 20.06.2022 ob 12:10
Punce kako pa izgleda potem posvet za nov postopek? Sklepam da samo še ena formalnost. Čakam da mi G napiše novo napotnico in potem bom pisala za datum.
Upam da bo v nekem doglednem času …
Oh ja, sem res upala da bo tokrat uspelo.
Ko ste pisale od punkcije, se je kar za ahtat. Tudi po punkciji zaradi povečanih jajčnikov- še ni za hecat, da pride do kakšnega zasuka.
Men je mal razložil glede jajčec v prejšnjem postopku, odgovoril na vsa moja vprašanja. Mal smo tko na splošno podebatiral, pol je dal pa napotnico za naslednji postopek.