Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Pozdrav vsem! Jaz pa imam zadnji posvet v juliju. Upam, da grem potem na čakalno in da jeseni potem končno štartamo s špikanjem! 🙂

Poletje pa bom poskušala izkoristiti za sprostitev in počitek! Srečno vsem.

@Plus_one,… Hmm, kakor gledam izvid tega ni navedenega. Spermiogram sva delala v Dravljah samoplačniško. Na izvidu so tri glavne kategorije: makroskopska analiza, mikroskopska analiza in morfološka analiza. Pri vsaki tej kategoriji pa en kup podkategorij.
Bova najbrž zaenkrat počakala na jesen, ko začneva s prvim IVF postopkom in če ne bo zadovoljivih rezultatov, se lotiva tudi tega pregleda. Ali to delajo v kakšnih specialnih laboratorjih oz. kako je s tem, če imaš kaj več info (lokacija, cena itd.)?

@Ananaska2. Srečno 🙂 Upam, da ne bo komplikacij na zadnjem posvetu in te dajo v postopek. Tako da skupaj odštevava do jeseni. Juhu 🙂

@Margolanca, iskreno ne vem. Midva imava tudi iz Dravelj spermiogram, ampak ker rada raziskujem sem prisla do te informacije in sem napisala, ce kateri pride prav ? Mislim, da je smiselno to pogledati vsaj takrat, ko je nekaj nepojasnjenih neuspelih postopkov ali le te spremljajo splavi, se posebej, ce je spermiogram “navidezno” ok (ker osnovna slika tega ne pokaze), pri zenski pa tudi ne najdejo vzroka. Sem gledala, da delajo na hrvaskem, morda pa tudi pri nas?

Drugace tudi jaz upam, da se vam pridruzim jeseni, ce do takrat naravno ne uspe. Sicer imam avgusta sele prvi posvet, a imava vse izvide ze v naprej narejene, pa upam, da bodo potem kar takoj dali naprej.

Odgovor na objavo uporabnika
sunn, 15.06.2022 ob 13:58

Zivjo punce!

Mene pa zanima, je katera punca tu na forumu, ki ima postavljeno diagnozo:  prezgodnja odpoved jajcnikov oz disfunkcija jajcnikov?

Hvala za odg.?? pa upam da ni prevec osebno.

Lep dan. ✨

Sunn tudi jaz imam tako diagnozo.

Vidim, da nas bo jeseni kar nekaj, ki bomo v postopkih – @Margolanca, @plus_one in @(Ne)srecnica. Sem še koga pozabila? Super! V družbi je vedno lažje, se bomo bodrile! ?

@Mrgolanca – pri nama ni druge opcije kot ivf, tak da upam, da ne bodo komplicirali ? srečno tudi tebi!

@Mimimi541, nic ne rabis klicat, samo prides tja s tem listom/ tabelo in prevzames zdravila.

evo beta na 13 dan po prenosu 1480, torej 1080 višja kot v ponedeljek. To je normalno ane?

Znakov nekih posebnih ni, edino špikanje tu in tam in prsi so me začele danes bolet. Uz pa imam tudi že termin in sicer 4.7. ravno ko vstopim v 8teden.

Tako da zdaj pa res uradno srečka nosečka in upam da bo na uz lepo srček utripal ❤️

Punce ki še čakate na + pa vso srečo, stiskam pesti za vas ✊???

Cestiiiitkeeeeee??????

Cestitke ❤️

Punce, koliko časa po scratchingu in biospiji endometrija se ima lahko spolne odnose, da ne pride do okužbe zaradi odprtega MV?

Se MV kmalu zapre?

Na UKC mi niso dali nobenih navodil, na netu jo pa zelo različne informacije.

Odgovor na objavo uporabnika
Upanje576, 16.06.2022 ob 05:57

Sunn tudi jaz imam tako diagnozo.

Upanje576 kako se spopadas iz to diagnozo? kaksne imas kaj uspehe v IVF postopkih? Namrec sama sem popolnoma na istem kot ti. Imela sem ze 2.punkciji ter 3 transferje-1 zamrznjencek pa vse neuspesno.. ponovno grem v jeseni po zalogo.

@sunn

Sem še bolj na začetku. Februarja sem imela kratek protokol, na prvem uz dva majhna folikla, potem sem pa zbolela in so mi prekinili postopek.

Zdaj imam dolgi protokol, na prvem uz trije folikli, spet so mi podaljšal in upam, da vsaj kaj bo.

Ne vem pa, kakšne so realne možnosti glede na diagnozo?

Gina123 čestitke? in tudi vsem ostalim nosečkam♥️

Po transferju – lahko hodis? Dejstvo, da bom v lj bi izkoristila za izlet v ikejo?

@Upanje576

ahaa. stekam ja. no jaz sem pri obeh punkcijah imela kratki protokol pa prav tako po 3 folikle. Na koncu so dobili iz mene vn 5 celic??. Ti sam upaj na najbolse in bo vse tko kot mora bit! ??

Drugace pa glede diagnoze. najbolse se je cimprej sprijaznit s tem, vsaj lazje greš skozi vse ovire, pa ceprou je tezko.

Hodis v Lj?

@Anotherbaby lahko, edino kakšnim težjim vadbam, dvigovanju težkih bremen se je treba izogibati.

Punce zivjo, koliko dni po prenosu ste se imele bolnisko?

Zivjo!!!!

Od danes zvecer spikanje…..tokrat je pridno prisla na vreme..?

Naslednji petek uzv.upam da bo zadosti in dosti veliki da ni treba spikat naprej.zadnjic je spikanje trajalo dva tedna..?

Na oddelku so mi rekli, da danes svetujejo pocitek. Tko d bom to kar pridno upostevala. Drugace pa, jaz grem na delovno mesto v sredo. Tako bom doma 5 dni

New Report

Close