Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Hana jaz imam 34 let. Tako da mi še ne pripadajo nobene dodatne preiskave. Ne vem. Vem, da ni bil ful slab rezultat in da se mi je verjetnost glede na moja leta, ki je 1:300 zmanjšala na 1:700, ampak še vseeno. Ko je rekla sivo območje me je zlo prestrašlo. Namerla je 1,8 kar je precej veliko. Ampak zdej po dvojnem hormonskem sem nekako bolj pomirjena.

@Margolanca midva sva vodena v Postojni, tud naju je obravnavala Bokalova. Malo za obcutek, midva sva 1.10. imela posvet, posto iz konzilija sva dobila okrog 20.11. Nevem kako je sedaj med poletjem, ampak pomoje bos lahko sla jeseni v postopek. Js sm imela sreco. Ko sm dobila odobritev, sem cez par dni pricakovala M, tak da so me kr uzele in sm se zacela pikat. Decembra sem bila ze noseca. 🙂 tako da kr pogumno, pri nama je sicer problem spermiogram in sva imela ICSI, imam pa popolnoma enak AMH kot ti (stara sm 32) in sem “pridelala” 7 foliklov, 1 zarodek so mi vstavili, imava pa se 3 zamrznjencke. Tako da kr optimisticno. Na UZ sm sla mislim da 3x, 1x k Bokalovi in 2x se potem k Merlotu. Ce te pa se karkoli zanima pa javi. Srecno! ?

@Hana na nuhalni je bilo drugače kar se tiče velikosti vse ok in čist skladno s predvidenim datumom 16.12.2022. Tako, da sem glede tega kar pomirjena sedaj. Kar se tiče srčka pa sem končno slišala tudi to in res je bil dober občutek po 12 tednih slišati srčka.

Slabosti so se ta teden začele malo umirjati in ne bruham več čisto vsak dan in večkrat na dan. Se je pa začel grozen glavobol in utrujenost še vedno traja. Ampak z občasnimi prekinitvami slabosti je res ful lažje živet.

Kako pa si ti kaj? Imaš kake simptome? Mali uredu raste?

Punce kam ste ve dale odpadne igle od postopkov? Jaz jih imam za celo vreco, pa ne vem kam z njimi…

Igle se lahko oddajo samo na odpad / komunalo. Jaz sem jih spravljala v steklen kozarec od kumaric in potem to odnesla na komunalo.

@gina, čestitke za uspeh ??

Ostalim, ki čakate srečo. Nosečkam mirne živce.

Jaz sem danes 8. dan po prenosu pingvinčka. Testov si ne upam delat, ker sem imela zadnjič kemično nosečnost. Bom poskušala zdržati do krvnega, če me ne prej kaj preseneti.

Simptome imam vse, a je veliko kriv ultrogestan in psiha …bomo videli

@Margolanca zacni piti se Myo-Inostiol za izboljsanje kakovosti jajec, dragi pa naj pije kaksno podporo za boljso plodnost za moske.

Cestitke vsem puncam za pluske, vse vas spremljam in berem samo ne uspem se vedno tudi javiti. Hvala vsem za zapise o tem kaj ste pocele za uspesno zanositev ❤️

@Margolanca, sicer ne spadam na ta forum,ampak sem sama pred leti imela  identične težave, vsi izvidi in preiskave ok, pri obeh, par mesecev na klomifenu, pa nobenega uspeha, trudila sva se tri leta.Potem sem pa slučajno naletela na terapevta ki se ukvarja z reiki terapijo, pa sem rekla pa probajmo še to ( sicer nisem nič kaj verjela v to), in sva šla oba z možem, jaz sem imela občutek da mi čez trebuh vleče ven jajacevode in tudi moj je imel nek čuden pritisk v spodnjem delu.Bila sem na petih terapijah in potem zanosila čez 4 mesece, možno je da ni bilo povezano s tem, ampak glede na to da nisem imela zdravil in nič drugega počela, ker sem čakala na IVF, sem se potem kar zamislila.

Pa se še jaz počasi pridružujem vašemu boju. Danes sem dobila napotnico za IVF. Sedaj pa čakanje odgovora konzilija. 🙂

Zivjo vsem,

septembra grem v tretji prenos zamrznjencka. Na telefonskem posvetu 25.5.mi je rekla Bokalova da bom jemala estrofem, in da dobim po posti navodilo kdaj in kako jemati. Posta se ni prisla in me zanima kdaj se ga zacne jemati in ali ga vsem enako predpisujejo? Nisem sigurna, ampak ali je mozno da je rekla da ga jemljem 3-7 dan ciklusa? Menstruacije sem imela na 30 dni, od prenosov naprej so pa daljse, 36 dni. Endometrij je lep, troslojni, tako pravijo na UZ. Zakaj se sploh predpisuje estrofem?

lp

Pozdravljene,

jaz in moj mož trenutno po dveh neuspelih poskusih čakava na datum za tretjega.

Pri prvi punkciji sem imela samo 1 celico, ki se je oplodila a žal brez nadaljnjega uspeha, pri drugi punkciji pa sem imela 6 celic in se je prav tako oplodila samo ena.

Zdravnico sem vprašala ali je kaj narobe z mojimi celicami, da se tako slabo oplodijo (spermiogram je BP) ali kaj bi bil razlog, pa mi je odgovorila, da to oni ne morejo vedeti.

Ima mogoče katera od vas podobno izkušnjo oz. je katera že delala kakšne dodatne preiskave glede svojih celic?

Stara sem 34 let, tako da se še zdravnica čudi, zakaj imam tako slabe rezultate.

LP

Punce, ki ste imele kratek protokol; po koliko cca dneh ste imele punkcijo?

Jaz imam vsak mesec redno M in res kratke cikluse, ta mesec ko naj bi pa koncnooo zacela s spikanjem, pa se je gospa M odlocila, da bo zamujala! ?‍♀️ tako da upam, da jo cimprej dobim. Lp vsem ?

Js sm jo imela 14. dan, kratek protokol in tud sm imela kratke cikle. Cca. 25 dni. ?

@Čebela284 tudi pri nama je podobno. V prvem postopku sem imela 8 celic, dobila sva 5 zarodkov, vsi 3je prenosi neuspešni. V drugem postopku z večjo dozo zdravil sem imela 11 celic, na koncu pa samo 1 zarodek. Sem bila čist fertik, ko so mi pred prenosom povedali, da je samo en revež ostal. No tudi tokrat ni ratalo, tako da tudi midva čakava na 3. postopek.

Jaz sem na posvetu spraševala v čem bi bil razlog za tako slab rezultat (sploh glede na prvi postopek), pa sem dobila podoben odgovor, tj. da vseh odgovorov nimajo in da pač ne vejo. Tudi ko sem spraševala, če bi lahko naredili kakšne dodatne teste je bil odgovor, da bi še en postopek probali (prvega sva bila še v Dravljah, drugi v Lj) pa bomo potem videli.. Nič konkretnega kaj bi lahko še naredili.

Zelo frustrirajoče.

@optimistka13: Držim pesti, da pride odobritev čim prej!

@Arnika23: No, pa se bo končno začelo 🙂

V osnovi pri kratkem protokolu jemlješ injekcije 7 dni (začneš 2. dan cikla), 9. dan cikla je prvi UZ. Teoretično če so takrat folikli dovolj veliki, bi naredili punkcijo čez 2 dni (torej 11. dan cikla). Pri meni folikli še niso bili dovolj veliki (razen enega), zato so mi podaljšali terapijo še za dva dni – naslednji UZ sem imela tako 11. dan, punkcijo pa na 13. dan cikla. Verjetno pa bi lahko tudi pri 2. UZ teoretično še podaljšali terapijo, če bi bili folikli premajhni.

Srečno!

Imam še eno vprašanje glede napotnic. Na ZVem sem gledala in je sedaj napotnica moje ginekologinje sivo obarvana, čeprav še ni poteklo eno leto od izdaje. Je to ok? Sem mislila, da mora biti aktivna?

Me skrbi, da niso kaj zamuštrali z napotnicami in bo potem še to treba urejati.

Odgovor na objavo uporabnika
Arnika23, 14.06.2022 ob 16:11

Punce, ki ste imele kratek protokol; po koliko cca dneh ste imele punkcijo?

Jaz imam vsak mesec redno M in res kratke cikluse, ta mesec ko naj bi pa koncnooo zacela s spikanjem, pa se je gospa M odlocila, da bo zamujala! ?‍♀️ tako da upam, da jo cimprej dobim. Lp vsem ?

Arnika, jst sem se zacela spikat 30.1., punkcijo sem imela 9.2., vmes sem imela ene 3 uz-je. Vse pa je odvisno od tega kako (hitro) rastejo folikli. To pa je spet odvisno od reakcije tvojega telesa na terapijo (vrsta zdravila, doza…).

Hvala vam, sem predvidevala da je okoli 14 dan in ja, cisto odvisno kako telo reagira.. @Ivy981 jaaaa, zdej sem pa res ze blizu starta in se res veselim, da koncno zacnem! ?

Hej,

@Mandarina638 – Uauu, čestitke :))) To se vama je potem po postopku kar hitro vse lepo izšlo. Lepo je slišati take zgodbe.
Hvala za info. Sem že nekako resetirala glavo, tako da bo pač poletje na off, jeseni pa akcija. Včeraj, ko sem pisala post, sem imela res slab dan (prvi dan M, ko ti vse dol pade). Danes je nov dan in borbamo dalje 🙂
Za AMH rezultat pa človek včasih res ne ve kaj naj si misli. Pove veliko, a hkrati nič.

@ JJE507 – Hvala za nasvet in tudi tebi čestitke za uspešen izid 🙂 Že dlje časa razmišljam o obisku bownove terapije, bioenergetika, reiki terapije ipd., ampak do zdaj nikoli nisem bila na noben od teh zadev in bi se morala malo poglobiti. Kje pa si bila na reiki? Kakšnega priporočila/kontakta bi bila zelo vesela 🙂
Sem iz osrednjeslovenske regije.

@Plus_one. Mogoče probam še to, čeprav kakor vem naj bi bil Inozitol za tiste, ki imajo PCOS, jaz pa te diagnoze nimam. Ti si imela to diagnozo ali ne ? Če ne, si ga kljub temu jemala?
Jemljem pa trenutno že kar nekaj stvari, in sicer: Ubiquinol (Q10) 50mg/dan,
cink, omega3, c vitamin, magnezij, D-vit (2000 iu/dan), probiotike (imam težave z aknami in mi to kar pomaga).
Stresne službe nimam, delam od doma in takrat ko mi ustreza.
Pri gibanju bi lahko bila malo bolj pridna, ampak ni pa hudo (cca. 3 km na dan sprehoda s psom, prb. 1x na 1o dni na kakšen hrib – 2 uri hoje).

Srečno vsem 🙂

Optimistka – tole glede napotnice raje jutri poklici in direktno preveri. Meni je potekla in sem potem izgubila vsaj mesec dni lajfa zarad vsega stresa, da sem jo zrihtala in dobila termin pregleda kr sem to izvedla 3.dan cikla?‍♀️polagam na srce, zavrti telefon in poklico ter vprasaj

New Report

Close