Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Enkratmogoče2305 u hvala za hiter odgovor, to me je malo pomirilo 🙂 Kakšno napotnico pa si poslala?

Ker mi je potekla napotnica na oddelku za reprodukcijo (1 leto), sem potrebovala novo. Napisala mi jo je moja ginekologinja.

@lučka573 to je pravi mail ja. Če bo šlo skozi pred dopustom pa vprašanje. Napišite, da prosite za telefonski razgovor in, da vam dajo kateregakoli ginekologa (kamor boste najhitreje na vrsti). Ker potem ko on izda napotnico se je treba 1 dan M prijaviti. Jaz sem za razgovor čakala enkrat 10 dni, enkrat 20 dni. Zdaj za posvet v živo pa bom čakala 3 mesece in pol…

Zdaj, jaz sem tudi prisla hitro do razgovora po telefonu, mi je tudi uspelo ujet za prenos se. Zdej hodim na uzje jutri ze sedmi?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Odgovor na objavo uporabnika
Sreča2022, 10.06.2022 ob 08:58

Hana41, 10.06.2022 ob 08:10

Sreča, kdo ti je predpisal tablete za pritisk? Poklici nazaj, mogoče bi mogla dobit manjšo dozo.

Moj osebni zdravnik sem ga ravno klicala prej sem povedla da mam bol nizki pritisk in je reko naj probam par dni brez pa zlce bo spet nad 140 da naj zacnem jemat nazaj po pol tablete . Ker me res nenormalno zajebava pritisk.

No, super si se zmenila, to bo ziher bolje.

@krena
, kako gre tebi, so slabosti minile? Kako je zdaj z rastjo bejbija, srckom? Pa Scorpionka in malazaspanka? Jaz sem danes opravila nipt, zdaj pa čakam 10-14 dni na rezultate

Kaj je  mela katera kakšne glavobole sploh na začetku nosecnosti. Vceraj me je nekaj spikalo v desni senci je minlo danes zjutraj pa se zbudim mine 5min in me začne bolet  glava samo zgoraj taak  in nevem od cega ma case semizdi da mi kar sili na bruhanje in nevem ce je to normalno v tem obdobju .

Bi bilo morda smiselno ločiti forum na dva dela za tiste, ki imajo uspešne postopke – da bi se vsa vprašanja glede nosečnosti preusmerila potem tja? Ne vem, če se ostale strinjajo – ampak jaz imam vmes že občutek, kot da je ta forum skorajda nosečniški forum – zaradi vseh diskusij o simptomih, pregledih, nuhalnih itd.

Ne me narobe razumet – sem zelo vesela za vse, ki vam je uspelo in z veseljem preberem pozitivne zgodbe. Ampak je pa vseeno to forum namenjen za tiste, ki bodo začele s postopki ali pa tiste, ki so sredi postopkov.

Zgolj predlog.

@scorpionka Čestitke (čeprav malo pozno) in lepo nosi! Prav tako vse dobro tudi ostalim srečkam nosečkam! ????

@hana
Navijam za tvojega decembrčka. Moj zakladek se je rodil 15.12…?

@anonimno1777 žal prestala izkušnjo prazne vrečke. Pri meni se je v 8t+ ulilo samo (dan po potrditvenim UZ). Se je pa na srečo dobro sčistilo in sem potem tabletko sam za “ziher” dobila. Te pa lahko potolažim, da je res majhna verjetnost, da bi se ponovilo. Po tabletki in nato še enem neuspelem postopku zanosila in zdaj ima ta zakladek že skoraj pol leta! Bodi močna. Držim pesti zate.

Nosečke, ki se sprašujete, če je vse ok. Če ste utrujene in imate občutljiva prsa, je to dober znak. Če vam pa še slabi in/ali ste zaprte, še toliko bolje.  Red flag so pogosto odvajanje mehkega blata (sploh temnejšega), bolečine v spodnjem delu hrbtenice (od križa proti trtici; sploh če jih prej niste imele) ter izguba ostalih simptomov (utrujenost, prsi uplahnejo, itd.).

@pro
šnja V preteklosti sta bila foruma ivf in nosečke po ivf ločena. Ga lahko tudi ti odpreš.

Srečno vsem puncam v postopkih in tistim, ki še čakate tečko. Da vas le stisnejo do 25.6. Meni se je pred štirimi leti uspešno izšlo. Navijam tudi za vas.??

Prošnja, 11.06.2022 ob 09:31

Bi bilo morda smiselno ločiti forum na dva dela za tiste, ki imajo uspešne postopke – da bi se vsa vprašanja glede nosečnosti preusmerila potem tja? Ne vem, če se ostale strinjajo – ampak jaz imam vmes že občutek, kot da je ta forum skorajda nosečniški forum – zaradi vseh diskusij o simptomih, pregledih, nuhalnih itd.

Ne me narobe razumet – sem zelo vesela za vse, ki vam je uspelo in z veseljem preberem pozitivne zgodbe. Ampak je pa vseeno to forum namenjen za tiste, ki bodo začele s postopki ali pa tiste, ki so sredi postopkov.

Zgolj predlog.

Imaš prav, jaz lahko zmanjšam količino objav, ne rabim pa nove teme, sem se na FB preselila.

Srečno vsem v postopkih in držim pesti za vse, da boste imele kmalu “nosecniska” vprašanja???

Enkrat mogoče in Nesrečnica, hvala lepa za odgovore. Tako bom naredila. Sem mail že poslala, in če bo datum pozen bom vprašala še enkrat za en termin prej pri kateremkoli ginekologu, upam bodo imeli razumevanje. Menstruacijo pričakujem ravno 23 ali 24 junija, tako da bo šlo na knap ? če bo pa zamujala pa grem potem konec avgusta.

Enovpr, super, hvala tudi tebi za info.  Držimo pesti!

@Prošnja saj obstaja forum tudi za nosečnost, si pa mislim, da smo se ene punce tu malo bolj povezale in rade sledimo napredku ena druge. Tako, da jaz bi rekla, da ni nič narobe, tudi če se nosečke še kaj javite, je pa res da za nasvete in izkušnje v nosečnosti pa se res lahko odpre nova tema, da ne boste na drug forum hodile.

@lucka, kje si zasledila nova navodila in obrazec za narocanje, na kateri spletni strani?

Jaz sem poslala na ta mail, ki si ga napisala, pa se nisem dobila odgovora.

@enkratmogoce, katera je to napotnica za reprodukcijo, katera ginekologinja ti jo je napisala? Tvoja osebna ginekologinja ali tvoja ginekologinja, pri kateri se vodis glede neplodnosti na ginekoloski kliniki? Ne razumem, zakaj toliko napotnic, kolikor sem razumela, se prijavis na telefonski posvet za prenos zamrznjencka in potem ti ginekologinja za neplodnost napise novo napotnico za prenos. A poleg te napotnice rabis se kaksno dodatno napotnico?

Ne, ginekolog na kliniki ti za prenos zmrznjenčka da se posebej napotnico in je to to. Nobenih napotnic vec. Torej celokupno 2 napotnici.

Jaz danes koncno docakala ovulacijo, in pa dobila datum za prenos☺️☺️☺️

Drugace, predlagam, da ena od vas srečk nosečk odpre novo temo “nosecnost po ivf” in se tam pricne debata. Pomoje bi znala tema postat hitro priljubljena. Me se bomo pa tudi vam vsem srečkam nosečkam s časom pridruzile v njej☺️☺️☺️☺️ tudi vaše izkusnje se mi zdi, da znajo bit dolgorocno zelo dobrodosle zavamkam☺️

Evo punce končno sem tudi jaz dočakala svoj plus. Včeraj 8 dan po prenosu zamrznjenčka se je v slabi minuti takoj prikazala močna druga črtica zato sem naredila še digitalni CB ki je pokazal 2-3 tedne. Digitalni mi do sedaj še ni pokazal nikoli plusa medtem ko so ostali kazali plus prejšnji prenos ko je bila biokemična nosečnost, tako da sem sedaj prvič po več kot 4 letih truda končno zagledala tisti težko pričakovani (pravi) plus. Jutri grem samoplačniško na krvnega potem konec tedna pa še na tistega na napotnico in upam da se lepo podvaja in da bo beta lepa. Vesela sem do neba ceprav se še sploh ne zavedam da je to sedaj to in da sem res končno noseča. Držim pesti za vse vas da tudi čimprej dočakate svoj plus. V kratkem si vzamem čas za malo daljši zapis o tem kaj sem delala drugače sedaj ko je uspelo v primerjavi z prvim svežim neuspešnim prenosom, mogoče pa pride kateri prav. Ker je pravkar pogovor tudi o novi temi (nosečnost po IVF) sem odprla to temo in upam da se tam slej kot prej znajdete tudi ostale borke, bom navijala za vse ??❤️ 

Temo nosečnost po IVF pa najdete tukaj:

https://med.over.net/forum/tema/nosecnost-po-ivf-obmp-22296668/

Ja cestiiiiitke za plusek! ????

Prosim, vse bomo vesele cesa si se tokrat lotila drugace. Clovek nikoli ne ve kaj od tega lahko kateri od nas pomaga v bodoce. Jaz sem tokrat jedla ananas in je bola sluznica res lepa☺️

Jaz bom temo kot bivsa ivf-ovka se naprej spremljala in, v kolikor bom precenila, da bi moj odgovor znal kateri pomagati, bom seveda odgovorila/podala svojo izkusnjo/mnenje. Tudi nekaterim soborkam, s katerimi sem se tu povezala, bom obcasno kaj napisala (recimo besede spodbude, podpore, cestitala v primeru uspeha…).

Vsem se naprej veliko srece, poguma, vztrajnosti in uspehov ter cestitke vsem novim sreckam noseckam ❤️

Drugace pa, jaz na kliniki dobila lh teste, hodila na uz-je… Sploh ne razumem kako v mb ne delajo uz-jev ob prenosu zmrznjencka (ce sem prav razumela dobis samo teste). Vsi. Moji testi so bili -! Tudi ko sem jih naredila vec v dnevu. Ampak ovulacija je pa bila. Saj folikla ni vec. Res. Mi ni jasno no… Kako so lahko bili lh vsi negativni?‍♀️?‍♀️?‍♀️ definitivno s eje crtic ojacala. Ampak… Jasno +pa ni bil in basta?‍♀️ ti testi so ciat nezanesljivi?‍♀️

Enovpr, 12.06.2022 ob 14:12

Drugace pa, jaz na kliniki dobila lh teste, hodila na uz-je… Sploh ne razumem kako v mb ne delajo uz-jev ob prenosu zmrznjencka (ce sem prav razumela dobis samo teste). Vsi. Moji testi so bili -! Tudi ko sem jih naredila vec v dnevu. Ampak ovulacija je pa bila. Saj folikla ni vec. Res. Mi ni jasno no… Kako so lahko bili lh vsi negativni?‍♀️?‍♀️?‍♀️ definitivno s eje crtic ojacala. Ampak… Jasno +pa ni bil in basta?‍♀️ ti testi so ciat nezanesljivi?‍♀️

Ti testi so res čudni, jaz sem imela še digitalne CB za ovulcijo in sem ga naredila takrat ko sem pričakovala ovulacijo oz jaz jo čutim tako da sem samo potrdila. Je pa bila testna crtica na teh ki jih dobiš v MB se vseeno bolj rahla od kontrolne (pa vseeno bolj močna kot druge dni) kar bi naj pomenilo minus, CB je bil pa pozitiven + bolečine tako da sem vedela da je to to..

so pa ti digitalni kr precej dragi, samo jih je veliko notri in za moje pojme se splača ker ti prihrani veliko živcev in slabe volje ?

New Report

Close