Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 09.06.2022 ob 17:00

V Lj je potrditveni UZ na kliniki, v Mbju pa pri osebnem G.

Hvala za odgovor ?

Jagoda443, 09.06.2022 ob 15:58

@Sreča2022 termin za UZ si dobila od svojega ginekologa ali na kliniki za neplodnost?

Danes (15. dan od prenosa) sem sla samoplacnisko merit beto in je 2115, jutri pa imam se krvni test v lj. Upam da bo v naslednjih dneh narascala. ?

Ja V mb imas potrditveni UZ pri svoji G. Tako da ko imam pise na listu da samo javim kaj bo na pregledu v mb.o super jas pa pondelek dobim rezultat od vceraj sem dala kri samoplacnisko (8dan) od krvnega ze da vidim kaj se dogaja .

Pa super za beto berem zdaj mate vse visoko katere ste pisale jas sem 14 dni po prenosu imela samo 556 beto zato sem sla dat vceraj se 1x da vidim kaj bo

Anonimno 1777, 09.06.2022 ob 17:12

Pozdravljene, danes se vracam iz potrditvenega UZ, žal prazna vrečka, 14mm…, bila v 7 tednu. Takoj po UZ poslana tudi na čiščenje z tabletkami, s katerimi pričnem jutri. Se je kateri že zgodilo , da so jo pa vseeno narocili na ponovni UZ, ker je bilo recimo še prehitro, pa se ploda še ni videlo?

O žal mi je res 🙁 pa a si imela doma znake da pa si noseča ? To oa gluh nebi vedlaa se sama cakam na potrditveni UZ ki bo po izračunih v 8 tednu.

Sreča2022, 09.06.2022 ob 17:31

Pa super za beto berem zdaj mate vse visoko katere ste pisale jas sem 14 dni po prenosu imela samo 556 beto zato sem sla dat vceraj se 1x da vidim kaj bo

Sama beta v bistvu samo potrdi nosecnost, oddahnemo si lahko sele ko slisimo bitje srcka in mine 12 tednov. Mislim da je tvoja beta super, vem pa da si v skrbeh in neucakana tako kot jaz. ☘️

Žal mi je ? imam malo drugacno izkusnjo od tvoje. Imela sem splav ko sem naravno zanosila in na prvem ultrazvoku ni bilo srcka. Ginekologinja mi je takoj predlagala tabletke. Prosila sem jo ce lahko pocakamo se en teden, ce bi se srcek pojavil. Po enem tednu ni bilo sprememb in mi je spet predlagala tabletke. Sem raje pocakala, da je telo samo naredilo kar je moglo.

Na tvojem mestu bi pocakala se en teden, da ti ne bi bilo pozneje zal. ☘️

Mimi in jagoda, Čestitke, bravo, naj bo vse okej naslednjih devet mesecev ❤️❤️
anonimno1777, zal mi je, to mora biti grozna izkušnja. Nisem pa imela takega primera, tako da zal ne vem. Drži se

Jagoda443, 09.06.2022 ob 17:41

Sama beta v bistvu samo potrdi nosecnost, oddahnemo si lahko sele ko slisimo bitje srcka in mine 12 tednov. Mislim da je tvoja beta super, vem pa da si v skrbeh in neucakana tako kot jaz. ☘️

Ja res je saj cskam ponedeljek ds vidim kolko se je podvojila v 8 dneh od krvnega. Ker nimam pa nic krčev da bi se msternica sirila razen utrujenost, malo bolece bradavice na dotik in zaprtost zmes .pa vse lepo še naprej da bo vse potekalo kot mora ??

@anonimno1777 jst sm decembra mela potrditveni UZ in ni blo srcka,sicer je plod biu(premjhen za tedne)…so me narocili cez 1 teden-spet ni bilo srcka…so me narocili se 1x cez 1 teden-spet ni blo srcka…tako da sm prsla do 10.tedna in so me pol poslali na urgenco po tbl in cez 2 dni sprejem na oddelk na ciscenje s tableti(29.12.)…nism pa nc krvavela pred tem niti mela nobenih izcedkov…

Jst bi na tvojm mestu tut pocakala se 1 teden..

Sreca – zakaj te tako skrbi? Jaz v prvi nosecnosti nisem imela niti enega krca, se pri porodu ne? so me pa bradavice bolele, ampak samo bradavice, ne cele prsi. Meni se zdijo znaki cist ok

Enovpr, 09.06.2022 ob 19:40

Sreca – zakaj te tako skrbi? Jaz v prvi nosecnosti nisem imela niti enega krca, se pri porodu ne? so me pa bradavice bolele, ampak samo bradavice, ne cele prsi. Meni se zdijo znaki cist ok

Ja nevem vse je novo za mene sem prvič noseča in po 3 letih zagledala končno + in ja saj veš sem pozitivna ampak tisti 1% pa me vseeno skrbi ne. Jaa super nee da ni blo hudega ? ja mene tudi samo bradavice ja ce se jih dotaknem prsi so neboleče

Hvala @Ivy528, sem ze neucakana.. ? upam, da cimprej dobis termin za posvet in potem ze v avgustu nadaljujes.. ?

Srecno vsem ostalim. ?

Sreca, jst ti svetujem, da zacni uzivat. Resnicno. Jst bla se prva dva meseca mal cudno utrujena. Je pa blo tut vroce poletje. Sploh nisem verjela, da sem noseca tam do nekje 5tega meseca. Na pregledu ginekoloskem sem se cudila – caki faaaak, z ultrazvokom je nad popkom, o hudooo a tko veliko je ze dete? bla sem ful fit in vse. Ljudje sploh niso ugotovil da sm bla noseca do zadnjega meseca?‍♀️ zarad nosecniske sladkorne sem namrec izgubila mal teze, pa zadaj sem nosila. Noseco sem zgledala sele zadnji mesec. Bradavice so me bolele do konca. To je blo pa to. Kot da ne bi bila noseca? tako da, umiri se, zadihaj. Pobozaj trebuscek, cuti dete kot da je v tvojem narocju ze. In vse bo ok.

Ja, sam za porod so pa krci kar fini? jaz dobila umetne, tiste je pa bolelo k hudic?‍♀️

@Anonimno1777 jaz sem imela enako izkušnjo kot ti. Po prvem prenosu. Na pregledu prazna gestacijska vrečka.  Sami so me naročili čez en teden na ponovni UZ. Nisem pa imela nobenih znakov, da je kaj narobe, nič krvavitev. Beto sem sla kontrokirat 3x in je normalno rasla, ker jo izloča posteljica, ki se v primeru kot je najin, normalno razvija. Vem kako ti je. Pri meni po enem tednu ni bilo spremembe. So mi pa rekl, da se to ne ponavlja. Oktobra sem sla ponovno na prenos, spet zanosila, ni se ponovilo. Tokrat je plod bil, ni pa bilo utripa. Jaz bi na tvojem mestu počakala en teden. Meni so takrat reklu, da to naredijo, da se 100 % prepričajo preden te pošljejo na splav.

@Anonimno1777 vidim, da je tvoja GV velika že 14 mm. Meni so rekli, če je vrečka večja od 10 mm se mora plod že vudet, če ga ni, ga najverjetneje ne bo. Vseeno počakaj in pojdi še na en UZ, da si ne boš kadarkoli kaj očitala v smislu kaj pa če… Drži se in si vzemi čas. Kot sem rekla, vem in razumem kako ti je v tem trenutku..?

Enovpr, 09.06.2022 ob 22:36

Sreca, jst ti svetujem, da zacni uzivat. Resnicno. Jst bla se prva dva meseca mal cudno utrujena. Je pa blo tut vroce poletje. Sploh nisem verjela, da sem noseca tam do nekje 5tega meseca. Na pregledu ginekoloskem sem se cudila – caki faaaak, z ultrazvokom je nad popkom, o hudooo a tko veliko je ze dete? bla sem ful fit in vse. Ljudje sploh niso ugotovil da sm bla noseca do zadnjega meseca?‍♀️ zarad nosecniske sladkorne sem namrec izgubila mal teze, pa zadaj sem nosila. Noseco sem zgledala sele zadnji mesec. Bradavice so me bolele do konca. To je blo pa to. Kot da ne bi bila noseca? tako da, umiri se, zadihaj. Pobozaj trebuscek, cuti dete kot da je v tvojem narocju ze. In vse bo ok.

Ja, sam za porod so pa krci kar fini? jaz dobila umetne, tiste je pa bolelo k hudic?‍♀️

Ja super lepo da je bilo tako in bom ja ampak mene tud pritisk zajebava nenormalno prej skos visoki dobila tablete dopegyt zdaj pa je vedno nizki moram pa jih jemat vsak dan 1 .in ze zarad tega se tudi ne pocutim glih ok pa se neke cudne glavobole imam v desni senci ko se premikam mi tak zadoni noter je blo to 2 dni potem minlo danes pa spet. Pa nikol prej taki glavobol .Tako da ja bom pa itak probala uzivat seveda.Aja zadaj si nosila ja jas tudi imam drugače maternico obrnjeno nazaj k križu ? ja superr sem vesela zate da se je dobro izšlo . Ampak ja vse se potrpi samo da bo dete zdravo.Bom pa prav zares začela uživat po 1 UZ . ???

Sreča, kdo ti je predpisal tablete za pritisk? Poklici nazaj, mogoče bi mogla dobit manjšo dozo.

Hana41, 10.06.2022 ob 08:10

Sreča, kdo ti je predpisal tablete za pritisk? Poklici nazaj, mogoče bi mogla dobit manjšo dozo.

Moj osebni zdravnik sem ga ravno klicala prej sem povedla da mam bol nizki pritisk in je reko naj probam par dni brez pa zlce bo spet nad 140 da naj zacnem jemat nazaj po pol tablete . Ker me res nenormalno zajebava pritisk.

Živjo, mene pa zanima ali se naročite na telefonski posvet za zamrznjenčka preko maila narocanje.spec.gin.amb? Nekje sem zasledila, da je nekdo tako napisal. Na spletni strani so spremenili navodila, preko telefona ne gre več naročanje, pa sedaj je nek obrazec, nikjer pa ni naveden mail za naročanje. Tako, da sem zmedena in upam, da mi bodo odgovorili na mail čimprej, če ne izpolnim obrazec.

Zanima me, če je realno pričakovati, da grem na prenos pred dopusti, če dobim menstro pred 24.6.?  Saj vse kar rabim je samo napotnica za prenos, ali? Včeraj sem dobila izvid PGD po treh mesecih in pol čakanja. S tem, da čakaš, da prideš na vrsto tudi za punkcijo..

Drugače pa vsem iskrena hvala za vaše zapise, spremljam in navijam.

Jaz v torek na naslov [email protected] poslala napotnico in so mi v roku 2 dni odgovorili in mi dali datum za razgovor 22.6.

New Report

Close