OBMP -IVF 2022
Zivjo punce, se spet malo javljam. Prejsnji teden sem imela punkcijo, kot sem predvidevala, so se zaradi vecjega stevila pridobljenih celic odlocili, da ne bodo delali svezega prenosa.
Danes sem kar tja klicala, da so mi povedali, ce in koliko imava zamrznjenckov, da ne cakam v nedogled poste. Sem potem kar mail poslala, ce mi lahko dodelijo termin za telefonski posvet za prenos zamrznjencka. Saj gre tako ne? Pa dobiti moram novo napotnico? Kako pa sicer poteka ta postopek s prenosom zamrznjencka? Kdaj se lahko narocis in s katerim ciklom potem startas? Ali je tudi kaksen sprejem prej, tako kot pred zacetkom novega celotnega postopka? Kako pa izgleda, ce imas prenos v stimuliranem ciklusu?
Se opravicujem za toliko vprasanj, najbrz je bilo ze nestetokrat napisano ?
@Ivy, vem, da si v isti situaciji. Si ze imela posvet? So ti kaj povedali, koliko menstruacij je treba pocakat?
@Arnika23: Juhej, da si končno prišla v postopek! Srečno!
@Leanna143: O, super, da so te vseeno sprejeli na punkcijo. 🙂 Zdaj pošlješ mail na narocanje.spec.gin.amb. za telefonski posvet, po katerem ti bo ginekolog napisal napotnico za zamrznjenčka. Od tu naprej pa tudi jaz še ne vem – še čakam na posvet (termin sem dobila pri drugem ginekologu, ker “moja” do konca avgusta nima časa). Medicinska sestra mi je sicer po punkciji rekla, da se počaka 2-3 krvavitve na prenos. Mogoče ve katera druga?
@vse, ki ste že srečke nosečke/mamice – iskrene čestitke! 🙂
Jaz sem šla v Lj po zamrznjenčka 2 ciklus po neuspelem svežem postopku, s tem da sem imela prenos v naravnem ciklusu, verjetno če je stimuliran je pa treba dlje počakat, da se telo ščiti. Ko dobiš napotnico se potem 1 dan M prijaviš na reprodukcijo in dobiš po navadi 13 dan ciklusa datum za prvi UZ in sprejem. Če imaš kratke cikluse in zgodaj ovulacijo jih nujno na to opozori, da ti dajo prej sprejem.
Hvala punci. Pri meni bo sigurno stimuliran ciklus, ker imam svoje cisto neurejene in brez ovulacij, tako da najbrz lahko racunam vsaj 3 krvavitve vmes. Jooj, to se bo spet tako vleklo, tega cakanja kar ni in ni konec ? ampak komu se jaz to pritozujem, kraljicam cakanja ?
Upam, da mi cimprej odpisejo za telefonski posvet.
Mimi108, 09.06.2022 ob 12:45
Hoj punce,
moja beta na krvnem 2976, grem še na UZ.
Kdaj po krvnem ste ve dobile datum za UZ?
Super čestitke ?? jas sem imela 30.5 krvnega 22.6 imam prvi UZ zato sem vceraj hodla dat kri da vidim ce se podvaja beta v ponedeljek dobim rezultat ker 22 je se dalec
Živjo,
Prejšnji mesec sem imela IUI. Sedaj pa je menstruacija čudna in me skrbi da ni kaj narobe.
Torej, včeraj sem dobila menstruacijo, ki pa jo je količinsko veliko manj kot običajno. Ponavadi 2. dan menstruacije hodim na 2 uri preverjati, da ni šlo čez vložek. Sedaj pa jo skoraj ni. Včeraj so bili samo rjavi fleki, danes je že močneje, še vedno rjavkasto/ temno rdeče samo še vedno veliko manj kot običajno.
Je imela katera podobno?
Mandarina638, 09.06.2022 ob 14:47
Slabe 3 tedne po krvnem sem imela UZ.
@sreca2022 to je lahko zaradi nosecnosti ja, ker je noznica bolj prekrvavljena. Dokler izcedek ne smrdi ali je kaksne cudne barve je ok.
Aha vredu dobroo. Pa kaj je to tak mene samo bradavice bolijo prsi nic niti nimam napetih . Pa edino zaprtost zmes je bilo vredu en dan potem spet nic pa utrujena sem v eno brez energije skoraj