Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@hana41, to je pa tudi res, da bo poletje brezskrbno in se lepo spocijem ter pripravim na nov prenos

Srecno na nuhalni

Ko sem jaz jemala aspirin protect, sem ga jemala sredi dneva. Opoldne ponavadi. Mislim, da nima veze kdaj ga jemljes kar se tice dela dneva

@enkratmogoce2305

Sama sem po dveh kemicnih nosecnostih in enem ss v 8 tednu od osebne zdravnice dobila napotnico za genetiko in za antifosfolipidni sindrom. Za slednje sem pisala dr. Ambrozicu mail, pojasila stanje in prosila za mnenje, da osebna izda napotnico. To naredi, ce to je ne bi dala.. Srecno!

Na pregled sem cakala 14 dni, ker sem bila ze noseca in se je res mudilo ugotovit, kaj je na stvari.

Oh sreca2022, pa ne boš čakala menda 1 teden na izvid bete. A se ne moreš zapeljat kam dalj, kjer bi ti v istem dnevu povedali izvid?

@Hana41 vso srečo ?

No, jaz sem dobila datum za posvet v Leonišču sredi septembra, tako da bo tudi moje poletje čisto na off…

Napotnico za revmatologijo mi je brez težav napisala osebna ginekologinja in sem jo že poslala naprej, pravijo da so jo poslali v triažo in da dobim odgovor po pošti.

Upam, da bo res kaj hitreje, ker so na portalu Zvem sicer prvi roki aprila 2023 😀

Odgovor na objavo uporabnika
Hana41, 08.06.2022 ob 06:05

Oh sreca2022, pa ne boš čakala menda 1 teden na izvid bete. A se ne moreš zapeljat kam dalj, kjer bi ti v istem dnevu povedali izvid?

Ja žal nimam druge bom morala počakat do ponedeljka.

Kaj vas tudi tako zajebava pritisk katere ste nosece.Sicer imam jas težave že od prej z visokim sem dobila tablete dopegyt katere se lahko jemlejo med nosecnostjo pa opažam da mam zdaj veckrat nizkega .Moram pa jemat vsak dan 1 tab.zjutraj.

Zivjo,

Nisem pogosto prisotna na forumu,tako da ne vwm ce je katere to ze vprasala….

V petek imam sprejem v ivf ambulanti v ljubljani.a prides tocno ob uri v kateri si narocen al cakas?je tid pregled al samo papirologija?

@Mimimi541: Se kar nekako drzijo ure oz. v mojem primeru sem pocakala cca. 5 min, ni bilo nobene druge “cakajoce v vrsti” pred mano.

Sprejem = pregled papirjev, par vprasanj, razlozijo postopek in pokazejo aplikacijo injekcij. Ginekoloskega pregleda na sprejemu ni.

Enovpr,

A si ga jemala celo nosečnost oz od katerega tedna dalje?

Ivy254 hvala…zdej s to ljubljano mi je vse novo…prvic je blo samo postojna dravlje in vse su rihtali sami.nobene papirologije zame.moja naloga je bla samo prit ob doloceni uri..

@Mimimi541, tocno tako kot je napisala Ivy254.. ? jaz sem imela danes uro 9.30, cakala cca. 5min, sedaj sem ze konec..

Se pomemben podatek za vse, ki zacenjamo s prvim postopkom. Meni so rekli, da ce ne dobim M do 24.6., bomo nadaljevali v avgustu..

Pol upam da dobim….?

A je se katera ki komaj zacenja boj za ??

Podpora druzine pomeni ogromno,ampak ce vidis in ves da nisi sama in imas podporu nekoga skroz locenega od tvojega sveta skozi vse to pomeni mogoce se vec..ker te su sle al pa grejo skupaj s tabo skozi in znajo kaj in kako se pocutis…

Vsemi,vkljucno z partnerjem, lahko opises kako se pocutis,ampak samo soborke se zavedajo koliko pritisk na nase zivcke je to….tud ce drugimi reces da je vse ok in cool…

Hana srečno danes.

Mene je nuhalna čist prestrašila ker sem imela tveganje za Downow sindrom 1:700… In ginekologinja mi je že  med merjenjem delovala ne preveč zadovoljno s tem. Po pregledu mi je zato svetovala še kak drug test in sem se odločil za dvojni hormonski test. Tako da sedaj z 86% natančnostjo lahko povem da se je rezultat ful zboljšal na 1:5300. Me je čist zbegal to… Kako je možno, da se je toliko spremenilo. Še vedno ostaja ta strah pred tem, da bi mali bil bolan.

Hana javi rezultate, ko boš konec. Držim pesti 🙂

Krena757…. Moja bivša sošolka je imela prvič nuhalno 1:17, drugič 1:5! ?Ima dva popolnoma zdrava otroka! Nuhalna je presejalni test, ne diagnostični. Zato so to velikokrat kar neke številke. Ponavadi jih “pokvari” statost nosečnice… Jaz sem imela 1:389, zadovoljivo za mojih 37 let. Pa so me prepričali, naj grem še na Nifty ?‍♀️od tu naprej se naslednjih 7 tednov nosečnosti ne spomnim… ? So poškodovali vzorec krvi (nikoli priznali, ampak tako so mi razložili ginekologi) in prišli do rezultata, da nosim deklico brez enega spolnega kromosoma, torej Turnerjev sindrom… Njihov rezultat je potem ovrgla amniocenteza! V glavnem… Potrebno je ločiti presejalno od diagnostike. Meni se zdi, da se vse vrti še samo okoli denarja. Ker verjamem, da če ni te stvari bile res tako oh in ah, ne bi bile samoplačniške, ampak bi pripadale vsaki na kartico.

Odgovor na objavo uporabnika
Krena757, 08.06.2022 ob 13:13

Hana srečno danes.

Mene je nuhalna čist prestrašila ker sem imela tveganje za Downow sindrom 1:700… In ginekologinja mi je že  med merjenjem delovala ne preveč zadovoljno s tem. Po pregledu mi je zato svetovala še kak drug test in sem se odločil za dvojni hormonski test. Tako da sedaj z 86% natančnostjo lahko povem da se je rezultat ful zboljšal na 1:5300. Me je čist zbegal to… Kako je možno, da se je toliko spremenilo. Še vedno ostaja ta strah pred tem, da bi mali bil bolan.

Hana javi rezultate, ko boš konec. Držim pesti 🙂

KrEna, kolk si ti stara?

jaz sem itak vedela, da bo napoved slaba zaradi moje starosti, meni je glavno, da se otroček pravilno razvija, raste in da je nuhalna svetlina normalna. In vse je bilo okej, nuhalna 1.3 CM, kar je super. Verjetnot za trisomijo 21 je 1:239. Mi je pa dal zdaj napotnico za amniocintezo, ki jo lahko vnovcim za osnovni nipt test, kar tudi mislim naredit.

Mihi22, groza. Meni je ginekolog rekel, da večino takih rezultatov, ki so podobno mojim dajo na nipt, ki ga krije zavarovalnica. Če so pa rezultati slabši od 1:100, potem pa raje amniocinteza, ki je res diagnoza in ne verjetnost.

New Report

Close