OBMP -IVF 2022
Sama sem po dveh kemicnih nosecnostih in enem ss v 8 tednu od osebne zdravnice dobila napotnico za genetiko in za antifosfolipidni sindrom. Za slednje sem pisala dr. Ambrozicu mail, pojasila stanje in prosila za mnenje, da osebna izda napotnico. To naredi, ce to je ne bi dala.. Srecno!
Hana srečno danes.
Mene je nuhalna čist prestrašila ker sem imela tveganje za Downow sindrom 1:700… In ginekologinja mi je že med merjenjem delovala ne preveč zadovoljno s tem. Po pregledu mi je zato svetovala še kak drug test in sem se odločil za dvojni hormonski test. Tako da sedaj z 86% natančnostjo lahko povem da se je rezultat ful zboljšal na 1:5300. Me je čist zbegal to… Kako je možno, da se je toliko spremenilo. Še vedno ostaja ta strah pred tem, da bi mali bil bolan.
Hana javi rezultate, ko boš konec. Držim pesti 🙂
Krena757…. Moja bivša sošolka je imela prvič nuhalno 1:17, drugič 1:5! ?Ima dva popolnoma zdrava otroka! Nuhalna je presejalni test, ne diagnostični. Zato so to velikokrat kar neke številke. Ponavadi jih “pokvari” statost nosečnice… Jaz sem imela 1:389, zadovoljivo za mojih 37 let. Pa so me prepričali, naj grem še na Nifty ?♀️od tu naprej se naslednjih 7 tednov nosečnosti ne spomnim… ? So poškodovali vzorec krvi (nikoli priznali, ampak tako so mi razložili ginekologi) in prišli do rezultata, da nosim deklico brez enega spolnega kromosoma, torej Turnerjev sindrom… Njihov rezultat je potem ovrgla amniocenteza! V glavnem… Potrebno je ločiti presejalno od diagnostike. Meni se zdi, da se vse vrti še samo okoli denarja. Ker verjamem, da če ni te stvari bile res tako oh in ah, ne bi bile samoplačniške, ampak bi pripadale vsaki na kartico.
Krena757, 08.06.2022 ob 13:13
Hana srečno danes.
Mene je nuhalna čist prestrašila ker sem imela tveganje za Downow sindrom 1:700… In ginekologinja mi je že med merjenjem delovala ne preveč zadovoljno s tem. Po pregledu mi je zato svetovala še kak drug test in sem se odločil za dvojni hormonski test. Tako da sedaj z 86% natančnostjo lahko povem da se je rezultat ful zboljšal na 1:5300. Me je čist zbegal to… Kako je možno, da se je toliko spremenilo. Še vedno ostaja ta strah pred tem, da bi mali bil bolan.
Hana javi rezultate, ko boš konec. Držim pesti 🙂
KrEna, kolk si ti stara?
jaz sem itak vedela, da bo napoved slaba zaradi moje starosti, meni je glavno, da se otroček pravilno razvija, raste in da je nuhalna svetlina normalna. In vse je bilo okej, nuhalna 1.3 CM, kar je super. Verjetnot za trisomijo 21 je 1:239. Mi je pa dal zdaj napotnico za amniocintezo, ki jo lahko vnovcim za osnovni nipt test, kar tudi mislim naredit.