Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 02.06.2022 ob 13:20

Sreča2022, 02.06.2022 ob 11:49

Hana41, 02.06.2022 ob 10:24

Mimi in sreca2022, jaz imam ravno danes 12 tednov, nikoli imela nobenih znakov, samo občasna utrujenost, pa se to verjetno tudi zato ker sem kavo zmanjšala na 0

Aja super ja jas tudi nic razen utrujena jaa dosti.Imam 22.6 prvi pregled da potrdijo nosecnost v maternici.Zato vprašam ker ce slucajno nebi bla v maternici bi verjetno kaj krvavela ne .

Krvavis lahko tudi pri nosecnosti v maternici. Ce bi bila IMN bi verjetno dobila hude krce, poleg tega je ponavadi beta ekstremno visoka.

Js sm od zacetka bila samo napihnjena in obcutljive prsi, okrog 8ega tedna mi je pa ratalo grozno slabo in je trajalo do konca prvega trimesecja, potem je pocasi stvar izzvenela. Utrujenost je pa prisotna se zdej, ampak se mi zdi da manj kot na zacetku.

Ja saj zato nič nena krvavim zato verjetno si mislim da je tam kjer more biit ne. In ja nic razen prsi bolijo in pa utrujenost. Druga pa se nic in ja bomo videli 22 kaj bo.ja tudi krcov nimam mogoce kdaj zmes malo drugace pa hvalabogu nic .

Sreča2022, 02.06.2022 ob 14:51

Ja saj zato nič nena krvavim zato verjetno si mislim da je tam kjer more biit ne. In ja nic razen prsi bolijo in pa utrujenost. Druga pa se nic in ja bomo videli 22 kaj bo.ja tudi krcov nimam mogoce kdaj zmes malo drugace pa hvalabogu nic .

Imela sem pa beto 556 ko je bil krvni test po 14 dneh od prenosa

Mogoče samo nekaj informacij o IMN. Za mano sta dve.

Pri eni sem imela bolečine na eni strani in že takoj krvavela. Pri drugi ni bilo nobenih bolečin in nobene krvavitve do 5 tednov in 4 dni. Zgodaj smo jo ujeli, ker sem imela že eno.

Pri IMN so navadno beta vrednosti precej nizke, ne visoke. Pri meni so bile sicer vedno še v spodnji meji normale ampak res zelo zelo nizko. Navadno se beta testira večkrat, ker se ne podvaja normalno, ampak rase počasi.

No, pri meni se je beta obakrat podavajala normalno tam nekje do 5 tednov. Potem pa začela počasi naraščati.

Ne želim nobene strašiti, ampak samo delim moje izkušnje. Če nimate nobenih bolečin, ne krvavite in beta lepo raste se ni potrebno sekirati. Če pa se kaj koli od tega pojavi, pa čim prej z zdravniku!

@Sreča2022 ta rezultat HCG je zelo lep! Dvomim da gre za izvenmaternično, sploh če ni nobenih drugih težav.

Za oris, pri meni je bila HCG vrednost v tem času okoli 50 ko je šlo za ivm. Tvoja vrednost je super!

Jaz sem imela beto preko 700 in drugič čez 2.000 pa ni bilo OK. Beta se more podvajat na 2 dni. Nočem strašit, ampak dejansko do UZ ne veš pri čem si.

@Anonimno 12345 pri imn si imela tako visoke vrednosti?

Sicer pa se zelo strinjam s tem, da do UZ ne veš na čem si. Na žalost nas je verjetno tukaj kar precej takih, ki se zavedamo, da pozitiven test še ne pomeni avtomatsko lepega konca.

Je pa res po drugi strani, da je treba aktivno delat na tem, da ne skrbiš preveč glede tega kaj bo ampak greš lepo dan po dan. Za vse punce s pluskom držim zelo zelo močno pesti, da bo vse ok ?

Ne pri IMN. Prvič sneto jajce, drugič ni bilo utripa..

Pozdravljene, enkrat sem se vam vmes oglasila, sedaj pa bolj kot ne samo spremljam vaše zgodbe.

Ima mogoče katera podoben primer kot jaz? Zdraviva se v MB. Partnerjev spermiogram je bil zelo slab, zato je opravil biopsijo. Jaz že imam opravljen laboratorij in UZ, vse OK. Dr. je povedal, da so pri partnerju odvzeli 2 koščka. Prvega so pregledali in v njem našli 3 semenčeca, vendar ta material ni uporabljen. Povedal je, da sedaj upamo, da bo vsaj tako tudi v zamrznjenem tkivu, ki ga bodo odmrznili šele na dan moje punkcije. Sedaj sva prijavljena na posvet. Zanima me, kako dolgo se kaj čaka od tistega prvega pravega posveta, kjer te naročijo v čakalno vrsto za punkcijo, do dejansko opravljene punkcije? Tudi mi ni jasno naslednje. Ali bom potem vseeno imela prenos svežega zarodka od 3-5.dan po punkciji ali potem vse zamrznejo in se prenos opravlja naknadno? Toliko je enih vprašanj, čas do posveta pa ne teče nikamor.

Vsem, ki vam je uspelo, iskrene čestitke. Za vse ostale, ki ste v tem boju, pa stiskam pesti.

Lp

Še moja statistika – leta 2016 zanosila naravno. Potem čez dve letni ni šlo. Imela 4 punkcije.

1ICSI-6 celic,se 2oplodili, 2 vstavljeni – ni nosečnosti.

2ICSI-3 celice, se nobena oplodla.

3ICSI-3celice,se dve oplodili, vstavljeni 2 – ni nosečnosti

3ICSI- 9celic,1se oplodila, vstavljena 1- nosečnost 11 teden ?❤️

Anonimno 12345, 02.06.2022 ob 17:39

Ne pri IMN. Prvič sneto jajce, drugič ni bilo utripa..

Kaj je pa to sneto jajce?

@ananaska2 se opravicujem, imas prav, ekstremno visoka beta se pojavi pri molarni nosecnosti.

Drugace je pa res, nobena beta ne more napovedati da je vse ok, dokler na UZ ne vidis utripa, pa se takrat se zivcna vojna sele dobro zacne. Kot je ze ena rekla, zivimo od pregleda do pregleda.

Sneto jajce je stanje, ko se razvija samo tisti del embrija, ki se razvije v posteljico. Na UZ se vidi samo prazna gestacijska vrečka, brez ploda. Do UZ sploh ne veš, da je kaj narobe. Test pozitiven, beta se podvaja. Na pregledu pa šok, verjetno ne rabim razlagat…

@anonimno1234 si sploh nocem predstavljat. ?

Ananaska2, 02.06.2022 ob 16:16

@Sreča2022 ta rezultat HCG je zelo lep! Dvomim da gre za izvenmaternično, sploh če ni nobenih drugih težav.

Za oris, pri meni je bila HCG vrednost v tem času okoli 50 ko je šlo za ivm. Tvoja vrednost je super!

Ja vem res nimam nic razen malo bolece prsi in utrujenost drugo pa vse normalno. Ampak ja itak nebom mirna do 22.6 dokler ne om imela UZ .Ampak ja se probam čimmajn sekirat.

Teče 11. dan, zelo upam na +++ naslednji teden.

Še vedno nič znakov ni za M in pa tudi ostalih, ki bi nakazovali nosečnost.

Želim  pluske tudi vsem ostalih, ki ste v ali boste v pričakovanju.

Anonimno1234, uh, a to je sneto jajce, nisem se slišala prej za ta izraz.

Mimi108, si se odločila, da počakaš na krvnega, ne boš prej delala testa?

Hana41; sem kar lahko počakala do danes danes in bom počakala do krvnega:) še teh nekaj dni.

Mislim zelo pozitivno in popolnoma verjamem, 1. postopek, malo foliklov – 5.

Vsa so se oplodila, eno vstavljeno, 4 pingvini me še čakajo.

V sobi sem imela eno gospo s 27 folikli. Sem bila kar malo zakompleksana do prenosa.

Želim nam vsem +++

Joj punce, me je kar malo stiskalo, ko sem brala vaše izkušnje. Prav za vse enkrat posije sonce, samo pogumno naprej.

Ker že dolgo nisem napisala, jaz imam doma enega navihanega ICSI-jevca. Ravno ta teden mineva 3 leta od transferja, ko je uspelo (vstavili so mi dva, bila sem v Dravljah).

V ponedeljek me čaka FET, upam da je morda spet moj čas.

Tiste, ki ste dale čez že FET, kdaj prideš potem nazaj po podpisih? Držite pesti, da se moj pingo lepo odmrzne.

Sem se kar težko pobrala po zadnji kemični nosečnosti, a vem da enkrat bo že uspelo.

Vsem pošiljam veliko pozitivne ??

Mimi108, 03.06.2022 ob 09:29

Hana41; sem kar lahko počakala do danes danes in bom počakala do krvnega:) še teh nekaj dni.

Mislim zelo pozitivno in popolnoma verjamem, 1. postopek, malo foliklov – 5.

Vsa so se oplodila, eno vstavljeno, 4 pingvini me še čakajo.

V sobi sem imela eno gospo s 27 folikli. Sem bila kar malo zakompleksana do prenosa.

Želim nam vsem +++

To je zelo lep izkupicek. Tud js sm mela “samo” 7 foliklov in sem bla kr malo zafustrirana, ker se mi je zdelo premalo, poleg tega jih je ena zraven mene imela 17. 4 so bile ok, eno so mi vstavili, 3 zamrznili. Tista ena pikica je ze skoraj 38 tednov pri meni in raste kot goba. Tako da kr pogumno in optimisticno, ni toliko vazna kvantiteta kot kvaliteta. ? Te pa obcudujem, ker ne naredis testa, to pa js ne bi zdrzala. ?

28 tednov je pikica pri meni, malo prehitevam. ?

New Report

Close