OBMP -IVF 2022
Mimi108, 01.06.2022 ob 13:43
Teče mi 9. dan po ET, nič ne kaže na kake znake M, ki bi jo morala dobiti nekje konec tedna. Ponavadi me bolijo prsa, mozolji do neba …
Krvnega imam 7.6..
A je že katera delala na ta dan test?
JAz sem ga delala 10. Dan, ker nisem imela nobenih znakov in bila prepricana, da bo plusek. Potem pa na krvnem šok, ko mi sporocili, da nisem noseca. Znakov za M pa nobenih in je se sestri po tlf bilo cudno,da se potem ni prijelo..
@marsena2, cestitke?
Hana41, 02.06.2022 ob 10:24
Mimi in sreca2022, jaz imam ravno danes 12 tednov, nikoli imela nobenih znakov, samo občasna utrujenost, pa se to verjetno tudi zato ker sem kavo zmanjšala na 0
Aja super ja jas tudi nic razen utrujena jaa dosti.Imam 22.6 prvi pregled da potrdijo nosecnost v maternici.Zato vprašam ker ce slucajno nebi bla v maternici bi verjetno kaj krvavela ne .
@Anonimno 8313: mislim, da EZ pomeni prenos svežega zarodka, ETZ pa prenos zamrznjenčka.
Naj me prosim kdo popravi, če se motim ?
Sreča2022, 02.06.2022 ob 11:49
Aja super ja jas tudi nic razen utrujena jaa dosti.Imam 22.6 prvi pregled da potrdijo nosecnost v maternici.Zato vprašam ker ce slucajno nebi bla v maternici bi verjetno kaj krvavela ne .
Krvavis lahko tudi pri nosecnosti v maternici. Ce bi bila IMN bi verjetno dobila hude krce, poleg tega je ponavadi beta ekstremno visoka.
Js sm od zacetka bila samo napihnjena in obcutljive prsi, okrog 8ega tedna mi je pa ratalo grozno slabo in je trajalo do konca prvega trimesecja, potem je pocasi stvar izzvenela. Utrujenost je pa prisotna se zdej, ampak se mi zdi da manj kot na zacetku.
vas berem že nekaj časa, pa da še jaz malo potarnam…
2020 spontano zanosila – v 10 tednu zadržani splav (najprej tableti, ni šlo, še enkrat tableti, spet ni šlo vse, histeroskopija, da bi odstranili kar je ostalo, sem začela krvavet in so potem opravili abrazijo)
2021 spet spontano zanosila – v 9 tednu zadržani splav (takoj zahtevala abrazijo), čakala 5 mesecev, da sem ponovno dobila menstruacijo, vmes izsilila napotnico za reprodukcijo (ker imam že 42 let, ampak nisem bila upravičena do obravnave ker sta bila SAMO dva splava)
Opravila sva vse mogoče, 2 x spermiogram, enkrat slab enkrat odličen, genetika ok, next generation sequencing ok, na splošno vse BP
Pa vendar v enem letu nisem spet zanosila in tako sem preko konzilija prišla na OBMP. Določili so kratki protokol ICSI, na koncu opravili IVF postopek. Dobili smo 11 celic, 4 oplojene, 2 zamrznjenčka
12.5. so mi vstavili ET. Na krvnem testu v petek je bila beta 57, zato smo jo opravili še enkrat v ponedeljek, ko je bila 150. Za njihova merila sem noseča – ampak vseeno že od nedelje krvavim. Za moje pojme kar dosti (ker imam sicer zelo šibke menstruacije). A baje nimajo kaj narest, ker se do UZ ne bo itak nič videlo. Če bi se mi ulila kri, ali bi dobila močne krče, naj bi šla na urgenco, vendar mene le občasno malo stiska v trebuhu in pač občasno je na vložku rjav izcedek, drugič sveža kri. Ne morem pa rečt, da se je ulilo. Sem spraševala, če naj grem še enkrat preverit beto, pa pravijo da nima smisla. Moram jemat Utrogestan in čakati na UZ.
Ultrazvok imam šele 16.6.
Ali ima katera podobno izkušnjo, kaj bi storile ve?
Kako nima smisla iti se 1x na beto? Meni se ravno to zdi smiselno. Js bi sigurno sla, pac samoplacnisko. Vsaj se ene 2x, da se vidi, ce se podvaja. Res so smesni. Krvavitve so lahko znak blizajocega splava, lahko so pa samo nosecniske, ki so tudi normalne, sploh na zacetku. Nimas kaj razmisljat, pojdi se na krvnega, namesto da se bos se 14 dni zrla, ce je ali ni.
Punce, da dodam svojo statistiko. 1.postopek prenos 2 zarodkov-nosečnost, sneto jajce. Drugi prenos 2 zarodkov-nosečnost, na UZ ni bilo utripa, 3.prenos-2 zarodka-nobenih izcedkov težav-minus. Sedaj grejem četrtega, 10.dan po ETZ in me je na smrt strah delati test, če bo slučajno + me bo na smrt strah ultrazvočnega pregleda.