Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Sva skoraj na istem.

Kako se počutiš MIMI108

Težko čakam na test,

vendar sem kar skulirana in mislim, da bo +++

@mimi108 js sm ga delala 9.dan popoldne in je bil +, naslednji dan zjutraj spet. Sicer je odvisno kdaj se zarodek vgnezdi ampak naceloma bi ze moralo kaj pokazati.

Masha123, kar se tiče spolnih odnosov, ne bom pametna. Sama se vedno držim priporočil + še več čaša brez. 

Velikokrat se spomnim na par, ki sem ga srečala septembra 2019 v čakalnici na amniocentezo. “Starejši” par, gospa tako lepa nosečka, tiho je sedela vidno zaskrbljena ob vidno jeznem možu, ki se je potem razgovoril. Pošiljali so ju od vrat do vrat in dobesedno niso vedeli, kaj si z njima početi. Imela sta prenos enega zarodka, ki se je delil na dva, torej sta nastala enojajčna dvojčka. Nato so v maternici našli še en zarodek, ki je bil po velikosti starejši od dvojčkov. ? Razlaga je samo ena… Oplodili so že nosečo… ? Gospod je rekel, da jima ne znajo nič kaj povedati, napovedati. Izgovarjali so se en na drugega in ju pošiljali ni kam ni… Kako se je zgodba končala, verjetno ne bom zvedela nikoli. Tako kot tega ne bi nikoli verjela, če ne bi se sama pogovarjala z njima. Očitno se zna zgoditi tudi kaj takega… Zato se midva z usodo ne igrava… ?

P. S. : vem, da spolne odnose odsvetujejo bolj zaradi morebitnih vnetij kot zanositve, pa vseeno… Ziher je ziher! ?‍♀️

Julija, navedla si, da so pri tebi že veliko preverili. Vzrok za splave je lahko tudi pri partnerju, je bil tudi on pregledan (spermiogram, genetika)?

@Marsena juhuhuhu, Tim je tu ❤❤❤ Cestitke tebi in atiju, naj vam bo lepo skupaj. Hitro okrevanje po porodu in veliko energije za “mulcka” ?❤

Kiddo616 če piše zamrzovanje DA potem bi morali biti zarodki primerni za zamrzovanje, mogoče pa še ne vedo koliko jih bo/je.

Mimi108 9 dan naj bi bilo dovolj hormona da ga test zazna, so pa tudi primeri, ko ga še ni dovolj.

marsena2 čestitke ? veliko crkljanja in mirnih noci

@Kiddo616 baje da lahko tudi za NK cells testiraš, je ena ravno danes na FB spraševala kje se lahko naredi test.

@Nesrečnica – v katerih fb skupinah ste včlanjene? So kakšne fajn?

https://www.facebook.com/groups/neplodnost/?ref=share

Jaz sem v tej in mi je zelo v redu 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Mimi108, 01.06.2022 ob 13:43

Teče mi 9. dan po ET, nič ne kaže na kake znake M, ki bi jo morala dobiti nekje konec tedna. Ponavadi me bolijo prsa, mozolji do neba …

Krvnega imam 7.6..

A je že katera delala na ta dan test?

pri meni je bil deseti dan rahel plusek. Držim pesti ?

marsena2, 01.06.2022 ob 13:52

Se javljam na hitro…prejšnji teden konec tedna se je rodil moj zlati sonček…tak lepi zlati fantek po imenu TIM 🙂 🙂

Vse štima, je zdrav in sva že doma…dekleta ko vidite pogled,. ko te pogleda v oči in tisti nasmešek, ki ti ukrade srce se pozabijo vse bolečine, čas, obup, neuspeli postopki, skratka vse…na koncu je nagrada tako velika, da če le gre NE OBUPAT, ker je vredno vsakega še tako klavernega dneva, ko zagledaš svojo štručko 🙂 Taki zlati škratek je, da adijo pamet 🙂 🙂 🙂 🙂

Wiiiii, Čestitke mamica in uživajte z malim škratom ?

nikita21, 01.06.2022 ob 13:52

@Mimi108 jst sm ga delala ucer na 8.dan in je biu test negativn…mela sm 6. in 8.dan 1x cez dan cist mau svetlo rjavga izcedka.Vcer sm bla 100%,da bom do vecera dobila M,kr me je tok bolelu vse + kriz.Ampak vrjetn dokler bom na Estrofemu pa Utrogestanu,je nebom dobila.

V prejsnjem svezem prenosu sm mela pa test POZ ze 6.dan(koncal s splavom v 10t).

Ti si mela ET al ETZ?

Nikita, žal mi je za splav v 10. tednu. Si začela krvavet ali so na pregledu ugotovili? Jaz sem brez kakih posebnih nosečnostmih težav in me je kar groza, da se mi je kaj takega zgodilo, pa sploh vem ne

Mihi 22, 01.06.2022 ob 15:14

Masha123, kar se tiče spolnih odnosov, ne bom pametna. Sama se vedno držim priporočil + še več čaša brez. 

Velikokrat se spomnim na par, ki sem ga srečala septembra 2019 v čakalnici na amniocentezo. “Starejši” par, gospa tako lepa nosečka, tiho je sedela vidno zaskrbljena ob vidno jeznem možu, ki se je potem razgovoril. Pošiljali so ju od vrat do vrat in dobesedno niso vedeli, kaj si z njima početi. Imela sta prenos enega zarodka, ki se je delil na dva, torej sta nastala enojajčna dvojčka. Nato so v maternici našli še en zarodek, ki je bil po velikosti starejši od dvojčkov. ? Razlaga je samo ena… Oplodili so že nosečo… ? Gospod je rekel, da jima ne znajo nič kaj povedati, napovedati. Izgovarjali so se en na drugega in ju pošiljali ni kam ni… Kako se je zgodba končala, verjetno ne bom zvedela nikoli. Tako kot tega ne bi nikoli verjela, če ne bi se sama pogovarjala z njima. Očitno se zna zgoditi tudi kaj takega… Zato se midva z usodo ne igrava… ?

P. S. : vem, da spolne odnose odsvetujejo bolj zaradi morebitnih vnetij kot zanositve, pa vseeno… Ziher je ziher! ?‍♀️

Jaz poznam en podoben primer, tam se zgodba ni končala vredu, ker je v 25. tednu izgubila vse tri 🙁

@Hana41 na potrditvenem UZ ni blu srcka oz. je vidla samo neko ‘migetanje'(v 7.tednu)…pa so me narocil cez 1 tedn pa spet ni blu srcka pa so me se cez 1 teden spet in pol itak ni blu vec kj cakat…nism pa cist nc krvavela al pa mela kakih izcedkou…pol po 3eh UZjih so me pa poslal na urgenco po tabletko in pol sm cez 2 dni prsla na oddelk,da so me s tabletami ‘spucal’…2 dni pred novim letom…

In pol je konc januarja moja G vidla,da se sploh nism spucala in sm sla se 2x na histero,kr nikukr nism M dubla(po nobenih tbl)…tok da se mi je to od splava vleklo 5 mescou…

Zdj sm pa 9.dan po prenosu(5.dnevnega) in so bli vsi testi NEG…tok,da nimam vec upanja…se v petk zjutri enga nardim na 11.dan in pol neham jest Utrogestan…

A tako je bilo. Jaz sem imela 10. dan rahlo črtico, tako da ni se za obupat ?

Hana41, jooj, kakšna žalost in šok to mora bita… očitno se tu in tam zgodi tudi kaj takega ? zato pa midva ne tvegava, ker vseeno nimava ničelnih možnosti naravne zanositve. Že dveh si ne predstavljam, kaj šele tri…

@lucka405

ja, tudi on ima genetiko in spermiogram bp.

10. dan po ET bo kmalu za mano 🙂

Kakšne znake nosečnosti ste imele?

Zdravo punce .Jas sem danes po izračunih 5 tednov noseča .Ampak od znakov kskih razen da sem utrujena skos pa mogoce mi je zmes malo slabo nic druga .Je to normalno vseeno sem nova v tem zato bom vesela vsakega odgovora ? vsem vam želim veliko + ??

New Report

Close