OBMP -IVF 2022
Masha123, kar se tiče spolnih odnosov, ne bom pametna. Sama se vedno držim priporočil + še več čaša brez.
Velikokrat se spomnim na par, ki sem ga srečala septembra 2019 v čakalnici na amniocentezo. “Starejši” par, gospa tako lepa nosečka, tiho je sedela vidno zaskrbljena ob vidno jeznem možu, ki se je potem razgovoril. Pošiljali so ju od vrat do vrat in dobesedno niso vedeli, kaj si z njima početi. Imela sta prenos enega zarodka, ki se je delil na dva, torej sta nastala enojajčna dvojčka. Nato so v maternici našli še en zarodek, ki je bil po velikosti starejši od dvojčkov. ? Razlaga je samo ena… Oplodili so že nosečo… ? Gospod je rekel, da jima ne znajo nič kaj povedati, napovedati. Izgovarjali so se en na drugega in ju pošiljali ni kam ni… Kako se je zgodba končala, verjetno ne bom zvedela nikoli. Tako kot tega ne bi nikoli verjela, če ne bi se sama pogovarjala z njima. Očitno se zna zgoditi tudi kaj takega… Zato se midva z usodo ne igrava… ?
P. S. : vem, da spolne odnose odsvetujejo bolj zaradi morebitnih vnetij kot zanositve, pa vseeno… Ziher je ziher! ?♀️
@Marsena juhuhuhu, Tim je tu ❤❤❤ Cestitke tebi in atiju, naj vam bo lepo skupaj. Hitro okrevanje po porodu in veliko energije za “mulcka” ?❤
Mimi108, 01.06.2022 ob 13:43
Teče mi 9. dan po ET, nič ne kaže na kake znake M, ki bi jo morala dobiti nekje konec tedna. Ponavadi me bolijo prsa, mozolji do neba …
Krvnega imam 7.6..
A je že katera delala na ta dan test?
pri meni je bil deseti dan rahel plusek. Držim pesti ?
marsena2, 01.06.2022 ob 13:52
Se javljam na hitro…prejšnji teden konec tedna se je rodil moj zlati sonček…tak lepi zlati fantek po imenu TIM 🙂 🙂
Vse štima, je zdrav in sva že doma…dekleta ko vidite pogled,. ko te pogleda v oči in tisti nasmešek, ki ti ukrade srce se pozabijo vse bolečine, čas, obup, neuspeli postopki, skratka vse…na koncu je nagrada tako velika, da če le gre NE OBUPAT, ker je vredno vsakega še tako klavernega dneva, ko zagledaš svojo štručko 🙂 Taki zlati škratek je, da adijo pamet 🙂 🙂 🙂 🙂
Wiiiii, Čestitke mamica in uživajte z malim škratom ?
nikita21, 01.06.2022 ob 13:52
@Mimi108 jst sm ga delala ucer na 8.dan in je biu test negativn…mela sm 6. in 8.dan 1x cez dan cist mau svetlo rjavga izcedka.Vcer sm bla 100%,da bom do vecera dobila M,kr me je tok bolelu vse + kriz.Ampak vrjetn dokler bom na Estrofemu pa Utrogestanu,je nebom dobila.
V prejsnjem svezem prenosu sm mela pa test POZ ze 6.dan(koncal s splavom v 10t).
Ti si mela ET al ETZ?
Nikita, žal mi je za splav v 10. tednu. Si začela krvavet ali so na pregledu ugotovili? Jaz sem brez kakih posebnih nosečnostmih težav in me je kar groza, da se mi je kaj takega zgodilo, pa sploh vem ne
Mihi 22, 01.06.2022 ob 15:14
Masha123, kar se tiče spolnih odnosov, ne bom pametna. Sama se vedno držim priporočil + še več čaša brez.
Velikokrat se spomnim na par, ki sem ga srečala septembra 2019 v čakalnici na amniocentezo. “Starejši” par, gospa tako lepa nosečka, tiho je sedela vidno zaskrbljena ob vidno jeznem možu, ki se je potem razgovoril. Pošiljali so ju od vrat do vrat in dobesedno niso vedeli, kaj si z njima početi. Imela sta prenos enega zarodka, ki se je delil na dva, torej sta nastala enojajčna dvojčka. Nato so v maternici našli še en zarodek, ki je bil po velikosti starejši od dvojčkov. ? Razlaga je samo ena… Oplodili so že nosečo… ? Gospod je rekel, da jima ne znajo nič kaj povedati, napovedati. Izgovarjali so se en na drugega in ju pošiljali ni kam ni… Kako se je zgodba končala, verjetno ne bom zvedela nikoli. Tako kot tega ne bi nikoli verjela, če ne bi se sama pogovarjala z njima. Očitno se zna zgoditi tudi kaj takega… Zato se midva z usodo ne igrava… ?
P. S. : vem, da spolne odnose odsvetujejo bolj zaradi morebitnih vnetij kot zanositve, pa vseeno… Ziher je ziher! ?♀️
Jaz poznam en podoben primer, tam se zgodba ni končala vredu, ker je v 25. tednu izgubila vse tri 🙁
@Hana41 na potrditvenem UZ ni blu srcka oz. je vidla samo neko ‘migetanje'(v 7.tednu)…pa so me narocil cez 1 tedn pa spet ni blu srcka pa so me se cez 1 teden spet in pol itak ni blu vec kj cakat…nism pa cist nc krvavela al pa mela kakih izcedkou…pol po 3eh UZjih so me pa poslal na urgenco po tabletko in pol sm cez 2 dni prsla na oddelk,da so me s tabletami ‘spucal’…2 dni pred novim letom…
In pol je konc januarja moja G vidla,da se sploh nism spucala in sm sla se 2x na histero,kr nikukr nism M dubla(po nobenih tbl)…tok da se mi je to od splava vleklo 5 mescou…
Zdj sm pa 9.dan po prenosu(5.dnevnega) in so bli vsi testi NEG…tok,da nimam vec upanja…se v petk zjutri enga nardim na 11.dan in pol neham jest Utrogestan…