OBMP -IVF 2022
@Ribica12 dvomim da se lahko vpliva na število celic, za bolj kvalitetne se pa priporoča Inozitol
@Masha123: Meni so v LJ svetovali, naj že od vklj. 6. dne terapije nimam spolnih odnosov in se izogibam telesnim naporom in npr. poskokom ipd., ker se jajčniki lahko zelo povečajo na račun foliklov in obstaja nevarnost torzije.
Pa še glede povratna info glede naročanja po mailu in hitrosti odgovora – za zamrznjenčke je 100 % pravi mail narocanje.spec.gin.amb …, odgovorili so mi že naslednji dan.
Ivy, je bilo v tvojem izvidu na zVemu navedeno število vseh zarodkov oz. podatek o tem, koliko je zamrznjenčkov? Jaz sem danes dobila v zVem izvid oz. odpustno pismo, pa je v njem, v tistem delu, kjer so podatki o (ne)izvedenem transferju, navedeno samo “zamrzovanje – da”.. tako, da še vedno ne vem, a jih imam kaj al ne. Pa tako sem upala, da si prihranim malo časa, da se bom lahko kar prijavila na telefonski posvet za napotnico za zamrznjenčka, še preden dobim domov pošto, no zdaj pa še vedno ne vem pri čem sem ?♀️??
Punce…
Zaradi 4 splavov sem od gin dobila napotnico za gin pregled na sekundarni ravni (leonisce).
opravljene sem imela ze skoraj vse preglede vse bp-histeto, spermiogram, hormoni, afs, genetika… ostane mi se biopsija endometrija. Mogoce katera ve kako to poteka?
Mi je pa bilo omenjeno, da potem smo vse moznosti ze pokoristili. Ali to pomeni da zakljucijo z mojo obravnavo? Zaradi zanositev imam najverjetneje ovulacije, tako da mogoce mi bodo predpisali se terapijo za spodbujanje ovulacije, da zagotovijo bolj kakovostno sluznico.
ali ta obravnava spada ze pod zdravljenje neplodnosti? Kaksni so nadaljni postopki? Me z mojimi tezavami vseeno lahko vkljucijo v ivf?
Se javljam na hitro…prejšnji teden konec tedna se je rodil moj zlati sonček…tak lepi zlati fantek po imenu TIM 🙂 🙂
Vse štima, je zdrav in sva že doma…dekleta ko vidite pogled,. ko te pogleda v oči in tisti nasmešek, ki ti ukrade srce se pozabijo vse bolečine, čas, obup, neuspeli postopki, skratka vse…na koncu je nagrada tako velika, da če le gre NE OBUPAT, ker je vredno vsakega še tako klavernega dneva, ko zagledaš svojo štručko 🙂 Taki zlati škratek je, da adijo pamet 🙂 🙂 🙂 🙂
@Mimi108 jst sm ga delala ucer na 8.dan in je biu test negativn…mela sm 6. in 8.dan 1x cez dan cist mau svetlo rjavga izcedka.Vcer sm bla 100%,da bom do vecera dobila M,kr me je tok bolelu vse + kriz.Ampak vrjetn dokler bom na Estrofemu pa Utrogestanu,je nebom dobila.
V prejsnjem svezem prenosu sm mela pa test POZ ze 6.dan(koncal s splavom v 10t).
Ti si mela ET al ETZ?
Ivy981, hvala.
Ja, v tem dokumentu, ki ga imam v zvem, so sicer že vsi podatki o tem, koliko celic se je oplodilo, koliko je bilo neoplojenih, nezrelih, degeneriranih itd., pa kateri postopek so uporabili, le podatka o številu zarodkov in o tem koliko so jih zamrznili, ni. V rubriki glede prenosa zarodkov je pri navedbi zamrzovanje zgolj odebeljen “da”, pred tem pa je pri navedbi “število vseh zarodkov” prazno. Upam, da res dobim še kakšen dokument, kjer bo tudi podatek o zarodkih in da ni to odpustno pismo že tisto, ki ti ga potem tudi pošljejo po pošti..
Julija439, tudi meni so zaradi ponavljajocih splavov kot zadnjo mozno varianto naredili tudi biopsijo endometrija. Izgleda kot klasicen ginekoloski pregled, kot bi jemali bris, le da v tem primeru odscipnejo malo endometrija, traja nekaj sekund. No, pri meni je bilo tudi z endometrijem vse bp, tako da se danes ne poznamo vzrokov za splave. Med drugim sva bila midva zaradi splavov tudi na genetskem posvetu in pregledu, pa na pregledih za trombofilijo, na pregledu scitnice, pa preverili so ali imam morda antifosfolipidni sindrom.
Glede tega, kaj potem to pomeni za vaju v smislu OBMP, ce bodo vsi izvidi okej, pa ti zal ne znam povedati, ker pri nama je poleg tega, slab tudi spermiogram, tako da sva midva ze zaradi tega v postopkih..
@kiddo616
Kaj pa so ti preverjali vse v endometriju? Tudi NK cells? Ker pri meni bodo samo ce je kaksno vnetje, ki ni bilo zdravljeno.
Joj, me kr skrbi da me bodo “odpustili” iz obravnave in bom ostala sama s probavanjem ce bo bo, ali pa spet kaksnimi splavi. Leta me pa tudi zelo lovijo.. 38 🙁
se pravi sva imeli iste preglede…
Kiddo616, 01.06.2022 ob 14:03
Ivy981, hvala.
Ja, v tem dokumentu, ki ga imam v zvem, so sicer že vsi podatki o tem, koliko celic se je oplodilo, koliko je bilo neoplojenih, nezrelih, degeneriranih itd., pa kateri postopek so uporabili, le podatka o številu zarodkov in o tem koliko so jih zamrznili, ni. V rubriki glede prenosa zarodkov je pri navedbi zamrzovanje zgolj odebeljen “da”, pred tem pa je pri navedbi “število vseh zarodkov” prazno. Upam, da res dobim še kakšen dokument, kjer bo tudi podatek o zarodkih in da ni to odpustno pismo že tisto, ki ti ga potem tudi pošljejo po pošti..
Živjo,
Jaz sem cca 14 dni po prenosy dobila pošto z obvestilom o številu ? in v koliko slamicah so zamrznjeni. Pred tem pa morata ti in mož podpisati in na kliniko poslati izjavo, ki si jo dobila na prenosu, da se strinjata z zamrzovanjem zarodkov.
Julija439, ne, NK cells pri nas žal ne gledajo, tako da so pri meni preverjali samo za kakšno morebitno vnetje, ki ni bilo zdravljeno. Morda je spodbudno, da je nama potem, kljub nepojasnjenim vzrokom za ponavljajoce splave, sicer uspelo in je bila potem peta nosečnost uspešna. Te pa popolnoma razumem in vem kako je bedno, ko pravzaprav nimas kaj naredit in lahko samo upas, da bo pa enkrat vendarle vse tako kot mora bit.