OBMP -IVF 2022
(Ne)srečnica, 31.05.2022 ob 13:33
@Sreča2022 za potrditveni UZ bo verjetno ok (čeprav po navadi ga dajo okrog 6 tedna), videlo se bo verjetno vrečko v maternici, za kaj drugega bo pa prezgodaj. Potem te pa naročijo tam okrog 8 tednov ponovno, da vidijo, če je vse ok.
Ja sem dobila nov datum ker sem narobe javila M sem cist oozabila da sem jedla se tablete in da sem imela M se aprila tako da imam 22.6 UZ
Pa nevem a je to normalno zdaj 2 dni vse kaj pojem gre večina takoj z mene (driska) ze prej sem imela ponavadi samo tekoce ampak sem sla na wc 1x ali 2 x zdaj pa vecina kaj pojem gre z mene zadnja 2 dni.Prav čutim ko se prebavlja al kako naj recem.če je to normalno.pa kak če se šteje nosečnost od 1 dne zadnje M ali od punckije naprej
@sreca2022 na netu imas izracun tudi za nas IVFjevke, kjer imas moznost izbrati datum punkcije in ti izracuna PDP. Ta datum je pravilen in se ga ne spreminja.
Drugace sem js imela potrditveni UZ na kliniki v 8.tednu in pri svojem G potem kontrolo v 10.tednu.
Kar se tice driske – ce bi predolgo trajalo sigurno ni ok, da ne dehidriras. Ponavadi prebava postane med N bolj lena, se pravi se upocasni. Smo pa seveda razlicne.
Mandarina638, 31.05.2022 ob 17:52
@sreca2022 na netu imas izracun tudi za nas IVFjevke, kjer imas moznost izbrati datum punkcije in ti izracuna PDP. Ta datum je pravilen in se ga ne spreminja.
Drugace sem js imela potrditveni UZ na kliniki v 8.tednu in pri svojem G potem kontrolo v 10.tednu.
Kar se tice driske – ce bi predolgo trajalo sigurno ni ok, da ne dehidriras. Ponavadi prebava postane med N bolj lena, se pravi se upocasni. Smo pa seveda razlicne.
Ja sem izracunala in kaze 4 tedne in 6 dni Aja si imela na kliniki ja meni je rekel da se narocim pri svoji ginekologinji in imam zdaj 22.6 pregled .Ja vem sem brala ja saj bom videla kako bo itak pa bom omenila ko grem na pregled ze prej sem imela s tem tezave zdaj pa zadnja 2 dni skoraj vse kaj pojem gre takoj ven..ja seveda. Hvala ti za odgovor ?
Mandarina638, 31.05.2022 ob 18:16
Ja ce si v MBju, tam ni potrditvenega na kliniki. Tako da ti je G dal ok termin da se bo ze videlo kar se mora videti. Naj ti hitro mine, ceprav ti ne bo. ?
Jaa takrat se bo ze ja. Ja to pa res že zdaj se je vleklo 14 dni do krvnega zdaj pa semizdi se bo še bol do 22 ? ampak ja enkrat bo minilo ?
@Anonimno6619: Po punkciji sem v LJ dobila samo kratko obvestilo, da so naredili punkcijo, koliko foliklov so dobili in da priporočajo bolniško; pa seveda navodila v primeru zapletov. Obvestila o zamrznjenčkih še nisem dobila (>10 dni po punkciji), ampak je pa že izvid v zvem, tako da sem kar poslala mail naprej za zamrznjenčka. Srečno!
@anotherbaby sem imela isti problem s PAP brisom. Med korono mi je potekel in nihče ni nič rekel. Sem se naročila k svoji GIN pod nujno, se zjokala da me drugače ne bojo vzeli in bom cakala spet 3 mesece. Rezultati so bili naslednji dan. So dali pd nujno za pogledati. Še isti dan je laboratorij poslal rezultate, naslednji dan sem že imela izvid na mailu. Probaj se zmenit. Srečno ?
@(ne)srecnica odpočij si in odklopi za čim dlje časa do jeseni.. Ne razmišljaj o otroku, zanositvi, postopkih, kliniki itd… Pomaga.. Pomaga tudi da si jezna, se zjoces, kričis (js sm v avtu kricala ko sem se sama vozila pa muziko do konca – najboljša sprostitev ?).
Ne obupat, vse je še pred tabo. Js sm prisla do + šele v 4 postopku. 3.postopek je bil totalna polomija… V prvem mi je propadlo 14 celic od 15… Vse kar nam je namenjeno, je da nas okrepi. Js sm se tolažila s tem, da če ni uspelo že mora biti tako, Boljše da ne uspe, kot da je potem z otrockom kej narobe… Drži se! ❤️
@Scorpionka hvala ? iskreno sem tudi o tem že razmišljala, da mogoče je pa boljše, da nimava otroka… Samo to je pač nerazsodno razmišljanje ko sem še bila prizadeta, žalostna… Ja, se počutim nesposobno, nevredno. Ampak potem berem vaše zgodbe in vidim da nisem edina in, da ni še nič izgubljeno in se zavedam, da če ne grem niti poskusiti je to najslabša možnost.
Včeraj sem dobila napotnico od svojega G in sem poslala mail v Lj za posvet, tako da zdaj čakam da mi javijo kdaj lahko pridem.