Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Jst sm u LJ…23.5. sm mela prenos ob 10.30-11.00

Je imela mogoče katera težave s tanko sluznico? Ste se same lotile kakšnih trikov, kako jo odebeliti? So vam predpisali kakšno terapijo?

Mene je zdaj spreletelo… Imam ful star pap bris. Grem potem sploh lahko po zmrznjencka se v tem ciklu???

@Kaja451 ali imas od zacetka tanko sluznico ali zdaj po zdravilih? Pomaga lahko vitex.

Lahko, če je bris mlajši od treh let

Razumemte… Hvala za ta zapis! ? Take zgodbe vlijejo moči, da preživiš prve dni po šoku. Še vedno ne dojamem, da se nama je to zares zgodilo… Ker če kdo, potem sem jaz mojstrica pozitivnih misli. Res nisem nikoli niti za trenutek pomislila, da ne bi uspelo. Zdaj se pa sprašujem, kaj mi telo s tem porazom sporoča. ? Vem, da bo čas prinesel vse odgovore, a to prebroditi, ni mala stvar. Mož je tiho, tolaži me z dotiki. Čutim, da še ni pravi čas za pogovor… Gremo drugi teden na kratki oddih, da se od vsega malo odpočijeva…

Sem pa včeraj pisala mail, kdaj lahko govorim z zdravnico, tako kot so mi rekli v nedeljo. So mi kar določili termnin konec julija… Tako da v avgustu Maribor očitno že dela…

Sreča2022, čestitke tebi in vsem ostalim, ki ste že dočakale težko pričakovani plusek! ?? Ostalim borkam pa želim predvem to, kar meni v tem trenutku najbolj manjka – poguma!!!! ??

Mihi 22 pravijo, da se vse zgodi z razlogom in, da nam življenje nameni toliko in take preizkušnje kot jih lahko prenesemo, pa čeprav se nam zdi drugače…

Vem, da je težko, vzemi si čas, predelaj in se odloči kako bosta naprej ukrepala

Jaz nadaljujem svojo sago z UZ-ji. Jutri spet ? držite pesti, da jutri pa res počijo. Nas je vsak dan kot mravelj in vedno skoraj vse iste. Vsaj nisem edina ?

@Mihi
, se boš sedaj malo spočila, potem v nov boj ??

Za sluznico, vem da jo krvomočnica precej odebeli, ampak za to si malo pozna. Piješ pa do sredine cikla. Jaz še v življenju nisem imela tako močne menstruacije, kot takrat ko sem jo pila.

A mi lahko prosim napisete na kaksen mail ste se narocile za zamrznjencke k svoji ginekologinji v Lj ( jaz sem pri dr. Salamun)? Jaz sem namrec ze pred dvema tednoma pisala, pa nisem dobila se nobenega odgovora…in nimam pojma kam pisat, klicat.

Živjo,

Po neuspelem prenosu ET imam še tri zamrznjenčke.

Ali se lahko takoj ob prvi M prijavim za prenos (po mailu), ali moram predhodno na posvet k svojemu zdravniku?

@Anonimno 6127: Jaz sem jih ravno danes pisala, pa tudi nisem vedela, kateri mail je pravi, zato sem poslala na narocanje.reprodukcija in narocanje.spec.gin.amb. (sicer sklepam, da je pravi ta tadrugi).

Je pa res cudno, da se ni odgovora po dveh tednih. V tem primeru je morda res smiselno poklicati …

Po telefonu niso dosegljivi, po mailu pa ponavadi zelo hitro.

Odgovor na objavo uporabnika
Ivy254, 31.05.2022 ob 11:10

@Anonimno 6127: Jaz sem jih ravno danes pisala, pa tudi nisem vedela, kateri mail je pravi, zato sem poslala na narocanje.reprodukcija in narocanje.spec.gin.amb. (sicer sklepam, da je pravi ta tadrugi).

Je pa res cudno, da se ni odgovora po dveh tednih. V tem primeru je morda res smiselno poklicati …

Tudi jaz sem pisala na oba naslova, pa nic. Ocitno bo potrebno res poklicati. Sporoci prosim kdaj ti odpisejo. Hvala.

Zdravo.mam eno vprašanje .sem se narocila na pregled pri ginekologi jinin sem morala javit prvi dan zadnje M ki je bila 29.3 in me je na UZ narocila 6.6. takrat bom po izracunih noseca 4 tedne.a ni to prehitro ali se takrat ze vidi da je nosečnost v maternici?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6127, 31.05.2022 ob 10:45

A mi lahko prosim napisete na kaksen mail ste se narocile za zamrznjencke k svoji ginekologinji v Lj ( jaz sem pri dr. Salamun)? Jaz sem namrec ze pred dvema tednoma pisala, pa nisem dobila se nobenega odgovora…in nimam pojma kam pisat, klicat.

narocanje.spec.gin.amb ali pa na [email protected].  Mislim da imajo zdaj gužvo, ker so vse punce iz Postojne poslali v Lj, samo 2 tedna pa res ne bi smelo trajati.

@Novika22 v Lj moraš opraviti razgovor z zdravnikom, da ti izda novo napotnico.

Ni celega naslova napisalo [email protected]

@Sreča2022 za potrditveni UZ bo verjetno ok (čeprav po navadi ga dajo okrog 6 tedna), videlo se bo verjetno vrečko v maternici, za kaj drugega bo pa prezgodaj. Potem te pa naročijo tam okrog 8 tednov ponovno, da vidijo, če je vse ok. 

Zdravo punce, mogoce info glede stetja tednov in narocanje pri ginekologu. Tedni se stejejo od prvega dne zadnje menstruacije. Torej @sreca –  takrat bos slabih 10tednov noseca.
Kar se tice prijave na prenos zamrznjencka – jaz sem se prijavila na [email protected] (to je tudi bil naslov kjer sem po prenosu dobila navodila kam javit v primeru, da ne prides na krvni test- krvavitev). Odgovor sem prejela takoj naslednji dan kjer so dolocili termin kdaj me bo ginekolog iz UKCLJ poklical. Termin za pogovor so dodelili v roku 7dni. Nato se dogovoris/dolocijo ali bo prenos v spontanem ciklu ali ne. Nato ti dodelijo napotnico, ki jo je potrebno aktivirati (sama sem jo  aktivirala na isti e-mail naslov kot ze zapisan). Po aktivaciji dobis odgovor kdaj jih kontaktiras – 1. dan menstruacije obicajno za prenos v spontanem ciklu.

Lahko da se zadeve kaj spreminjajo … sem pa vedno sledila papirjm ki sem jih dobila bodisi ob odpustu/prenosu/idr., kjer je vedno bilo napisano kam se obrnit.

Upam da sem kateri pomagala. Srecno vsem ❤️❤️

@Sreča2022 mene so naročili šele v 8. tednu, potrditvnega uz mi niso dali. Je potrditveni pri 6. tednih običajna praksa pri IVF?

Živjo,

Jaz sem se za telefonski razgovor pred prenosom ? naročila na mail od spec.gin pri gin, ki vodi mojo neplodnostno pot. Odgovor sem dobila nekje v 5 dneh, datum telefonskega razgovora pa potem čez nekje 10 dni. Kontaktirala sem jih samo po mailu, na telefon jih je težko dobiti … Ob razgovoru mi je gin napisala napotnico za nov postopek – prenos ? in mi rekla, da se s prvo M prijavim na mail od narocanje.reprodukcina.

I feel u vse, ful je mučno, ko maš to travmatsko stvar neuspelega prenosa ravno za seboj, potem pa čakaš te odgovore in plane za naprej in gledaš in čakaš mail vsak dan … ?

New Report

Close