OBMP -IVF 2022
Ena punca me je zadnjič spraševala glede TSH. Oprosti, malo sem odklopila.
Pojma nimam kaj sem delala, da mi je padlo pod 2. Imam sicer Hashimoto, zdravila, ampak ponavadi imam vseeno okoli 3.
Bila sem res mirna, redno sem jedla ananas, pila sok granatnega jabolka in pojedla po par brazilskih oreščkov na dan. Druga nisem pa nič spremenila in niti ne vem ali je to kakorkoli vplivalo.
Je imela mogoče katera težave s tanko sluznico? Kaj ste naredile glede tega? So vam predpisali kakšno terapijo?
Pozdravljene!
Mene pa zanima sledeče, za tiste, ki ste dale čez že več kot en postopek. Prvi nama sicer ni ratal, bil je kratek protokol, zdaj čakam 3-5 mesecev na naslednjega.
Kako je pol pri naslednjem? Ali ostane kratek protokol ali je možno, da tokrat konzilij določi dolgega?
Pred prvim nama je namreč bilo najprej rečeno, da bo postopek trajal okrog 6 tednov, potem smo pa vse dali skoz le v 2eh tednih. Prav tako nam je bilo rečeno, da se pred punkcijo in kasneje prenosom opravi pregled s kontrastom, kjer ugotavljajo prehodnost jajcevodov, potem pa tega ni bilo, torej ne vemo, če so prehodni.
Tega ne razumem in me zanima, če je morda katera, ki ve več o tem?
Hvala ?
Nesrecnica, daaaaaj noooo, ne smeš obupat že po prvem postopku. Glavo gor. To je cist prehitro, da bi obupala
Preberi statistiko nekaterih deklet. S tem, da jih/nas je tukaj zelo malo v bistvu od vseh v borbi.
In ko bos dobila v narocje tvoj zakladek, bos vedla, da je vredno.
Rabis eno samo celico, en sam zarodek… Tko so mene tolazili, ko sem uspela pridelati pri 30tih letih samo dve zreli celici, vse ostalo nezrelo. In se kako prav so imeli☺️ moj prvi zakladek ima ze dobra 3 leta. Vredno cakanja!
Pozdravljene soborke,
se vam pridružujem. To bo moj peti postopek, prvi za drugega otroka. Prvi zakladek je uspel po štirih poskusih, zdaj pa upam, da se nam spet nasmehne sreča.
Odgovor ribici1983: jaz sem imela v prvo kratek protokol, nato so spremenili v dolgega in tudi zdravila so malo menjali.
Lp vsem in srečno do želenega +
@ribica1983, mogoce so mislili celoten postopek, se s krvnim testom zraven. Tisto malce dlje traja ampak vseeno ne 6 tednov.
Kar se tice prehodnosti jajcevodov… ponavadi jo “preverjajo” preden grejo izvidi na konzilij, sigurno pa ne pred punkcijo ali prenosom. Itak pa je prehodnost pomembna samo pri IUI.
Jst sm pa dns 4.dan po prenosu ETZ in sm zjutri nardila test(sploh nevem zakaj) in je cist cist rahla crtica,kumi vidna…se nocm veselit kr so mi te testi ze 1x pokazali lazno POZ…naslednic testiram v NED…
Nimam pa cist nobenih znakov,nc me ne spika(samo 1.dan prenosa me je),nc prsi ne bolijo…Sm pa na Estrofemu in Utrogestanu…v prejsnjem svezem prenosu me je pa od 1.dne naprej skus spikalu,prsi so me ful bolele…tok,da sploh nevem na cem sm…pocakam do NED,k bo ze mau bl za zihr
ribica1983, 27.05.2022 ob 15:02
Pozdravljene!
Mene pa zanima sledeče, za tiste, ki ste dale čez že več kot en postopek. Prvi nama sicer ni ratal, bil je kratek protokol, zdaj čakam 3-5 mesecev na naslednjega.
Kako je pol pri naslednjem? Ali ostane kratek protokol ali je možno, da tokrat konzilij določi dolgega?
Pred prvim nama je namreč bilo najprej rečeno, da bo postopek trajal okrog 6 tednov, potem smo pa vse dali skoz le v 2eh tednih. Prav tako nam je bilo rečeno, da se pred punkcijo in kasneje prenosom opravi pregled s kontrastom, kjer ugotavljajo prehodnost jajcevodov, potem pa tega ni bilo, torej ne vemo, če so prehodni.
Tega ne razumem in me zanima, če je morda katera, ki ve več o tem?
Hvala ?
@ribica1983 IVF če gledaš od dne ko si imela prijavo v postopek pa potem do krvnega testa je to običajno cca 6 tednov (od prenosa do testa mine 2 tedna, pa cca 2 tedna od prve injekcije do prenosa, pa sprejem je kakšen teden pred postopkom) za kratki protokol. Če gre za inseminacijo je pa manj ja.
Prehodnost jajcevodov med samo zunajtelesno oploditvijo nima nobene veze, saj se jajcevodom čisto izognejo. Prehodnost je pomembna pri naravni zanositvi ter pri inseminaciji, tam jo pa običajno naredijo pred samim prenosom sperme v maternico.
@Anonimno 6753 če bi bila prepričana, da me na koncu čaka zaklad v naročju bi veliko lažje šla skozi to še 1x ali še večkrat. Jaz se bojim, da tega zaklada nikoli ne bo, da se borim z mlini na veter, da hočem nekaj kar mi narava pač ni namenila… Najtežje v vsem tem procesu je to lažno upanje, da tokrat bo pa gotovo ta zarodek tisti pravi, da ta se bo ga gotovo vgnezdil, da tokrat bo pa uspelo – mora. Vse narediš prav – in spet ne uspe.
In ti ne veš kaj bi sploh lahko naredil drugače, kaj je šlo spet narobe, zakaj ??? Psihično te to uniči, sprašuješ se zakaj jaz, zakaj nisem dovolj dobra, zakaj si mene nobena dušica ne želi za mamico…
Bom zamotila cel forum tu zdaj… Težko mi je, tokrat sem res verjela, sanjala sem že kako pestujem tega otroka ?
Nesrecnica – ves, vse se isto sprasujemo. Moja vprasanja, dvomi, custva pred prvo nosecnostjo so bila ista. Zakaj jaz? Zakaj moram gledazt vse prijateljice s trebuscki, samo jaz ga nimam.? Kaj delam narobe? Kaj sva naredila slabega, da zdaj takole placujeva svoj dolg? Da naju nekdo zgoraj kaznuje? Tako sva si zelela dete pred poroko, potem pred smrtjo oceta, da bi vedel, da ima vnuka predno je odsel na oni svet. Celo posvojitev mi je sla po glavi kr sem se bala, da ne bo uspelo?♀️?♀️
Ampak… Uspeh je prisel!
@sreca2022 pravi rezultat se pokaze v 10ih minutah, vsaj pri CB je tako. Vse kar je ostalo, ko se vidi po pol ure, dveh, treh ni realno. Tako da ce se ti crtica takoj prikaze, potem je to to. Cez cas pa crtica zbledi, ko se test posusi. Naredi se digitalnega pa bos vedela na cem si, zdaj si ze toliko dni po prenosu, da bi moralo pokazati.
Mandarina638, 28.05.2022 ob 07:46
@sreca2022 pravi rezultat se pokaze v 10ih minutah, vsaj pri CB je tako. Vse kar je ostalo, ko se vidi po pol ure, dveh, treh ni realno. Tako da ce se ti crtica takoj prikaze, potem je to to. Cez cas pa crtica zbledi, ko se test posusi. Naredi se digitalnega pa bos vedela na cem si, zdaj si ze toliko dni po prenosu, da bi moralo pokazati.
Ja pokazala se mi je takoj po majn ko minuti.ja ko je posusen pa zbledi.Ja saj vem ampak imam samo 1 CB doma in ga šparam za ponedeljek ker je blo rečeno ds moram preden grem na krvnega doma nareti digitalnega.Tako da ja bom še mogla počakat do ponedeljka.
@Anonimno 6753 jaz trebuh imam, čeprav nisem noseča. In ja, točno to se sprašujem, kaj sem naredika tako slabega (v prejšnjem življenju), da si ne zaslužim sreče? Ker pri meni to, da se dobro z dobrim povrne nikakor ne drži, se mi zdi da je skoraj obratno, bolj sem dobra, bolj ne življenje tepe…
Je katera tu poskusila s kakšno terapijo, da preusmeri svoje energije, začne privlačiti pozitivno v življenje?