Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Julija 668 zal mi je za tak odgovor iz konzilija…jaz grem drug mesec v 45 leto in imam 18.2. Posvet ker 1postopek ni uspel na zalost ni prislo do vgneznitve.

Nikar ne obupaj in upam da se bo vse ok resilo

@Fracek in @Pika1212 moja M je mimo, 2.2. imam sprejem za pingvinčka, sicer je to 13 dan ciklusa, tako da verjetno tik pred O, upam da bo vse ok, vsekakor pa javim 😉

@Nesrecnica veliko srece ti zelim da bo tvoj pingvincek ostal pri tebi celih 9m🙏

@Julija 668 kljub temu, da si 45 imaš pravico do IVF postopka v kolikor si še plodna oz so možnosti, da zanosiš – so ravno lani obravnavali tak primer na sodišču in so razsodili v prid pacientke (pogooglaj). Sicer pa lahko greš kamorkoli po drugi mnenje (samoplačniško si pač hitreje na vrsti). Izgleda pa tako, da kontaktiraš izbrano kliniko in prosiš za posvet pri izbranem (ali kateremkoli) zdravniku, k njemu odneseš vse izvide, vso dokumentacijo, opravi pregled, razgovor in poda mnenje.

Odgovor na objavo uporabnika
jcm, 28.01.2022 ob 11:15

Zdravo,

Sem star 30 let, partnerka pa je stara 25 let. Že približno leto in pol neuspešno poskušava. Partnerka je bila na več gin. pregledih, kjer so ji odkrili policistične jajčnike, zaprte jajcevode in neke ciste. Ginekologija nas je napotila na kliniko za neplodnost v LJ.

Sedaj se pa začne ta naša pot za katero niti ne vem kako bo potekala.

Klinika za neplodnost je najprej mene napotila na spermiogram, ki sem ga opravil 29.12 in danes so prišli izvidi, morfologija zelo slaba( 0% normalnih semenčic, 100% z nepravilno glavo) tako da sem se s pomočjo googla (zakaj ne priložijo še neko mnenje zdravnika mi ni jasno, da moraš potem sam kot en bumbar brat forume) ugotovil da sem lahko tudi jaz problem za to neplodnost.

Dodelili so mi datum v androloški ambulanti 14.2 za nov spermiogram. Ali ni to prezgodaj? kolikor berem mora biti razmak vsaj 2-3 mesece za kakšne spremembe, zakaj so me naročili že po mesecu in pol? Sem pa zraven dobil še en datum in to je 28.3 na Gin. kliniki. Nič ne omenja spermiograma.

Partnerka še ni bila pregledana, ima tudi ona 14.2 prvi  pregled (ampak ne ob isti uri kot jaz, praktično je pol dneva razlike med urami). Sedaj niti ne razumeva kaj pričakovati 14.2. Ali bom lahko jaz zraven pri njenem pregledu? Kako poteka njen prvi pregled? Ali  imava kakšen skupni pogovor z nekom, ki nam bo kaj razložil ali kako to poteka?

Malce sem presenečen nad pomanjkanjem komunkacije s strani klinike, že prva komunikacija z njimi za naročanje je bila precej zmedena, polno nejasnih informacij in zavračanja oddaje semena pri njih na kliniki, kljub temu da sem jim razložil da v 1 uri NE morem priti s semenom k njim, ker sem daleč od LJ.

Zakaj ne dovolijo oddaje semena pri njih? Sedaj za spermiogram 14.2 spet piše naj prinesem seme od doma. Spet me čaka skrivanje v avtu v neki garažni hiši v LJ, obup.

Kaj sploh lahko pričakujeva? Pred mojim spremiogramom sva s punco mislila, da so problem njeni jajčniki in bodo v LJ opravili laparoskopijo ali kaj podobnega in bo to to, sedaj pa je ta moj slab spermiogram obema zmešal glavo..

Hvala za odgovore 🙂

Pri vaju gre očitno za težavo pri obeh in bo verjetno potreben ICSI.

14.2. boš imel ti pregled pri andrologu in posvet, verjetno ponoven spermiogram.

Ona bo imela pa ginekološki pregled in posvet.

Vsak gre sam, zaradi korone ne dovolijo, da gre partner s tabo. Tudi oddaja semena je zaradi korone zdaj načeloma nezaželena (se pa izjemoma lahko dogovorita, da se odda tam).

Sicer pa poglejta tu http://www.reprodukcija.si/preiskave/

@Omega lahko da je šele zdaj padla vrednost progesterona

@Pika1212

Transfer imam v ponedeljek. Upamo na najboljše. Sem kar pozitivna no. Se nima smisla na kredo sekirat. 😁

@nesrečnica hvala za odgovor, potem to sigurno še ne more biti menstruacija? 🤔 no v vsakem primeru, če se čez vikend ne umiri, se grem nazaj pokazat

Tebi pa srecno naslednji teden s 🐧

@omega če izgleda kot M in jo čutiš kot M je M. Če je bolj švoh oz so samo izcedki pa verjetno to ni to…

Pozdrav vsem skupaj, prebiram že od lanskega leta in sem rekla, da se vam pridružim. 🙂

No, najin primer je precej podoben. Partnerjev spermiogram brez semena, pri meni sicer bp. Je pa sam potek zgledal nekako tako: partner opravil spermiogram v SG, zaradi rezultatov napotnica za MB, kjer je partner ponovil spermiogram. Enaki rezultati. Ko je dobil datum pri andrologu, sva dobila datum tudi kot par (cakalna doba za prvi pregled je bila okoli 120 dni). Partner je v tem času ze opravil prvi pregled pri andrologu, kjer je bilo fizično vse OK. Izdal mu je napotnico za genetiko. Potem sva imela prvi pregled kot par, kjer nama je dr. razložil situacijo, jaz sem dobila napotnico za UZ in hormone. Genetika je bila OK, sedaj čakava na biopsijo mod, kjer bova ugotovila, kakšno je sploh stanje. Ali so možnosti ali samo donacija pride v poštev. Je pa dr. povedal, da so čakalne dobe za biopsijo med 3-4 mesece, če bodo te posege sploh opravljali zaradi korone (midva sva imela zadnji datum 13. 1. – ravno v tem času so znova začeli, vendar je dr. rekel, da ne ve, kdaj jim bodo zopet prepovedali izvajanje biopsij). Tako da zdaj čakava.

Je pa res… ti meseci vmes, ko ne veš, na čem si in kaj bo naprej … enostavno vplivajo na vsakdan. Drugače pa moram reči, da so v MB izredno prijazni, tudi na mail odgovorijo, če se s kakšnim vprašanjem obrneš nanje. Pa tudi dr.je odgovoril na vsa vprašanja. Čeprav o samem postopku sploh nismo govorili, dokler ne vidimo, kakšne so možnosti. Sem pa ogromno izvedela na tem forumu. 🙂

Srečno in uspešno vsem članicam in članom. 🙂

Zdravo punce, meni se je po svezem transferju pojavila kri, test imam negativen. Kako hitro prides v UKCLJ na vrsto za zamrznjencke? Lp

Evo prenos 🐧 je uspešno za mano 😊 Zdj pa do 14.02. živčna vojna in 🙏

@Nesrečnica meni je bilo tudi čudno, ker sem imela sprejem ravno v času O, ampak ok oni že vejo kaj delajo. Imaš kakšno terapijo (Estrofem?)? Meni je bil prvi sprejem za zamrznjenčka kar šok, ker sem mela tanko sluznico in mogla prestavit zaradi decembra na januar 😔

Hvala punce vsem za odgvore, nasvet, podporo. Ja, sem spisala ugovor in ga poslala priporoceno v LJ. Bom pa pa seveda sla samoplacnisko drugam po mnenje, ceprav se mi res ne zdi fer, ampak tako pac je.

Punce, drzim pesti za vse vas, pogumno in pozitivno naprej.

Julija668, 29.01.2022 ob 10:36

Hvala punce vsem za odgvore, nasvet, podporo. Ja, sem spisala ugovor in ga poslala priporoceno v LJ. Bom pa pa seveda sla samoplacnisko drugam po mnenje, ceprav se mi res ne zdi fer, ampak tako pac je.

Punce, drzim pesti za vse vas, pogumno in pozitivno naprej.

Punce, kaj mi bolj priporočate po izkušnjah – Maribor ali Dravlje?

Hvala.

Julija 668, jaz imam izkušnje samo z Mariborom in to zelo pozitivne. Sama bom marca 40… Sem imela zdaj transfer 🐧in na uz mi je zdravnica vlila toliko pozitive, da nisem mogla verjeti. Je rekla, da edinke pa res ne morem imeti in da naj se ne ustavim, če ne rata. V ponedeljek imam krvnega… Žal je test negativen😢, tako da nimam več upanja. Za naprej pa od šoka še sicer ne razmišljam, a jih bom v ponedeljek vseeno vprašala, kako je z novim postopkom.

Kar pogumno v nove boje! Imamo me to!! 💪💪🍀

Ne vem zakaj mi noče objaviti…

MinnieMe313, 29.01.2022 ob 10:20

Evo prenos 🐧 je uspešno za mano 😊 Zdj pa do 14.02. živčna vojna in 🙏

@Nesrečnica meni je bilo tudi čudno, ker sem imela sprejem ravno v času O, ampak ok oni že vejo kaj delajo. Imaš kakšno terapijo (Estrofem?)? Meni je bil prvi sprejem za zamrznjenčka kar šok, ker sem mela tanko sluznico in mogla prestavit zaradi decembra na januar 😔

Vso srečo 😇

@Sp jaz sem cca 10 dni po negativnem krvnem imela telefonski razgovor in dobila napotnico za zamrznjenčka in so rekli, da se prijavim z naslednjo M.

@Julija za drugo mnenje imaš članek na ABC zdravja, mi ne dovoli objaviti tukaj

@MinnieMe313 nimam nič stimulacije, naravni ciklus, upam da bo v sredo vse ok, da gre skozi, ker me je že M zafrknila, ko je zamujala…

Saj po eni strani mi je kar ok, da je UZ tik pred ovulacijo (verjetno so gledali na kateri dan sem imela takrat punkcijo), da ne rabim še vozit večkrat v Lj. Sicer pa zdaj tako delam doma ovulacijske teste in, če bo slučajno prej pozitiven jim bom pač javila… Samo upam, da ne bo spet kaj štrajkalo 🙏

New Report

Close