Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Danes sem ze 4x napisala, pa mi noce objavit, upam, da tokrat bo.

@Sreca2022 iskrene cestitke ?❤️ Kaksne sta imela vidva izvide?

@marsena, @skorpionka in @vrtnica (in ostale), hvala za te zapise ?

Odgovor na objavo uporabnika
Plus_one, 23.05.2022 ob 21:04

Danes sem ze 4x napisala, pa mi noce objavit, upam, da tokrat bo.

@Sreca2022 iskrene cestitke ?❤️ Kaksne sta imela vidva izvide?

Ja hvalaa upam da je to to ?? Midva sma mela vredu izvide potem so me dali na laparoskopijo in ugotovili da sem mela levi jajcevod vnet so ga odstranili desni je pa neprehoden tako da zato ni uspelo naravno in posledicno tudi neredne M . Sva pa imela potem 9 celic sem pridelala 7 se jih je oplodilo 1 so mi vstavili 1 zamrznili zdaj pa cakam posto da vidim koliko od 5 so se zamrznili.

Super sreča22, tako se dela ? v prvo, bravo. Naj ostane vse tako kot mora bit.

Marsena, ti si se v enem kosu, evo, se malo, pa imaš rok, a ne? Za kakšen porod si se zmenila? Te zdaj pustijo pri miru pri ginekologu?

@Hana41 hvala ??upam da bo jaa bomo videli 30.5 ko imam krvnega kako bo.

@marsena2 upam, da bo tokrat objavilo… Hvala ti za ta zapis, si mi dala malo nove moči in volje ?

Jaz sem sicer v ta prenos šla res brez pričakovanj, že pred prenosom je šlo vse narobe, potem pa sem dobila upanje, ko naju je preletela štorklja, la ko ni bilo izcedkov, ponoči sem sanjala tega otroka in sama sebe opozarjala, da se ne smem prehitro veseliti, da ne smem prehitro upati. No, potem pa je prišel spet negativen test… Pa še kar iščeš neko upanje.

No, včeraj se mi je preden sem si vstavila Amelgen tako zjutraj kot popoldan na papirju videl rahlo roza izcedek… In zdaj ne vem, ali je to M, ki bi se ulila, če preneham z jemanjem ali je po kakšnem čudežu vseeno uspelo…

Bomo videli kako bo danes, če bo tale izcedek kaj močnejši ali kaj pogostejši je to začetek M in bom zaključila s to zgodbo.

Kako naprej še ne vem čisto, ampak potihem že razmišljam, da bi jeseni le šla v nov postopek. Ne vem, pustimo času čas…

@marsena2 ? hvala za zapis.. čudovita mama boš! Vso srečo!

Cau, punce. Tiste ki ste v mb, ali ste imele potrditveni uz v mb ali pri svojem ginekologu?

Sreča; kateri dan si po ET?

Nekaj na temo obupa, volje, potrpežljivosti, itd.

Statistika pravi, da je upsešnost postpkov nekje med 35% in 30%, odvisno od starosti in ostalih dejavnikov. V vseh 6 postopkih, kolikor jih je pri nas na voljo ta odstotek naraste na 70%. Torej, treba je vztrajat, ne glede na to kako težko je. Enim je težko, ker nikoli sploh ne pridejo do pingvinčka, drugim težko ko se en za drugim ne primejo. Žalost je enaka. In res je vse skupaj v največji meri loterija. Res se bolj malo da naredit za kvaliteten zarodek. In tudi pri zarodku, ki na prenosu nosi super oceno, se lahko že naslednji moment zgodi usodna razvojna napaka, zaradi katere se razvoj ustavi. Na to se ne da skoraj nič vplivat, tu potrebujemo srečo.

Ampak, treba je vztrajat. Vsak neuspeh bo težak. Vsak naslednji težji. In kdaj končat s tem. Mislim, da takrat začutiš, verjetno odločitev spremnja olajšanje, ne še večja žalost. Tudi jaz sem se spraševala kdaj zaključit s tem, kako bom vedela, pa je partner rekel, da bo to prišlo samo od sebe, dokler pa tega ni, vztrajava. Sem se strinajla.

Statistika je tudi takšna, da v povprečju par potrebuje 3 postopke (torej s punkcijo vred), da uspe. In v to povprečje spadajo tudi tiste, ki jim je uspelo v prvo. In tiste, ki jim je uspelo v petem poskusu. Naučimo se prebrodit razočaranja in bolečino, želja je običajno premočna. In res je tako kot ste pisale. Grozno težko je geldati srečke nosečke, kako se božajo po trebuščku. Me mislimo, da jim je bilo vse lahko, res pa ne vemo, kakšna je njihova pot. Mogoče je mene kakšen par gledal z grenkobo v očeh, ko sem končno po tolikem času prišla do svojega trebuščka. Pa mi ne piše na čelu kaj sem prestala za to.

Drugače pa ja, naredite vse kar se da: rekreacija (oba!), da bo telo v kondiciji, čim bolj zdrava in uarvnotežena prehrana brez nekih skrajnosti, ne kadit, ne popivat, ne pretiravat s prehranskimi dodatki, niso nedolžni, konec koncev jih jemljemo zaradi učinka treba je pazit, da se ne prevesi na stran ko si škodimo. Če komu pomaga masaža, bioenergija, akupunktura, tudi prav, škodit ne more. Vse, kar sprošča glavo in zmanjšuje stres je dobro. Za čim več preiskav zaprosit. Pa predvsem zavedat se je treba, da na tem področju zdravniki ne morejo imet instant rešitve, res je potrebno lepo naključje, da se pride do zarodka, ki se lahko razvije v zdravega človeka.

To je dolg in težak boj in toliko težji je, ker je zelo prisoten občutek osamljenosti v tej žalosti. Stisnite zobe in vztrjajte.

Še en nasvet, tiste, ki imate kratke protokole, probajte dobit dolgega, v tujini vleja teorija, da je pri dolgem več uspeha, ne glede na vzrok neplodnosti. Je pa dolg dražji (za ZZZS) in bolj naporen (za nas).

Oh punce … krvni tut negativni ;(( konec upanja.

cakam da se zacne menstra, pol pa naprej. Cist sem ze izmucena, na trenutke apaticna in ne vidim vec smisla. Strah me je vsakega novega poskusa. Vcasih se mi zdi kokr da tudi zelje nimam vec, ker sem tako ali tako prepricana da ne bo nic…

pa tokrat sem bila res mirna, se tsh sem uspela spravit pod 2.

Mimi108, 24.05.2022 ob 08:46

Sreča; kateri dan si po ET?

16.5 sem mela vstavitev tako da 8 dan sem danes in se vedno je vidna črtica ??

@asja3245 hvala! Iz tvojega zapisa se izliva moč in prva misel, ki mi pride: “jaz še ne bom obupala!” Pa bi lahko, ker je za mano 6 prenos, ampak ne bom!
@kaja464 žal mi je.. dovoli si biti žalostna in razočarana.. ampak čez kakšen dan, preberi vse te zapise o uspehih.. Danes ti mogoče ne pomenijo nič, ker si mogoče misliš, da nisi te sreče, ampak hodile so po isti poti ☺️

Močno držim pesti …

Spremljam tvojo zgodbo in sem zelo vesela zate.

A to je tvoj prvi postopek?

Mimi108, 24.05.2022 ob 09:24

Močno držim pesti …

Spremljam tvojo zgodbo in sem zelo vesela zate.

A to je tvoj prvi postopek?

Hvalaa upam da bo vse okej neupam se veseliti prehitro. Ja moj prvi postopek .Sicer ko sem se pikala so bli vidni samo 3 lepi folikli nakoncu je pa bilo pridobljenih 9 celic ze takrat sem bila vesela in res upam da bo uspelo ?

Živjo, punce!

Tiste, ki ste v Lj in ste mele planiran stimuliran ciklus s Femaro za prenos ?, kdaj ste se naročile na naročanje mail? Na prvi dan M ali že kaj prej? Kaj pa če M pride ravno na vikend, ste poklicale na oddelek ali čakale na odgovor preko maila?
Skrbi me, da s čakanjem na odgovor zamudila čas za prejemanje Femare, gin. pa mi ob razgovor ni znala kej glede tega pojasnit ..?

Hvala za odgovor in ? za vse, ki grejete ?!

Aninimno91 jaz sem za IUI jim pisala, ko nisem vedela ali bo prisla v petek po 12, ko se ne mores narociti ali sele v soboto. In so mi odpisali, da lahko zacnem 3. Dan z jemanjem femare potem pa kasneje poklicem.

Za zamrznjenčke se naročiš v prvih dneh menstruacije, napišeš mail, če je vmes vikend ti odgovorijo v ponedeljek. Običajno dobiš datum za pregled 12. dan ciklusa. Femaro pa začneš sama jemati od 3.-7. dne.

@asja3245 hvala tudi za tvoj zapis ? res je, če bi res vedela, da nima več smisla pomislekov ne bi imela. Mislim, da bom poskusila še 1x, da se ne bom spraševala kaj pa, če…

@kaja464 žal mi je zate ? vem kako je in upam, da boš sčasoma našla voljo in moč za nov boj

Kaja464, 24.05.2022 ob 09:01

Oh punce … krvni tut negativni ;(( konec upanja.

cakam da se zacne menstra, pol pa naprej. Cist sem ze izmucena, na trenutke apaticna in ne vidim vec smisla. Strah me je vsakega novega poskusa. Vcasih se mi zdi kokr da tudi zelje nimam vec, ker sem tako ali tako prepricana da ne bo nic…

pa tokrat sem bila res mirna, se tsh sem uspela spravit pod 2.

Žal mi je za tebe 🙁  in upam da najdeš moč za nov boj .Verjemi da ti bo uspelo ?

New Report

Close