Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Odgovor na objavo uporabnika
Hana41, 20.05.2022 ob 23:09

Krena757, 19.05.2022 ob 15:01

@Hana in @Scorpionka. Jaz imam še vedno cele dneve grozno slabost. Bruham vsaj 1x dnevno in to samo kislino. Komaj živim tako mi je slabo. V službi pa še ne upam nič povedati, ker sem ravno po izteku poiskusne dobe in zato res trpim in se mučim preživeti vsak dan.Kile mi noro rastejo, ker če nisem skoz popolnoma sita potem bruham. No sedaj tudi to ne pomaga več. Drugače pa jem še vedno Estrofem, ki mislim, da je krivec za mojo slabost. Utrogestan pa ta teden samo1x zvečer, ker mi je že na potrditvenem rekla, naj en teden šejemljem 2x na dan in potem še 1x na dan do porabe škatlice. Mepares muči estrofem in res bi najraje kar nehala to jemati.

Kako daleč sta vidve po izračunu? Meni je moja gin rekla da imam predviden rok 10.12, na potrditvenem pa je rekla 20.12. In zato sploh ne vem kako si šteti tedne. Komaj čakam 27.5. da vidim, če je vse OK in kako daleč sem.

Nuhalno pa imam že 31.5.2022. Kako to, da jo imaš @Hana šele 8.6?

@Fracek
zate mi je pa res ful hudo ker sem bila v isti situaciji že tudi jaz. Probaj se malo distancirati, spočiti in malo delati na sebi. Saj veš, zdravje je prvo.

Punce vsem želim lepe novičke kmalu in stiskam pesti.

Ja, uboga reva. Pa saj če si po poizkusni dobi, so ti dali pogodbo?

Jaz imam glede na izračun pdp 15.12., glede na meritve 14.12.

Nuhalno imam pa, ko bom 12t6d, saj to je še okej?

@hana41 kdaj pa si imela vstavitev? Malo se trudim sama vse te datume urediti vsaj približno, pa sem že čisto zmedena 🙂

@scorpionka
kdaj si ti imela in kako daleč si sedaj?

Js bi vam svetovala tale kalkulator, ce ste v dilemi https://zanositev.si/nosecnost/kalkulator-za-izracun-pdp/. Ker pri IVF se datuma ne prilagaja velikosti, ampak se prilagodi datumu postopka.

@hana41 od preiskav v bistvu kar dosti: hormoni vsi ok, jajčna rezerva na leta super, prehodnost jajcevodov bp, biopsija endometrija, genetiko… tako da, ne vem laj bi lahko predlagala.
Ti si tudi 40+ in vidim da ti je uspelo ? vesela zate ? V katerem postopku?
Naj ti bo srečno do konca in verjamem da bo ❤️

Anonimno 2635, 21.05.2022 ob 08:48

@hana41 od preiskav v bistvu kar dosti: hormoni vsi ok, jajčna rezerva na leta super, prehodnost jajcevodov bp, biopsija endometrija, genetiko… tako da, ne vem laj bi lahko predlagala.
Ti si tudi 40+ in vidim da ti je uspelo ? vesela zate ? V katerem postopku?
Naj ti bo srečno do konca in verjamem da bo ❤️

Tretji prenos, najprej smo na sveže dva prenesli, neuspešno, zdaj zamrznjencek se je prijel. Hvala za lepe želje in res stiskam pesti tudi zate. Vidim, da si dala enih preiskav skozi, meni niso nič od tega predlagali. V prvem nismo imeli kaj oplodit, v drugem sem imela eno celico, ki smo jo čist prezgodaj vstavili, zdaj tretji protokol je bil pa daljši in bolje kaže 🙂

Jaz sem imela vstavitev 29.3. in imam pdp 15.12., tudi glede na kalkulator od mandarine, tako so mi rekli na potrditvenem in tudi potem glede na velikost ob UZ pregledu pri mojem ginekologi-no za en dan razlike je glede na velikost.

Oj punce.

test danes spet – ;((

a mogoce katera ve, ce preneham s progesteronom in se kasneje s krvnim ugotovi da sem vseeno noseca, ali se zaradi tega lahko zgodi splav, menstruacija?

@Anonimno 2635 pa je tudi spermiogram ok?

@just_me414 lahko vprasas, ceprav upam, da bo slo v Lj hitro skozi in da uspe v prvo ?

@Hana41 cestitke, da je uspelo in srecno do konca ❤️

@plus_one ne, ni ok, malo mobilnih, ampak si mislim, če pride do oploditve in če so zarodki ok, to da ni seme top, ne bi smelo bit problem pri sami vgnezditvi. Ali pač?
Res pa je, da imam tudi endometrij tanek in z vso podporo, pridem max do 7,5-8mm pred ET in se to komaj komaj, ampak ta debelina naj bi bila zadovoljiva.

@Kaja464 kateri dan po prenosu? Jaz sicer mislim, da če si noseča telo proizvaja dovolj progesterona, da se plod obdrži (če nisi po punkciji, ko se pa progesteron ne izloča naravno).

11 dan. Sej jst tut tko razmisljam. Verjetno je ta dodana kolicina toliko manjsa od naravne, da odvzem ne bi povzrocil kar splava.

@Kaja464 pa imaš kakšne izcedke, znake nosečnosti ali pa znake M? Če nisi sigurna ali si noseča ali ne bi rekla, da počakaj do krvnega.

Kaja464, 11. dan je morda se prezgodaj, jaz bi nadaljevala s progesteronom do krvnega šli menstruacije

Nobenih znakov, ne za menstruacijo, ne za nosečnost 🙁 Tudi izcedka ni, vaginalete so lepo bele.

A menstruacija se lahko vseeno začne, kljub temu da jemljem progesteron? Sem mislila, da jo to nekako zavira. Do sedaj sem vedno dobila šele ko sem prekinila po par dneh.

11. dni po ovulaciji, 5 dni star zarodek – a ni to enako kot pri naravni zanositvni 16. dan po ovulaciji? Glede na to, da zarodek ni rabil potovati do maternice. Pri 16. dneh bi pa že pokazal test.

@Kaja451 nekatere dobijo M pri neuspelem postopku, drugim pa progesteron zavira. Sicer pa, če bereš naše strani bi 11 dan res že moralo pokazati (oz že prej, od 9 dne nekako), če bereš pa tuje (angleške) strani pa povsod piše, da naj se počaka s testom (celo krvnim) do 14 dni po prenosu.

@kaja451 jaz osebno sem menstruacijo vedno dobila 12 ali 13 dan, enkrat tudi na dan kevnega, kljub jemanju progesterona.

@Anonimno 2635 kaksni so pa tvoji izvidi, hormoni? 

@plus_one vsi bp ?‍♀️ Po moje bo kr drzalo, da so moznosti za uspeh po 40 zelo majhne. Skratka loterija. “Jezi” me, ker se je prvic prijelo, potem pa  se noce in noce.. Ne vem..

Včeraj sem izvedela, da je sodelavka, ki si otrok nikakor ni želela noseča. Spraševala sem se zakaj nekdo, ki si tega niti ne želi lahko zanosi, nekdo, ki mu je pa to največja želja ne more, niti z umetno oploditvijo ne…

Danes sem šla s kužkom na sprehod in vidim par, ki se je lani poročil, pa opazim, da je ona noseča. Pridem domov in se ulijejo solze… Pa ne, da jima ne privoščim, samo sprašujem se, zakaj je enim namenjeno, drugim pa ne…

Razmišljam ali sploh še poskušati ali naj se sprijaznimo, da mi ni usojeno. Poskusila sem, imela sem tri prenose, dva neuspešna, tretji zaenkrat tudi kaže, da ne bo uspešen ?

New Report

Close