Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@just_me857 hvala ?

@mmmfff260 drzim pesti, da je to to? Zakaj pa so zeleli se 3 spermiogram? 

Ker eden je bil slab, drugi za 300% boljši, pa še tretji za kotrolo. Po drugem spermiogramu mi je dr. rekla, da bi “na papirju” lahko zanosila s takimi vrednosti.. očitno je ratalo.
Samo zdaj nevem, če je to to, ali moram javiti tudi v Leonišče, da je uspelo?

Nesrecnica – kdaj imas pa ti krvnega?

@just_me joj, sele septembra si dobila termin za razgovor ? Jaz sem pisala vceraj, odgovor se cakam. Sem pa res upala na termin se pred poletjem.

Kar se teh stvari tice je bilo meni v Dravljah veliko boljse. Tam so zaceli z UZ-ji ze ob 6h zjutraj, tako da sem vedno vse opravila ze pred sluzbo. Tudi na dan punkcije mi je bilo npr. vsec, da sva sla z mozem v locene prostore od ostalih parov, kjer sem se jaz preoblekla in imela punkcijo, moz pa je v tem casu oddal seme in me pricakal takoj po punkciji. Malo vec zasebnosti je bilo, tu v Lj pa kot po tekocem traku.

Tudi meni se pozna, da sem po neuspelem postopku in mi gre trenutno vse še 100x bolj na živce kot sicer

Odgovor na objavo uporabnika
manta6, 19.05.2022 ob 11:26

Ravno sem prejela mail z datumom za razgovor z ginekologinjo za nov (torej 2. postopek). Datum so mi dali šele sredi septembra in me zanima, kakšne izkušnje imate s tem, ste tudi ve čakale tako dolgo med 1. in 2. postopkom?

je to mogoče odvisno od zasedenosti ginekologinje, bi pomagalo če zamenjam in prosim za termin pri drugi, ali je stalna praksa da te pustijo čakati tako dolgo?

Jaz sem se prijavila na razgovor v petek in sem dobila datum konec avgusta. In sem zaprosila za drugega ginekologa, in hitrejši datum, tko da imam sedaj razgovor naslednji mesec.

Poskusi prosit za drugega ginekologa. Jst sm mela prvič dr. Požlep, sedaj so mi dali enega drugega.

@just_me555 v roku 14 dni po izdaji napotnice je treba poklicati/pisati na kliniko in prositi, da napotnico aktivirajo, sicer propade.

Koliko enega čakanja, ko bi šlo vse lahko tako hitreje… sama sem za vsak slučaj preverila še samoplačniško opcijo, če bi se pri nas preveč zavlačevalo (ker sem 40), pa bila v Zagrebu lahko se v roku 1-2 mesecev v postopku (na privat kliniki). Tukaj berem pa zgodbe ko se caka leto in vec.

@Anotherbaby 26.5 – naslednji četrtek. Sicer če urinski test ne bo pozitiven bom po mojem samo poklicala na kliniko, ker se mi zdi brezveze voziti tako daleč brez veze .

@just_me740 jaz sem pri dr. Jančar, pa je šlo izredno hitro pri meni, edino sprejem se mi je zavlekel zaradi dopustov in mojih nerednih M, ampak sem šla vseeno postopek takrat kot mi je napivedala na prvem posvetu.

Nesrečnica, 19.05.2022 ob 19:00

@just_me555 v roku 14 dni po izdaji napotnice je treba poklicati/pisati na kliniko in prositi, da napotnico aktivirajo, sicer propade.

No, tako, haha. Hvala, uredim kar takoj, da mi tokratni ciklus ne uide ?

@Plus_one ja, privat klinike v tujini so vedno opcija, znanka je uredila celoten proces od prvega kontakta do zanositve (v drugem prenosu) v 3 mescih. Plačala pa 4k. Pol pa tehtaš čas-denar..

@Jane111 sem prosila za hitrejši termin in po potrebi drugega ginekologa. Sicer sem bolj poskusila srečo, mogoče pa vseeno uspe, če so tudi tebi dali zgodnejši termin. Hvala!

@just_me568, kje pa? Jaz sem gledala Zagreb, pa sem na brzino samo pogledala, pa se mi zdi ceneje. 

Punce, ali je imela danes katera krvnega v MB?

Jaz sem imela in zadnjic na prenosu sestra rekla, da bodo se isti dan poklicali. Danes sem cakala klic, klica od nikoder. Tako, da zdaj ne vem, ali naj Utrogestan dalje jemlem ali ne.

M se vedno nimam, slabosti se pojavljajo. Verjetno zaradi Utrogestana ali pac ne.  Test dem delala 9. dan in je bil negativen.

@Mucika990 v MB se zadnje čase pogosto dogaja, da ne dobijo rezultatov iz laboratorija v istem dnevu, pa sporočijo naslednji dan. Bi rekla z da do klica nadaljujete z Utragestanom, boljše en dan preveč kot en dan premalo.

Pri meni tudi danes -, tako da nič ne kaže, da bi si res lahko spreminjala vzdevek ?

@nesrečnica zal mi je za tebe in upam da se rezultat še vseeno spremeni ?? meni tudi tak se vlečejo dnevi da je to nekaj neverjetnega.. :/

@Sreča2022 saj tudi jaz si želim verjeti, da se še lahko spremeni, samo mislim si, da bi se vsaj nekaj pa že moralo videti na teh zgodb jih testih. Jaz si sicer res želim videti črtico, ampak realno mislim da je res ni.

@hana41 cestitke in mirno naprej

@fracek
drzi se in vztrajaj v borbi; kemicne so zoprne za psiho jaz sem sla cez 2-3, zato sem ob zadnji ki je obstala en teden na 2-3 dni hodila kri na beto dajat ?‍♀️… zatezi svojemu osebnemu dr za genetiko, ce gineko nw da, in kri na afs za zacetek.

@marsena
direktbo na cr me je dal ker je bil mali se previsoko za sprozit, sem pa inela potem se previsok pritisk oz po cr visiji in sume na preklampsijo, pa bilo vse ostalo hb negativno, je pa trajalo ene 3 tedne da se je pritisk nakuliral nazaj.

@mikrobio vidim da se postavljas nazaj, vesela zate!! in ja ko si pisala da dp 5 meseca nisi dojela da si noseca, jaz nisem upala na glas povedat dokler se ni dalo “skrit” samo da ne bo kaj narobe… in sem tedne odstevala… pa vleklo se mi je vse grozovito samo zaradi poszavestnega strahu kaj bo spet narobe…ampak po mojem je pri nas ko dajemo toliko tega cez zo normalno….

@nesrecnica vem da si zelis .kaj si danes 10 dan? Saj boš videla cez par dni kaj 26.5 imas krvnega ne ? Upam in držim pesti da ti  uspee ?jas sn danes 4 dan in eh nic od nic da bi vedela al se kaj dogaja al ne ..

Plus_one, 19.05.2022 ob 19:01

Koliko enega čakanja, ko bi šlo vse lahko tako hitreje… sama sem za vsak slučaj preverila še samoplačniško opcijo, če bi se pri nas preveč zavlačevalo (ker sem 40), pa bila v Zagrebu lahko se v roku 1-2 mesecev v postopku (na privat kliniki). Tukaj berem pa zgodbe ko se caka leto in vec.

@Plus_one ali si se pozanimala, če potem “preskočiš vrsto”, če si pri nas v Sloveniji kot samoplačnik?

Jaz bom sicer sedaj za prvi postopek gotovo šla preko zavarovanja in ne bom plačevala. Ampak razmišljam za naprej. Ker tudi nisem več najbolj mlada. Je pa potrjeno, da je po naravni poti 0% verjetnosti, da bi zanosila zato sem res čisto odvisna od teh postopkov.

New Report

Close