OBMP -IVF 2022
@mentos475, zgleda da res delajo prehodnost le, ce je spermiogram bp. Meni so sicer v Dravljah tudi predpisali Femaro, a imam redne cikle, vsi izvidi kazejo tudi ovulacije, tako da smiselnosti jemanje te ne vidim. Ce v Lj delajo enako (ce spermiogram ni bp), potem verjetno tudi ne bodo zeleli prehodnosti gledati, ker pravijo, da je za IVF nesmiselna. Bomo videli ?
@Sreča2022 ja saj razumem, da je težko čakati. Nekako 9 dan naj bi bilo realno, pa še takrat ne pokaže vsem prav. Jaz na tujih straneh povsod berem, da se naj ne testira prej kot 14 dni po prenosu oz najhitreje 9 dan krvni test. Pri nas pa se delajo urninski testi od 5 dneva naprej, oz ene začnejo takoj po prenosu testirati. Ma to je škoda denarja in živcev.
Meni je skoraj žal, da sem včeraj sploh delala test, samo zdaj je kar je.
Ravno sem prejela mail z datumom za razgovor z ginekologinjo za nov (torej 2. postopek). Datum so mi dali šele sredi septembra in me zanima, kakšne izkušnje imate s tem, ste tudi ve čakale tako dolgo med 1. in 2. postopkom?
je to mogoče odvisno od zasedenosti ginekologinje, bi pomagalo če zamenjam in prosim za termin pri drugi, ali je stalna praksa da te pustijo čakati tako dolgo?
@manta6 kolegica je v Lj dobila datum sredi avgusta, je pa verjetno odvisno tudi od zasedenosti zdravnika, plus zdaj zaradi letnih dopustov se bo vse skupaj zavleklo. Mislim, da mora sicer med dvema stimuliran ima postopkoma miniti 3 mesece.
Hvala za odziv, vidim, da nisem edina s tako porazno izkušnjo glede časovnice. Že to, da greš tja in se s tem vsem ukvarjaš je stresno, oni pa po nepotrebnem samo zavlačujejo, kar nikakor ne prispeva k uspešnosti postopkov.. glede na to, da bi naj bil “sproščen” in “zadovoljen”, da ne pride do splava.
Sodeč po vaših izkušnjah pa sem vsaj vesela, da nisem šla direktno v Dravlje, ker sem o tem razmišljala zaradi časovnice. Se mi zdi, da večina itak pristane v UKC Lj, če ne drugega, zaradi neznanja ali drugih razlogov iz Dravelj.
Zdaj čakam POŠTO, da se lahko naročim na prenos zamrznjenčkov. Ker čeprav imam izstavljeno novo napotnico (medtem ko je stara še veljavna ?!), zdravnica po telefonskem razgovoru ni mogla povedati na kateri mail ali telefon se naročim. In glede na to, da pričakujem M že v naslednjem tednu, kar pomeni, da bi me npr. čez 14 dni že lahko začeli spremljati za O in potem prenos, nimam pojma, če mi bo dejansko ratalo pred poletnimi dopusti.
Da ne govorim koliko organizacije celotnega življenja je potrebno okoli vseh postopkov – od tega, da se vsakodnevno voziš v center Lj ob največjih zastojih, do tega, da planiraš manj dopustov, izletov, aktivnosti, ker bi naj pa takrat speljali postopek.. ne vem, če sem jaz bila preveč optimistična, ampak po besedah zdravnice (zadnji posvet začetek decembra) bi moral postopek bit že vsaj prvič opravljen v februarju, potem pa vsak mesec prestavljaš in čakaš in…
Sej vem, malo ventiliram frustracijo. Upam, da smo redke s takimi izkušnjami.
@Leanna tole s PCOS bodi glasna in jasna, da te skrbi. Vsem povej, preden ti dajo zdravila v roke. Jaz sicer svojih nivojev hormonov ne vem – ker je vsa dokumentacija ostala pri zdravnici, kopije pa mi niso izročili. Moja zdravnica v Leonišču je govorila, da naj ne bi bil stimuliran ciklus sploh, ker imam že naravno toliko celic.. “za izvoz”. Dvojajčni dvojčki tudi v družini, genetska predispozicija izgleda. Potem dobim napotnice in postopek, pa sem tako v sprejemni pisarni, kot tudi potem na oddelku z vsemi sestrami govorila, da imam PCOS, pa pogledajo in rečejo “naša predstojnica je podpisala napotnico, potem pa že mora bit prav”. Čeprav je vedno bil komentar, da so ponavadi doze dosti manjše za PCOS. Kakorkoli, na zaupanje.. 9 dni injekcij, zadnje 4 dni dvojni dozi (bi morala pogledat točno katera imena so, ampak doza je bila 225 vseh 9 dni, + cela injekcija zadnje 4 dni). Pred punkcijo sem 2 dni bila na bolniški/dopustu, ker se zaradi velikosti trebuha nisem mogla premikati. Ni čudno, ker sem imela 30+ foliklov, od tega so dobili ven 21 celic. Po punkciji je bilo tako hudo, da sem ostala v porodnišnici še dodaten dan. Zato je bilo odločeno, da ne naredimo svežega prenosa, ampak takoj po naslednji M. Potem po pošti dobim obvestilo o zamrznjenčkih in navodilo, da se prenos naredi po drugem ciklusu, torej ne po naslednji M. Sedaj pa smo tukaj kjer smo. 🙂
Srečno vsem, upam, da bo rezultat vreden vsega truda! 🙂
Med postopkoma naj bi bilo 3 mesece, oz. dve do tri krvavitve. Preden bom na vrsti za posvet, pa konzilij, čakanje na M, bo pa med postopkoma 6-7 mesecev. Vem, da smo vse neučakane ? ampak pri tej hitrosti se res lahko že postaraš.
Malo me je razočaralo, ampak se bom že sprijaznila. Bova pa poletje izkoristila še zase – brez stresa, ki pride zraven postopkov ?
@just_me740 če veš št napotnice (poglej na Zvem ali počakaj, da pride po pošti) jo v roku 14 dni aktiviraš in se za prenos zamrznjenčka nato prijaviš prvi dan M na [email protected].
@manta6 mislim, da če sta že bila v postopku potem ni ponovno konzilija, vsaj meni ga niso omenjali. Rečeno mi je bilo, da če bo ta postopek neuspešen potrebujem novo napotnico od osebnega ginekologa (ker je 1 leto mimo), potem se prijavim za posvet v Leonišče in dobim tam novo napotnico za postopek.
@just_me, zdaj itak nimam vec kaj, sem ze zacela s stimulacijo. Jaz imam sicer odmerek 150 IU na dan prvih 5 dni, potem pa 6. in 7. dan dodatno se Orgalutran. Najbrz si to mislila, da si zadnje 4 dni prejemala “dvojno dozo”? ? Ker to v bistvu ni dvojna doza, prvih 5 dni prejemas samo gonadotropin, od 6. dne dalje pa dodajas se injekcijo antagonista GnRH (da prepreci popokanje rastocih foliklov). Se pravi so ti na prvem UZ potem podaljsali se za 2 dni?
@Manta6 kdaj pa si imela punkcijo v 1. postopku? In kdaj si poslala mail, da želiš v 2. postopek? To je res malo dolga..
@Hana in @Scorpionka. Jaz imam še vedno cele dneve grozno slabost. Bruham vsaj 1x dnevno in to samo kislino. Komaj živim tako mi je slabo. V službi pa še ne upam nič povedati, ker sem ravno po izteku poiskusne dobe in zato res trpim in se mučim preživeti vsak dan.Kile mi noro rastejo, ker če nisem skoz popolnoma sita potem bruham. No sedaj tudi to ne pomaga več. Drugače pa jem še vedno Estrofem, ki mislim, da je krivec za mojo slabost. Utrogestan pa ta teden samo1x zvečer, ker mi je že na potrditvenem rekla, naj en teden šejemljem 2x na dan in potem še 1x na dan do porabe škatlice. Mepares muči estrofem in res bi najraje kar nehala to jemati.
Kako daleč sta vidve po izračunu? Meni je moja gin rekla da imam predviden rok 10.12, na potrditvenem pa je rekla 20.12. In zato sploh ne vem kako si šteti tedne. Komaj čakam 27.5. da vidim, če je vse OK in kako daleč sem.
Nuhalno pa imam že 31.5.2022. Kako to, da jo imaš @Hana šele 8.6?
@Fracek zate mi je pa res ful hudo ker sem bila v isti situaciji že tudi jaz. Probaj se malo distancirati, spočiti in malo delati na sebi. Saj veš, zdravje je prvo.
Punce vsem želim lepe novičke kmalu in stiskam pesti.
@Lučka455 punkcijo sem imela 26.aprila, prenos 1.5., M se je vlila 11.5. in takrat sem tudi poslala mail za razgovor za nov postopek.
Pozdravljene.. se javljam po nekaj mesecih. Že 4 mesece naju premeščajo z dodatnimi preiskavami- moram opraviti prehodnost jajcevodov, mož pa spet spermiogram, že tretjič. Po vsakem 15min pregledu sem se objokana peljala domov.. vmes še bila na endokrinologiji zaradi prolaktina in kortizola, za popestritev.. Sem si rekla naj gre vse k vragu, imava že enega sina, ne rabim vsega tega stresa in žalosti.. bova midva poskušala še dalje in bo kar bo. Prejšnji teden v sredo sem imela čudno, rahlo krvavitev. Sem mislila, da je že M. Pa prsi so ponorele. Firbec me je matral in sem si naročila test za nosečnost, za ugotavljanje 6 dni pred M.
V nedeljo sem zagledala ⏸ s CB. Jutri naj bi dobila M, močno močno upam, da je ne bo. Sem morala napisati, ker berem ta forum že eno leto in ve ste prve, ki upam povedati. ? al so se planeti poravnali, ali pa moji hormoni končno dali na mesto.. nevem.
Naj gre ta vikend mimo brez sprememb.?
Nesrečnica, 19.05.2022 ob 13:01
@just_me740 če veš št napotnice (poglej na Zvem ali počakaj, da pride po pošti) jo v roku 14 dni aktiviraš in se za prenos zamrznjenčka nato prijaviš prvi dan M na [email protected].
Hvala 🙂 Ampak kaj pomeni, da jo aktiviraš?
@Leanna tako ja, ista zdravila, doza 225 vseh 9 dni. 6-9 dan pa še dodatna injekcija, da folikli ne popokajo. Po prvem UZ so podaljšali za 2 dni, da so še zrastli. Ampak sej ti imaš manjšo dozo, verjamem, da bo pri tebi manj komplikacij. Držim pesti ?