Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Mihi22 čestitke in super da je uspelo? a torej ce slucajno ne uspe gres lahko takoj z naslednjo menstruacijo po ? . Sem pa v mb jas.

@just_me986 tudi meni se zdi, da zadeve v Lj zelo dolgo trajajo. Midva sva se prestavila iz Dravelj lansko leto maja. Potem sem sicer hitro dobila termin za prvi posvet, ze v juniju. Septembra so mi naredili histero/laparoskopijo. Potem bi se morala januarja vkljucit v postopek, ampak so me en dan pred sprejemom obvestili, da imajo nov protokol in da mora minit 3 mesece od prebolele korone, tako da so me prestavili na april letos. Ko sem prisla aprila na sprejem pa so mi tudi rekli, da bi me prestavili v maj. Ampak sem potem ta njihov predlog (ne)prijazno zavrnila in so me potem vzeli v postopek. S tem da me tokrat noben ni spraseval glede prebolelosti in koliko casa je minilo… Tako da je trajalo tocno 1 leto od kar sva se prestavila v Lj pa do postopka. S tem da sva (razen histero/laparo) ostale preiskave imela ze narejene od prej.

Tudi jaz zdaj cakam na datum posveta pri zdravniku. Upam da res ne zacnejo z dopusti ze v juniju, ker sem upala, da bom vsaj s tem delom zakljucila pred poletjem, potem pa jeseni nov postopek.

Marsikaj bi se dalo precej optimirat, recimo to zmedo z napotnicami (kdaj kdo rabi novo in od katerega zdravnika) pa recimo to, da imas najprej sprejem potem pa cez par dni prides dvignit samo zdravila, ki bi ti jih lahko dali ze ob sprejemu.. ali pa to, da vse narocajo ob isti uri (UZ, punkcija, transfer) in potem cakas tam kot debil.

Mene take stvari ful motijo, ze tako smo dovolj obremenjene s samim postopkom, dogovarjat se je treba v sluzbi za te izhode, vzeti dopust/bolnisko/prinasat notri ure itd… Lahko bi bilo malo bolj casovno prijazno

@mentos475, na podlagi cesa pa so dolocili histero/lapro, da jo v Dravljah niso?

Se cisto strinjam s teboj Mentos, jaz sem morala najprej urediti tsh (scitnica), ko sem poslala izvid da je bil rezultat tsh ok, so me sele dva meseca kasneje poklicali da zdaj bi se lahko lotili polipa v msternici, za katerega so vedeli da je tam ze pred enim letom. In zdaj ze tri mesecece cakam na amb. histero. To pa bi se lahko vse socasno resevalo.

Pri meni vidim da je problem to, da ko si cisto prvic na novo v tem ravno ne ves kako vse poteka in zato  zaupas stroki in si reces se jim prepustim saj obvladajo. Ampak imajo res dosti prostora za izboljsave v sami administraciji in tem casovnem razporejanju. Saj na koncu bomo vse na vrsti, in bo to pozabljeno ampak to dolgo cakanje res ni ugodno, in ker smo ze toliko casa pred samim postopkom cakale na otrocka in kar ne rata in ne rata. Ampak bo 🙂

Tudi jaz imam zelo podobno zgodbo kot @mentos. Od osebne ginekologinje sem dobila napotnico za ambulanto za neplodnost novembra 2020, pri njej sem bila ze na Clomidu. Potem sem se narocila v Dravlje, so mi opravili prehodnost jajcevodov in dali za par mesecev se na Femaro. Potem sem se maja 2021 morala prestavit na GKLJ. Junija 2021 sem imela prvi posvet, imela sva ze vse izvide (hormone, spermiogram, izvid prehodnosti). Kljub temu so mi predlagali se laparoskopijo in histeroskopijo, ki sem jo imela septembra 2021. Potem sem imela novembra 2021 kontrolni pregled, kjer so mi predpisali se malo Femare (ceprav sem imela za sabo 3 cikle Clomida in 4 cikle Femare neuspesno). In potem februarja letos spet kontrolni pregled, kjer so se koncno odlocili, da me bodo dali v IVF. Posto s konzilija sem dobila hitro, ze konec februarja. NA ZALOST sem dobila M ze takoj naslednji dan od prejete poste in se cela vesela takoj narocila na postopek. Ker cakanja seveda se ni bilo dovolj, so me zavrnili in rekli, da me se ne morejo sprejeti, da naj se ponovno narocim z naslednjo M. Tako da, NE DRZI, da se v LJ takoj s prvo M lahko narocis v postopek. Ja, ce imas sreco, da ne dobis tako hitro M. No, 2 menstruaciji kasneje, sem sedaj v maju 2022 koncno prisla do zacetka prvega postopka.

@just_me
: Katera zdravila pa si imela za stimulacijo, koliko IU na dan so ti predpisali in koliko casa si potem prejemala stimulacijo? Pa koliksen je tvoj AMH, ce zaupas? Sprasujem, ker imam tudi sama diagnosticiran PCO in me malo skrbi glede hiperstimulacije.

@Leanna143 na podlagi cesa so ti delali prehodnost? Meni jo namrec niso hotli. 

@Plus_one, ker je partnerjev spermiogram v redu, se potem “lotijo” pregledov zenske. Rekli so mi, da je najprej treba preverit, ce so jajcevodi prehodni, da je sploh smiselno predpisat stimulacijo.

Zakaj jo pa tebi niso hotli? A v Dravljah to?

@Sreca nas je kar nekaj, ki smo k sreci zanosile ze v prvem postopku ? Je pa to bioloska loterija, jst si niti v sanjah nisem upala upat na tak izid, zato sem sele v 5.mesecu nosecnosti zacela dojemat, da sem dejansko noseca.

Jst sem v prvih dneh po prenosu ze delala plane kako bom sla z letom 2022 na Cesko po darovan zarodek, ker ne samo da nisem pricakovala nosecnosti v prvo, ampak sem mislila, da se bom morala namatrat v vec neuspelih postopkih. Potem pa sok in seveda neizmerna sreca.

@Leanna143, ker paretnerjev spermiogram ni najboljsi, so rekli, da v tem primeru ne delajo prehodnosti. 

Pozabila napisat, v Dravljah ja. Upam, da ne bodo zdej v LJ to zeleli pa zavlekli vse.

Mikro_bio88 o res super cestitkee ? ja rud jas tak razmisljam da bo treba po ? po drugi strani pa nevem sem kar pozitivnaa.

In ounce vem da je cudno ampak jas sem mogla nared test ta mini ni baby check oni drugi mini in mi je pokazalo rahlo crtico zdaj pa nevem lahko je se od sto inekcije ker ti so mi ze pokazali lazno pozitivne ampak ni bla nikol taka kot zdaj ko se crtico dejansko vidi .samo semizdi da je prehitro da bi kaj pokazalo 3 dni po prenosu.

Ker vceraj sem dopoldan naredla pac ker morem ni blo nic danes pa z jutranjim pa se vidi. Ampak ja sem brala da ovitrelle stopka kaze do 10 dni lazno pozitivno danes sem pa ravno 10 dan po stopki..

Mam pa te od Mediblink oz babyblink teste ..

Odgovor na objavo uporabnika
Sreča2022, 19.05.2022 ob 06:44

Ker vceraj sem dopoldan naredla pac ker morem ni blo nic danes pa z jutranjim pa se vidi. Ampak ja sem brala da ovitrelle stopka kaze do 10 dni lazno pozitivno danes sem pa ravno 10 dan po stopki..

Tri dni po prenosu je prezgodaj. Preberi si, kaj se dogaja v dnevih po vstavitvi, da ti bo jasno 🙂

Se strinjam s Hano. To je pa res prehitro, ni receno da se je zarodek sploh ze vgnezdil.

@Sreča2022 tole je pa skoraj zagotovo še od stopke pozitivno.

@Hana41 sem jas prebrala že vse to in vem kaj se dogaja sem pac napisala če slucajno pa je kaksna moznost ..itak pa sama pri sebi vem oz razmislam da je se nemogoce ampak ko si zelis je pac tako .

@Nesrečnina ja saj jas tudi mislim jaa . Ja nic bomo pocakali do srede in ga nardim na moj roj dan takrat bo pa ze 9dni?

Sem vprasala tudi zato ker vceraj sem naredla ker si delam skupaj ce bo vsak dan mocnejsa in sploh ni blo crtice danes pa je.ampak ja itak vem da je prezgodaj za vse skupaaj..

Plus_one tudi pri meni so v Dravljah naredili prehodnost jajcevodov (samoplacnisko), ker so bili moževi izvidi dovolj ok. Za histero/laparo ne vem ce v Dravljah sploh delajo… V Lj so mi potem predlagali, da bi se to naredili in se prepricali, ce je vse v redu. S tem sem se strinjala, ker raje pocakam pol leta dlje in sm prepricana, kot da se na slepo stepa postopke, brez da bi se poglobili v vzrok neplodnosti. No pri nama je vzrok se vedno nepojasnjen.

Sva pa tudi midva najprej v Dravljah bila pol leta na femari, ceprav jaz svoje ovulacije imam in tudi cikle zelo redne. Vmes je bila potem se korona… Pa so tri leta mimo

@Leanna143 imava pa res skoraj identicno “potovanje” 🙂

New Report

Close