OBMP -IVF 2022
@nesrecnica, sicer dobra ideja, ma vseeno pomoje bolje,da katera tega ne izvaja 🙈 danes še potrpim in upam da je zadnja 💪
@omega, jaz mislim da lahko greš takoj naslednji cikel. Sploh če potem nimaš hiperstimulacije.
Koliko foliklov oz.. Celic pa si imela, da ti sumijo?
@pikolina. Kako hitro si pa imela punkcijo? Če bi sumili na hiperstimulacijo bi ti že rekli. To se običajno nardi pri ženskih, ki imajo veliko foliklov oz. jajčec. Vsaj jaz poznam take primere, pri takih, če je transfer uspešen zelo pogosto pride do tega zaradi hormonov.
Koliko pa si pridelala?
@Julija668 pa so kaj napisali zakaj so se tako odločili? Pa verjetno se je možno pritožiti, poskusite najprej pri zdravniku, ki vas vodi ali pa pri direktorju klinike, v najslabšem primeru pa mogoče pri varuhu pacientovih pravic 🤔
Zdajle na hitro sem pogooglala in MB ima za take primere pravilnik, preverite če ga ima tudi vaša klinika.
Načeloma bi pa že v sami odločbi moralo pisati ali je dovoljena pritožba in kako se jo vloži.
@Julija668 se strinjam s Pozno, zahtevaj obrazložitev in če je ne dobiš se obrni na predstojnika klinike in na zastopnika pacientovih pravic. Če jo dobiš in se z njo ne strinjaš pa zahtevaj mnenje druge komisije ali pa zamenjaj kliniko. Sicer pa razmisli o drugem mnenju (pa magari samoplačniško) ali pa o zdravljenju v tujini.
@MinnieMe, aspirin sem jemala do potrditvenega UZ, ce bi bilo vse ok, sem nameravala nadaljevati v skladu s priporocili klinike oz. osebnega G. Nekatere punce, ki imajo diagnosticiran antifosfolipidni sindrom ga jemljejo skoraj do konca nosecnosti.
@Nesrecnica, kako dalec si s pingvinckom? Navijamo 💪💪🍀🍀❤❤
@nesrečnica, sem v prvem postopku eno injekcijo pol polila in se zato jaz kar sama od sebe bojim eksperimentiranja s prelivanjem 🙈
Kako tebi kaže z M? Si mimo že, bo kmalu čas že za prenos? 💪
Hvala punce za odgovore 🤗
@pikolina, 5 pa gotovo ne bo hiperca..sem jaz tudi imela 5. Ja, ni samo v tvoji glavi …stop injekcija ima iste hormone kot potem v nosečnosti.. če greš delat zdaj test, bo +. Kdaj pa imaš transfer?
@Julija, saj nisi stara še 45? Edino ta razlog mi pade na misel, da bi ti kar zavrnili nadaljnje postopke. Kakšen postopek pa si imela?
Jaz bi tudi šla po drugo mnenje. Samoplačniško imaš vse v Dravljah, so tudi zelo vredu. Jaz sem bila super zadovoljna, ko so imeli še koncesijo. Sva imela tudi načrt, če bi na GK vlekli in vlekli, bi šla nazaj in bi pač plačala.
@Julija, se bojim da tvoje pritožbe, ugovori žal v tvojem primeru ne bodo obrodili sadov, ker po 45 letu žal ne pripadajo več postopki.
Če si imela vsaj približno ok postopek, bi jaz vsekakor poskušala še samoplačniško. Držimo pesti zate💪💪💪
Zdravo,
Sem star 30 let, partnerka pa je stara 25 let. Že približno leto in pol neuspešno poskušava. Partnerka je bila na več gin. pregledih, kjer so ji odkrili policistične jajčnike, zaprte jajcevode in neke ciste. Ginekologija nas je napotila na kliniko za neplodnost v LJ.
Sedaj se pa začne ta naša pot za katero niti ne vem kako bo potekala.
Klinika za neplodnost je najprej mene napotila na spermiogram, ki sem ga opravil 29.12 in danes so prišli izvidi, morfologija zelo slaba( 0% normalnih semenčic, 100% z nepravilno glavo) tako da sem se s pomočjo googla (zakaj ne priložijo še neko mnenje zdravnika mi ni jasno, da moraš potem sam kot en bumbar brat forume) ugotovil da sem lahko tudi jaz problem za to neplodnost.
Dodelili so mi datum v androloški ambulanti 14.2 za nov spermiogram. Ali ni to prezgodaj? kolikor berem mora biti razmak vsaj 2-3 mesece za kakšne spremembe, zakaj so me naročili že po mesecu in pol? Sem pa zraven dobil še en datum in to je 28.3 na Gin. kliniki. Nič ne omenja spermiograma.
Partnerka še ni bila pregledana, ima tudi ona 14.2 prvi pregled (ampak ne ob isti uri kot jaz, praktično je pol dneva razlike med urami). Sedaj niti ne razumeva kaj pričakovati 14.2. Ali bom lahko jaz zraven pri njenem pregledu? Kako poteka njen prvi pregled? Ali imava kakšen skupni pogovor z nekom, ki nam bo kaj razložil ali kako to poteka?
Malce sem presenečen nad pomanjkanjem komunkacije s strani klinike, že prva komunikacija z njimi za naročanje je bila precej zmedena, polno nejasnih informacij in zavračanja oddaje semena pri njih na kliniki, kljub temu da sem jim razložil da v 1 uri NE morem priti s semenom k njim, ker sem daleč od LJ.
Zakaj ne dovolijo oddaje semena pri njih? Sedaj za spermiogram 14.2 spet piše naj prinesem seme od doma. Spet me čaka skrivanje v avtu v neki garažni hiši v LJ, obup.
Kaj sploh lahko pričakujeva? Pred mojim spremiogramom sva s punco mislila, da so problem njeni jajčniki in bodo v LJ opravili laparoskopijo ali kaj podobnega in bo to to, sedaj pa je ta moj slab spermiogram obema zmešal glavo..
Hvala za odgovore 🙂
@Natalijakaja @Pika1212 imela sem stimulirani spontani ciklus. Imela punkcijo, pridobljena žal samo ena nezrela celica in do trasferja ni prišlo. Drugače pa sem povsem zdrava, menstruacijo imam redno. Sem vseeno kljub starosti pričakovalo vsaj 3 možnosti. Saj je odločba US jasna.
Hvala za spodbudo, ne bom še obupala, čeprav so moje možnosti minimalne.
@jcm, če sta šele začela, bo najbrž še malo trajalo. Je pa po eni strani “dobra” novica, da so pri tebi odkrili težave, ker z veliko verjetnostjo partnerici potem ne bodo delali laparoskopije, ker ni smiselna, če je težava tudi pri tebi in bo šlo vse hitreje. Moške neplodnosti se kot take ne zdravi. Govorim iz lastne izkušnje. Ko so pri mojem možu odkrili porazne rezultate spermiograma (drugič piši za razlago kar dr. Pušenjaku na forum), so mene pustili čisto pri miru. Le UZ sem naredila in hormonske preiskave. No če bi imela kakšno pregrado, bi mi odstranili.
Načeloma velja, da bi naj po 2h mesecih ponovil. Midva sva takrat poskušala vse in je bil izvid po 2h mesecih isti. Zdravniki že vejo in tudi po 1,5 mesecu bo čisto ok.
Glede oddaje pa je tako zaradi Covida in baje domnevnih pritožb moških, da se počutijo neprijetno, ker morajo ti početi tam na kliniki. Tudi moj mož se pritožuje zaradi časa …
Na pregledu marca vama bodo samo pregledali vse izvide. Tebe bodo skoraj gotovo poslali še na genetske preiskave. Mojega moža so (je pa res da sva bila na drugi kliniki) in če se odločijo, da potem partnerici ne delajo laparo, bo šla oddat samo še hormone. Nato čakata na zeleno luč konzilija in se prijavita v postopek.
Smo pa vsi bolj kot ne po tekočem traku, se mi zdi … Ampak vemo zakaj smo tukaj.
@julija, morda vseeno ne bi bilo slabo vprašati za dodatna pojasnila, če izvzamemo starost. Me pa zelo preseneča, da si imela spontani ciklus. Bomo mislile nate in upam da se nam kmalu javiš tudi ti s kakšno lepo novico 🤗
Jaz še 3 dni ostajam na injekcijah 🙈 smo blizu 💪💪💪
@Pika1212 17 celic so mi dobili na punkciji in ce imas potem se prenos v istem ciklu in da zanosis se ti lahko hiperstimulacija se ful poslabsa, tako so mi rekli.
Mi je pa zelo cudno, da sem po punkciji imela samo rahle izcedke, 5. dan po punkciji, sem zacela pa ful krvavet, skoraj kot menstruacija in zdaj to traja ze dva dni. Se je se kateri zgodilo podobno? Saj so rekli, da je krvavitev lahko obilnejsa, ampak sele tako pozno?
Jcm… ne znam vam druga povedati kot to, da kakovost semen lahko poiskusite izboljšati z jemanjem selena.
Julija668, ne obupati! 🤗🍀❤️
Jaz sem danes 11.dan po etz, menstruacija zamuja dva dni, test predvčerajšnjim z rahlo črtico, danes brez. 😟 Do ponedeljka se mi bo verjetno že sfuzlalo… 😭
Mislite, da še lahko upam? 😢