Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Jaz tudi že razmišljam, če bom pred krvnim testirala… nisem se še dokončno odločila, ampak zadnjih nekaj mesecev že pred navadno M nisem uspela zdržat brez testa. ??

Pozdravljene punce…včeraj sva imela s partnerjem 3. Punkcijo in zgodilo se je nekaj nepričakovanega…in sicer: ko je partner moral oddati seme (ker sva 2h oddaljena od klinike, to vedno odpraviva tam) situacija je pa takšna, da partner ni moral, zaradi tega je biu totalno v šoku, tresel se je, napadla ga je panika in takega ga nisem videla v 15ih letih skupnega življenja…no, potem, ko so mene peljali na punkcijo in on še vedno ni moral oddati semena, so mu naredili punkcijo testisov…potem pa šok…niti enega spermija v tekočini…kaj se je zgodilo? Naj povem, da pri 3 spermiogramih, ki so bili vedno okej, je to bil totaln šok!

Mi lahko kdo pove kaj se je zgodilo?, je to bil problem panike ali česa drugega?

Hvala vsem za odgovore in vso srečo želim ???

Odgovor na objavo uporabnika
soncek2504, 05.02.2025 ob 18:46

Anonimno 9118 pa ti je oba dneva pokazal enako?

Bibi8 tudi jaz razmišljam da bi ga osmi dan naredila ? prej je itak nesmiselno zaradi stop inekcije. Upam na velik plusek tako kot pri tebi?

Sunshine*146 waau kako ti je to uspelo? Jaz bom verjetno porabila en velik kup testov do krvnega ?

Ma nevem vedela sem, da nima nekega vpliva na vse skupaj, da se testo nebom nič spremenila pa želela sem 100% rezultat. ? Sem šla dokaj sproščeno v vse in brez prevelikih pričakovanj. Je pa res, da je bil to moj prvi postopek, če bi bile drugačne okoliščine nevem kako bi bilo. ? Pa malo sem svojo nepotrpežljivost trenirala, ker drugače ful nisem človek, ki lahko čaka in vedno vse prehitevam. ?

Sončica36, 05.02.2025 ob 22:36

Pozdravljene punce…včeraj sva imela s partnerjem 3. Punkcijo in zgodilo se je nekaj nepričakovanega…in sicer: ko je partner moral oddati seme (ker sva 2h oddaljena od klinike, to vedno odpraviva tam) situacija je pa takšna, da partner ni moral, zaradi tega je biu totalno v šoku, tresel se je, napadla ga je panika in takega ga nisem videla v 15ih letih skupnega življenja…no, potem, ko so mene peljali na punkcijo in on še vedno ni moral oddati semena, so mu naredili punkcijo testisov…potem pa šok…niti enega spermija v tekočini…kaj se je zgodilo? Naj povem, da pri 3 spermiogramih, ki so bili vedno okej, je to bil totaln šok!

Mi lahko kdo pove kaj se je zgodilo?, je to bil problem panike ali česa drugega?

Hvala vsem za odgovore in vso srečo želim ???

Ojoj žal mi je. ? Kaj pa so zdravniki rekli?

Zdravo, po lanski izvenmaternični, imama z partnerjem v začetku marca 1 posvet. Kako dolgo se potem čaka, preden prideš do prvega prenosa, prvega IVF?  Vodena sva v Mariboru….

lp,

mateja235, 06.02.2025 ob 12:26

Zdravo, po lanski izvenmaternični, imama z partnerjem v začetku marca 1 posvet. Kako dolgo se potem čaka, preden prideš do prvega prenosa, prvega IVF?  Vodena sva v Mariboru….

lp,

Pri nama je trajalo 1 leto. S tem, da so pri nama delali vse preiskave, ker pri nobenem niso našli problema. Če pa je recimo slab spermiogram gre pa hitreje, ker kolikor mi je znano, ne preverjajo potem prehodnosti jajcevodov. Na drugi strani pa se vse podaljša, če je potrebno pri tebi kakšen poseg opraviti. Pa tudi poleti se malo vstavi zaradi dopustov itd. To govorim glede na to, kaj je nama povedal zdravnik na prvem posvetu. Tako, da čisto odvisno od diagnoze. ☺️

sunshine*146, 06.02.2025 ob 09:08

Ojoj žal mi je. ? Kaj pa so zdravniki rekli?

Nič, naj drugi teden odda seme pri andrologu za zamrzovanje..potem, da naj se jaz prijavim na telefonski posvet in sem to tudi naredila..

Sem pa prepričana, da je z njim vse okej in da so ali nisi zadeli pravilne točke za punkcijo (baje je tudi to možno) ali, da ker je imel dan prej povišano temperaturo ?…bomo videli naslednji teden…upam na najboljše ?

Vam vsem pa želim vso srečo ???

Kdaj po pozitivnem krvnem testu ste poklicale svojega ginekologa?..potrditveni ultrazvok imam sele cez skoraj 3 tedne na kliniki.

bibi8, 06.02.2025 ob 13:33

Kdaj po pozitivnem krvnem testu ste poklicale svojega ginekologa?..potrditveni ultrazvok imam sele cez skoraj 3 tedne na kliniki.

Pri osebnem gin. se narocis sele po uspesnem potrditvenem UZ. Do takrat si se v rokah GK (govorim za LJ).

Pozdravljene, mene pa zanima, ali ste tiste, ki ste imele že več neuspelih IVF, imele v naslednjih kakšno drugačno terapijo? Sama vstopam že v 3. IVF in imam že tretjič isto terapijo, le doza hormonov malo drugačna.. Niti me niso napotili na nobene preizkave, nič. Malo sem vseeno razočarana, ker se bojim, da bo spet vse špikanje, ultrazvoki, punkcija, stres in ostalo, zaman.

Pozdravljene. Alo je mogoče katera samoplačnica in bi potrebovala Gonal-f? Lp in srečno vsem.

Živjo, zanima me, če je mogoče katera po neuspelem prenosu zamrznjenčka šla takoj v nov prenos?

Za prenose zamrznjenčkov sedaj s trajno napotnico ni več treba vsakič znova pridobiti napotnice in bi teoretično lahko takoj šla tudi v nov prenos?

Anonimno 4676, 06.02.2025 ob 15:31

Pozdravljene, mene pa zanima, ali ste tiste, ki ste imele že več neuspelih IVF, imele v naslednjih kakšno drugačno terapijo? Sama vstopam že v 3. IVF in imam že tretjič isto terapijo, le doza hormonov malo drugačna.. Niti me niso napotili na nobene preizkave, nič. Malo sem vseeno razočarana, ker se bojim, da bo spet vse špikanje, ultrazvoki, punkcija, stres in ostalo, zaman.

Pozdravljena, sama se vodil v Lj in 2 postopka sta bila skoraj enaka edino večja doza hormona.(Pri obeh pridelala eno št. Celic). Vmes zaradi polipa imela histeroskopijo.

3. Postopek je bil dolgi in spet sem pridelala enako št. Celic.

Upam, da sem kaj pomagala, srečno ???

Tudi po izven maternični je tako? Meni so odstranili en jajcevod. Torej še imam samo enega. Kako v tem primeru poteka?

Pozdravljene.

Čaka me nov postopek, pa z zdravnico sva se zmenili, da je to tudi zadnji poskus, imam kr težko izkušnjo za sabo..

Tokrat imam dolg protokol. Leta 2023 sem imela kratek protokol in pridelala samo 7 celic, na koncu sta bila le 2 zarodka.

Ima katera tako izkušnjo, da je bilo z dolgim protokolom več celic? In kaj lahko naredim v mesecu in pol, da kakovost celic izboljšam? Jemljem že vse možno..razmišljam, da bi z možem začela jemati tablete profertil.

Srečno vsem in upam, da pridemo vse do naših 2025 dojenčkov.

Evo, jaz pa od včeraj grejem eno pikico… Ki sem jo videla tud na UZ ?.

Anonimno 9118, 07.02.2025 ob 14:36

Evo, jaz pa od včeraj grejem eno pikico… Ki sem jo videla tud na UZ ?.

Sva že  dve

Pozdravljene,

zanima me ali ste koristile bolniško, ko ste hodile na ultrazvoke in ali ste vzele cel dan ali so vam priznali samo uro, ko ste bile tam. Hvala za odgovor.

Anonimno 5797, 08.02.2025 ob 16:25

Pozdravljene,

zanima me ali ste koristile bolniško, ko ste hodile na ultrazvoke in ali ste vzele cel dan ali so vam priznali samo uro, ko ste bile tam. Hvala za odgovor.

Bolniška cel dan. Nisem drugače dobila fraj. Do lj sem imela  vožnje 1,5 če  ni bilo gužve… do mb pa 3 ure….

Tudi jaz vsakic cel dan in mi ni zal. Ze tako nam ni lahko na tej poti in je to saj en bonusek, ki nam na sreco pripada.

New Report

Close