OBMP – 2025
cakanjemeunicuje, 27.01.2025 ob 13:05
Anonimno 3903, 27.01.2025 ob 11:34
Katcha, 27.01.2025 ob 10:43
Zdravo,
A menstruacija nastopi kljub uporabi utrogestana?
Pri meni je. Sicer lahko malenkost zavira za kasen dan, ampak v nedogled ne.
Jaz sem dobila v 2 neuspesna postopka vsakic na datum,ampak sem brala da lahko zavira.
Kje ste punce k cakate na krvnega?Kako ste?Jaz sem cist razocarana ker nimam vec skor nic bolecin,samo joske me se maal na dotik bolijo,danes je moj 7 dan po prenosu zamznjencka(v naravnem ciklu) 3.2. morem dat kri-ce ne dobim
Jst imam tudi 03.02. krvni test Sem imela prve dva dni blage krče, pa potem 5-6 dan podobne predmenstrualnim, samo bolj mile. Pa ogromen apetit imam, sploh mi paše sladko…. samo se to enako počutim pri pms-ju, tako da ne upam preveč upat
Katcha, 27.01.2025 ob 14:19
Jst imam tudi 03.02. krvni test Sem imela prve dva dni blage krče, pa potem 5-6 dan podobne predmenstrualnim, samo bolj mile. Pa ogromen apetit imam, sploh mi paše sladko…. samo se to enako počutim pri pms-ju, tako da ne upam preveč upat
Oooo pa sva ze 2 na isti datum
Anonimno 1349, 27.01.2025 ob 14:42
Vsem borkam svetujem, da probate do krvnega pozabiti na vse domace teste. Upat na pozitiven razplet in se veselit vsakega dodatnega dne brez menstruacije. Na koncu bo pa itak krvni test tocno povedal kje smo
Definitivno se strinjam.Mene je zdej unicilo to ker skoz berem forume,pomoje sem ze vse mozne prebrala. kaj cem k sem smotana
bibi8, 27.01.2025 ob 14:54
Malo neumesna ampak mogoce pa katera ve..ker imam 6.2. krvni test me zanima ali lahko 7.2. Odpotujem ( letalo ), ce bi bil test pozitiven? Ali ni priporocljivo?
Meni so povedali v Ljubljani, da ni priporočljivo leteti z letalom v začetku nosečnosti. Zato smo tudi prestavili cel postopek za nekaj mesecev, čeprav sem že imela sprejem.
Na spletu sem zasledila, da je ugoden čas za letenje med 12. in 36. tednom.
SMB2112, 28.01.2025 ob 09:54
Lepo prosim za vaše izkušnje glede časovnice postopka.
Danes zaključim z Bemfolo in tisto dodatno injekcijo. Jutri imam UZ. Na koliko dni ste imele potem aspiracijo in vstavitev? Hvala.
jaz sem imela 9., 11. in 12. dan ciklusa uktrazvok .prav tako sem 12. dan dobila stop injekcijo, dva dni kasneje sem imela punkcijo. Prenos je ponavadi pet dni po punkciji, ce je svez prenos. Drugace se zamrznejo vsi. Jaz sem imela prenos cez 2 meseca za hiperstimulacije ( prej ne dovolijo ).
Danes na 13. dan po prenosu edinega zamrznjenčka iz 2. postopka, se mi je vlilo .
Klicala sem, da me ne bo na test in sestre so mi rekle, da naj se za nov postopek ponovno naročim v Leonišču in izpolnim obrazec. Ampak kako je zdaj s tem, ker namreč napotnica osebnega ginekologa, mi je že pretekla, prav tako test za SPB in pa PAP. Ali se vseeno ponovno naročim v Leonišču, ali moram prej kontaktirat svojega gin.? Hvala za informacije!
fruty9, 28.01.2025 ob 12:41
Danes na 13. dan po prenosu edinega zamrznjenčka iz 2. postopka, se mi je vlilo .
Klicala sem, da me ne bo na test in sestre so mi rekle, da naj se za nov postopek ponovno naročim v Leonišču in izpolnim obrazec. Ampak kako je zdaj s tem, ker namreč napotnica osebnega ginekologa, mi je že pretekla, prav tako test za SPB in pa PAP. Ali se vseeno ponovno naročim v Leonišču, ali moram prej kontaktirat svojega gin.? Hvala za informacije!
Joj zao mi je ,posiljam virtualni objem.Bodi mocna prosim
Jaz pa danes na 9/ti dan od prenosa zamrznjencka (brez stimulacije) imam blagi plus na testu.Ne veselim se glih ker se se veliko tega lahko zgodi.
cakanjemeunicuje, 29.01.2025 ob 07:35
Joj zao mi je ,posiljam virtualni objem.Bodi mocna prosim
Jaz pa danes na 9/ti dan od prenosa zamrznjencka (brez stimulacije) imam blagi plus na testu.Ne veselim se glih ker se se veliko tega lahko zgodi.
O super, držimo pesti da se plusek obdrži
Mene pa zanima, kako je po neuspelem postopku s prijavo za prenos zmrznjenčka? A moram se prijaviti preko leonišča spet do ginekologa ali lahko direktno pišem sestri za prijavo v postopek prenosa z začetkom menstruacije?
Pri svojih, skoraj 41 letih sem lani v januarju imela svoj prvi postopek (kratki protokol,Ljubljana). pred tem sem hodila na bioresonanco zaradi drugih težav, vendar menim, da je čiščenje telesa pripomoglo k boljšim rezultatom. Punkcija brez narkoze, nič strašnega. Po punkcijo počivanje 3 dni. Pridobljene 3 celice, 1 propadla, 1 nerazvita in 1 oplojena in vstavljena blastocista po 5 dneh. Nosečnost bp. Oktobra se nama je pridružil čudovit fantek, najin zaklad,ki je danes star že 3 mesece. Vse kar vam lahko svetujem je mirnost, sproščenost, ponavljanje afirmacij, vera v to, da bo vse ok. Nisem delala testov predčasno, počakala na potrditveni test. Potrpežljivost sem si rekla… Za zaprtje v začetku nosečnosti sem jemala probiotike. S folno kislino sem začela 6 mesecev pred začetkom punkcijo. Nič branja kaj se lahko zgodi, jaz sem se zavedno odločila, da ne bom brala nič v zvezi z nosečnostjo. No skoraj mi je uspelo, takrat ko mi ni, sem bila cela napsihirana več dni. Zato stran od telefonov in računalnikov. Veselite se, zabavajte se in bodite srečne. Mislim da je to največ, kar lahko storite zase. Srečno vsem
Ojla punce,
lani v tem času sem bila v podobni situaciji kot ve. Začela sem s svojim prvim IVF postopkom – špikanje, merjenje foliklov itd. Najin razlog za IVF je nepojasnjena neplodnost. Sva se trudila tri leta, pa ni šlo. Tudi s pomočjo Femare ne.
Na injekcije sem zelo odreagirala – na UZjih se je vidlo po 25 foliklov na vsaki strani, zato sem stopko dobila že, ko so bili največji 18mm. Punkcijo sem imela v analgeziji. Uspela sva pridelati kar nekaj celic, končni izkupiček pa 16 pingvninčkov. Zaradi nevarnosti hiperce nato na prenos nisem smela takoj, ampak šele v mesecu maju, ko je bil prvi prenos žal neuspešen.
Pri drugem prenosu v septembru so morali odmrzniti dva pingvinčka, saj eden od njiju ni preživel. Prenos je bil zelo zelo lep, imela sem ga pri dr. Jančar. Neverjetno je, ko ti na zaslonu pokaže malo pikico, ki ti jo vstavi… mislim, da tega ne pokažejo prav vsi v LJ.
Nekje 10 dni po prenosu sem začela krvaveti, mislila sem da je menstruacija, saj se vedno začne na podoben način. Zato sploh nisem opravljala testa, niti na krvnega nisem šla. Ker pa se mi še en dan po terminu za krvni test menstruacija ni ‘ulila’, sem test naredila in me je skoraj kap, ko se je takoj pojavila druga črtica. Seveda – nepopisna sreča, obenem tudi zmedenost… Torej punce, krvavitev, četudi tako pozno po prenosu – lahko pomeni uspešen transfer.
Trenutno sem noseča več kot 20. tednov. Vem, da je pred mano še dolga pot, vendar pišem zato, da vam drage soborke vlijem upanje. Meni je bilo lepo prebrati uspešne zgodbe, saj sem se večkrat spraševala, ali bom sploh kdaj doživela plusek na testu. Do takrat se namreč to še ni nikoli zgodilo. Ne izgubite upanja, četudi je postopek psihično in fizično naporen. <3
Res držim pesti za vse vas!
fruty9, 29.01.2025 ob 12:28
Torej, po 2. neuspelem IVF sem pisala v Leonišče in dobila termin za pregled že 3.2. Kar hitro se mi zdi.
Potem ne velja več, da moraš imeti napotnico od svojega osebnega ginekologa, če ti stara preteče, kako je sedaj s tem?
Jaz sem rabila novo napotnico od svoje gin.3/ji uspesen postopek sem imela(2021) v Dravljah (dr.Res) in iz tega postopka sem imela 2 zamrznjencka,ki so jih poslali v Postojno.Ko sem se odlocila sem poklicala v Postojno,narocili so me takoj in mi povedali da rabim napotnico.
Sem klicala na IVF Ljubljana in so rekli, da rabim od osebne gin. napotnico za neplodnost, potem 0a dajo oni v Lj. za IVF. Pregled imam že v pon., jutri mi bo gin. izdala napotnico. Potem verjetno ne bi smelo biti problemov glede pregleda v torek v Lj., saj bo napotnica za neolodnost itak vidna v Zvem-u. Imam prav?