Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Glede na nasprotujoče informacije na spletnih straneh GK Ljubljana in različnih forumih, me zanimajo vaše izkušnje glede oddaje semena – je partner prinesel seme s seboj ali opravil na kliniki? Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
SMB2112, 24.01.2025 ob 10:43

Glede na nasprotujoče informacije na spletnih straneh GK Ljubljana in različnih forumih, me zanimajo vaše izkušnje glede oddaje semena – je partner prinesel seme s seboj ali opravil na kliniki? Hvala.

S seboj od doma. Ziviva sicer 10 min stran od Lj klinike.

enkratmogoce2305, 24.01.2025 ob 09:13

@nikita

Če imate še Utrogestan, bi se jaz priporočila zanj. Sem zdaj v postopku na Češkem in moram vsa zdravila plačevat, saj mi moja ginekologinja noče dat na resept.

Tudi jaz vam lahko posljem 2 skatli Utrogestana 200mg.
Glede na to da nisem registrirana mi sporocite nek kontakt.

Mislim, da je tako, če si do pol ure vožnje z avtom oddaljen lahko prineseš s sabo, drugače pa na kliniki. Ker mislim, da morajo v roku ene ure od oddaje dat seme pod določene pogoje..če se motim me naj katera popravi. 😊

sunshine*146, 23.01.2025 ob 18:00

Jaz pa 29.1. 😊 Kako se počutita?

Težko rečem, če se karkoli dogaja, čisto malo me bolijo prsi, to je pa tudi vse. Pri prejšnjih prenosih (to je že moj 6. prenos zamrznjenčka) so me prsi dosti bolj bolele že pred samim prenosom in tudi po njem, najbrž posledica hormoniv. Vsi prenosi so bili neuspešni. Tokrat pa prsi skoraj ne čutim, kar se mi zdi res nenavadno. No ja, počakat bo treba na krvnega.

Držim pesti za vse nas!

@anonimno
:

hvala! moj mail je abo2305@yahoo.com

Hej punce!

Mene pa zanima pri kakšni velikosti folikov se odločijo za stop inekcijo.

Za mano je prvi uz po začetku terapije. S terapijo sem začela v soboto zvečer ( Gonal 150), včeraj pa sem dodala še cetrotide (0,25).

Zdravnica je naštela okoli 10 foliklov. Nimam pa pojma ali je to veliko/ malo, dobro/ slabo… Največji premer je omenila 16mm, ostali pa so potem od 15, 14 do 11 mm. S terapijo nadaljujem enako in pridem spet  na uz čez 2 dni.

Nekaj sem brala tudi o hiperstimulaciji? Kako in kdaj pa to občutiš?

Pozdravljene, prosim vas za informacijo tiste ki ste to ze dale skozi… kdaj narocajo za potrditveni UZ v primeru pozitivnega testa, kako hitro je to?

Hvala in srecno vsem puncam na forumu 🍀

Zdravo, meni so dali stopko po 3. Ultrazvoku, najvecji folikel je bil velik 24mm…pridelala sem 39 celic in s tem seveda tudi hiperstimulaciji. Obcutek nic kaj prijeten. Meni je bilo motece, ker sem bila zelo napihnjena in sem imela zelooo povecan jajcnik. Vse skupaj je trajalo 4 dni. Pomagala sem si s termoforjem 24 ur na dan in pila najmanj 3 litre na dan vode in energijske pijace z elektroliti in pa seveda samo pocivanje. Se da pa vse zdrzat in ni tako grozno, ce ves da si vsak dan blizje svoji strucki🤗

Srecno🍀

Helouu punce 🦋

Imela sem prenos zamrzljenčka v petek. Danes je moj 8 dan. Imam vročino 38° , dva dni so me bolele joške pa so nehale, potem spet. Test si pa ne upam delat. Kaj se dogajalo tudi vam da imate vročino?  Lp 🤗

soncek2504, 24.01.2025 ob 18:18

Hej punce!

Mene pa zanima pri kakšni velikosti folikov se odločijo za stop inekcijo.

Za mano je prvi uz po začetku terapije. S terapijo sem začela v soboto zvečer ( Gonal 150), včeraj pa sem dodala še cetrotide (0,25).

Zdravnica je naštela okoli 10 foliklov. Nimam pa pojma ali je to veliko/ malo, dobro/ slabo… Največji premer je omenila 16mm, ostali pa so potem od 15, 14 do 11 mm. S terapijo nadaljujem enako in pridem spet  na uz čez 2 dni.

Nekaj sem brala tudi o hiperstimulaciji? Kako in kdaj pa to občutiš?

Jaz sem imela enako terapijo pot ti pa tudi potek in izid zelo podoben. 😊 Prvi UZ sem imela po 7 dneh, potem so me na UZ naročili čez 2 dni in potem še enkrat naslednji dan, potem pa sem dobila stop injekcijo. Na zadnjem UZ pred stop injekcijo sta bila največja nekje 19. Tak da mogoče boš na naslednjem UZ že na vrsti za stop. 😊

sunshine*146, 23.01.2025 ob 15:35

A še katera čaka na krvni test po transferju? 😊

Jaz🤗

Imam ga pa 3.2, želim ti vso srečo in naj nam bo veliki + 💕

Je normalno da 3. Dan ( v sredo sem imela prenos ) cisto nic ne cutim? Ne krcou ne bolecih prsi ne nic?

bibi8, 25.01.2025 ob 08:14

Je normalno da 3. Dan ( v sredo sem imela prenos ) cisto nic ne cutim? Ne krcou ne bolecih prsi ne nic?

Jaz mislim, da na žalost ni pravila. Ene čutijo, ene ne pa, pa so rezultati pri enih +, pri drugih -. Res upam, da bo izid tak kot si ga najbolj želiš. 😊 Probaj se ne obremenjevati z znaki in počakaj na krvni test. Vem pa, da je težko, ker sem trenutno na istem. 🙈

Res je od vsega najhujse cakanje🙄 kar cakas in analiziras vse simotome, ki so in ki niso.. hvala in srecno tudi tebi🤞🍀

Potrditveni UZ je nekje 14 dni po krvnem+. Dela se pa pri svojem G (vsaj v Mb je tako).

Korošica437, 25.01.2025 ob 09:12

Potrditveni UZ je nekje 14 dni po krvnem+. Dela se pa pri svojem G (vsaj v Mb je tako).

V Lj se dela se na kliniki, enako cca 14 dni po pozitivnem krvnem.

Bibi8 uh to pa je res veliko celic! Jaz se trudim res veliko pit in počivat, ker je občutek grozno neprijeten. Se mi zdi da me bo kar razneslo sploh na desni strani, ki se baje bolje odziva na terapijo. Ampak ko pomislim zakaj to počnem je seveda vredno. Sem pa že na kontracepcijo, ki sem jo morala jemat pred terapijo precej odreagirala in je bilo kar pestro tako da se mi je zdelo da bo tako tudi pri inekcijah. Se mi moj kar malo smili 😁

Sunshine*146 koliko od teh pa so potem punktirali? Mogoče pa bodo jutri že res dovolj veliki za stopko 🍀

Srečno vsem! 🍀🍀🍀

Ojla punce,za vse mocno stiskam pesti,da nam rata in vse zagledamo + 🙏🏽🩷

Jaz imam krvnega 3.2 (zamrznjencek-Postojna)

Danes je 5/ti da od prenosa in se mi vrti za znoret,prsi bolijo samo na dotik,v trebuhu pa eni cudni krci-tko k da bi dobila ampak veliko blazji,lulam veeelikokrat in kaj mi je najbolj cudno je to da me zasaraufa v trebuhu,tecem na stranisce in ne morem naredit nic 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️.Ne vem kaj nej si mislim,ampak vem da bom znorela do krvnega-razmisljam v Ponedeljek zacet z testi 😀

cakanjemeunicuje, 25.01.2025 ob 14:09

Ojla punce,za vse mocno stiskam pesti,da nam rata in vse zagledamo + 🙏🏽🩷

Jaz imam krvnega 3.2 (zamrznjencek-Postojna)

Danes je 5/ti da od prenosa in se mi vrti za znoret,prsi bolijo samo na dotik,v trebuhu pa eni cudni krci-tko k da bi dobila ampak veliko blazji,lulam veeelikokrat in kaj mi je najbolj cudno je to da me zasaraufa v trebuhu,tecem na stranisce in ne morem naredit nic 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️.Ne vem kaj nej si mislim,ampak vem da bom znorela do krvnega-razmisljam v Ponedeljek zacet z testi 😀

Mogla sem sam neki sprobat

New Report

Close