OBMP – 2025
Pozdravljene, z partnerjem sva se iz MB prestavila v PO predvsem zaradi oddaljenosti do klinike, na prvi pregled še čakava. Zanima me sledeče. V lanskem letu v maju sva imela prvi posvet v MB in do danes sva opravila vse laboratorije od hormonov, ogtt, TSH, SPB, pap bris ,partner ene par spermiogramov in pregled pri andrologu, jaz sem imela še letos transvaginalno hidrolaparoskopijo in 2x IUI z Gonalom žal neuspešno. V kolikor je katera v podobnem primeru, me zanima kako poteka to naprej v Postojni, ali je potrebno eno leto stare rezultate ponoviti ali bo možnost iti direktno na IVF? Pregled imava pri zdravnici Mudrovčič Staša. Hvala za vsak odgovor.
Zivjo, nisem prebirala vsega, me pa zanima, ce mi lahko katera direkt na kratko razlozi, kako v teh casih poteka prenos zarodka na 5. dan v Ljubljani – Slajmarjeva 3?
Ob odpustu iz punkcije sem dobila ze kar tocen termin (tj. cez 5 dni za prenos). Vprasala sem, ce bodo vmes kaj javljali oz. kako je s tem in pravijo, da ce bo karkoli treba, potem bodo, sicer pa velja, da se oba zglasiva 5. dan. Jaz s haljo in copati, to je to.
Si ob terminu ze direkt na vrsti za prenos, ali je treba dolgo cakati, je prej se kaksen posvet (st. zarodkov itd)? Je med prenosom vstavljena spekula in kateter z zarodkom, obenem pa se dela UZ? Kako dolgo se potem odlezi (ce se) oz. kdaj gres? Ali je ob prenosu zraven tudi partner? Imas nato obvezno bolnisko?
Hvala.
Zivjo, nisem prebirala vsega, me pa zanima, ce mi lahko katera na kratko razlozi, kako v tem casu poteka prenos zarodka na 5. dan v Ljubljani UKC?
Ob odpustu iz punkcije sem dobila ze kar tocen termin (tj. cez 5 dni za prenos). Vprasala sem, ce bodo vmes kaj javljali oz. kako je s tem in pravijo, da ce bo karkoli treba, potem bodo, sicer pa velja, da se oba zglasiva 5. dan.
Si ob terminu ze direkt na vrsti za prenos? ali je treba dolgo cakati (tj. nas je 8 na isti cas tam)? Je prej se kaksen posvet (st. zarodkov itd)? Je med prenosom vstavljena spekula in nato kateter preko katerega vstavijo zarodek? Se pri tem pregleduje z UZ kam vstavljajo? Se nato kaj odlezi oz. kdaj gres domov? Je v ambulanti pri prenosu tudi partner?
Hvala
Zivjo, nisem prebirala vsega, me pa zanima, ce mi lahko katera na kratko razlozi, kako v tem casu poteka prenos zarodka na 5. dan v Ljubljani UKC?
Ob odpustu iz punkcije sem dobila ze kar tocen termin (tj. cez 5 dni za prenos). Vprasala sem, ce bodo vmes kaj javljali oz. kako je s tem in pravijo, da ce bo karkoli treba, potem bodo, sicer pa velja, da se oba zglasiva 5. dan.
Si ob terminu ze direkt na vrsti za prenos, ali je treba dolgo cakati (tj. nas tam 8 hkrati caka)? Je prej se kaksen posvet (st. zarodkov itd)? Je med prenosom vstavljena spekula in nato kateter preko katerega vstavijo zarodek? Se pri tem pregleduje z UZ kam vstavljajo? Se nato kaj odlezi oz. kdaj gres domov? Je v ambulanti pri prenosu tudi partner?
Hvala
Si ob terminu ze direkt na vrsti za prenos, ali je treba dolgo cakati (tj. nas tam 8 hkrati caka)? Je prej se kaksen posvet (st. zarodkov itd)? Je med prenosom vstavljena spekula in nato kateter preko katerega vstavijo zarodek? Se pri tem pregleduje z UZ kam vstavljajo? Se nato kaj odlezi oz. kdaj gres domov? Je v ambulanti pri prenosu tudi partner?
Hvala
Punce prosim za vaše mnenje in izkušnje, ki imate s Češko – Pozdravljeni, kaksno je vase mnenje:
35 let
4,5 leta ivf borbe
5 neuspesnih prenosov, 3 postopki (1,3 in 2 celice)
Amh 0,76 , FSH 10,7 vitamin D 56,6
Partner bp, hyforsy, histero, genetika, era emma alice, kronicni endometritis, nk cellice vse ok…
Nikoli uspesno in beta vedno 0
Punce prosim za vaše mnenje in izkušnje, odločam se med lastno on darovano celico na Češkem, za mano je kar nekaj borbe in sem že obupala nad ukc mb kamor hodim že 4,5 let, saj ne vidijo drugih možnosti, kot da bi probavala pri njih, če bi se našla, katera dobra celica.
Sara sem 35 let, za mano 3 neuspešni ivf postopki, 5 prenosov (1,3 in 2 celice), beta vedno 0, AMH 0,76, FSH 10,28, vitamin d z dodatki 56,6, partner bp, vse preiskave, hyfy, histero, ščitnica, genetika, emma, era, alice, kronični endometritis, nk celice vse ok,….
- Zdravo. Tudi jaz imam eno vprašanje. In sicer danes sem bila na UZju ki je med 10 in 14 dnem (od prvega dne M). Dr. Mi ni nič komentirala, da bi bilo kaj narobe ali karkoli, da dobim papirje po pošti. Zanima me kaj lahko pričakujem? Gre se za prenos zamrznjenčka. Ali se bo izvedlo v tem ciklu? Ali v drugem? Žal mi je da nisem vprašala ampak sem bila preveč pod stresom. Hvala za odgovore.
eva24, 07.10.2025 ob 09:00
Punce prosim za vaše mnenje in izkušnje, ki imate s Češko – Pozdravljeni, kaksno je vase mnenje:
35 let
4,5 leta ivf borbe
5 neuspesnih prenosov, 3 postopki (1,3 in 2 celice)
Amh 0,76 , FSH 10,7 vitamin D 56,6
Partner bp, hyforsy, histero, genetika, era emma alice, kronicni endometritis, nk cellice vse ok…
Nikoli uspesno in beta vedno 0
Midva sva se odlocila za Cesko, ker nama je cakalna doba za PGD pri nas absolutno predolga.
Glede procentov uspesnosti je treba malo pogledati na spletni strani posamezne klinike, so pa ti precej visji kot pri nas.
Vem za kar nekaj parov, ki so po vec neuspelih poskusih pri nas, tam uspesno zanosili.
Najina izkusnja po prvem postopku je zelo pozitivna, kljub temu, da do + zal nisva prisla. Ze pristop, odnos in podpora med postopkom so neprimerljivi s tem v Slo. Vse je res profi, tece kot mora, stalno dobivas informacije, hkrati pa je toplo, clovesko.
Za darovano celico moras imeti indikacijo. Je pa banka kar velika, ker se Cehinje baje lazje odlocajo za donacijo.
Najboljse je, da izbereta klinike, ki so vama “vsec” in se prijavita na posvet preko spleta. Tako bosta dobila najbolj relevantne info, ali sta sploh kandidata za donirano celico.
Ce imas se kaksno vprasanje, kar napisi.
Midva sva po 6 neuspelih poskusih (4 x spontani splav, 1x biokemicna, 1x prazna gestacijska – od tega so bile 3 spontane zanositve in 3 po ivf), bila zavenjena s strani konzilija v Ljubljani zaradi moje starosti (takrat 44).
Odlocila sva se, da poskusiva se z darovano celico na Ceskem, izbrala sva Unico. Uspelo je v prvo in danes imava cudovito deklico.
Kar se tice uspesnosti – pri nama zanositev nikoli ni bila problem, problem je bila ocitno kvaliteta zenske celice, zato sem sla sama zelo samozavestno v postopek. Kot je ze zgoraj napisala anonimno, pa je sam odnos in postopek precej drugacen, kot pri nas, normalno – saj placas. Vse se odvija veliko hitreje.
Darovalk imajo veliko, pogledajo, cikel katerih darovalk se priblizno sklada s tvojim in nato izmed tistih, ki so ti najbolj podobne, izberejo nekaj kandidatk. Midva sva dobila na izbiro 3 – barva las in oci, visina in teza, zanimanja, izobrazba – in sva potem izbrala eno izmed teh.
Sam postopek je bil lazji kot pri nas, saj se ti ni potrebno spikat. Jemala sem estrogen, zato da mi je zavrl ovulacijo. V Brno sva se peljala 2 x, prvic za donacijo semena na dan punkcije in potem drugic na prenos. Lahko bi ostala tudi tam, vendar nama je financno tako bolj odgovarjalo. Pridelali smo 4 zarodke. Vse UZ sem opravljala pri nas, tako prej kot po prenosu.
Po prenosu sem jemala se Estrofem, Utrogestan in pa meni so zaradi splavov predpisali se Clexane (proti strjevanju krvi). Kasneje sem si dajala se injekcije progesterona. Nosecnost je potekala brez zapletov.
Predlagam, da se dogovorita za pogovor na vecih klinikah, nekatere imajo tudi slovenske koordinatorke, in oni vam bodo znali najbolje svetovati, kaj bi bilo za vas najbolje. Mogoce bodo predlagali se kaksno diagnostiko, ki pri nas ni na voljo. Srecno!
Zdravo vidim, da je ta forum povsem zamrl, ze kar nekaj casa nisem spremljala. Odgovor punci ki sprasuje za prenos, ja na uro je toliko punc tam kakor iz punkcije cca do 10. Greste pa ena pa po ena noter, mislim da te prej poklicejo se k zdravnici in povedo kok zarodkov je ce je to vas prvi prenos. Potem pa s katetrom spustijo zarodek, glasovno sporocilo na drugi strani rece koncano. Partner ni nikjer prisoten. Vse skupaj traja kaksne 2 urice. Mislim da ste vse narocene okoli pol 8 in potem prides nazaj ko je dejansko tvoja ura za prenos. Govorim za LJ.