Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Ta preiskava je slikanje maternice, sem jo jaz tudi imela pred leti, poteka tako, da skozi jajcevode vbrizgajo barvilo, da vidijo prehodnost, sama preiskava ni ravno prijetna, ampak se da potrpeti.Velikokrat se potem zgodi da ženska zanosi ker s tekočino odmašijo jacevode.

Hej, katerega ginekologa v Leoniscu priporocate?

Odgovor na objavo uporabnika
pikapolonica841, 29.03.2025 ob 08:24

Bambiii, 26.02.2025 ob 15:08

Pozdravljene!

Zanima me ali je katera od vas (bila) v postopku IVF + PGD. Zanima me kako to poteka v LJ in kako dolgo se čaka na sam IVF postopek in potem na rezultat PGD ter transfer.

Hvala za info in srečno vsem tu gori ?

Pozdravljena Bambiii,

midva sva v LJ v postopku IVF+PGD, zaradi moje genske napake, pri kateri je 50% možnost da to prenesem na najine otroke, česar pa ne želiva. Časovnica pri nama je do sedaj potekala takole:

– marca 2024 sem pri svoji ginekologinji dobila napotnico za klinično genetski pregled, katerega sem imela v septembru 2024 v Ljubljani. Oba s partnerjem sva dala kri za analizo. Tam naju je genetik tudi napotil na IVF ter seznanil s PGD postopkom. Podpisala sva izjave da se strinjava s tem.
– od svoje ginekologinje sem dobila potem napotnico za pregled ob neplodnosti, partner za spermiogram, jaz še za oddajo krvi za hormone in oba za psihologa. V oktobru je imel partner spermiogram in posvet pri andrologu. Jaz pa sem kri morala oddat ob menstruaciji (če se prav spomnim med 3 in 5 dnevom)

– novembra 2024 sva imela pregled/posvet z ginekologinjo. Izvidi pri nama so bili vsi b.p., tako da je zadevo dala na konzilij.
– v decembru 2024 sva dobila sklep konzilija, da je postopek odobren.
– nadaljnje navodilo je bilo, da se prve dni menstruacije prijavim v postopek IVF, kar je pri meni bilo konec januarja 2025. Z njihove strani sem potem dobila odgovor, da so napotnico aktivirali in da se naj povežem z genetiki, kdaj me planirajo  in jim javim nazaj, da me naročijo. Tu se je potem malo ustavilo, ker je zdravnica na genetiki želela še en posvet z nama (povedala nama je zgolj tveganja PGD ker sem v moji družini edina s to gensko napako in nimajo še ene možne kontrole al nekaj takega)  – to smo opravili konec februarja, na daljavo.
– po tem posvetu so pričeli na genetiki pripravljati moj “set up”, gospa Bernarda je povedala, da traja to nekje 3 mesece, tako da naj bi bilo nekje v maju 2025 pripravljeno. Takrat mi bodo lahko dali termin za začetek postopka IVF. Rekla je tudi, da je potem nekaj čakalne dobe, ker lahko na genetiki testirajo 7 parov na mesec, ampak da lahko računam nekje v jeseni.

Tako da vse skupaj traja cca. leto dni od prvega posveta na genetiki.

Toliko zaenkrat z moje strani. ?

@pikapolonica841
ali kdo drugi, če morda ve:

Potrebovala bi kontakt psihologa pred odobritvijo IVF, da se lahko naročim na pregled.

Hvala ?

[email protected]

@Katcha jst predlagam dr. Aleksandra Andjelica. Tud na vrsto sem vsakic hitro prisla. Prvi nekje 2-3 mesece. Drugic po porodu v 14 dneh, zdaj za napotnico za zamrznjencka sem se prijavila v petek, v ponedeljek dobim klic. Pa nasploh je super doktor, nama s partnerjem obema ful fajn.

pika814, 03.05.2025 ob 08:03

zivjo, mene pa zanima, ce sploh obstaja katera, ki je zanosila v prvem postopku in prvem prenosu. tezko je brati vse te zalostno zgodbe, da ste pridelale ogromno jajcnih celic, ampak se potem niso razvili zarodki oziroma da se ni prijelo. me vcasih zamika, da sploh ne bi poskusila z ivf, ker me je strah, da me bo psihicno unicilo

Jaz sem zanosila v prvem postopku, prvi prenos. Od 12 celic jih je ostalo 5 zarodkov, prvi se carta se 10 mesecev.

Živjo, ali katera ve do kdaj potekajo sprejemi v prenos zamrznjenčka v Lj pred poletno pavzo?

1234, 08.06.2025 ob 20:11

Živjo, ali katera ve do kdaj potekajo sprejemi v prenos zamrznjenčka v Lj pred poletno pavzo?

Pozdravljeni, mislim da imajo pavzo od 5.7. do 5.8. Naj me popravi katera, če se motim, ampak do 5.8. je sigurno.

Lp

Ali katera ve, ce imajo tudi v Mariboru poleti premor glede izvajanja postopkov?

Za ukc mb so objavili na njihovi strani-neplodnost naročanje. Za poletje.

@Mateja170

Jaz sem dobila femaro po hafosy. ker je bilo vse ok sem pol leta poskusala doma potem pa sla v prvi postopek iui. 2postopka s femaro in 2 z gonal injekcijami.

Sedaj cakam na prvi ivf. Ki je seveda % veliko uspesnejsi.

Živjo, imam nekaj vprašanj:

S partnerjem sva bila obravnavana v enoti Dravlje. Opravila sem hormonske preiskave, ultrazvoke in prejela terapije. Partner je opravil več spermiogramov. Na zadnjem pregledu je bila postavljena diagnoza in predlagana rešitev: IVF zaradi moškega faktorja.

Sprostili so nam napotnico in rekli so mi, naj se naročim na eno izmed klinik, ki izvajajo IVF postopke z napotnico. Zanima me:

Ali bodo moj karton (dokumentacijo) poslali tja, kjer se bom naročila (razmišljam o UKC Ljubljana), ali pa bodo preiskave ponovno opravljene?
    Imate morda informacijo, koliko časa traja celoten postopek od odobritve do prenosa zarodka v UKC Ljubljana?
    Ali veste, kakšna je trenutno čakalna doba?

Hvala za informacije!

Je imela katera včeraj prenos? Držim pesti ?

Midva sva bila najprej v Postojni in šla potem v LJ, ko je bila ugotovljena neplodnost in predlagan IVF. Nisva rabila še enkrat delati preiskav, ki so že bile narejene drugje.

Upam, da bo tudi pri vaju tako 🙂

Happy_Go_Lucky, 24.06.2025 ob 11:53
    Je imela katera včeraj prenos? Držim pesti ?

Hej.

Jaz sem bila. ?

Na trnih… kako je pri tebi?

Zanima me, koliko približno traja časovno odobritev za postopek IVF na UKC Ljubljana. Katere dokumente je potrebno predložiti za odobritev? Ali se ti dokumenti prinesejo že na prvi pregled – torej ali zadostujejo izvidi, ki jih že imaš?

Poleg tega me zanima, ali mi lahko podate informacijo, koliko mesecev običajno traja celoten postopek IVF na UKC Ljubljana – od prvega pregleda do zaključka postopka.

NuviaLab Female Fertility – https://hespac.com/nuvialabsi.htm Jaz sem jemala te tablete. Pomagalo ful.

Zanima me za LJ, ali se lahko naročim na telefonski posvet za prenos zamrznjenčka pri drugem G kot je moja G na kliniki? Ali me bodo hoteli pri drugem naročiti, če jim napišem?

@kati111

kot prvo, v Dravljah zahtevajte vso dokumentacijo, ki so vam jo dolžni dat. Po tem pa se čimprej naročite v Ljubljano. Nemogoče je reči, koliko časa bo trajalo vse skupaj, ker je odvisno od cele vrste dejavnikov. Važno je, da se naročite čimprej.

Potrebujete pa pregled/posvet pri ginekologu, s katerim boste pregledali vašo dokumentacijo in na podlagi tega, vas bo potem poslal na konyilij. Glede na to, da je poletje in dopusti, bo verjetno trajalo malo dlje.

Če malo prebrskate forum za nazaj, boste videli, koliko so punce čakale in si boste znali bolje predstavljati.

Glede “zaključka postopka” – to je pa tudi relativen pojem. Za vsako je drugače, enim uspe v prvo, drugim v deseto, spet tretjim pa tudi nikoli…

Annie., 27.06.2025 ob 09:42

Hej.

Jaz sem bila. ?

Na trnih… kako je pri tebi?

Držim pesti!

Mene je včeraj prestrašil krvav izcedek, tako da upam na najboljše 🙂

New Report

Close