Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

zivjo, mene pa zanima, ce sploh obstaja katera, ki je zanosila v prvem postopku in prvem prenosu. tezko je brati vse te zalostno zgodbe, da ste pridelale ogromno jajcnih celic, ampak se potem niso razvili zarodki oziroma da se ni prijelo. me vcasih zamika, da sploh ne bi poskusila z ivf, ker me je strah, da me bo psihicno unicilo

Moje dobronamerno osebno mnenje…ce so vas napotili na IVF, samo ne odlasajte, ker se leta v teh postopkih vrtijo zelo hitro. S starostjo pa se moznosti zelo slabsajo in v resnici potem bistveno ne pomagajo nobeni dodatki, terapije itd. Jaz v svoji bliznji okolici poznam kar nekaj punc, ki jim je uspelo v prvo, je pa res, da so vse zanosile pred 35. letom. Srecno!

Odgovor na objavo uporabnika
pika814, 03.05.2025 ob 08:03

zivjo, mene pa zanima, ce sploh obstaja katera, ki je zanosila v prvem postopku in prvem prenosu. tezko je brati vse te zalostno zgodbe, da ste pridelale ogromno jajcnih celic, ampak se potem niso razvili zarodki oziroma da se ni prijelo. me vcasih zamika, da sploh ne bi poskusila z ivf, ker me je strah, da me bo psihicno unicilo

Zelja po narascaju, predvsem pa (upam da v vecini tudi) srecen konec odtehta vse vmesne strahove in dvome.
Zagotovo je saj vredno poskusiti in se potem glede na sprotno psihofizicno stanje odlocati drugace. Srecno vsem tu!

Dodala bi se eno dejstvo-tudi po naravni poti se redko zanosi in donosi v prvo.

Jaz. Pa tudi kar nekaj punc poznam, ki jim je uspelo v prvo ali drugo, samo se mi zdi, da se te zgodbe manj izpostavlja oziroma je morda nekaterim “težko” povedat, da jim je hitro uspelo, ker je toliko žalostnih zgodb. Pri meni je bilo sicer tako, da z nobenim ni bilo nič narobe in sem v cel postopek šla zelo sproščeno in s prepričanjem, da bo uspelo ampak vem, da je to lažje rečt kot naredit. Držim pesti, da vam uspe čimprej! ?

luna95, 30.04.2025 ob 08:33

Helou! 😀

Prosila bi če mi lahko poveste kdaj je prvi UZ po ivf?

Imela sem 13.04. prenos zamrzljenčka in 28.04 izvedla da sem noseča.

Hvalaaa ☘️

Jaz sem ga imela 14 dni po pozitivnem krvnem testu. ?

sunshine*146, 04.05.2025 ob 14:52

Jaz sem ga imela 14 dni po pozitivnem krvnem testu. ?

O hvalaa hvalaaa ☺️

Jaz sem zanosila v prvem postopku in prvem prenosu, čez par tednov imam rok. Sem pa imela prej 4 splave (naravna zanositev).

Jaz sem imela transfer 27.4

Torej danes je 9 dan po transferju. Mene pa zanima če lahko delam test? Čakanje me ubija. Krvni test pa imam 12.5. Nimam noben simtopme.

Hej,

mene tudi ubija čakanje. Prenos sem imela 30.4.

Ste bile ve tudi ekstremno utrujene od Progesterona? Jaz sem čisto fertik, samo spala bi lahko, pa prsi me tudi grozno bolijo. Živčna vojna :S

Hej punce,

Meni je uspelo prvi prenos prvi postopek, moski faktor. Tako da pogumno so tudi lepe zgodbe!
v drugo uspelo celo naravno z 1 % moznosti da uspe. Pred tem dva pingvincka prenosa neuspesna.
Spremenila nic samo se zdravo prehranjevala oba.

Srecno vsem ki se cakate svoje pluske, vse pride ko si sploh ne zamislis, pogumno ?!

Hej, si potem delala test? Jaz sem 3 dni za tabo, delala danes in je bil negativen. Verjetno je se prezgodaj, ampak nimam pa nobenih znakov 🙁

Tudi meni je ratalo v prvo,prvi postopek svez prenos 2021(30let).

Decembra 2024 prenos zamrznjencka pa neuspesno,zdaj se pripravljam ta mesec na prenos se enega zamrznjencka kateri mi je ostao od prvega postopka in kateri me pridno caka par let.. Upam da bo ostao naslednjih 9 mes pri meni?

Vso sreco in veliki + zelim vsima?

Zdravo punce.

eno vprašanje, če se je kateri zgodilo in sicer dober teden imam še do M in se pripravljam na prenos zamrznjenčka. Ampak danes je že tretji dan, ko sem opazila rahel izcedek, kar se pa meni v ciklu ne dogaja (prisotni občasni krči). Imam redne M in nikoli do sedaj nisem imela vmesnih krvavitev. Predvidevam, da je totalno hormonsko neravnovesje? Ali je za sporočiti na kliniko, v primeru da je prenizka raven progesterona?

Hvala pa srečno vsem✨

Pozdravljeni, vprašala bi kako dolgo se čaka na odobritev konzilija za ivf prvič grema, če bi katera opisala postopek. Malo me je strah, da bom morala čakati, saj se čez dober mesec začnejo poletne počitnice in koliko sem slišala laboratorij ivf za en mesec zaprejo zaradi čiščenja. Zdravim se v mb:)

Zdravo, imam se dva zamrznjencka v Ljubljani. Prenos imam konec tega meseca. Ce bo ta ponovno neuspesen in ker moras imeti med prenosi en cikel pavze, bi morala na prenos zadnjega pocakati do jeseni. Ali katera ve, se lahko zamenja kliniko, ce se ne porabis vseh zarodkov?

Zdravo.

Jaz sem pridelala ogromno jajcnih celic. V prvem postopku jih je bilo 12, pa se zaradi slabega spermiograma nobena ni oplodila. Veliko razočaranje….

Kako naprej?

Ojla punce 🙂

Cenik poroda-pregledi v Ljubljani mogoče veste koliko stane?

Rada bi ostala še naprej v Lj. Ker sem zelo zadovoljna.?

Živjo, punce!

Jaz grem sedaj v 2. postopek IVF-PGT, a katera ve, če moram ponovno počakati na set-up (sestra Bernarda na genetiki UKC) ali se direktno naročim na reprodukcijo?

Hvalaaa

Živijo. Jaz sem danes bila na sprejemu za zamrznjenčka in so mi predpisali kapsule Amelgen 400. Prej sem vedno imela Utrogestanan 200.

Je kakšna razlika? So še kateri zamenjali?

New Report

Close