Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Živjo, me zanima,ce se jemljejo vaginalne tablete utrogestan tudi na dan prenosa nornalno? Mam prvi postopek, med.sestra ni nic omenila,na forumih se pa zasledila da zjutraj niso vzele,tako da ne vem kaj je prav.. hvalaa 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
morje85, 30.03.2025 ob 09:43

Živjo, me zanima,ce se jemljejo vaginalne tablete utrogestan tudi na dan prenosa nornalno? Mam prvi postopek, med.sestra ni nic omenila,na forumih se pa zasledila da zjutraj niso vzele,tako da ne vem kaj je prav.. hvalaa 🙂

Živjo, ne, na dan prenosa zjutraj ne vzamete.

Eva2002 hvala 🙂 ob katerih ura ste pa jemali? Malo mi je nerodno,ker pred 17h ure pridem iz sluzbe, zjutraj sem pa mislila v sluzbi kar vzeti.. se mora to vsak dan enako uro jemat ali nima veze?

morje85, 29.03.2025 ob 11:09
Mg40, 29.03.2025 ob 07:13

Danes je 10 dan po prenosu in imam že dva dni ponoči krče. So bolj blagi kot menstrualni, a me vseeno ful skrbi.

Prebrala sem, da je to čisto normalno, sploh če je prva nosečnost, da se ti maternico širi. Ali je imela katera podobno izkušnjo in je imela plusek?

Testa si ne upam narediti, vseeno me pa to čakanje ubija. 😔

To je pa super, ocitno se je prijelo🙂

Resnično upam. ☺️

morje85, 30.03.2025 ob 14:39

Eva2002 hvala 🙂 ob katerih ura ste pa jemali? Malo mi je nerodno,ker pred 17h ure pridem iz sluzbe, zjutraj sem pa mislila v sluzbi kar vzeti.. se mora to vsak dan enako uro jemat ali nima veze?

Jaz sem jemala ob cca 8h, 17h in pred spanjem kakor je naneslo.
Pri teh kapsulah ni nujno na minuto, le da je priblizno razporejeno tekom dneva. Tudi noben problem vzeti v sluzbi na wcju.
Na dan prenosa se jutranje je vzame, od popoldanske dalje pa spet.

Anonimno 1518, 30.03.2025 ob 18:34

Jaz sem jemala ob cca 8h, 17h in pred spanjem kakor je naneslo.
Pri teh kapsulah ni nujno na minuto, le da je priblizno razporejeno tekom dneva. Tudi noben problem vzeti v sluzbi na wcju.
Na dan prenosa se jutranje je vzame, od popoldanske dalje pa spet.

*8h, 16h, pred spanjem

Živjo.

Danes se bo verjetno ulilo, da se prijavim na prenos 🐧. Jemljem pa antibiotik zaradi bronhitisa. 3.dan M moram vzeti Femaro. Ali ima katera take izkušnje in so ji rekli, da femare zaradi antibiotika ne vzame?

Mg 40 kdaj imas pa krvni? Si delala test?

morje85, 30.03.2025 ob 21:18

Mg 40 kdaj imas pa krvni? Si delala test?

Krvnega imam na 15. dan v četrtek. Nisem delala testa, sem rekla, da bom čakala.

Čeprav sem malo prej odkrila čisto majhen rjav izcedek in mi je upanje čisto padlo. Vseeno upam, da se ne bo ulilo.

Držim pesti,da bo ratalo 🍀

Punce, ali je katera že bila poslana na Genetski pregled?

Midva z partnerjem sva imela 3 nesupešna prenosa in me je zdravnica pred naslednjim ciklusom IVF-a poslala na genetski pregled v inštitut za genetiko. Kri sva dala še 10.12.2024 ampakizvidov še nisva dobila. Na telefon jih ne dobim, na emile ne odgovarjajo.

Zanima me ali je še katera toliko dolgo čakala na izvide?

Živjo,

Jutri me čaka prvi tranfer,upam vsaj.. zakaj se pa priporoča poln mehur? Koliko vode ste popile pred tem? Po transferju gres lahko takoj na wc? Hvala

morje85, 31.03.2025 ob 15:33

Živjo,

Jutri me čaka prvi tranfer,upam vsaj.. zakaj se pa priporoča poln mehur? Koliko vode ste popile pred tem? Po transferju gres lahko takoj na wc? Hvala

Naj bi bil lažji prenos oz. boljse se naj bi videlo

Seveda gres lahko takoj po prenosu na wc…

Oila jaz sem danes 9 dan po prenosu zamrznjencka in me skozi neki sraufa kot da bom dobila M. Ker imam utrogestan se bojim da mi zavira M .  Danes sem tudi nardila test doma in je negativno. V pondeljek 7.4. imam krvnega.  Nimam pojma kaj bo.

Dany414 mogoče pa je še prezgodej.. naredi za vikend se enkrat..

Danes sem imela transfer,vstavili 1 zarodek, ne zasledim nikjer koliko casa traja vgnezditev ce je bil prenos 3 dan.. verjetno cca 7 dni?

Mg40 kako gre?

soncek2504, 27.03.2025 ob 20:59

Morje85 na kateri kliniki pa si? Srečno pri punkciji. Držim pesti za čimveč celic 🍀🍀🍀

Jaz pa od včeraj grejem pingvinčka ❤️ upam da se bo odločil ostati pri meni… ali so simptomi pri svežem prenosu in prenosu pingvinčka kaj drugačni? Od zdravil sem prejela samo stop inekcijo teden dni pred prenosom in pa zdaj utrogestan kapsule. Ali je možno da sem zaradi utrogestan kapsul zeeeelo utrujena? Sem sicer brala stranske učinke pa utrujenosti nisem zasledila 🤔

Držim pesti, da tokrat uspe..💝

Dany414, 01.04.2025 ob 09:57

Oila jaz sem danes 9 dan po prenosu zamrznjencka in me skozi neki sraufa kot da bom dobila M. Ker imam utrogestan se bojim da mi zavira M .  Danes sem tudi nardila test doma in je negativno. V pondeljek 7.4. imam krvnega.  Nimam pojma kaj bo.

Sama sem imela sicer svez prenos. Do krvnega sem imela tudi jaz spikanje v trebuhu, obcutek kot da se bo ulilo. Doma testov nisem delala, sem pocakala na uradno. Na krvnem pa je bilo pozitivno. Do potrditvenega UZ sem bila brez simptomov (niti bolecih prsi), obcasno me je spiknilo v trebuhu, to je to. Danes sem izvedela, da moji pikici utripa srcek in je ok 🙂

Torej ne se takoj ustrasit, da je karkoli narobe. Vsaka ima drugacne simptome 🙂

Morje85, že dva dni imam rjave izcedke. Enkrat manj, drugič več. Ulilo se mi še ni, tako da zaenkrat vztrajam z utrogestanom, sploh zaradi mojega, ker verjame, da se je primilo. Pravi, če je vsaj malo po meni trmast, da se bo in ker sva imela najkvalitetnejši zarodek.

Bomo videli. Trsta ne bom delala, nekako sem se sprijaznila, da se ni primlo in da počasi dobivam menstruacijo. Če se mi DO četrtka ne bo ulilo, bom šla na krvnega.

Tebi pa želim čimmanj težav do krvnega in pluseka. 🙂

Sej se mal pa bo četrtek 🙂 upam, da bo vse ok! Javi..

A izvid dobis takoj ali te poklicejo?

Ja js sm se na zacetku poti..bomo vidli 🙂

Pozdravljene punce, prosim za pomoc za mano so 4 neuspesni prenosi, nikoli pozitiven test.
za mano je ze kar nekaj preiskav, ki so pokazale da je vse ok, imam pa nizek amh 0,50 pri 34 letih. Ali se priporoca tujina? Preiskave, ki pri nas niso dosegljive PGT-A?
malce sem obupana po zadnjem prenosu!
Zqnima me tudi, ce ima katera izkusnje z ERA, EMMA in ALICE testi? Se splaca it na te teste?
🙏🏻🫶

New Report

Close