Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Odgovor na objavo uporabnika
Anoni453, 26.03.2025 ob 16:31

Pozdravljene,

Prvič sem v dolgem postopku in začnem danes s terapijo. Navodilo imam, da si apliciram med 20h in 22h. Izbrala si bom 22h, ker so daljši dnevi in vse… problem je, ker vemc da pridem za vikend domou šele ob polnoči (ali kasneje) in si bom aplicirala par ur kasneje. Je to velik problem? Lahko bi nesla s sabo, ampak si nekako ne predstavljam aplicirat na javnem wc-ju al pa v avtu..😬

Ja ni prov fajn, .ajde pou urce gir dol sam par ur pa lih ne….tko da js bi jih vzela sabo in se držala določene ure. Veliko stvari je v postopkih na katere nimamo vpliva, tko da vsaj na to kar lahko bi js nardila tako kot mi je naročeno, niso zastonj taka navodila…

Je imel samo zjutraj malo vrocine, tako da ocitno ni hudega bilo,tako da nisem niti omenila..hvala lepa,upam da hitro mine punkcija 🙂

morje85, 27.03.2025 ob 18:23

Je imel samo zjutraj malo vrocine, tako da ocitno ni hudega bilo,tako da nisem niti omenila..hvala lepa,upam da hitro mine punkcija 🙂

bobo brez skrbi, ste izbrala sedacijo? 10min je vse skup konc🙂

Lokalno anestezijo sem izbrala, ultrazvok smo imele vse ob isti uri,pride tudi punkcija tako?

Morje85 na kateri kliniki pa si? Srečno pri punkciji. Držim pesti za čimveč celic 🍀🍀🍀

Jaz pa od včeraj grejem pingvinčka ❤️ upam da se bo odločil ostati pri meni… ali so simptomi pri svežem prenosu in prenosu pingvinčka kaj drugačni? Od zdravil sem prejela samo stop inekcijo teden dni pred prenosom in pa zdaj utrogestan kapsule. Ali je možno da sem zaradi utrogestan kapsul zeeeelo utrujena? Sem sicer brala stranske učinke pa utrujenosti nisem zasledila 🤔

soncek2504, 27.03.2025 ob 20:59

Morje85 na kateri kliniki pa si? Srečno pri punkciji. Držim pesti za čimveč celic 🍀🍀🍀

Jaz pa od včeraj grejem pingvinčka ❤️ upam da se bo odločil ostati pri meni… ali so simptomi pri svežem prenosu in prenosu pingvinčka kaj drugačni? Od zdravil sem prejela samo stop inekcijo teden dni pred prenosom in pa zdaj utrogestan kapsule. Ali je možno da sem zaradi utrogestan kapsul zeeeelo utrujena? Sem sicer brala stranske učinke pa utrujenosti nisem zasledila 🤔

Živjo, ja, jaz sem imela po utrogestanu močne vrtoglavice, slabost in nenormalno sem bila utrujena.  Krvni test je bil negativen. Vsi ti simtomi pa so izginili, ko sem prenehala z jemanjem.

Eva2002 se mi je zdelo da je verjetno od kapsul…Podobno sem se počutila po crinone gelu po svežem prenosu samo tam je bilo to zabeleženo pod neželene stranske učinke tu pa me je zdaj malo zmedlo. Hvala za odgovor!

morje85, 27.03.2025 ob 19:23

Lokalno anestezijo sem izbrala, ultrazvok smo imele vse ob isti uri,pride tudi punkcija tako?

Ne punkcija ni ob cisto isti uri za vse, ker je vezana na cas aplikacije stop injekcije.
Vseeno pa se vse punce dokaj hitro zvrstijo tudi skozi ta korak-na isti dan punkcije je manj punc, kot na rednih uz-jih.

Soncek2504 v Postojni sem..hvala ze lepe želje, tudi tebi želim da se obdrži pingvincek..

delate prej test nosecnosti ali čakate krvni test?

Danes je 10 dan po prenosu in imam že dva dni ponoči krče. So bolj blagi kot menstrualni, a me vseeno ful skrbi.

Prebrala sem, da je to čisto normalno, sploh če je prva nosečnost, da se ti maternico širi. Ali je imela katera podobno izkušnjo in je imela plusek?

Testa si ne upam narediti, vseeno me pa to čakanje ubija. 😔

Mg40, 29.03.2025 ob 07:13

Danes je 10 dan po prenosu in imam že dva dni ponoči krče. So bolj blagi kot menstrualni, a me vseeno ful skrbi.

Prebrala sem, da je to čisto normalno, sploh če je prva nosečnost, da se ti maternico širi. Ali je imela katera podobno izkušnjo in je imela plusek?

Js sm mela enako. Na vsake tok časa rahli krči in na krvnem je bil plus. Testov doma nisem delala, sem čakala na krvnega.

Čakam pa trenutno na potrditveni UZ, nimam pa nobenega simptoma sploh

Tudi pri meni je bilo tako. 😊 Zvečer in ponoči krči oziroma bolj krč, ki je en čas trajal potem pa spustil. Pa “čuden” občutek v trebuhu. In je bil plus na krvnem. 😊

Bambiii, 26.02.2025 ob 15:08

Pozdravljene!

Zanima me ali je katera od vas (bila) v postopku IVF + PGD. Zanima me kako to poteka v LJ in kako dolgo se čaka na sam IVF postopek in potem na rezultat PGD ter transfer.

Hvala za info in srečno vsem tu gori 🍀

Pozdravljena Bambiii,

midva sva v LJ v postopku IVF+PGD, zaradi moje genske napake, pri kateri je 50% možnost da to prenesem na najine otroke, česar pa ne želiva. Časovnica pri nama je do sedaj potekala takole:

– marca 2024 sem pri svoji ginekologinji dobila napotnico za klinično genetski pregled, katerega sem imela v septembru 2024 v Ljubljani. Oba s partnerjem sva dala kri za analizo. Tam naju je genetik tudi napotil na IVF ter seznanil s PGD postopkom. Podpisala sva izjave da se strinjava s tem.
– od svoje ginekologinje sem dobila potem napotnico za pregled ob neplodnosti, partner za spermiogram, jaz še za oddajo krvi za hormone in oba za psihologa. V oktobru je imel partner spermiogram in posvet pri andrologu. Jaz pa sem kri morala oddat ob menstruaciji (če se prav spomnim med 3 in 5 dnevom)

– novembra 2024 sva imela pregled/posvet z ginekologinjo. Izvidi pri nama so bili vsi b.p., tako da je zadevo dala na konzilij.
– v decembru 2024 sva dobila sklep konzilija, da je postopek odobren.
– nadaljnje navodilo je bilo, da se prve dni menstruacije prijavim v postopek IVF, kar je pri meni bilo konec januarja 2025. Z njihove strani sem potem dobila odgovor, da so napotnico aktivirali in da se naj povežem z genetiki, kdaj me planirajo  in jim javim nazaj, da me naročijo. Tu se je potem malo ustavilo, ker je zdravnica na genetiki želela še en posvet z nama (povedala nama je zgolj tveganja PGD ker sem v moji družini edina s to gensko napako in nimajo še ene možne kontrole al nekaj takega)  – to smo opravili konec februarja, na daljavo.
– po tem posvetu so pričeli na genetiki pripravljati moj “set up”, gospa Bernarda je povedala, da traja to nekje 3 mesece, tako da naj bi bilo nekje v maju 2025 pripravljeno. Takrat mi bodo lahko dali termin za začetek postopka IVF. Rekla je tudi, da je potem nekaj čakalne dobe, ker lahko na genetiki testirajo 7 parov na mesec, ampak da lahko računam nekje v jeseni.

Tako da vse skupaj traja cca. leto dni od prvega posveta na genetiki.

Toliko zaenkrat z moje strani. 😊

neznana992, 29.03.2025 ob 08:12

Js sm mela enako. Na vsake tok časa rahli krči in na krvnem je bil plus. Testov doma nisem delala, sem čakala na krvnega.

Čakam pa trenutno na potrditveni UZ, nimam pa nobenega simptoma sploh

Hvala, si me malo potolažila. Želim ti čimbolj mirno nosečnost in čimmanj zapletov. ❤️

sunshine*146, 29.03.2025 ob 08:16

Tudi pri meni je bilo tako. 😊 Zvečer in ponoči krči oziroma bolj krč, ki je en čas trajal potem pa spustil. Pa “čuden” občutek v trebuhu. In je bil plus na krvnem. 😊

Hvala. ❤️ Tudi jaz imam skoz čuden občutek v trebuhu.  Drugih simptomov niti nimam, razen bolečih bradavičk, kar jih imam že skoraj cel postopek in utrujenost.

Danes sem imela punkcijo, pridobljeni 2 celici, 3 dan imam pa prenos, ni prevec obetavno se mi zdi.. je bila kakšna v podobni situaciji?
    Jutri moram začeti jemati vaginalne tablete utrogestan 3 krat na dan, sem pa pozabila vprašat,ce na dan prenosa tudi vzamem tableto? 🤔
Mg40, 29.03.2025 ob 07:13

To je pa super, ocitno se je prijelo🙂

Punce, ali imate izkusnje z dabrostonom, po prenosu svezega zarodka? Ali vam je zaviral menstruacijo in ste jo dobile sele po prenehanju jemanja?

Zdravo, je bila še katera totalno brez simptomov, testi pa so kazali +?

Mg40, 29.03.2025 ob 10:12

Hvala. ❤️ Tudi jaz imam skoz čuden občutek v trebuhu.  Drugih simptomov niti nimam, razen bolečih bradavičk, kar jih imam že skoraj cel postopek in utrujenost.

Ja saj pri meni tudi ni bilo nič drugega razen teh krčev. 😊 Pol po 6 tednu so se šele začele slabosti.  🙈

New Report

Close