OBMP – 2025
123456, 25.02.2025 ob 21:16
je katera šla na akupunkturo in da je bilo uspešno? Koliko prej ste šle?
Jaz sem hodila pred prenosom zamrznjencka. Zdravnik mi je svetoval zacetek akupunkture en ciklus pred prenosom, takoj po koncani menstruaciji, pa potem vse do prenosa v naslednjem ciklusu (po prenosu pa je bilo odsvetovano). Hodila sem 2x tedensko, vse skupaj sem bila na 12 terapijah. Prenos je bil uspesen.
Oj.. evo za mano je 7 dni špikanja z gonalom(dolgi protokol). Napihnjena sem kot balon, čakam še menstruacijo čez nekaj dni, 5.3 pa imam prvi UZ.
Ker sem mentalno že pri punkciji in se je bojim.. a v Lj komplicirajo če želiš to storiti pod narkozo? Oz meni je vseeno kaj, samo da ne čutim bolečine. 2 leti nazaj so mi dali en nalgesim in neko tableto/pomirjevalo.. iiin ni pomagalo. Padla sem skupaj od bolečine
_mateja_, 26.02.2025 ob 14:49
Oj.. evo za mano je 7 dni špikanja z gonalom(dolgi protokol). Napihnjena sem kot balon, čakam še menstruacijo čez nekaj dni, 5.3 pa imam prvi UZ.
Ker sem mentalno že pri punkciji in se je bojim.. a v Lj komplicirajo če želiš to storiti pod narkozo? Oz meni je vseeno kaj, samo da ne čutim bolečine. 2 leti nazaj so mi dali en nalgesim in neko tableto/pomirjevalo.. iiin ni pomagalo. Padla sem skupaj od bolečine
Nic ne komplicirajo, vsaj moja izkusnja je bila taka. Lahko si sam izberes kaj zelis – jaz sem imela sadacijo (srednjo opcijo) in sem obakrat zaspala in se zbudila ko je bilo konec, nisem nic cutila. Zelim ti vso sreco v postopku
A mi lahko katera svetuje, kaj narediti v primeru, ko sem tik pred postopkom (čakam na M, da prevzamem injekcije), ampak mi bo zaradi težav, ki jih imam, osebna ginekologinja naredila laparoskopijo ( v Lj. se zanjo niso odločili). A je sploh mogoče prekiniti postopek in kam moram to javiti? (sprašujem za Lj.)
Anonimno 4676, 27.02.2025 ob 14:44
A mi lahko katera svetuje, kaj narediti v primeru, ko sem tik pred postopkom (čakam na M, da prevzamem injekcije), ampak mi bo zaradi težav, ki jih imam, osebna ginekologinja naredila laparoskopijo ( v Lj. se zanjo niso odločili). A je sploh mogoče prekiniti postopek in kam moram to javiti? (sprašujem za Lj.)
Jaz bi rekla, da ja.
Poklici na isto stevilko/pisi na isti mail, prek cesar si se dogovorila za termin tega postopka. Jaz bi rekla da je zal prislo nekaj zdravstvenega vmes in zato prosis za premik vstopa v postopek. sej tudi ce zbolis (se sploh skos opozarjajo na covid) moras javiti in preloziti zacetek.
Pozdravljene, ima katera izkušnjo, da so ji vstavili 2 zarodka in je eden šel, drugi se obdržal? Kako zgleda če eden odmre? Ali krvaviš?
Sem 9. dan po prenosu 2 zarodkov, ena morula in ena blastocista. Sem začela malo krvaveti in mogoče se dogaja zgoraj opisano… ne vem, se tolažim tako, ker nočem še sprejeti, da spet ne bo nič…
Srečno vsem v tem krutem boju za nekaj, kar je nekaterim samoumevno, drugim pa nedosegljivo…
@Hruškabuška meni so vstavili dva embrija. Dobila plus po 14 dneh, včeraj pa sem imela ultrazvok in je bila vidna samo ena gestacijska vrečka, kar pomeni, da se je ugnezdil samo eden (pa ni se videlo ploda v vrečki, ker je bil UZ zelo zgodaj, tako da moram čez par dni spet na pregled, da vidimo, če je nosečnost).
sem pa tudi jaz imela vprašanje, ali krvaviš, če eden od zarodkov “odmre”, in so rekli, da ni nujno. za izgubo enega od dveh embrijev, ki se je pri meni očitno zgodila, nisem nič krvavela. sem pa čutila na 19. dan po prenosu močan krč, bolj podoben popadku, saj je trajal 10 min in bil veliko bolj boleč od krčev pri menstruaciji. zdravnica mi ni dala odgovora, kaj je to bilo, samo da naj počivam.
držim pesti zate (in za vse ostale), da bo vse ok!
Je katera imela pekočo bolečino v predelu jajčnika po punkciji? Danes sem točno en mesec po punkciji. Na desni stran občutim že dober teden dni topo pekočo bolečino, ki pa se pojavi nekajkrat v dnevu za par minut, izgine pa se potem čez nekaj časa spet ponovi. Bi me moralo kaj skrbeti? Ostali simptomi so že zdavnaj izginili zato me tole malo bega…
Bambiii, 26.02.2025 ob 15:08
Pozdravljene!
Zanima me ali je katera od vas (bila) v postopku IVF + PGD. Zanima me kako to poteka v LJ in kako dolgo se čaka na sam IVF postopek in potem na rezultat PGD ter transfer.
Hvala za info in srečno vsem tu gori
Mi vseeno lahko pomagate s podatkom kako dolgo se čaka na “navaden” IVF postopek v LJ? Vključno z mnenjem konzilija.
Hvala in srečno vsem
Vedno sem imela prenos dveh zarodkov. Žal vedno začetek rjavih izcedkov 8. ali 9. dan po prenosu. Vedno sem vztrajala z Utrogestanom še dva ali tri dni. Ko se je izcedek večal in sem imela krče (kateri pred menstruacijo nimam) sem vedela, da ne bo nič ampak sem zaustavljala menstruacijo.
Srečno in upam, da je pri tebi drugače.
@Bambiii https://zanositev.si/zdravljenje-neplodnosti/obmp-vodnik/pgd/
Če vam povezava kaj pomaga.
Hvala za odgovore, na žalost je potem se vlilo in šlo vse spet v maloro… mislim, da je to zame konec poskusov. Imam sicer še en postopek na voljo, a ne vem, če bom šla. Konec leta bom namreč stara že 44. Sem zamudila vlak, a življenje je tako se zgodilo. Nimamo vpliva na to. Na začetku sem mislila, da če pač ne rata naravno, bo pa umetno uspelo. A z IVF se šele začne pravi pekel.
Želim vsem srečo in pogum in da seveda rodite zdravega otroka, kar je edino kar šteje.
Pozdravljene,
pri nama je problem moška neplodnost. Ima namreč 100% negibljivo seme in tudi niso večinoma živi. Sicer sva v vseh postopkih dobila 2 zarodka (različne kvalitete).
Ali ima katera izkušnje s tujino oz. bi vedela katera ali imajo v tujini kakšno novo tehnologijo ali drugačen pristop in bi mogoče prišla do boljših rezlutatov.
Darovana sperma ne pride v upoštev.
Mene nazadnje niso sploh več spustili čez konzilij, teoretično bi se lahko pritožila in bi mi morali postopek odobrit ampak so mi napisali, da po 44 letu sicer še dosegajo zanositve ampak da živorojenega otroka ni.
Meni je bila to brca v rit, da sva se odločila za tujino, za darovano celico. Ina danes mi je malo žal, da nisva šla že prej.
Je pa res, da so bili pri meni problem splavi, zanosila sem kar hitro, tako naravno kot po ivf.
Mislim, da tudi mene čaka IVF. Naročena pri ginekologinji zaradi neuspešnosti po naravni poti. Marsikaj je na netu napisano o sami oploditvi in postopkih po tem, ko imaš odobreno, mene pa zanimajo predvsem izkušnje na začetku. Kako poteka stvar, kakšne so čakalne dobe, včasih so prijateljice hodile v Maribor, ker naj bi bilo bolje, kot v Lj. Je to še res? Zakaj?
Je kaj takega, kar naj vprašam ginekologinjo?
@fadsa ful je odvisno od vajine situacije in kaj bi lahko bila težava. Prej ko jo odkrijejo, hitreje je. Midva sva bila v LJ in sva po prvem pregledu bila napotena na dodatne preiskave. Partner bo zagotovo mogu oddati seme za pregled in je odvisno kaka bo tam situacija in če bodo oni še kaj več želeli. Jaz sem na žalost mogla na odstranitev pregrade v maternici, kar je najin postopek podaljšalo za cca. 8 mesecev. Potem sem še mogla kri dati za pregled hormonov, svež bris in oba sva mogla testirat za spolno prenosljive bolezni. Ko so vse to imeli, se je oddalo na konzilij za potrditev kar traja cca 1 – 2 meseca. Potem se pa šele začne “žur”. Ko prideš do te točke pa ti bodo načeloma oni podrobneje razložili cel postopek z inekcijami, punkcijo itd.
Mislim, da je bil tako nekako zaporedje, je že nekaj let tega, tako da se ne spomnim čist točno kako si je sledilo, ampak nekaj v tem smislu